[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 044
32 515
113

Amerika kulturális forradalma az interszekcionalitás nevében folyik

428343_mao.jpg

Ez nem új, a '68-asok is Mao vörös könyvecskéjét forgatták lelkesen, nálunk Demszkyék, Haraszti Miklósék akarták balról megdönteni a kádárizmust...
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
https://index.hu/kulfold/2021/01/17...ajat_is_elvenne_egy_a_harvardon_futo_peticio/
"Már a Trump-pártiak diplomáját is elvenné egy Harvardon futó petíció
Petíciót indított a Harvard Egyetem hallgatóinak egy csoportja, azt követelve, hogy vonják vissza a Trump-párti öregdiákok diplomáját – értesült a Fox Business.
Az akciót azzal indokolják, hogy Donald Trump támogatói „dezinformáció és bizalmatlanság” terjesztésében vettek részt, ami a halálos kimenetelű capitoliumi zavargásokhoz vezetett.
A petíció arra szólítja fel az egyetemet, legyen felkészülve arra, hogy állást foglaljon a képviseleti demokrácia mellett és az erőszakos fehér felsőbbrendűség ellen.
Az állásfoglalás szerint több mint egy tucat Harvardon végzett ember dolgozott „keményen” azon a dezinformáción, ami a felkeléshez vezetett.
A szerzők három embert említenek név szerint, Ted Cruz republikánus szenátort, Kayleigh McEnnany fehér házi sajtófőnököt, és Dan Crenshaw kongresszusi képviselőt.
A dokumentum mindhármukat „erőszakos szereplőnek” nevezi, akiket felelősségre kell vonni állítólagos cselekedeteikért...
...Az egyetem vezetése nem kommentálta a petíciót, csak annyit közölt, hogy a vezetés tudnak róla. Egyelőre az érintett politikusok sem nyilatkoztak...

Minden diktatórikus rendszerben rövid úton leszámolnak a belső ellenséggel. Jöjjön az létre akár Chilében, Ukrajnában, vagy az USA-ban.
Valaki egyszer bölcsen megjegyezte, hogy a liberális demokrácia szóösszetételben a liberális ugyanúgy fosztóképző, mint a népi demokrácia esetében.
Hiába no! Azok szép '50-es évek: Az egyik oldalon Sztálin és Rákosi. A másikon kommunista üldözés az USA-ban és megannyi baráti diktatúra támogatása az USA által, a kommunizmus megállításának szent céljával megmagyarázva.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 044
32 515
113

The Fifth-Generation War on White people: First They Came for White Southern Males…


I will pause here to say that I often read articles from the Jacobin – the socialist magazine. And although most socialists would scream at you until their head exploded before they would admit that Hitler was a socialist (but he was, albeit a nationalist, i.e., German, socialist rather than an internationalist socialist), I see them as potential future allies in the fight against globalism. The oligarchy has freaked out about Trump because they see him as a populist who, like Hitler, united working-class Germans from Left and the Right to fight their common extranational and international enemies.

Persze sok minden vitatható ebből a cikkből, de ez egyértelmű. Az oligarchiáknak mindenfajta "populizmus" "náci". Egyszerűen minden olyan "politikai gépezet" amely nem áll az oligarchia ellenőrzése alatt, veszélyforrás.
Ebben sincs semmi újdonság, már Huey Longot is F.D. Roosevelt amerika egyik legveszélyesebb emberének nevezte (bár Long demokrata volt, és sokáig támogatta Rooseveltet és politikáját), a másiknak Douglas MacArthur tábornokot (aki pedig baráti viszonyban volt sokáig FDR-rel). Long volt az, aki segítette az első női szenátor megválasztását az USA szenátusába. Politikája inkább balosként írható le, mint bármi másként. Annak ellenére, hogy déli politikus volt, az ellenfelei sem vádolták rasszizmussal.
Mindennek ellenére Longra, mint "populistára", a liberális akadémiai világban a par excellence proto-náci figuraként hivatkoznak ma is. (Egyébként FDR ráküldte a szövetségi adóhivatalt az első nyilvánvaló esetként, amikor politikai célra használták fel a hivatalt, végül lelőtték egy furcsa merénylet során)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 341
113
Putyin vót! :D
..
"Democratic bigwigs Hillary Clinton and Nancy Pelosi have called for a probe into Russian President Vladimir Putin’s – real or entirely imagined – role in the Capitol riot, theorizing that he may have personally ordered the unrest."
..
+
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 044
32 515
113
Putyin vót! :D
..
"Democratic bigwigs Hillary Clinton and Nancy Pelosi have called for a probe into Russian President Vladimir Putin’s – real or entirely imagined – role in the Capitol riot, theorizing that he may have personally ordered the unrest."
..
+

Tiszta sor, Putyin el akarta lopatni a laptopját.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Bocs, de faszikám az alkotmáynra etc esküdött fel, és nem arra, hogy ha valami nem tetszik neki, akkor megpróbál merényelni egy jót, vagy összeesküszik az állam ellen. De topictémánál maradva. Az amerikai belbiztonsági minisztérium Trump alatt kiadott jelentése szerint az elő számú terrorfenyegetést jelentő csoport a széljobbos szervezetek, mögöttük, lemaradva Dzsihad Ali.

ha megnezuk az utolso par evi torteneseket, akor a dzihadi ali van az elso helyen.
 
  • Tetszik
Reactions: szzsolt81
T

Törölt tag 2361

Guest
Ja, fél év alatt megöltek 43 embert, felgyújtottak több ezer autót és boltot és több 10 milliárd USDs kárt okoztak!
......
Ja bocs, ez a szélsőbal, antifa és BLM.
Biztos nem volt elfogult a jelentés :p
a gyujtogatast, naluk nem nezik terrorista cselekmenynek. azt amikor a helyi nigga banda kiraloblja az uzletet azt lopasnak nezik csak...
meg azt sem amikor 3-6 bandatag szitava lovi egymast 3 grammnyi drog miatt.

ott inkabb azt szamit amikor a dzihadi ali szetrobant egy bombat a bosztoni maratonon vagy az iskolas gyerek bemen a suliba (mert pl. valaki buznjaknak hivta) a faterja arzenaljaval es kicsinal par tanart meg az osztalytarsai felet.


amugy mar hanyszor kell leirnom hogy a amcsi politikusoknak sokkal jobban faj a capitolum ostroma mint a blm gyujtogatasa?

ara hogy valami szerencsetlen boltosnak felgyujtsak meg szetlopjak a boltjat, arra a demek/repek tobbsege nagybol szarik ra.

de amikor a dem es a rep szenator kell hogy menekuljon mert felti a segget mert mi lesz ha a nep elkapja..na attol nagyon is be vannak szarva.

itt ami tortenik most, ez nem a biden vedelmerol van szo, inkabb a politikusok tobbsege aki ott lesz a ceremonian, nagyon is be van szarva egy ujabb menekulestol.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
al-Kaida.Miiiii? Az, ha meghal 43 ember, több mint 10 milliárd kár, az nem terrorizmus? Az Antifát már rég a Hezbollah szintjére kellene tenni. A BLM-et meg rögtön utána. és nem csak az USA-ban, hanem világszerte....
na akkor.

Egyrészt:

a a terrorizmus fogalmát kriminológiai értelemben szeretnénk meghatározni, az egyik legátfogóbb definíciót Korinek László meghatározása adja:

„A terrorizmus eltérő eszmerendszerekből merítő, sajátos logikának engedelmeskedő, változatos formákat öltő módszeres erőszak alkalmazás, vagy ezzel való fenyegetés, melynek célja politikai törekvések elérése azáltal, hogy az áldozatban, a nézőközönségben, az államban, a társadalomban megalkuvó magatartás alakuljon ki. A meghirdetett cél általában politikai, ideológiai, vallási, etnikai tartalmú radikális változás kikényszerítése, a cél elérésére alkalmazott cselekménysor. Az eszköz viszont jogi lényegét tekintve köztörvényes, erőszakos bűncselekmény.”[12

szigorúan elméletileg
Jellemzően három csoportot13lehet megkülönböztetni egymástól: - A „represszív” terrorizmus: a terrorizmus ezen formája olyan társadalmi-politikai helyzetben jelentkezik, amikor politikai-gazdasági jogokat sikerül a társadalom valamennyi rétege számára azonos feltételekkel kiharcolni, azonban a joggyakorlás csak lehetőségként jelentkezik, mert bizonyos magáncsoportosulások az erőszak eszközéhez nyúlnak a különbségek fenntartása érdekében. A jelenség nem terjed ki jellemzően az állam egész területére, pusztán annak a „társadalmi célcsoportok” által sűrűbben lakott vidékeire korlátozódik. Ilyen volt pl.: a Ku Klux Klán az Amerikai Egyesült Államok déli államaiban. - A „lázadó” terrorizmus: az ilyen szervezeteknek teljesen irreleváns, hogy a többség legitimnek vagy illegitimnek tartja-e őket. Céljuk olyan erőszakos cselekmények, merényletek végrehajtása, melyek segítségével fel tudják hívni a figyelmet szélsőséges, szeparatista elveikre. Ezeknek az elveknek a hátterében pedig vagy valamilyen 12 Elisabeth Symeonidou-Kastanidou: Defining Terrorism. European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice. Vol. 12/1. 2004. 18.o. 13 Henner Hess: Like Zealots and Romans: Terrorism and Empire in the 21st Century. Crime, Law & Social Change 39/2003. 341-343.o. 22 történelmi ok, vagy a velünk született kulturális, vagy más anyanyelvből, esetleg a közös vallásból fakadó domináns értékek állnak. Ilyen terrorista csoportok: a baszk ETA, az észak-ír IRA, vagy korábban a horvát usztasa-mozgalom, a kenyai Mau-Mau csoport, a Palesztin Népi Felszabadítási Front, a Sri Lanka-i Tamil Tigrisek, az k. - A „társadalomforradalmi” terrorizmus: ezeknek a tömörüléseknek a hátterében a Marx által megálmodott proletárforradalom áll, melynek eredményeképpen az osztálykülönbségek felszámolásával megteremtődik a kommunizmus. Ezek a terrorista szervezetek különféle öngyilkos merényletekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a „munkás-paraszti” rétegek előtt meg kell nyitni a lehetőséget a XIX. században megálmodott társadalmi forradalom érdekében. Ilyen szervezetek voltak, pl.: az Orosz Társadalomforradalmi Párt, vagy a németországi Baader-Meinhof Csoport, illetve az olaszországi RAF



2. etnikai, faji, vallási terrorizmus

3. állami terrorizmus

4. a „kiválasztottak” terrorizmusa – olyan küldetéstudattal rendelkező fanatikus személyek, akik személyiségükben betegek, de a magányosan végrehajtott tettüket nagy körültekintéssel, magas intelligenciával tervezik meg és követik el, pl.: lépfene vírussal fertőzött levelek küldése az Amerikai Egyesült Államokban (USA), 2001-ben.[13]

na, akkor, a BLM mozgalom jogilag hová és miért sorolható be szerinted. A +mert puska van nálk" illetve +megírta a durunginfo, ovastam a neten, ezt tanultamn az élet iskokájába" etc válaszok nem játszanak.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Miiiii? Az, ha meghal 43 ember, több mint 10 milliárd kár, az nem terrorizmus? Az Antifát már rég a Hezbollah szintjére kellene tenni. A BLM-et meg rögtön utána. és nem csak az USA-ban, hanem világszerte....
nem nyilvanitjak annak.
az hogy most en meg te mit gondolunk arrol (en sem jot) az megint nem valtoztat a helyzeten.
amugy en eddig 27 halottrol tudok ami valami modon ossze van kotve a blm cirkuszal.

itt vannak hogy ki haltak meg es hogy, van ott minden, erdemes elolvasni:

 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
na akkor.

Egyrészt:

a a terrorizmus fogalmát kriminológiai értelemben szeretnénk meghatározni, az egyik legátfogóbb definíciót Korinek László meghatározása adja:

„A terrorizmus eltérő eszmerendszerekből merítő, sajátos logikának engedelmeskedő, változatos formákat öltő módszeres erőszak alkalmazás, vagy ezzel való fenyegetés, melynek célja politikai törekvések elérése azáltal, hogy az áldozatban, a nézőközönségben, az államban, a társadalomban megalkuvó magatartás alakuljon ki. A meghirdetett cél általában politikai, ideológiai, vallási, etnikai tartalmú radikális változás kikényszerítése, a cél elérésére alkalmazott cselekménysor. Az eszköz viszont jogi lényegét tekintve köztörvényes, erőszakos bűncselekmény.”[12

szigorúan elméletileg
Jellemzően három csoportot13lehet megkülönböztetni egymástól: - A „represszív” terrorizmus: a terrorizmus ezen formája olyan társadalmi-politikai helyzetben jelentkezik, amikor politikai-gazdasági jogokat sikerül a társadalom valamennyi rétege számára azonos feltételekkel kiharcolni, azonban a joggyakorlás csak lehetőségként jelentkezik, mert bizonyos magáncsoportosulások az erőszak eszközéhez nyúlnak a különbségek fenntartása érdekében. A jelenség nem terjed ki jellemzően az állam egész területére, pusztán annak a „társadalmi célcsoportok” által sűrűbben lakott vidékeire korlátozódik. Ilyen volt pl.: a Ku Klux Klán az Amerikai Egyesült Államok déli államaiban. - A „lázadó” terrorizmus: az ilyen szervezeteknek teljesen irreleváns, hogy a többség legitimnek vagy illegitimnek tartja-e őket. Céljuk olyan erőszakos cselekmények, merényletek végrehajtása, melyek segítségével fel tudják hívni a figyelmet szélsőséges, szeparatista elveikre. Ezeknek az elveknek a hátterében pedig vagy valamilyen 12 Elisabeth Symeonidou-Kastanidou: Defining Terrorism. European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice. Vol. 12/1. 2004. 18.o. 13 Henner Hess: Like Zealots and Romans: Terrorism and Empire in the 21st Century. Crime, Law & Social Change 39/2003. 341-343.o. 22 történelmi ok, vagy a velünk született kulturális, vagy más anyanyelvből, esetleg a közös vallásból fakadó domináns értékek állnak. Ilyen terrorista csoportok: a baszk ETA, az észak-ír IRA, vagy korábban a horvát usztasa-mozgalom, a kenyai Mau-Mau csoport, a Palesztin Népi Felszabadítási Front, a Sri Lanka-i Tamil Tigrisek, az k. - A „társadalomforradalmi” terrorizmus: ezeknek a tömörüléseknek a hátterében a Marx által megálmodott proletárforradalom áll, melynek eredményeképpen az osztálykülönbségek felszámolásával megteremtődik a kommunizmus. Ezek a terrorista szervezetek különféle öngyilkos merényletekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a „munkás-paraszti” rétegek előtt meg kell nyitni a lehetőséget a XIX. században megálmodott társadalmi forradalom érdekében. Ilyen szervezetek voltak, pl.: az Orosz Társadalomforradalmi Párt, vagy a németországi Baader-Meinhof Csoport, illetve az olaszországi RAF



2. etnikai, faji, vallási terrorizmus

3. állami terrorizmus

4. a „kiválasztottak” terrorizmusa – olyan küldetéstudattal rendelkező fanatikus személyek, akik személyiségükben betegek, de a magányosan végrehajtott tettüket nagy körültekintéssel, magas intelligenciával tervezik meg és követik el, pl.: lépfene vírussal fertőzött levelek küldése az Amerikai Egyesült Államokban (USA), 2001-ben.[13]

na, akkor, a BLM mozgalom jogilag hová és miért sorolható be szerinted. A +mert puska van nálk" illetve +megírta a durunginfo, ovastam a neten, ezt tanultamn az élet iskokájába" etc válaszok nem játszanak.
Most ezzel mit akartál mondani, mert nem tiszta.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
ha már megy a dobálódzás a azonnal legyen terrorszrevezettel, akkor szerinted ennek a jogi lépésnek mi ad alapot?
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Miiiii? Az, ha meghal 43 ember, több mint 10 milliárd kár, az nem terrorizmus? Az Antifát már rég a Hezbollah szintjére kellene tenni. A BLM-et meg rögtön utána. és nem csak az USA-ban, hanem világszerte....
ami a kart illeti, itt megint tulzasokat irsz.

a kart kb 2 milliardra becsulik

nem mondom hogy keves. en a csocselekkel ki is fizettetnem, de akor is tulzasokat olvasok sokszor itt..
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
833
4 229
93
ami a kart illeti, itt megint tulzasokat irsz.

a kart kb 2 milliardra becsulik

nem mondom hogy keves. en a csocselekkel ki is fizettetnem, de akor is tulzasokat olvasok sokszor itt..
Kb 100%-ban biztos vagyok benne, hogy ebben nincs benne az a kár amit olyan emberek szenvedtek el, akiknek nem volt biztosításuk. Autók, kis üzletek, stb. Nincs benne az a rengeteg tétel, amit be sem tudtak jelenteni, mert nem tudták igazolni dokumentumokkal az őket ért kár mértékét. Mikor heteken át az utcán tombol a csőcselék, akkor utána vajon hányan mentek be a biztosítókhoz, meg a rendőrségre feljelentést tenni? ÉS hányan törődtek bele a veszteségbe? A demokrata államokban vajon mennyire hitelesen jelentették be a károkozások mértékét, mikor ők támogatták az egész BLM mozgalmat és elemi érdekük volt az egész cécót békésnek beállítani? Pl. az állami létesítményekben okozott kárt, meg úgy egyáltalán? Azt beleszámolták ,hogy mekkora kár érte azokat a boltokot, amelyek hetekig nem tudtak kinyitni? Nem gondolnám hogy túlzás az a 10 milliárd.