Mérd le őket.![]()
Ha legközelebb kiállítják a járgányt valahol menj oda egy tolómérővel!![]()
Biztos senki nem nézne hülyének/gonoszorosz/gonosznato-kémnek, ha ilyesmivel próbálkoznék.
Na de, a viccet félretéve, hogy érthető legyen a problémám. Nyilván, bizonyos határok között, olyan vastag és olyan fajta páncélüveggel szerelik fel a gépet, amilyet a becses ügyfél kér-hajlandó kifizetni.
De, itt van pl, a Hawkei, elvileg max STANAG Lvl 3 lehet a védettsége:
Brutál vastag üvegek.
JLTV, tudomásom szerint szintén max STANAG Lvl 3, szintén jó vastag üvegek:
És akkor a Gidrán:
Mivel itt befelé van süllyesztve az üveg, ezért nehezebb megállapítani a valós vastagságát, meg ez a kép csalóka is, mivel az ajtók nagyon közelről vannak fényképezve.
De ezen a videón már jobban látszanak a valós méretek:
Nos, nekem határozottan vékonyabbnak tűnnek a Gidrán üvegei, mind a Hawkei, mind a JLTV üvegeinél. Namármost, én nem hinném, hogy egy török-magyar koprodukcióban készülő gépre fejlettebb technológiájú üveg kerül, mint egy USA, vagy egy francia-ausztrál gépre. És ha az utóbbiak üvege tud Lvl 3-as védettséget, ennél meg a Gidráné valóban vékonyabb, akkor mekkora annak az esélye, hogy ez is tud Level 3-as szintet? Vagy ott tartunk, már így a KC-390-ből is általunk kispórolt dolgok fényében, hogy vettünk egy tök jó MRAP-ot, csak épp spórolunk a védettségen és így alig védettebb, mint a BTR-80 (Level 1-2)?
Ezért kérdeztem, hogy tudja-e a Level 3-at az üveg.
Hát akkor vagy ennyit slankít a fotózás/videózás a Gidránon, vagy az a fickó a videóból jó nagy darab, vagy mindkettő egyszerre. Sajna én még nem láttam élőben a gépet...