[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 520
15 026
113
Komolyan írom, hogy néha az az érzésem, hogy Putyinék szervezik az ukrán eseményeket. Az ukrán kormány és hozadékai minden cselekedetükkel Putyin kezére játszanak. Nem létezik, hogy egy állam vezetése ennyire saját maga alatt vágja a fát. Ha létezik Ukrajnában hazaáruló, az pont a vezetés.
Ehhez pedig az egyre idiótább EU és USA is asszisztál a kettős, hármas stb. mércéjével.
Ahogy előttem is megjegyezték, ha itt nem lábujjhegyen demokrácia lenne, a Cseh-Donát-Újhülye trió már megrohadt volna a sitten.
 
K

kamm

Guest
Ha nincs hadiállapot, nem bűncselekmény az adott állammal "fraternizálni", márpedig az ukránok ezt iktatják törvénybe. Ha mondjuk Orbánék "Magyarország biztonságát fenyegető információs propagandáért" életfogytokat osztogatnának a külföldön a kormányt mószerolóknak, külföldi pénzen ellenük propagandát kifejtőknek, akkor egekig érne a felháborodás, és joggal.
Vagy akár csak akkor, ha Oroszország hazaárulásért lecsukatná minden állampolgárát, aki nyugati médiában nyilatkozott, és esetleg még kritizálta is Putyin rendszerét vagy az oroszországi helyzetet. Mondjuk ha Putyinék csak "lemásolják" ezeket az ukrán ötleteket, diszkvalifikálták máris a teljes nyugatbarát ellenzéküket a választásokon való indulástól, nem is kell más indokot keresniük. Vagy betilthatják ilyen indokokkal a még létező nem Putyin-párti médiát. Bár lehet, hogy pl a Krím Ukrajnához való visszacsatolását szorgalmazni már ma is bcs. ott, nem tudom.

Lassan olvasd, leirom ujra, mert meg mindig total zoldsegeket beszelsz: minden orszagban arulas es buncselekmenynek szamit, ha egyuttmukodsz egy masik allammal es altalaban 20-30 ev jar erte, minimum borton, de inkabb fegyhaz fokozaton - mindennek semmi koze semmifele hadiallapothoz, ez mindig igy van. (Eleve agyrem lenne mast feltetelezni.)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 476
113
Lassan olvasd, leirom ujra, mert meg mindig total zoldsegeket beszelsz: minden orszagban arulas es buncselekmenynek szamit, ha egyuttmukodsz egy masik allammal es altalaban 20-30 ev jar erte, minimum borton, de inkabb fegyhaz fokozaton - mindennek semmi koze semmifele hadiallapothoz, ez mindig igy van. (Eleve agyrem lenne mast feltetelezni.)

Összekevered a másik állam hírszerzésével való együttműködéssel. Az "állam biztonságát fenyegető információs propaganda" kitétel ennél jóval tágabb értelmezésre ad lehetőséget.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 476
113
Kivéve ha Moszad ügynök vagy. Mert bármennyire is ítélnek 2 év múlva kint vagy valamilyen ürüggyel.
:)

Azért Pollard elég sokat ült. Nyilván afféle példastatuálásként, persze ma már, mikor az amerikai katonai-ipari-hírszerzési-belbiztonsági komplexum már részben ki van szervezve izraeli vagy izraeli hátterű cégekbe (akik korlátlanul hozzáférnek amerikai állampolgárokra vonatkozó nyers adatokhoz is), már elég nehéz lenne bizonyítani olyasmit, amiért Pollardot elítélték.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and kamm
K

kamm

Guest
Kivéve ha Moszad ügynök vagy. Mert bármennyire is ítélnek 2 év múlva kint vagy valamilyen ürüggyel.
:)
Hat, nem egeszen.
Jonathan Pollardot 1987-ben life in prison itelettel sujtotta az amerikai biro, mert meg a vadalku megallapodast is megszegte - akkor mar vagy 3-4 eve folyamatosan lopta a titkos anyagokat es a zsidoknak passzolta le. Menedekjogot akart kerni a zsidoktol, amikor mar erezte, hogy szorul a hurok a nyaka korul, de azok elutasitottak.
Lekapcsoltak, komoly perben eliteltek, utana egyhuzamban 28 evet, egeszen 2015-ig guggolt maximum security fegyhazban, akkor a rendes szabalyok szerint (magaviselet stb) kiengedtek. 1995-ben, meg a sittrol izraeli allampolgarsagot szerzett; a zsidok 1988 ota folyamatosan probaltak elcserelni ill kiszabaditani, az amcsik nem is reagaltak a nyuglodesukre.
2015-ben kiengedtek, de 5 eves utazasi tilalom vonatkozott ra, csak most szilveszterkor engedtek el.
Izraelbe tavozott, valoszinuleg orokre, a nemreg meghalt zsido kaszinos, Trum-megadonor Sheldon Adelson magangepe vitte es Netanyahu szemelyesen udvozolte a Ben Gurionon es adta a kezebe az allampolgarsagi papirjait.
Az meg erdekes, hogy miutan kiderult, hogy a zsidokkal Pollard meg fegyvereket is probalt arulni a vilagban, a botrany miatt eloszor osszevissza hazudoztak, (ez amugy megszokott a szolgalatoktol es a politikusaiktol is, egesz Izrael egy velejeig korrupt, szuk elit kezeben van), majd amikor mar nagyon durvan allt a szenajuk, akkor 19987-88 korul belementek egy amerikai-izraeli vizsgalatba. A nyomozast Izraelben kenyszerbol megengedtek, de a zsidok szandekosan szabotaltak mindent: orakat buszoztattak az amerikai nyomozokat naponta, par orat hagytak nekik aludni, a media mindennek elszidta oket, a tarto identitasa titokban maradt, sot, sosem engedtek meginterjuvolni (az egyiktol meg loptak is a repteri beszellasnal! Vegtelenul kisstiluek es primitivek tudnak lenni az izraeli hatosagok, ezt egyszer en is tapasztaltam anno.)
Vegul az amerikaiak vadat emeltek ellene es eliteltek, ami persze semmit nem jelentett - 30+ evvel kesobb Trump az utolso napjan kegyelmet adott az azota is ismeretlen zsido tartotisztnek, Netanyahunak szivesseget teve (gyakorlatilag jo nagyon kopve ezzel az egesz amerikai nyomozasra, kemelharitasra, birosagra.)
Volt olyan eset, ahol valoban egy 10+ eves butetesbol lett par honapos hazi elzaras, abban kulpol policy doksikat adott at az izraeli lobbigroupnak (AIPAC) valami gerinctelen DoD figura, de akkortajt az egesz Rumsfled-vezette DoD a zsido lobbi kezeben volt, az FBI meg azt is bebizonyitotta, hogy kemnek koze volt Wolfovitz helyettes vedelmi miniszterhez es Feith allamtitkarhoz is (mindketto ortodox zsido) - nem veletlenul uszta meg ilyen olcson...
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
K

kamm

Guest
Összekevered a másik állam hírszerzésével való együttműködéssel. Az "állam biztonságát fenyegető információs propaganda" kitétel ennél jóval tágabb értelmezésre ad lehetőséget.
Nem keverek semmit. A tenymegallapitas a birosagon tortenik, addig a vilagon minden kemelharitas orizetbe fog venni teged, ez nem "ertelmezes kerdese", hanem biztonsangi procedura.
En 15+ eve altalaban securityert is felelek, az standard policy, hogy ha valakinel (ritkan) valami csunya dolog ugrik ki, akkor ideiglenesen felfuggesztjuk a loginjet (all active session kicked, desktop locked) es csak utana kerdezzuk meg. Ez minimizing risk, semmi tobb, a szolgalatoknal meg gondolom ennel sokkal paranoidabbak, erthetoen.
Meg egy sima FBI avagy rendorsegi corporate raid eseten is egyszerre berohan egy tucat ugynok es minden ott dolgozonak fel kell azonnal allni az asztaltol, kezek lathatoak es nincs telefon utan nyulkalas sem stb.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19293&lang=hu
"Tovább szűkítenék a kisebbségek jogait Ukrajnában? (videó)
Volodimir Zelenszkij szerint az országban szükség van a nemzeti kisebbségek jogainak védelméről szóló törvény elfogadására, közölte az Elnöki Hivatal sajtószolgálata.
Az államfő hangsúlyozta, hogy a kisebbségek jogállásának szabályozása elősegíti jogaik védelmét, hozzájárul az ukrán társadalom megerősítéséhez és Ukrajna területi egységének, valamint szuverenitásának a védelméhez. A törvénytervezettel kapcsolatban el is készült egy változat amelyet, a jogalkotók véleményezésre elküldtek az Ukrajnai Nemzeti Közösségeinek Tanácsához, Tóth Mihály alkotmányjogásznak, aki a szöveg értelmezését követően arra a megállapításra jutott, hogy az új törvény tovább csorbítaná a nemzeti kisebbségek, így a kárpátaljai magyarság jogait is.

 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2021/02/25/koalicios-partnert-keres-a-nep-szolgaja/
"Koalíciós partnert keres a Nép Szolgája
A Nép Szolgája párt és az Elnöki Hivatal képviselői rendszeresen tárgyalnak Kira Rudikkal, a Holosz elnökével a parlamenti koalícióról – tájékoztat a pravda.com. ua.

Rudik megerősítette, a kormánypártból és az Elnöki Hivatalból időről időre megkeresik azzal, hogy frakciója csatlakozzon a kormányzó többséghez, illetve olyan javaslatokkal, melyek az együttműködés más lehetőségeire vonatkoznak.
A Holosz vezetője rámutatott: függetlenül attól, hogy ellenzékben vannak, vagy koalícióra lépnek, mindig támogatni fogják az ország számára hasznos döntéseket. Ezzel együtt az elnök nem zárkózott el a koalíció gondolatától, úgy fogalmazott, hogy minden Volodimir Zelenszkij további lépéseitől függ. Áttételesen azt is jelezte, hogy bizonyos feltételek mellett kormányzati szerepet is vállalnának."
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
... minden orszagban arulas es buncselekmenynek szamit, ha egyuttmukodsz egy masik allammal es altalaban 20-30 ev jar erte, minimum borton, de inkabb fegyhaz fokozaton - mindennek semmi koze semmifele hadiallapothoz, ez mindig igy van. (Eleve agyrem lenne mast feltetelezni.)

Ugye te az USA-ban élsz? Van magyar állampolgárságod? Együttműködsz az USA-val?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 225
67 149
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=39285&lang=hu
"Hazaárulás címén vett őrizetbe egy ismert ukrán biztonságpolitikai elemző újságírót az SZBU
Házkutatást tartottak az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai szerdán Jurij Dudkin ismert ukrán biztonságpolitikai szakértő-újságírónál, majd hazaárulás címén meggyanúsították, és őrizetbe vették
– adta hírül a korrespondent.net hírportál az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.
A jelentés szerint a nyugalmazott katonatiszt-újságíró, a múlt héten betiltott ellenzéki 112, NewsOne és ZIK televíziós csatornák biztonságpolitikai szakértője, a titkosszolgálati nyomozás adatai szerint bűnrészes az orosz titkosszolgálatok érdekében végzett ukránellenes aknamunkában. Az SZBU állítása szerint Dudkin orosz tartótisztjeinek utasítására ellenséges hálózatot hozott létre a közösségi médiában és a YouTube-on, valamint bloggereket szervezett be Oroszország pénzügyi támogatásával. Az ukrán nemzetbiztonsági hivatal szerint Dudkin az általa létrehozott médiaforrásokon orosz televíziók műsorait és weboldalak tartalmait népszerűsítette.
Az SZBU azt is felrótta az ellenzéki újságírónak, hogy oroszországi televíziók politikai talkshow-műsoraiban szerepelt, és ezért rendszeresen pénzt is kapott. A szolgálat jelezte továbbá, hogy az általa elvégzett szakértői vizsgálat bizonyította, Jurij Dudkin aknamunkát folytatott az ukrán nemzetbiztonság aláásása érdekében."
Aztakurva... Ez már az igazi jakobinus szint.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 225
67 149
113
Ezek hülyék bameg... A kutya sem akarja megtámadni őket, még csak nem is célzunk ilyesmire, sőt próbálunk normális szomszédsági kapcsolatokat ápolni velük. Idióták.

Úgy látszik a szlovákoknál is meg van még a régi beidegződés a magyarokkal szemben.Van ami nem változik.
Naháááááát. Mondogatják is mindig minden józan fórumtársaink, hogy a szomszédos 'országok' a szövetségeseink és nem kell tartanunk tőlük, még ha az egyikkel konfliktusunk is támadna, aztán rendre előkerül a csúnya valóság a fátyol alól.