A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 619
113
Nem a kiszállás a művészet hanem a beszállás.Az a sok cucc amint kiszállsz szanaszét borul a küzdőtérben és nem lehet beülni tőlük rendesen.
Ok. Biztos hülye vagyok és nem értem, de ha kiszállt mindenki, akkor még halásszák a cuccot ami leesett, a desszanttérből? Kb 5 percig totyorog mindenki? Vagy úgyhagysz csapot-papot, csak amikor vissza akarsz szállni totál káosz van bent?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and borisz

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 711
6 513
113
Hmmmm... Mr. Lecter?
Üdvözlöm!

Áh... Nem, csak elírás, semmi olasz, semmi latin, semmi idézet klasszikusoktól... Talán majd legközelebb... :cool:
:D :p
...a "katonapolitikai szakterület vezetésének" van annyi kompetenciája saját hatáskörben például, hogy egy kb. 200e HUF értékű kötény páncélt megcsináltat a "szakmai hulladékokból" a T-72-re, amivel az "oldalról kilövöm 30 mm-essel" 30+ éves problémáját megoldja!
...csak a munka öröméért!
csináltak azok nagyobb hülyeséget is
Az ellenzék nem fog finomkodni az ilyen tényekkel, mikor --rövidesen-- itt lesz az lehetősége rá =>22 !!!
...22-re ezt "szépen" fel lehet fújni ! ! !
ezt több szempontból is hülyeségnek tartom már bocs,
1.) az ellenzék pont nem azért fog max beleállni a haderőfejlesztésbe mert "letolt gatya" , mert 22ben meg most is már van látható fejlődés még külső szemmel is szerintem
2.) a társadalom nagyon nagy része totál leszarja a haderőt, mármint tényleg, elég nagy része azt sem tudja mi az a zrínyi program, volt katona még mindig úgy tudta hogy a felderítő zlj (ami már ezred névben) még mindig egerben van meghogy a 11-esek még mindig dandár, másik nagy része meg szimplán leszarja az egészet
Namármost azoknak az egy részét tudja majd megszólítani max az ellenzék 22-ben és azt is inkább a szokásos " minek költünk haderőre a nato tagjai vagyunk" szlogennel
Le kéne tenni a Főnök elé egy két javaslatot is a "vegyük meg +lista"-n kívül!
megvolt
Ki nem mondta el (Pl.) a Főnöknek, hogy (az eredményes magyar diplomáciához) a szükséges katonai képesség "mennyiségét" tisztán új technika vásárlásával nem tudjuk kifizetni ? ? ?
ezzzzt meg vitatnám, a kitűzött 3 dandáros struktúrát 10 év alatt fel lehet állítani teljesen új vasakból, kicsi a haderőnk
Most még van idő, van pénz, van ember egész szép megoldásra is! ...sok módon.
idő: igen
pénz: ebbe ne menjünk bele mert most sok minden gatya
ember: nope, több van ugyan de a létszám gond ugyanúgy adott lesz HA nem változik addig semmi, sajnos
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 518
77 308
113
Ok. Biztos hülye vagyok és nem értem, de ha kiszállt mindenki, akkor még halásszák a cuccot ami leesett, a desszanttérből? Kb 5 percig totyorog mindenki? Vagy úgyhagysz csapot-papot, csak amikor vissza akarsz szállni totál káosz van bent?
Nincs neki külön rekesze így oda rakod ahová tudod és kb a testeddel támasztod meg.Ha kiszállsz nincs mi megtámassza és szétborul.
 
T

Törölt tag 008

Guest
...Nem vagy fent a facebookon? :eek:..
Tényleg nem, sőt FB linkeket sem tudok megnyitni, mert a browserem blokkol mindent arról a phishing siteról. Nem is értem, miért használják az emberek.

..Olvass el egy random haderőfejlesztési cikket. Oldalfüggetlenül fika, jó esetben értetlenség a többségi álláspont. Minek? Kivel akarunk háborúzni? ...
Eggyel több ok, hogy a közelébe ne menjek zukkerszarnak. Asszem maradok a személyes kapcsolattartásnál. Egyszerűen megdöbbentő, hogy miután elveszítettük az ország 70%-át vannak még emberek ilyen mentalitással. :(

...Flower Power ...
Mondjuk ebben egyet értek... mármint, hogy
:)
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 393
120 655
113
Ez fasza. A tervezők szülei jól vannak?
il_300x300.2291488623_jx9l.jpg


Erre a cuccra tervezték. Ez befér azért.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 518
77 308
113
Ez fasza. A tervezők szülei jól vannak?
Nem arra tervezték,hogy azon kívül ami rajtad van bármit is belerakj.Ennek kellett beférni:

Ris68.jpg


Ez a 88M felszerelés.Ez egészült még ki egy lövedékálló mellénnyel.Minden katonának volt zsákja de azt vagy vitte magával vagy be se került a BTR-be.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 907
91 523
113

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 535
46 516
113
K

kamm

Guest
Hát pedig sajnos....olvasd el a mai cikk kommentjeit.


  • A magyarok ellen vetik be.
  • Szutyok.
  • Miért nem hazai?
  • Átverés.
  • Túlárazott.

Hat, a kuruttyinfotol sokkal tobbet azert nem lehet elvarni, eleg az "irasok" szinvonalat megnezni, minden oldalnal az olvasok szinvonala altalaban joval az irasoke alatt van...


Ugye hogy ugye?