Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Wili szerint legalább kétbites vagyok, szóval most meg is sértődhetnék, de nálam ezzel konfúz és libafos gyenge válasszal NYITOTT kapukat döngetsz. ;)
(kellene nektek egy szinonima szótár mert ugyanazt a pár szót ismételgetitek. Ami pedig ezen kívül esik azt nem tudjátok értelmezni.:oops:)

Aztán a lényeg mégiscsak ez:
21306.jpg
"Én a halálozások számát nézem elsősorban.Tehát a védekezés sikerét Magyarország az emberéletekben méri."
"Én emberéletekben számolok."
"Én két számot mindig nézek, hogy 1 millió főre, tehát reálisan számolva mit mutatnak a fertőzési számok."

Ez 3 idézet valakitől.

Szép az oltások száma, csak járványban van egy másik, fontosabb adat.Örülök neki, hogy ennyi embert beoltottak, de emellett nem egy uniós statisztikában, hanem a világstatisztikában vagyunk legalább dobogósok (és nem jó ott lenni azon a dobogón).Ez meg a halálozások értéke, és a járványokat mindig is ebben mérték. Az influenza-járványnál sem az számít hányan oltatják be magukat, hanem az, hogy hányan halnak bele.

Felőlem lehetsz kétbites is, a valóságot ulihoz hasonlóan, te se tudod meghajlítani.

A szókincs hiányáról, meg talán te szólalhatsz meg utoljára.Bár ezen hsz-edben kivételesen lemaradt a "libernyák", ezt kéretik sürgősen pótolni, mert összezavarsz.

De én többet nem válaszolok az biztos, mert csak szétcseszed a topicot és a nagyobbik baj, hogy kéjes élvezettel teszed.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 543
8 871
113
Megnyugtató számomra, hogy itt vagy nekunk élő két lábon járó szinonímaszótárként és afféle világító fáklyaként utat mutatsz nekunk eltévelyedett bárányoknak.
Amit beraktál azt meg azért találom viccesnek mert én például több alkalommal is elismertem, hogy a kormány jól döntött akkor amikor nem várt a nyugati vakcinákra és orosz és kínai vakcinákat is beszerzett és ezzel magyar állampolgárok életét mentette meg.Nyugodtan rákereshetsz ott van a hozzászólásaim között,de koviubi hozzászólásai között sem láttam olyat amelyekben a kormány oltási programja ellen ágált volna.Ebből is látszik, hogy szimplán csak boszorkányuldözést folytatsz.
Figyelj ide Mókaficek!
Már nyugati meg keleti vakcináknál járunk, megy a sréhség, amikor én amiatt írtam, hogy a diákok nem támogatják a nyitást.
Mint origo.
De részemről már kivesézve. A véleményemet is ismered. Akkor mi a rugózás tárgya?
Aztán keresem a saját írásaim között azt a részt amikor boszorkányt üldöztem volna vagy szóvá tettem volna ha valaki a kormány munkája ellen ágál.
Nem találtam.
Ha volt is oka annak hogy bekopiztam a képet, akkor az szimplán az, hogy hacsak kicsit is, de maradjak a topic témájánál.
Ami rólad a nekem címzett válaszaidról már nem mondható el.
A hozzászólásaid én elolvasom, ha oltári nagy kamut látok, továbbra is megírom. Maradok a tényeknél és prejudikálok.
Te csináld ahogy tudod én is azt fogom tenni.

Árrivedercsi ;)
 
  • Tetszik
Reactions: zztop and LMzek 2.0

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Biztonságos az AstraZeneca vakcinája, vagy sem?

Quibit

Úgy tűnik, időről időre mindig másik vakcina kerül éppen az érdeklődés középpontjába. Az mRNS-oltások (Pfizer/BioNTech, Moderna) forradalmi technológiájuk, míg a kínai (Sinopharm) és orosz (Szputnyik V) vakcinák az Európán belüli magyar exkluzivitásuk és az ebből fakadó kérdések miatt élvezték a kitüntetett figyelmet egy ideig, most pedig az AstraZenecán a sor: a brit-svéd vakcina használatát egy ritka mellékhatása miatt világszerte korlátozni kezdték, miközben felmérésünk szerint a Qubit olvasói is ebből kaptak a legnagyobb arányban. Az EU-ban jelenleg négy uniószerte engedélyezett oltás van: az AstraZeneca, a Pfizer/BioNTech, a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinája.

Az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszermulti közösen fejlesztett vakcinája, a Vaxzevria vektoralapú oltóanyag, amely egy (emberi szervezetben nem szaporodó, tehát arra veszélytelen) csimpánz-adenovírust használ hordozóként arra, hogy bevigye a szervezetbe a SARS-CoV-2 koronavírus tüskefehérjéjének genetikai információját, elindítva az immunizációs folyamatot. Miután a klinikai vizsgálatok során két különböző adagolási rend mellett 62 és 90 százalékos hatásosságot állapítottak meg, Nagy-Britannia 2020. december 30-án elsőként engedélyezte a vakcina használatát, januárban pedig a magyar hatóság, az OGYÉI egyoldalú jóváhagyása után az európai gyógyszerügynökség. az EMA is zöld utat adott az oltásnak.

A gondok akkor kezdődtek, amikor 2021 márciusában először Dánia, majd több európai, ázsiai és afrikai ország is felfüggesztette az AstraZeneca-oltásokat, miután arról érkeztek hírek, hogy több esetben veszélyes vérrögképződést (trombózis) figyeltek meg azoknál, akiket a brit-svéd vakcinával oltottak be. A gyógyszergyár akkor azt közölte, hogy a március 8-ig beérkezett adatok szerint több mint 17 millió beoltottból 15 mélyvénás trombózisos és 22 tüdőembóliás esemény fordult elő, és nincs bizonyíték arra, hogy a vérrögképződés összefüggésben áll a védőoltással, sőt a természetes előfordulásánál még kisebb arányban is jegyeztek fel trombózist a beoltottak között.

Az elmúlt hetekben azonban az EMA tovább vizsgálta az eseteket, és szerdán megállapította, hogy a vérrögképződés az AstraZeneca vakcinájának nagyon ritka mellékhatása, de a hatóság egyben azt is hangsúlyozta, hogy a vakcina által nyújtott védelem még mindig felülírja a trombózis kockázatát – az EU és Nagy-Britannia területén összesen 25 millióan kapták meg ezt a vakcinát, és ebből 86 esetben figyeltek meg vérrögképződést. Egyes országok ezután korlátozni kezdték a vakcina használatát, de azzal a dilemmával mindenkinek szembe kell néznie, hogy mi lesz, ha a statisztikailag elhanyagolható mértékű mellékhatás miatt túlbüntetik az AstraZenecát, és ez az oltásellenesek malmára hajtja a vizet.

Miért csak most derült ki ez a mellékhatás? Mekkora az esély arra, hogy nálam is jelentkezik?

De hogy lehet az, hogy csak most, több hónapnyi éles oltás után értesülünk az egyik legszélesebb körben elterjedt vakcina mellékhatásáról? Mivel az előzetes klinikai vizsgálatok legvégső fázisában is csak legfeljebb tízezreken tesztelik az oltóanyagokat, a limitált létszám miatt ekkor csak a leggyakoribb, valamint a legveszélyesebb mellékhatásokra tudnak rámutatni. „Bár kevés trombózisos eset előfordult a klinikai vizsgálatok során, ezek száma a vakcinát kapott csoportban kisebb volt, mint a kontrollcsoportban. A vizsgálatokban részt vevő hatvanezer önkéntesnél viszont nem fordult elő egyetlen vérzékenységgel járó szövődmény sem” – írták az AstraZeneca korábbi közleményében.

Bár az EMA vizsgálata szerint van összefüggés a vakcina és a trombózisos esetek között, a rendelkezésre álló adatok alapján nem egyértelmű, hogy bizonyos életkorban vagy egyes betegségekkel az emberek nagyobb veszélyben lennének, ahogy azt sem lehet állítani, hogy a férfiak vagy a nők fogékonyabbak lennének a vérrögképződésre.

Az EMA jelentésével egy időben a brit gyógyszerhatóság (MHRA) is ismertette a vizsgálati eredményeit, miszerint a március végéig beoltott 20 millió emberből 79-nél jegyeztek fel vérrögképződést, és közülük 19-en haltak meg. Az ügynökség becslései szerint ugyanebben az időszakban 6000 életet mentettek meg a vakcinák az országban, vagyis a nagyon ritka szövődmény miatt nem érdemes lemondani a COVID-19 betegség ellen jó eséllyel védelmet nyújtó oltásról.

A brit adatok szerint tehát 250 000 oltásonként van 1 vérrögképződéses eset, vagyis 0,0004 százalék az esélye annak, hogy az AstraZeneca vakcinájától trombózis alakul ki.

Hogy az eset ne borítsa fel az egyes országok oltási programját, az EMA és az MHRA is új ajánlásokat tett az egészségügyi dolgozóknak és a pácienseknek. Az orvosoknak azt javasolják, hogy figyeljék a vérlemezkék (trombociták) alacsony száma mellett kialakuló vérrögképződés jeleit, a beoltottaknak pedig azt, hogy figyeljék az ehhez kapcsolódó tüneteket, és tartós fejfájás vagy hasi fájdalom, légszomj, mellkasi fájdalom, a láb bedagadása, homályos látás, illetve a tűszúrás helyén kívüli, bőr alatti vérfoltok jelentkezése esetén forduljanak orvoshoz.

Mit lépnek azok az országok, ahol oltanak az AstraZeneca vakcinájával?

A hatóságok ugyan nem javasolták a vakcina felhasználásának korlátozását, hiszen nem egyértelmű, hogy például életkorhoz köthető a vérrögök képződése, több ország mégis ilyen lépéseket jelentett be. Emögött az az általános gondolat áll, hogy mivel a fiatalabbakra kevésbé veszélyes a COVID-19, ezért a vakcina jótékony hatásának és esetleges kockázatainak aránya is az utóbbi felé torzul, minél fiatalabbak kerülnek sorra az oltási programban.

Nagy-Britanniában például úgy döntött a vakcinabizottság, hogy a 30 év alattiak oltását egy másik vakcinával végzik majd. A döntést arra alapozták, hogy a súlyos covidos esetek kockázata annál kisebb, minél kevesebb a fertőzés az országban, márpedig a briteknél a január eleji csúcs óta meredeken zuhannak a járvány mutatói: a napi új fertőzöttek mozgóátlaga három hónap alatt 60 ezerről 3 ezerre csökkent, míg az elhunytak száma 1200 környékéről 31-re. A briteknél ráadásul ez a döntés várhatóan nem okoz majd logisztikai problémát sem, mivel a 20-29 évesek tervezett oltásának idejére elegendő Pfizer- és Moderna-vakcinának is be kell érkeznie az országba.

Míg több helyen, például Magyarországon nem érinti az AstraZeneca vakcináinak felhasználását az EMA vizsgálata, más országokban korcsoportok szerint korlátozták a beoltását: Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Dél-Koreában vagy a Fülöp-szigeteken a 60 év felettiek, Belgiumban az 55 év felettiek, míg Ausztráliában csak az 50 év felettiek kapnak az AstraZeneca vakcinájából a jövőben.
A brit statisztikai hivatal a kezdetek óta követi a COVID-vakcinák megítélését a lakosság körében. Míg a hivatal mérései szerint 2020 decemberében az emberek 78 százaléka volt bizakodó az oltásokkal kapcsolatban, március végére ez 94 százalékra emelkedett – kérdés, hogy ezt az EMA és az MHRA vizsgálati eredményei mennyiben befolyásolják majd. A gyógyszerhatóság transzparens eljárása és tiszta kommunikációja, valamint az, hogy a népszerűtlen politikusok helyett egy szakértőkből álló vakcinabizottság döntött a vizsgálat következményeiről, talán hozzájárulhat ahhoz, hogy ne rendüljön meg a britek bizalma a hazai oltóanyagban és általánosságban az oltásokban.

Tehát biztonságos? A nőket jobban veszélyezteti? Elmenjek a második dózisért?

Az EMA biztonsági bizottságának elnöke, Sabine Straus elmondta, hogy bár kockázati profilok felállításához nincs elég adat a vérrögképződésben érintett betegekről, a legtöbb eset 60 év alatti nőknél fordult elő. Elképzelhető, hogy ez csak annak köszönhető, hogy eddig több nő kapta meg az oltást, de az sem kizárható, hogy a nőket jobban fenyegeti a vérrögképződés veszélye. A brit vizsgálat 79 alanya között például 51 nő és 28 férfi volt. A nőknél egyébként nagyobb eséllyel alakul ki két olyan esemény, amit megfigyeltek az AstraZeneca vizsgált eseteiben: az agyi vénás sinustrombózis (CVST) és a zsigeri vénás trombózis (SVT).

A vérrögök képződésének számos oka lehet az alapbetegségektől a genetikán át az életmódig és a rendszeresen szedett gyógyszerekig. Az amerikai járványügyi hatóság (CDC) szerint az Egyesült Államok lakosságának 5-8 százaléka hordoz olyan genetikai kockázati tényezőt, amely trombózishoz vezethet, míg egy tanulmány szerint Európában az emberek 3-15 százaléka rendelkezik az V. véralvadási faktor Leiden-mutációjával, ami egy generációkon átívelő genetikai trombóziskockázat.

A beoltottaknál észlelt vérrögök azonban annyiban különlegesek, hogy az agyban és a hasban alakulnak ki, és alacsony vérlemezkeszám jellemzi őket. Ez azért különös, mert a véralvadásnál (amelynek végterméke a vérrög) általában magas a vérlemezkék száma. Emiatt érdemes az AstraZeneca oltásának felvétele előtt megbeszélni az orvossal, ha van tapasztalatunk vérzékenységgel vagy véraláfutásokkal, illetve hogy szedünk-e vérhígítót. Ha valaki már megkapta az első dózist, és nem lett baja tőle, akkor mindenképpen megéri a második oltásra is elmenni, hiszen annak még kisebb a valószínűsége, hogy csak másodjára jöjjön ki a vérrögképződés.
DE ! NEM ! DE ! NEM ! NEM ! DE ........................
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 543
8 871
113
"Szép az oltások száma, csak járványban van egy másik, fontosabb adat.Örülök neki, hogy ennyi embert beoltottak, de emellett nem egy uniós statisztikában, hanem a világstatisztikában vagyunk legalább dobogósok (és nem jó ott lenni azon a dobogón).Ez meg a halálozások értéke, és a járványokat mindig is ebben mérték. Az influenza-járványnál sem az számít hányan oltatják be magukat, hanem az, hogy hányan halnak bele."
Ha libernyák vagy ha nem, vagy ha csak egy csekély értelmű lyobikos, ez akkor is egy ordas nagy hazugság. ;)
Igaz, hogy szinte majd mindegyik újság, tv, rádió, portál, oldal, megírta, elmondta, hogy nincs egységes statisztikája, egységes mérése a halálozásnak, de órarugó gerincű felpattanóként majd minden oldalra berakja valamelyik szerény árokásó kisiparos.
Aztán megy a sértődés mert az ember fia megírja hogy ezt minek nevezik.:oops:

A kéjes örömről annyit, hogy a perverziónak a teljes kimaxolása lenne ha én neked és a nem túl bonyolult fogalmazásodnak örülni tudnék.
De hidd el távol áll tőlem eme "örömforrás".
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !
Az van barátom, hogy a teljes összezavarás fázisa megyen. Ez a koronavírus egy szándékosan előállított biofegyver az emberiség ellen. És csak remélhetjük, hogy a varázsszerként sebtiben összedobott elixír, az valóban elixír és nem pedig valami más! Vérlázító, és egyszerre árulkodó, hogy mennyire hiányzik a beszédtérből és a politikusok kérdésfelvetéseiből a LÉNYEG! Bámulatos!
..
A rokonságban is oltás után (kínai az ő esetükben) kórház lett a dolog vége tüdőgyulladással. De ő 70+osan túlélte!
..
Isten nyugosztalja a Vadászat és a Hold Magyar Istennőjét...
:(
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 002
91 935
113
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !
Hát az elég fontos kérdések. De a beoltott szociális otthonokban 80-90%-al csökkent a Covid terjedése az őszhöz képest. Sajnos 100%-os megoldás nincs. Azért személyesen érdekelne egy statisztika az oltottak hány %-a kapja el a fertőzést és milyen súlyossággal.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 647
3 242
113
Az van barátom, hogy a teljes összezavarás fázisa megyen. Ez a koronavírus egy szándékosan előállított biofegyver az emberiség ellen. És csak remélhetjük, hogy a varázsszerként sebtiben összedobott elixír, az valóban elixír és nem pedig valami más! Vérlázító, és egyszerre árulkodó, hogy mennyire hiányzik a beszédtérből és a politikusok kérdésfelvetéseiből a LÉNYEG! Bámulatos!
..
A rokonságban is oltás után (kínai az ő esetükben) kórház lett a dolog vége tüdőgyulladással. De ő 70+osan túlélte!
..
Isten nyugosztalja a Vadászat és a Hold Magyar Istennőjét...
:(
Azért én még feltenném a kérdést: van-e köze az oltásának a halálához? Bhakdi prof szerint az mRNS oltás veszélyes lehet, ha utána elkapja az illető a fertőzést, mert túl reakciót válthat ki, erről az osztrák közszolgálati televízióban beszélt:

Illetve allergiás reakciókról is beszélt, Gyurcsány pedig (aki szintén Pfizert kapott állítólag) allergiás reakciók miatt került kórházba:
" Az orvosok egyelőre nem tudták megmondani, hogy mi válthatta ki ezt az allergiás reakciót."
https://index.hu/belfold/2021/04/09/gyurcsany-ferenc-korhaz/


Természetesen ezek csak feltételezések, komolyabb vizsgálatokra lenne szükség a témában.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 578
11 184
113
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !
A részletek ismerete nélkül mondom az alábbiakat...

Nincsen 100%-os védőoltás. Jellemzően egy megfelelő oltási program után x%-os védettséget ad egy oltóanyag, ami rendszerint a közepes/súlyos lefolyást is képes megelőzni. Ez idáig a tankönyvi példa.
A probléma abból fakad, hogy mondjuk 1000 emberből 4-5-6 esetben ismeretlen okok miatt nem alakul ki immunitás, dacára a beadott vakcináknak. Általánosságban lehet bárkinek olyan rejtett betegsége, csökkent képességű immunrendszere, ami meggátolja a hatékony immunválasz kialakulását. És pontosan itt jön a képbe a sokak által hangoztatott nyájimmunitás. Mert ha azt elértük, akkor tudjuk megvédeni őket, mert nem engedjük teret nyerni a vírust. Ezért lenne fontos, hogy minél több ember beoltassa magát, mert így tudunk minél több életet megmenteni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 720
113
Azért én még feltenném a kérdést: van-e köze az oltásának a halálához? Bhakdi prof szerint az mRNS oltás veszélyes lehet, ha utána elkapja az illető a fertőzést, mert túl reakciót válthat ki, erről az osztrák közszolgálati televízióban beszélt:

Illetve allergiás reakciókról is beszélt, Gyurcsány pedig (aki szintén Pfizert kapott állítólag) allergiás reakciók miatt került kórházba:
" Az orvosok egyelőre nem tudták megmondani, hogy mi válthatta ki ezt az allergiás reakciót."
https://index.hu/belfold/2021/04/09/gyurcsany-ferenc-korhaz/


Természetesen ezek csak feltételezések, komolyabb vizsgálatokra lenne szükség a témában.
Volna egy bája, ha a nyugati vakcinák nagy barátját egy Pfizer ütné ki végleg ....
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !
.
Ogre, az van, hogy nincs 100% biztonsag, a legoptimistabb joslatok is 90% köruli szamokrol beszelnek. Es ami fontosabb, hogy ezt az allitasukat az eredeti covid19 virussal mondjak, miközben viszont terjednek a virus mutacioi, amiknel szerintem a 90% mar csak egy vagyalom.
.
Az is egy szempont, hogy ezeket a szazalekokat ugy merik, hogy a vizsgaltak hany szazaleka tudott ellenanyagot termelni. Viszont az, hogy te termelsz ellenanyagot, az sajnos meg nem garantalja, hogy az meg is old mindent.
.
Az Astra oltas kapcsan mondtak, hogy annak az eselye, hogy talalkozol a virussal, de az oltas hatasara egyaltalan nem betegszel meg, az csak kb 30%, es szerintem a többi oltasnal is ez hasonlo lehet. Az oltas elönye, hogy több eselyt ad a virus elleni meccsben, de nem biztos garancia. Talan jobban elkerulhetö a sulyos allapot oltassal.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 519
113
Pedig többször posztoltatok Karikótól cikket, melyben azt állította, hogy a Pfizer oltás 100%-ban megvédi az embert a betegség súlyos szövődményeitől(tehát a haláltól is)...
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 578
11 184
113
Pedig többször posztoltatok Karikótól cikket, melyben azt állította, hogy a Pfizer oltás 100%-ban megvédi az embert a betegség súlyos szövődményeitől(tehát a haláltól is)...
A részletek ismerete nélkül mondom az alábbiakat...

Nincsen 100%-os védőoltás. Jellemzően egy megfelelő oltási program után x%-os védettséget ad egy oltóanyag, ami rendszerint a közepes/súlyos lefolyást is képes megelőzni. Ez idáig a tankönyvi példa.
A probléma abból fakad, hogy mondjuk 1000 emberből 4-5-6 esetben ismeretlen okok miatt nem alakul ki immunitás, dacára a beadott vakcináknak. Általánosságban lehet bárkinek olyan rejtett betegsége, csökkent képességű immunrendszere, ami meggátolja a hatékony immunválasz kialakulását. És pontosan itt jön a képbe a sokak által hangoztatott nyájimmunitás. Mert ha azt elértük, akkor tudjuk megvédeni őket, mert nem engedjük teret nyerni a vírust. Ezért lenne fontos, hogy minél több ember beoltassa magát, mert így tudunk minél több életet megmenteni.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Pedig többször posztoltatok Karikótól cikket, melyben azt állította, hogy a Pfizer oltás 100%-ban megvédi az embert a betegség súlyos szövődményeitől(tehát a haláltól is)...
.
.
Namost ezt azert ne hegyezd ki a Pfizerre, mert elgondolkoztato esetek mindegyiknel vannak. Pl az argentin elnök 2 honapja (azaz kellöen reg) kapott SputnikV oltast, erre most covid+ lett, bar teny, egyelöre allitolag nincsenek komolyabb tunetei.
 
W

Wilson

Guest
Az előző szenzáció cikkben szereplő 8 hónapos babáról is kiderült , hogy bár pozitív volt de azért vérmérgezésbe halt bele !

A csecsemőről Muller Cecilia számolt be a cikkben őt idézték ez a tragikusan fiatalon meghalt lány asztmás volt, ez is benne van a cikkben.A csecsemővel kapcsolatban nem közölték, hogy a covid fertőzés nélkül megtudták-e volna menteni az életét.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 519
113
.
.
Namost ezt azert ne hegyezd ki a Pfizerre, mert elgondolkoztato esetek mindegyiknel vannak. Pl az argentin elnök 2 honapja (azaz kellöen reg) kapott SputnikV oltast, erre most covid+ lett, bar teny, egyelöre allitolag nincsenek komolyabb tunetei.
Sosem állítottam és írtam, hogy a beoltott ember nem kaphatja el a Covidot kapjon bármilyen vakcinát. Értelmezd pontosan mit írtam!