Nekem is volt egy ilyen tippem, csak kíváncsi vagyok, hogy te hogy jutottál erre.
Nálam ez a szegény ember megoldásának tűnik. 12-12 csővel (egy osztályban) meg lehet oldani mindkét dandár tűztámogatását.
3cső=1szakasz, 2x3 cső= 1üteg, 2x2x3cső egy osztály. Aztán később ki lehet egészíteni az osztályokat további tüzér eszközökkel pl.: 1 üteg 120mm aknavető, vagy 1 üteg rakétatüzérség, esetleg 1 üteg kamikaze drónokkal.
Mindenesetre a törzsütegnek különben is kell minimum egy felderítő szakaszának lennie, amik meg elvileg elboldogulhatnak a kamikaze drónokkal is, ha úgy akarjuk. Ha nagyobb hangsúlyt akarunk fektetni a felderítésre, illetve nagyobb önállóságot akarnak adni az ütegeknek, akkor akár üteg szinten is kaphatnak 1-1 felderítő szakaszt.
Kérdés még, hogy a PZH igényli-e a szakaszonként, ütegenkénti logisztikai alegységet, vagy elegendő egy logisztikai üteg/század az osztályhoz. (A tippem az, hogy valószínűleg elég lesz.)
Mondjuk nekem az, hogy elsősorban mindenki csak a nehézdandárral összekapcsolva emlegeti a PZH-kat, inkább azt sugallja, hogy egy erősebb osztály fog létrejönni.
4cső=1szakasz,
2x4cső +1 log. szakasz=1üteg
3x2x4cső +1 törzsüteg /törzs +1 EÜ raj/szakasz +1 logisztikai szakasz +1 műszaki mentő szakasz + 1felderítő szakasszal (1 drónos raj, 1hagyományos tüzér felderítő raj, 1tüzérségi felderítő radar raj/=1 osztály