[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Magyar az, aki vállalja. Egyszerre meg nem lehet egy seggel két lovon ülni. Szimpatizálhatsz valakikkel, de nem lehetsz magyar is, meg orosz is. (Tekintsünk el most a vegyesházasságoktól.) Az orosz egy nagyon barátságos, jólelkű nép, ebben egyetértek, de ennek nincs köze ahhoz, hogy valaki magyar vagy orosz.

De látom te sem vetted észre :D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
bocs de most szó szerint felröhögtem.
egy írás:

De hogy lássuk miről beszélsz, pár mondstban:
  1. A nagyobb gyárak államosítása, és egy szigorúbb menedzsment alá helyezése
  2. A külkereskedelem állami irányítás alá helyezése, a magánimport és -export betiltása
  3. Szigorú fegyelem a munkások számára, a sztrájkok visszautasítása, erőszakos leverése
  4. Kötelező önkéntesmunka bevezetése a nem dolgozó osztályoknak; tulajdonképpen fizetés nélküli kényszermunka elrendelése
  5. : a mezőgazdasági többlet összegyűjtése a parasztoktól, és annak városi szétosztása; fizetés nélküli kényszerbegyűjtés, tulajdonképpen rekvirálás
  6. Magánvállalkozások illegálissá tétele, betiltása
  7. Az élelmiszerek és más árucikkek jegyre adása és központosított szétosztása városokban
  8. A vasutak állam általi katonai stílusú vezérlése. Ez volt anno.

És ez lesz most is, ha kitör a háború Oroszo. és a NATO között.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Édes Istenem hát mi folyik itt. Először is igen, Lavrov nyilatkozata elhangzott, mint politikai (nem gazdasági) legvégső eshetőség, de a szövegkörnyezetből lett kivágva. Ma este jön ki a teljes Szolovjov műsor, utána tudunk bővebb képet kapni. Másodszor a Majdan óta eltelt már 7 év és a viszony csak egyre rosszabb lett, amit csak tetéztek a mostani Navalnij-üggyel. Borrel meg veszprémiesen mondva házhoz ment a lófaszért, hogy Lavrov mellett ő majd találkozik szegényelnyomottellenzéki Navalnijjal a börtönben. Diplomáciailag ez olyan mintha vendégségbe menve nyíltan le akarnád varrni a házigazda feleségét, avagy itt a lompost az asszony helyett a belpolitikába próbálták becsempészni. Fordított esetben meg az orosz beavatkozás démoni jelzőit köpködnék válogatott médiumok és politikusok az arcunkba 0-24-ben. De ha mi csináljuk az más, vi nye pányimájetye, étá drugóje. Amúgy ez a szakítás szerintem kimerülne az ET tagság ismételt felfüggesztésével (akik hamar megint jönnének tagdíjért könyörögni, mert fizetésképtelenné válnának) illetve a kétoldali tárgyalások időleges befagyasztásával. Inkább intés ez mint várható lépés, hogy az Unió eszméljen már fel a Bidennel ismét beköszöntött nagy atlantista eufóriájából és lássa mégis hol van, milyen környezetben.

Az EU meg elsőként tanuljon már meg a hétköznapokban egyáltalán rendesen működni, ahol a gyorsított jogalkotás nem egy három hónapos periódus és a senki által meg nem választott bürokraták döntsenek a fejünk felett, többek közt szétcseszve az egyik legkompetitívebb iparágat, illetve a sötétződségben az energetikát és kérdőjelesen a vakcinabeszerzést. Pont a Tanács az, ami valamekkora balanszot tud adni a többi EU szervezettel szemben. Elméleti síkon nagyon szép meg nagyon jó a neoliberális institucionalizmus elméletrendszere alapján az overflowing keretein belül a sikeres területeken túl (Gazdasági és Monetáris Unió az EK esetében) újabb részekre kiterjeszteni az együttműködést, csak a gyakorlati megvalósítás meg az ellenkezőjét mutatja. Annyiban igazak a korábban leírtak, hogy a tradicionális jobb-baloldali megosztottság helyébe egyre inkább a globalizmus illetve a szuverenitást középpontba helyező erőterek lépnek. Első az államokat elavult képződményeknek tartva az állami kompetenciákat és magát az állami szuverenitást delegálná szupranacionális entitásokba, kvázi üres vázzá degradálva a westfaliai rendszer óta a nemzetközi politikai élet legfontosabb szereplőjeként létező államot magát. Westfalia nélkül nem lenne modern szuverenitáskoncepció, nem lenne az az ismert nemzetközi közeg amit láthatunk. A második ezekkel a központosítási törekvésekkel száll szembe a nemzeti szuverenitás alapjain. Ehhez még kapcsolódik a különböző mindenki által máshogy értelmezett emberi jogokkal összefüggő ideológiai keresztes háborúk sora liberális síkon a válogatott kisebbségek állítólagos elnyomásával (bár pl a tényleges jogsértések elleni Minority Safepack véletlen nem hatáskör) konzervatív síkon pedig a tradicionális modellt megvédeni kívánók tábora. Az identitás harc is ezt példázza, avagy ahogy itt is kijött az előbb a globalista irány a mostani nemzetet ismét elavult koncepciónak tekintő entitás helyett az állampolgárt (de inkább lenne helyesebb az alattvaló) a szupranacionális szervezet tagjaként azonosítja (európai vagyok utána esetleg magyar) míg a másik az államhoz/nemzethez tartozást hangsúlyozza ki (magyar vagyok utána esetleg európai). Maga a demokráciának a fogalma is világszerte eltérően értelmezett, egyik oldalt a lassan az LMBTQgyökjel/egyéb gyíkjel jogokat a demokrácia feltételeként szabó kritériumrendszerrel, másik félen az illiberalizmussal valamint szurkovi szuverén demokráciával. A köztes mező meg szépen elpárolog. Ez már nem a hidegháborús egy bittel leírható ellentét, ez az egész egy komplett spagetti, ami ráadásul még össze is ragadt. Nincsenek tiszta határok inkább egy festékpaca.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Mellesleg tök érdekes, hogy egyesek szerint valaki nem lehet egyszerre magyar és orosz... de magyar és német, magyar és amerikai, magyar és olasz, magyar és afrikai néger, magyar és arab, hadd ne folytassam..., lehet
Szerintem nem lehet, amikor megszületik és cseperedik eldönti, hogy melyik szülője hazájához húz, melyik nép a kedvesebb neki és így az identitását is saját magának úgy formálja.
Legjobb példa boki facebook oldalán van egy barnabás nevű egyén, olyan sötét mint az éjszaka, ő csak magyarul tud, de látszik rajta, hogy az identitása teljesen magyarellenes, na ő az oroszt választotta.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 453
113
Nem nagyon érted még most sem, van ahol működik és van ahol nem. Nem lehet ráerőszakolni az emberekre a nemzet államok nélküli Európát.
Mindig a magatok igazát bizonygatjátok, az emberek többsége ebből jelenleg nem kér.
Hogy témánál maradjunk Oroszország se nemzetállam mégse mernéd azt mondani Putyinnak hogy nem működik.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 453
113
Az orosz fenyegetésekre válaszul a gázvétel mihamarabbi felfüggesztését kellene meglépni. Egy pándémiát túléltünk, némi árfluktuációt a gázban már meg se érzünk. Az LNG terminálok már így is úgy nőnek a partjaink mentén mint a gomba.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse
W

Wilson

Guest
Az orosz fenyegetésekre válaszul a gázvétel mihamarabbi felfüggesztését kellene meglépni. Egy pándémiát túléltünk, némi árfluktuációt a gázban már meg se érzünk. Az LNG terminálok már így is úgy nőnek a partjaink mentén mint a gomba.

Azért ezekre a "rettenetes orosz fenyegetésekre" válaszul én a helyedben még nem kezdeném kiásni a kert végében az atombunkert:).Nem kell túldramatizálni ezeket az orosz "fenyegetéseket" csak emlékez vissza a múltkor sem kellett kivenned szabadságot a putyini rendszer összeomlása miatt:)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 688
113
Nézd meg hogy bánnak a kisebbségekkel Oroszországban és az EU által védett Ukrajnában. Nincs mit mondanom Putyinnak.
Ugyanúgy mint Ukrajnában, az ukránok őket másolják:
Erőszakos eloroszosítás zajlik az etnikai kisebbségek teljes megsemmisítése céljából.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant