[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
"Jakabnak reális jövőkép lehet egy komoly párt felépítése irányába"

:D:D:D
Jakab meg a komoly párt!
:D:D:D
Ahhoz komoly emberek kellenének, nem ilyen nyegle hadarógépek.

Ha az ember fia komolyan végig gondolja, hogy Jakab tárgyal valakivel, Bárkivel mint miniszterelnök... és nem fogja el a röhögőgörcs... na az nem lárta reálisan a lehetőségeket.
Tán majd ott is bedurcizik? Aztán elkezd kiabálni? Vagy visz valami "ajándékot"?

Jakab egy felületes és kompromisszum képtelen hangos mamlasz.
Semmi de az égvilágon semmi hasznos és sikeres jövőt nem lehet beleképzelni a mókaficekbe.

Sőt egyik ellenzékibe se.


(és gyorsan jegyezzük meg a "stadionozóknak: az Orbán kormány 10 év alatt több mint 20.000! milliárdot költött az egészségügyre és 500 milliárdot a stadionokra. Szóval nyugodtan be lehet fejezni ezeket az outsider benyögéseket)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 687
113
Rendben. :). Ès akkor a mai ellnzékböl âlló kormâny alatt automatikusan minden jobb lesz? Mert ugyebár már bizonyitottak a múltban? Ahogy Budapesten is éppen bizonyitanak? :p
Miért, most jó? A teljesen alkalmatlan kormányzat bénázik a járványkezeléssel, az egyetlen kormányzati tevékenység már csak a lopás, a hiány a gyurcsányi kilenc százalékon, hitelekből él az ország! Ennél rosszabban nem lehet csinálni, szóval mit veszthetünk: Orbánt! Már megérte!
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
(és gyorsan jegyezzük meg a "stadionozóknak: az Orbán kormány 10 év alatt több mint 20.000! milliárdot költött az egészségügyre és 500 milliárdot a stadionokra. Szóval nyugodtan be lehet fejezni ezeket az outsider benyögéseket)
Tehát amíg el nem éri az eü. finanszírozás szintjét addig legyünk elégedettek? :D
Az 500 pont 450 milliárddal több mint ami indokolt lett volna.
Pont ennyi kellene személyi felszerelésre fegyverekre, hogy ha most újra beindul Ukrajna, ne legyünk szarban....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 870
113
Nézd, ha buknak az ellenzék le fog mindent bontani, akár jó volt, akár nem (Zrínyi 2026 is tuti megy a levesbe, hogy ontopik maradjunk), gyakorlatilag újra akarják alapítani az államot, rendszerváltásról beszélnek (inkább visszaváltás lesz az 2010 előttre), aztán ha netán megbuknak, megint kezdődik minden előlről. Nem biztos, hogy lesz idő és helyzet hosszas kísérletezésre, ha nem lesz, aki erős kézzel vigyázza az országot akár önérdekből is, 2100-ra itt semmi sem marad abból, amit valaha Magyarországnak neveztek, még magyar nyelven beszélők sem biztos. Az Európai Egyesült Államok semmi perspektívát nem jelent, csak azt, hogy lemondunk a maradák szuverenitásunkról is cserébe miért is? A felcsúti per elégtételéért?
Így, így!
 

hunemperor

Well-Known Member
2020. június 14.
810
2 098
93
Jakab abben a helyzetben fordult rá az MSZP-től elcsaklizott jobbikos szavazótömegre, amikor a két fideszes ügynök, Vona és Toroczkai szétverték a pártot és egyelőre ő a nyertes, mert hoz majd tíz százalékot magának! Az neonáci injekciósoktól megszabadult, de néppárt és alternatíva ebből már nem lesz, csak egy daganat a DK testén a jelen konstellációban.

Viszont Jakab majd tíz százaléka hiányzik az ellenzéknek a győzelemhez, szóval lényegében meghatározó lesz az ellenzéki együttműködésben, mert ha nemet mond, akkor nincs kormányváltás. Igazából a helyében -bármennyire is kívánom a Fidesz bukását- nemet mondanák, mert ha ügyesen manőverezik az elkövetkező években, akkor felépíthet egy középpártot. Valamilyen nemzeti kompromisszummal kellene előállnia, amit minden ellenzéki párttal alá kell íratni, hogy kormányváltás esetén ez alap:
  • továbbra sem jöhetnek migránsok, a kerítés marad ahogy most van. (jelenlegi Jobbik és MSZP szavazótábor)
  • nem lesz LMBTQ propaganda semmilyen formában kormányzatilag támogatva (jelenlegi Jobbik és MSZP szavazótábor)
  • a magyar középosztály támogatása a cél, úgyhogy nem lesz progresszív adózás (potenciális Jobbik szavazótábor)
  • rendvédelemben reformok, honvédelemben minden megy így tovább, akár még Benkő hadügyminisztersége is (potenciális Jobbik szavazótábor, amúgy is a belügyminisztériumot kell kérnie a Jobbik-nak és sok pénzt a rendőri és katvédes illetményemelésre!)
  • stb.
Ha az ellenzék ezt nem támogatja, akkor a visszaerősödött Jobbik sem támogatja az ellenzéket, aztán megnézhetik magukat és a Jobbik meg építkezhet a vesztes választások utáni romjaikon a szavazóikból bőven falatozva, mert a baloldali szavazóknak is nagyon, nagyon elegük van abból, hogy Gyurcsány még mindig létezik, mi több, rá kellene szavazniuk. Csak újabb vereség kell és otthagyják a jelenlegi baloldali pártokat (immár a Momentum is közéjük tartozik) egy megfelelő, alternatíva irányába, márpedig a jakabi Jobbik ilyen lehet! Bármennyire is nem tetszik ez a forgatókönyv, mert én most szabadulnák a Fidesz-től, ez Jakabnak reális jövőkép lehet egy komoly párt felépítése irányába! Legkésőbb az ellenzéki előválasztások idején elő kell állnia ezzel, hogy az ő szavaóinak alapvetését akkor is képviselni kell, ha ő maga veszít az előválasztáson, tehát meg kell fogalmazni és el kell fogadni azokat a pontokat, amik valamiféle garanciát jelentenek a Jobbik-nak!
A jobbik helyzete tarthatatlanná vált, mert a három pólusú politikai élet a Fideszt hosszú távon benn tartotta volna a hatalomban. Ráadásul a szélső jobboldali pártoknak gyakorlatilag nincs esélye választást nyerni, illetve nem is szívesen kötnek velük koalíciót, tehát megvannak a korlátaik.
Ezt nevezték el néppártosodásnak..
 
  • Tetszik
Reactions: OhioNurse

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
Tehát amíg el nem éri az eü. finanszírozás szintjét addig legyünk elégedettek? :D
Az 500 pont 450 milliárddal több mint ami indokolt lett volna.
Pont ennyi kellene személyi felszerelésre fegyverekre, hogy ha most újra beindul Ukrajna, ne legyünk szarban....
Tudod, hogy mást ne mondjak, pont ez a hamis csúsztatás lényege, mintha hiányozna ez a pénz valahonnan.
De nem hiányzik. Magyar vállalkozó, magyar emberekkel, magyar beszálítókkal, magyar embereknek épített magyar satdionokat.
Munkahelyet fizetést teremtve.
Akik itt adóznak itt költik el.
Mi a probléma?
Micsoda?
Mert ahogy az első mondatban írtam, az a pénz nem hiánzik sehonnan sem.
Épp ezért nem is kell ezt hazudni!

Ui.: keresem a legyünk elégedettek részem, de nem találom.
Kopizd már be!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 870
113
Igen, ezt sokan így látják, valamenynire én is.

Kérdés, hogy az alatt a 4 év alatt amit kapnának, mennyire visszafordíthatatlan károkat okoznának pl. migrációs vagy egyesült európás kérdésekben.

Anno a magyar főurak okoskodtak úgy, hogy nem kell nekik erős király, aztán kaptunk 150-200 év törököt a nyakunkba.

Nem mingyen, hogy azellenzék milyen felállással fut neki 2022-nek, jelenleg jó esély van rá, hogy Jakabék legyenek a legerősebb szereplő.


Ezért is volt történelmi hazaárulással felérő bűn szétverni a formálódó Jobbik (Vona) - LMP (Schiffer)koalíciót, ami egy váltópártja lehetett volna a NER-nek a ballib söpredék helyett.
Az a gond, hogy NEM 4 év lesz. Minimum 8!!!
 
  • Szomorú
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 687
113
A jobbik helyzete tarthatatlanná vált, mert a három pólusú politikai élet a Fideszt hosszú távon benn tartotta volna a hatalomban. Ráadásul a szélső jobboldali pártoknak gyakorlatilag nincs esélye választást nyerni, illetve nem is szívesen kötnek velük koalíciót, tehát megvannak a korlátaik.
Ezt nevezték el néppártosodásnak..
A Jobbik jelenleg átveheti a baloldal egy részét mint szavazót és Jakab még miniszterelnök is lehet úgy állunk! Az a helyzet, hogy az átlag baloldali szavazónak elege van Gyurcsányból és csak kényszerből szavaz, mert utálja Orbánt. Jakab nagyszerű lehetőség neki, hogy ne undorral, hanem örömmel szavazzon! A Jobbik legföljebb baloldali néppártként lesz a Fidesz fő ellenfele. Az igazi csata Jakab és Gyurcsány között fog zajlani a baloldal vezetéséért. Mert rajtuk kívül nincs senki, aki ne lenne súlyosan hendikeppes egy ilyen szerepben azon az oldalon és Gyurcsány bármit is gondoljon, nem neki áll a zászló és nem is Gyurcsánynénak, ez már akár igen rövid távon is kiderülhet!

Ha Jakab vezeti az ellenzéki összefogást és nyernek is jövőre, akkor onnantól már csak idő kérdése, hogy a DK korrupt bűnözőit úgy szorítsák partvonalra az LMP és Momentum támogatásával és szalámizzák fel a gyurcsányi bandát, ahogy a Fidesz tette a korrupt kisgazdákkal és válljon Jakab pár év alatt az ellenzéki összefogásból egységes párttá formálódó baloldali Néppárt vezetőjeként a kétpólusú rendszerünk egyik pólusává, magával szemben egy korrupt, rothadt, változni képtelen Fidesszel.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and tarzaan

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 537
8 831
113
A jobbik helyzete tarthatatlanná vált, mert a három pólusú politikai élet a Fideszt hosszú távon benn tartotta volna a hatalomban. Ráadásul a szélső jobboldali pártoknak gyakorlatilag nincs esélye választást nyerni, illetve nem is szívesen kötnek velük koalíciót, tehát megvannak a korlátaik.
Ezt nevezték el néppártosodásnak..
Pedig egy fasza radikális pártra, 8-10-15 százalékos szavazó bázissal szükség lenne!
De sajna nincs.
Már minden ellenzéki radikális, már minden ellenzékinek hozzá nőtt a megafon a szájához, és minden ellenzéki lement kutyába és onnan vonyít. :-/
 

hunemperor

Well-Known Member
2020. június 14.
810
2 098
93
Nézd, ha buknak az ellenzék le fog mindent bontani, akár jó volt, akár nem (Zrínyi 2026 is tuti megy a levesbe, hogy ontopik maradjunk), gyakorlatilag újra akarják alapítani az államot, rendszerváltásról beszélnek (inkább visszaváltás lesz az 2010 előttre), aztán ha netán megbuknak, megint kezdődik minden előlről. Nem biztos, hogy lesz idő és helyzet hosszas kísérletezésre, ha nem lesz, aki erős kézzel vigyázza az országot akár önérdekből is, 2100-ra itt semmi sem marad abból, amit valaha Magyarországnak neveztek, még magyar nyelven beszélők sem biztos. Az Európai Egyesült Államok semmi perspektívát nem jelent, csak azt, hogy lemondunk a maradák szuverenitásunkról is cserébe miért is? A felcsúti per elégtételéért?
A helyzet ennél bonyolultabb, mert az ellenzék többsége jobban integráció-párti, mint a jelenlegi kormányzat. Így az esetleges NATO szankcióktól is jobban fognak tartani.
A jobbik egy kicsit kilóg ebből, de viszont pont őket nem tudom elképzelni egy haderő-fejlesztési program ellenében.
A baj ott lehet inkább, hogy milyen partnerekkel képzelik ezt el? Igazából ezt most csak feldobom, mert semmi közöm hozzájuk, így nem is akarok helyettük gondolkodni. De itt azért valóban látok problémát..
 

hunemperor

Well-Known Member
2020. június 14.
810
2 098
93
A Jobbik jelenleg átveheti a baloldal egy részét mint szavazót és Jakab még miniszterelnök is lehet úgy állunk! Az a helyzet, hogy az átlag baloldali szavazónak elege van Gyurcsányból és csak kényszerből szavaz, mert utálja Orbánt. Jakab nagyszerű lehetőség neki, hogy ne undorral, hanem örömmel szavazzon! A Jobbik legföljebb baloldali néppártként lesz a Fidesz fő ellenfele. Az igazi csata Jakab és Gyurcsány között fog zajlani a baloldal vezetéséért. Mert rajtuk kívül nincs senki, aki ne lenne súlyosan hendikeppes egy ilyen szerepben azon az oldalon és Gyurcsány bármit is gondoljon, nem neki áll a zászló és nem is Gyurcsánynénak, ez már akár igen rövid távon is kiderülhet!
Ez igaz lenne normál helyzetben, de most válsághelyzet van az országban, és már hosszú ideje a politika baloldali térfelén is. (Egyébként nem mindig hiszek a közvélemény kutatóknak.)
Azért ne felejtsük el, a baloldalnak van egy hőse: Karácsony.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 687
113
Így van, jöjjön valami sokkal rosszabb, mert az majd jó lesz!
Köszi, de inkább verjétek a saját f@szotokkal a csalánt, nekem rohadtul nem hiányzik az a tömény, multispektrumú gusztustalansag amit a másik oldal kínál.
Per pillanat a többségnek már a Fidesz nem hiányzik a legutolsó közvéleménykutatások szerint!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 687
113
Azért ne felejtsük el, a baloldalnak van egy hőse: Karácsony.
Akinek főpolgármesteri biográfiája egy bogárhotelben és egy biciklisávban kimerül, a szótagolt al-kal-mat-lan-ság megtestesítője, aki lényegében fogyatékos és ezt mindenki tisztán látja? Szemben egy Jakabbal, az új hőssel, aki tud beszélni, van karizmája és láthatóan ambíciózus is? Még el se kezdődik az előválasztási jelöltvita és Karácsony már sírva szalad el. Karácsony addig volt kompromisszumosan népszerű (nehogymár Gyurcsány!) a baloldali szavazók többsége között, amíg Jakab elő nem került, de az utóbbi hónapokban nagyon nyomul és mindenhova eljutott a híre, hogy van alkalmas jelölt, aki nem Gyurcsány nevét viseli!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 870
113
Tehát amíg el nem éri az eü. finanszírozás szintjét addig legyünk elégedettek? :D
Az 500 pont 450 milliárddal több mint ami indokolt lett volna.
Pont ennyi kellene személyi felszerelésre fegyverekre, hogy ha most újra beindul Ukrajna, ne legyünk szarban....
Én még emlékszem a grúzokra. Aztán jött a ruszki gőzhenger és rövidre zárta.

Viszont sosem értitek meg, hogy a stadion az ilyen látványprojekt, de az a rengeteg pénz nem stadionokra megy el, hanem ebben benne voltak uszodák, sportpályák, iskolai tornatermek, stb. "A" stadion az töredék volt. Cél volt, hogy lehetőleg minél kisebb manival szálljon be az önkormányzat. És mivel minden önkormányzat, kivétel most a ballib genyák szarnak a sportra, helyette ellopnak vagy büntetett előéletű ügyvédszemétládáknak adnak oda milliókat, így 1990 óta milliárdokat basztak el libalegelők fenntartására. Igenis, azok a bizonyos stadionok, amelyekre ráfogják ballibék, hogy "A" stadionok, hosszútávon (szponzoráció, jobb foci, lelkes fiatalok) kellenek, mert a cél, hogy az egyre drágább foci és egyéb sport saját magát tartsa el, kb. zéró önkormányzati segítség nélkül, ahogy a ruszkiknál történt, nagy cégek bevonásával.

1990 óta az önkormányzatok, önkormányzati cégek, cirka 11000 milliárdot költöttek el sportra, köztük stadionok fenntartására, olyanokéra is, amelyek helyén már évek óta Aldi, Lidl és még ki tudja mi van! Az volt az igazi közpénz szórás, nem ez, aminek kb. értelme is van.
 

hunemperor

Well-Known Member
2020. június 14.
810
2 098
93
Per pillanat a többségnek már a Fidesz nem hiányzik a legutolsó közvéleménykutatások szerint!
Igen viszont a baloldali együttműködés szavazóinak területi megoszlása nagyon rossz az egyéni körzetek szempontjából. Már számolgattam, és még mindig nem hiszek az ellenzék győzelmében.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 870
113
A jobbik helyzete tarthatatlanná vált, mert a három pólusú politikai élet a Fideszt hosszú távon benn tartotta volna a hatalomban. Ráadásul a szélső jobboldali pártoknak gyakorlatilag nincs esélye választást nyerni, illetve nem is szívesen kötnek velük koalíciót, tehát megvannak a korlátaik.
Ezt nevezték el néppártosodásnak..
De attól még ua banda, csak most már dezodorozzák magukat. Ua antiszemita, náci társulat, mint volt, az arcok ugyanazok, csak egyik-másik némi kiválasztott vért is talált magában, amire a Heller féle gépezet azonnal áldását is adta, csak mert O1G.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Miért, most jó? A teljesen alkalmatlan kormányzat bénázik a járványkezeléssel, az egyetlen kormányzati tevékenység már csak a lopás, a hiány a gyurcsányi kilenc százalékon, hitelekből él az ország! Ennél rosszabban nem lehet csinálni, szóval mit veszthetünk: Orbánt! Már megérte!
Te anarhista vagy? Először szétverni mindent, aztàn majd biztos jobb lesz minden!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 371
113
Simán rámentek azokra a szavazókra, akik tíz éve a leghangosabban zsideszeztek! Mégis mire számítottak, mennyire fogják ezt elfogadni a "régiek"?

Azok akik anno hangosan zsideszeztek, azok az összefogás mögött állnak most szerintem. Szerintem a "régi" középosztálybeli szavazók a Kötter által említett okokból fordultak el tőlük. Metatémák stb. Ez a réteg a nyugati emberekhez hasonlóan "elhülyült a (relatív) jólétben" az általa leírt módon. Nem vagyunk mi sem mentesek ettől a jelenségtől.
 
Status
Not open for further replies.