[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

• Tetszik
Reactions: kamm
Jók a képek, informativ a blog.

dsc_0347_2.JPG

Leopard FN MAG géppuskával
dsc_0153_1.JPG
dsc_0138.JPG

BREN 2
dsc_0194_3.JPG

Lassan, de biztosan használatba kerülnek az új beszerzések.

Direkt link volt már?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Hol lesznek ezek tárolva? Egyébként valahol olvastam nem rég, hogy amcsi hasonló kategóriás cuccok, amikkel még afgánban voltak, vannak letárolva valahol a szabad ég alatt. Jol olvashattam?

"egészségügyi kihordó"
Milyen polkorrekt név a sebesültszállítóra. Mintha csak öregeket vinne fogorvoshoz.
Használatbeli különbség van. Az egészségügyi kihordó a harctérről vagy közvetlen közeléből szállítja hátra a sebesülteket az elsősegély pontig vagy a tábori kórházig. Másabb ugyanis egy páncélozott egészségügyi gépkocsi, mint egy páncélozatlan...
Van Eü kihordó BTR alapon zászlóaljanként 1 darab ha jól emlékszem. Vagy századonként? Ezt már nem tudom. És vannak a Mercedes eü gépkocsik, amelyek páncélozatlanok. Utóbbiakat nem küldik a harc közvetlen környezetébe, ha lehetséges. És fordítva is igaz: laktanyában, városon belül miért használnák a páncélozott sebesültkihordót, mikor ott van rá a katonai mentő gépkocsi.

Miért jött divatba az elmúlt években, hogy a harcjárművek alsó részét feketére festik? Van bármilyen jelentősége? Nem nehezebb így az álcázás, pláne a fekete tornyokkal?
Nem elégedetlenkedek, egyszerűen csak érdekel a miértje.

Az NMS-t ha rendszeresítve lesz elnevezhetnék Hucul-nak. Az is magyar lófajta csak kisebb mint a gidrán ha jól tudom. :)

Ha májusban a Honvédség arról tart előadást külföldön hogy a Yörük hogyan növeli a gyalogság hatékonyságát, akkor már eléggé el lehet döntve hogy rendszeresítve lesz...

Future Armoured Vehicles Central and Eastern Europe 2021 Conference (May 17-18, 2021)

Maximising the strength and firepower of Hungarian Armoured Divisions using modernised Leopard II MBT platforms

Integrating new Ejder Yalçin and Yörük 4x4 armoured combat vehicles to boost infantry effectiveness

Further proposals for replacing or upgrading legacy armoured vehicles in the Hungarian Armed Forces