Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Az országok, ahol eddig felfüggesztették az AstraZenecával való oltást:
AZ.jpg
1 millióból 1100 nő trombózist kap a fogamzásgátlótól - ettől függetlenül egy elfogadott, kis kockázatú szer 1 millióból 6 ember trombózist kap az AZ vakcinától, az oksági összefüggés egyelőre nem bizonyított - az oltóanyagot több államban felfüggesztik
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 184
26 890
113
Pár órája frissítettem a francia miatt basszus!
AZ.jpg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 584
113
Hát az AZ felfüggesztése kapcsán azért felmerül sok kérdés.

Először is nem EU, hanem brit oltás. A brittek már rég oltottak vele, amikor az EU másfél hónap késéssel engedelyezte, úgy hogy már raktáron állt egy csomó.

Az EU az összes gyógyszergyár közül egyedül az AZ-vel keménykedik, a sajtó is rájuk szállt rá. Most mikor bejelentették, hogy az ígért mennyiség harmadát szállítják, hirtelen Németország és láncreakcióban a többi nyugati felfüggeszti a használatát. Valszeg a következő hetekben úgyis minimál jönne.

A sajtótámadások hatására már így is több országban pl. németeknél, több ezer felhasználatlan AZ áll, mert a negatív sajtókampány elbizonytalanította a lakosságot és nem kéri.

Másrészt már a bevezetéskor a tesztelés kapcsán felmerült több hiba. A hatásfoka nem a legjobb. Vannak halálesetek, igazolt összefüggés, még nincs.

Jah, és az ára ötöde, tizede a többinek. Rontja a bizniszt??

Hát, ember legyen a talpán, aki kiigazodik. Mivel az EU oltásstratégia, nem szakmai, hanem gazdasági - politikai alapon megy, lásd orosz-kínai vakcinacirkusz, hajlok rá, hogy az AZ esetén is ez van. Megérzés. Ha a többi oltást megtúrnánk, találnánk arányaiban ennyi gyanus elhunytat.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 709
28 206
113
Pár órája frissítettem a francia miatt basszus!
AZ.jpg
Időközben csatlakozott a bulihoz Ciprus, Szlovénia, Portugália és Indonézia
 
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: formosa1 and boki

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 916
113
Igazabol most hogy jon a kinai orosz AZ re nekunk sincs szuksegunk. Be kellene jelenteni hogy felfugesztjuk az oltast mert az europai gyogyszerugynokseg megsem olyan csodalatos munkat vegez... A meglevo keszleteket fokozottan atvizsgaljuk a masodik adaghoz.... Es kihasznalni az alkalmat a kinai orosz nepszerusitesere... /az oltasi programnak nem artana mert az re a fel ha eljon ezzel csomo eroforrast lekot a tobbi mar rendelkezesre allo oltoanyagtol./12 het a kov oltasig addig meg rendezodni fog a dolog.../ egyebkent erdekes hogy csupa 30 as no lett trombotisos tanar/apolo se komuves vagy kukas... Azok biztos nem lemnenek olyan erdekesek /60 eves jozsi szippantos auto vezeto trombozist kapott... De hogy tanar apolono azt feltetlen meg kell jegyezni az ujsagiroknak. /amikor valaki szakmajat leirjak az tuti megvezetes. Azt mar eszre vettem.// annak celja van
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 184
26 890
113
A sajtótámadások hatására már így is több országban pl. németeknél, több ezer felhasználatlan AZ áll, mert a negatív sajtókampány elbizonytalanította a lakosságot és nem kéri.
Nem. Már azelőtt elfordultak, a délafrikai hírek miatt. Keresd vissza az időrendet!

1. a négereknek nem kell, mert hatástalan a mutánsuk ellen.
2. a németeknek se ezért.
3. felhalmozódnak az AZ készletek a németeknél.
4. Első hírek a halottakról.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 584
113
Időközben csatlakozott a bulihoz Ciprus, Szlovénia, Portugália és Indonézia
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 584
113

Van rá bármilyen bizonyíték, hogy a vakcina okozta mellékhatások lennének ezek?
A válasz: nincs. Az Európai Gyógyszerügynökség jelenlegi álláspontja szerint nincs arra utaló tudományos jel, hogy a vakcina okozta volna az akár halálos véralvadási, vérrögképződési, embóliás mellékhatásokat. Az oltottak körében nem magasabb ennek az előfordulása, mint az oltáson át nem esettek körében.

Az AstraZeneca mai közleménye felidézi: az Európai Unió és az Egyesült Királyság területén a vakcinával már beoltottak közül (17 millió fő) a március 8-ig beérkezett adatok szerint 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eseményt jelentettek.

EZ A SZÁM LÉNYEGESEN ALACSONYABB ANNÁL, MINT AZ AZ ÁLTALÁNOS GYAKORISÁGI ADATOK ALAPJÁN VÁRHATÓ LENNE EGY EKKORA NÉPCSOPORTBAN, S HASONLÓ AHHOZ, AMIT MÁS TÖRZSKÖNYVEZETT COVID-19 VAKCINÁK ESETÉN IS ÉSZLELTEK.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 927
91 584
113
Nem. Már azelőtt elfordultak, a délafrikai hírek miatt. Keresd vissza az időrendet!

1. a négereknek nem kell, mert hatástalan a mutánsuk ellen.
2. a németeknek se ezért.
3. felhalmozódnak az AZ készletek a németeknél.
4. Első hírek a halottakról.
Ez a dél - afrikai sztori is vitatott.

Egyrészt egyes mutánsok, mint a dél-afrikai mutáns ellen a kezdeti kutatások szerint kevésbé hatékonyan véd, ugyanakkor erről komoly vitát folytatott a gyártó Dél-Afrika illetékeseivel.

A brit kutatási eredmények szerint 70 százalékos hatékonysággal védi meg az oltottakat a megbetegedéstől a vakcina, de mivel egy csomagolási-hiba is előfordult, voltak, akik csak féladagot kaptak a vakcinából, ez tovább borzolta a kedélyeket
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 051
83 254
113
Sima hátráltatás, főleg annak aki csak astrát kap, mint Bulgária.

Ki volt ez találva! Felkészültek arra, ha elhalna a vírus. Nyáron túl gyorsan lett nyugi, sebaj, mutánsok. Megjött az oltás, de igen ám, sok más cég is kifejlesztette a sajátját. Először hagyták, aztán huss, nekiestek az astrának (a Pfizernek mégse lehetett, a teljes zsidóságot azzal oltották, nem tudták volna elsütni, hogy szar, túl nagy falat lett volna), és közben hátráltatták a keleti oltásokat. Amióta tudják, hogy a kínai drága, az orosz meg nem nagy tételben érdekezett eddig Európába, ki akarták ütni az Astrát. Milyen érdekes, hogy hirtelen pont akkor, amikor a J&J vakcinája kész, nem?! :)

Sebaj, érdemes lenne megvenni a készleteket, és oltani vele, ameddig kiderül, hogy baromság az egész.

Mennyi ügy is van? Pár tucat? Nem lehet több, mégis, hirtelen összeeurópailag félnek valamitől, amikor rengeteg valóban szar gyógyszer meg simán milliószámra kel el, mint fogamzásgátlók, antidepresszánsok, stb. Még a bolgárok is, akiknek nincs is más.

És akkor most nem is mondok semmit, hogy Újhülye előretolakodott és Astrát kapott. Másnap meg több állam bejelentette, hogy szüneteltetik az oltást vele.

Nem akarják kikapni EUt a káoszból! Sietni kell itthon, mielőtt kitalálják, hogy a kínai és orosz szar. Undorítóak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 051
83 254
113

Van rá bármilyen bizonyíték, hogy a vakcina okozta mellékhatások lennének ezek?
A válasz: nincs. Az Európai Gyógyszerügynökség jelenlegi álláspontja szerint nincs arra utaló tudományos jel, hogy a vakcina okozta volna az akár halálos véralvadási, vérrögképződési, embóliás mellékhatásokat. Az oltottak körében nem magasabb ennek az előfordulása, mint az oltáson át nem esettek körében.

Az AstraZeneca mai közleménye felidézi: az Európai Unió és az Egyesült Királyság területén a vakcinával már beoltottak közül (17 millió fő) a március 8-ig beérkezett adatok szerint 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eseményt jelentettek.

EZ A SZÁM LÉNYEGESEN ALACSONYABB ANNÁL, MINT AZ AZ ÁLTALÁNOS GYAKORISÁGI ADATOK ALAPJÁN VÁRHATÓ LENNE EGY EKKORA NÉPCSOPORTBAN, S HASONLÓ AHHOZ, AMIT MÁS TÖRZSKÖNYVEZETT COVID-19 VAKCINÁK ESETÉN IS ÉSZLELTEK.
Mintha a hülye Wéberéknek akarnának sikert. Az a kretén a gyógyszer kivitelét tiltaná, gondolják, több ország beszarik, ők lenyúlják, és hátha lesz elég, majd miután tisztázták, villoghatnak. Akárkik is hozzák le ezt így, hogy jajjajjujmindmeghalunkazastrától!, de ezzel az egész oltásügyet qurják szét, csak még nem fogták fel.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 205
20 243
113
Gyerekek, azért teszek egy megjegyzést!

Az AZ problémát nem a 17 millió beadottra kell vonatkoztatni, hanem az utolsó 0,5-1 millióra. Szóljon aki tudja a pontos számot!
Már vagy 2 hónapja oltanak vele és csak az utolsó 10 napban jött ez elő.
Sokkal valószínűbb, hogy utolsó gyártási sorozattal van valami bibi.

A Pfizer-EMA levelezésből - amit hackerek tettek közzé - lehet tudni, hogy a Pfizernél is az egyes tételek változó minőségét kifogásolták, a névleges hatóanyag mennyiség kb. 50%-át találták egyes mintákban.

Az ilyen részleteket meg nem fogják közölni, legfeljebb egyesek kiszivárogtatnak egy s mást.
 

teglasi80

Active Member
2020. július 17.
57
114
33
Hasonló történet háziorvostól:

A mai napon elértem azt a pontot, amikor nem bírok már csendben őrlődni a dühömmel és a gondolataimmal…
2021.01.01-jén 1 éves kisfiam mellől jöttem vissza dolgozni az alapellátásba, mert Magyarországon egy háziorvos anyuka nem teheti meg, hogy 1 éven túl otthon marad a gyermekével. Visszajöttem, és bár a lelkem nem ezt kívánta volna (inkább a gyermekem mellett szerettem volna még lenni a nap 24 órájában), tudtam, a praxisomnak most nagy szüksége van rám. Szerencsére drága szüleim és férjem maximálisan támogatott/támogat ebben, így a kisfiam akkor is a legjobb kezekben van, amikor én dolgozom.
Január óta folyamatos csalódások érnek a munkában. Ez a munka már nem az, mint amit ott hagytam 1 éve. Nem a pandaemia közvetlen következményei miatt, nem arra gondolok, hogy minden a telemedicina irányába tolódott, hogy emberéletekért kell küzdeni most még jobban, mint eddig, és nem arra, hogy a munka mennyisége megsokszorozódott. Ezt hozta az élet, ezt az ember próbálná legyűrni és megoldani.
Amire gondolok, az a növekvő és szinte maximumot elérő oltási kedv, a médiatartalmak nem túl magas valóságtartalma és az emberekben való félelem olyan reakciókat vált ki a betegekből, amiket nagyon nehéz kezelni. Ezek a reakciók egyre inkább támadások a praxis ellen, heves érzelmi kitörések. Folyamatosan kapjuk a telefonban: „Nagyon csalódott vagyok…”. Csalódottak az emberek, hogy ők még nincsenek beoltva. Csalódtak bennem. „Pedig a szomszéd már be van oltva, az összes rokonom is….” Azt hiszik, mi nem oltunk… mi nem akarunk oltani… Mai napon (szombat van) rengeteg telefon: „oltanak ma? neeeeeem??????? hogy képzelik!!! a Média azt mondja oltani kell”. Jön a magyarázkodás: Igen. Oltanék. De nem oltok. Jelenleg az 1 éves gyermekemmel sétálok, szombat révén, a heti munka után, ahol a napi munkavégzés bőven meghaladta a napi 8 órát… sétálnék, de nem tudok, mert percenként csörög a telefon, hibáztatva engem, hogy nem oltok ma. Oltanék még így is, mennék én a szabadidőmben is, minden erőmön felül, azért, hogy végre valami jobb irányba forduljon végre a pandaemia kapcsán… de annyit tudok oltani, amennyi oltóanyagot a rendelkezésemre bocsájtanak. Egy darabbal sem tudok többet oltani; és azokat tudom oltani, akikre utasítást kapok. A héten a rengeteg 80 év feletti betegem oltását próbáltam befejezni, mert erre utasítottak. Sajnos nem hangzik el a médiában, hogy borzasztó nagy különbségek lehetnek praxisok között. Ahol sok az idős beteg, ott az ő oltásuk zajlott még. Egy olyan faluban, ahova javarészt fiatalok költöztek ki lakni, már bőven a fiatalok oltása zajlik. Az oltóanyagok elosztása pedig nem arányos ezen számokkal, bár némi korrekció azért van. A heti oltásaink száma sem magas. Sőt. Kifejezetten alacsony. Ezen a héten 20 oltást kaptunk, és oltópontra egyetlen beteget sem tudtunk irányítani. Ez a 4-500 neves várólistához viszonyítva nagyon kicsi szám, és ebben a 4-500 főben még nincsenek benn a 60 év alattiak.
Nyilván, így érkezik az oltóanyag, ez rendben van. Csak ezt tudatni kéne az emberekkel. Nemcsak egy magas számot mondani, hogy mekkora mennyiség érkezett az országba, hanem azt is, hogy ez praxisonként hány darab oltást jelent. Értjük és értem a félelmüket, értjük, azt, hogy mihamarabb szeretnék az oltást felvenni, és értjük, hogy nagyon rossz lehet megélni, ha a szomszéd, akinek kevesebb betegsége van és fiatalabb, már megkapta az oltást…De higgyék el, mi a végeken, a praxisban, biztosan azon vagyunk, hogy minél mihamarabb eloltsuk azt a mennyiséget, ami rendelkezésünkre áll. Én legalább ugyanannyira szeretném azt, hogy Önök mind be legyenek már oltva, mint saját maguk.
Nem térek ki a többi dologra most, amik még negatívan érintenek. Ám ha már oltás…szeretnék még egy gondolatot ide leírni, ami sehol soha nem hangzik el. Még a háziorvosi nyilatkozatokban sem… Nem egyszerű a praxisokban való oltás. Míg az oltópontra egy napra kirendelt személyzet feladata aznap csak az oltások lebonyolítása. A praxisban ez sose lesz így. Oltunk, de mellette ott van az aznapi rengeteg COVID és ott vannak azok a betegségek, amik amúgy is egy egész napos elfoglaltságot jelentettek a pandaemia előtti időszakban. Szóval ha nem érnek el bennünket telefonon, nem a lábunkat lógatjuk, hanem épp egy betegtársuk problémáját igyekszünk megoldani. Nem kérünk több vádat, hogy nem vesszük fel a telefont!
Vigyázzanak magukra, jó egészséget kívánok!


Gyermekorvos az emberi felelőtlenségről: