Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Csak kérdem ilyenkor mi van !

1.-Ma meghalt Igaly Diána olimpiai bajnok sport lövőnk , élt 56 évet ! Kitűnő ember , tündéri nő , mesteri lövő , tudtommal egészséges ember aki egészségesen is élt ! Ez meg is fog jelenni a cikkekben ! Nyugodjon békében , őszinte részvétem a családjának !

2.-Merkely prof személyi edzője volt és az elsők között oltották be pfizer-el . Bőven túl kellett volna már lennie a védettség szintjén és az itteni állítások szerint még ha meg is fertőződhetett volna akkor se lett volna szabad erős tüneteket produkálnia de meghalnia meg végképpen nem lett volna szabad !

Csak kérdem ilyenkor mi van ? Hol az igazság ? Egy nagyszerű embert és sportolót veszítettünk el aki betartotta az orvosi előírások minden formáját !

Amikor meg hallottam a hírt majdnem regisztráltam mert megtört ! Amikor beszéltem a barátokkal a Dia halálhíréről telefonon 2 perc alatt 3 helyről jött az infó ! PEDIG BE VOLT OLTVA PFIZERREL !

Folynak a könnyeim és nem értem mi fasz van most !

Sajnos más is járt így:).


Nem tudom mikor oltották be pontosan, de kicsit utána olvasva Igaly Diana már március 13-n is a korona vírussal kuzdött (NSO).
 
T

Törölt tag 2822

Guest
nyomorult, senkiházi, focibuzi, idióta rohadékok...


  • Budapest egyedüliként 100 százalékos kapacitással,
  • Szentpétervár és Baku 50 százalékos,
  • Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25–33 százalékos,
  • London 25 százalék kapacitással a három csoportmeccsre, az elődöntőre és a döntőre várhatóan magasabbal.
 
W

Wilson

Guest
Figyelj ide Mókaficek!
Már nyugati meg keleti vakcináknál járunk, megy a sréhség, amikor én amiatt írtam, hogy a diákok nem támogatják a nyitást.
Mint origo.
De részemről már kivesézve. A véleményemet is ismered. Akkor mi a rugózás tárgya?
Aztán keresem a saját írásaim között azt a részt amikor boszorkányt üldöztem volna vagy szóvá tettem volna ha valaki a kormány munkája ellen ágál.
Nem találtam.
Ha volt is oka annak hogy bekopiztam a képet, akkor az szimplán az, hogy hacsak kicsit is, de maradjak a topic témájánál.
Ami rólad a nekem címzett válaszaidról már nem mondható el.
A hozzászólásaid én elolvasom, ha oltári nagy kamut látok, továbbra is megírom. Maradok a tényeknél és prejudikálok.
Te csináld ahogy tudod én is azt fogom tenni.

Árrivedercsi ;)
Annak alapvetően örülök,hogy a szokásos szófordulatod ebben a hozzászólásodban elmaradt, bár hozzáteszem a nicknevem nem Mókaficek. Ember te beszélsz arról,hogy te velem ellentétben a topik témájához ragaszkodol,ez minimum egy közepesen tudathasadásos állapotot feltételez a korábbi hozzászólásaiddal kapcsolatban ,mivel tegnap te találtál meg egy cikkel kapcsolatban és koviubi szavait idézve "kéjjes élvezettel" cseszted szét a topikot.

Miután letisztáztuk a tényeket térjünk vissza miért is írtam azt neked,hogy boszorkányüldözést folytatsz,hát barátom azért mert kiragadtál egy cikket amit szerinted én provokációs céllal raktam be,hogy ezzel is aktív kubikus munkát végezve mélyítem Marianna árok mélységéig a szabadelvű nyomtatott áramkörök és a magyar "nemzeti oldalt" képviselő Fidesz illetve kormányoldal közötti szakadékot.És most pontosan idézlek téged:)

"A provokáció az pedig ipso facto amit te feszt kiraksz."

A tényből következik,hogy szerinted amit én "feszt" kirakok az provokáció, akkor iderakom neked az egyik hozzászólásomat ezt ma követtem el:

Remélem kellően erősek az idegeid.

#28 738

Ez egy észszerű jó és helyes döntés volt a kormány részéről.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 691
113

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 536
93

Lehet, hogy a legnagyobb hatékonyság két különböző vakcina beadásával érhető el.
"A fehérjealapú vakcinák például az antitest-termelés bajnokai, a vírusvektor-alapú oltás viszont az immunsejtek képzésében erős – így például egy vírusvektor-alapú vakcina első dózisa után egy fehérjealapú második dózis papíron bivalyerős kombinációt jelenthet."

Én Astrát kaptam, a második majd 2-3 hónap múlva esedékes, addig lesz elég Pfizer, nem bánnám, ha választhatnám azt másodiknak.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and bel

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 986
82 892
113
Csalnak az adatokkal!

"Az áldozatok között szerepel az a nyolc hónapos csecsemő is, akiről tegnap Müller Cecília beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Mint a tiszti főorvos elmondta, a csecsemő tragédiáját az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint nem a koronavírus, hanem vérmérgezés okozta. Ám mivel kimutatták nála a koronavírust, ezért feltüntették az elhunytak között, mivel a járvány kezdete óta így járnak el."
 
  • Dühítő
Reactions: merleg

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ha libernyák vagy ha nem, vagy ha csak egy csekély értelmű lyobikos, ez akkor is egy ordas nagy hazugság. ;)
Igaz, hogy szinte majd mindegyik újság, tv, rádió, portál, oldal, megírta, elmondta, hogy nincs egységes statisztikája, egységes mérése a halálozásnak, de órarugó gerincű felpattanóként majd minden oldalra berakja valamelyik szerény árokásó kisiparos.
Aztán megy a sértődés mert az ember fia megírja hogy ezt minek nevezik.:oops:

A kéjes örömről annyit, hogy a perverziónak a teljes kimaxolása lenne ha én neked és a nem túl bonyolult fogalmazásodnak örülni tudnék.
De hidd el távol áll tőlem eme "örömforrás".

De a "Boss" mondta, hogy miben kell mérni és évszázadok óta abban mérik és évszázadok múlva is abban fogják. o_O
Abban mi a hazugság? Magad se tudod miről beszélsz, csak kötekedsz. A hivatalos covid oldalra is kirakják a halottak számát, ők is árokásók. Meg naponta beszámol róla amúgy a kormány is.Ők is azok. Én azért a helyedben elgondolkoznék néha, csak úgy csendben, hogy biztos mindenki hülye-e amikor szembe megy veled az autópályán.

Amúgy te beszélsz árokásásról, mikor itt reszketsz, hogy be tudj rakni valamilyen skatulyába, mert csak akkor tudsz hadakozni (nem mintha igény lenne a hadakozásra).Ha nem libernyák, akkor lyobbikos vagyok, de mineképpen csak és kizárólag ellenség lehetek. Lyobbikos se vagyok. Lehet tovább próbálkozni. Folyamatosan ásod az árkot, csak fingod nincs mivel szemben akarsz harcolni. De akkor is ásod megállás nélkül. Ez szutyok komcsi tempó, hogy mindig háborúzni kell valakivel. Olyan vagy, mint Pongrácz István. Mármint hadakozásban, amúgy minden másban eltérsz tőle. (Ő egy könyvben van benne, az olyan papírizé, amit lehet lapozni.Jó könyv amúgy)

Nem fogalmazok bonyolultan, tök érthető. Csak te kötekedni akarsz, ezért meg is teszed. Lelked rajta.
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 413
3 688
113
Szép az oltások száma, csak járványban van egy másik, fontosabb adat.Örülök neki, hogy ennyi embert beoltottak, de emellett nem egy uniós statisztikában, hanem a világstatisztikában vagyunk legalább dobogósok (és nem jó ott lenni azon a dobogón).Ez meg a halálozások értéke, és a járványokat mindig is ebben mérték.
De a "Boss" mondta, hogy miben kell mérni és évszázadok óta abban mérik és évszázadok múlva is abban fogják. o_O
Abban mi a hazugság? Magad se tudod miről beszélsz, csak kötekedsz. A hivatalos covid oldalra is kirakják a halottak számát, ők is árokásók. Meg naponta beszámol róla amúgy a kormány is.Ők is azok. Én azért a helyedben elgondolkoznék néha, csak úgy csendben, hogy biztos mindenki hülye-e amikor szembe megy veled az autópályán.

Ott követed el a "számítási hibát", hogy nem veszed figyelembe, hogy minden országban más és más protokoll alapján számolják az elhunytakat. Jobb esetben a járvány kezdete óta változatlanul, de lehet itt-ott még a protokoll is változott idő közben. (Egyes országokban gyanúsan kevés a halott a 2./3. hullámban a fertőzöttségi számokhoz, nem lepődnék meg, hogy ott a protokoll is változott tán).

Mivel az országok közötti halálozási adatok nem összehasonlíthatóak, ezért olyan következtetést is bátor tenni, hogy mi rosszul/jól állunk a nemzetközi összehasonlításban. Ami már inkább mutathat valamit, az a 2020-as hetek/hónapok utólagos össz halálozási (nem korona!) statisztikáinak összehasonlítása. Az már mutathat valamit.

De ez amúgy már többször le lett itt ebben a topicban írva... milagro adatokat is tett be. Lehet, hogy a hivatalos korona halottakban az élmezőnyben vagyunk, de a kummantásban vszeg nem...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 415
4 456
113

Jó hírek! Megcsináltuk!

Hazánk egyedüliként teltházas futball meccseket rendez a közelgő Európa Bajnokságon.
67000 honfitársunk kéz a kézben élheti át a futball örömét, míg más nemzetek a vírus miatti túlóvatoskodott korlátozásokat nyögik.

Ahogy a stadion egy emberként fogja zengeni a Nélküled srófáit, örömkönnyekkel diadalittasan dagadó mellel fogok arra gondolni, hogy ez megér minden áldozatot.
Újra jó érzés magyarnak lenni.
 
W

Wilson

Guest
Igaly Dia tragikus halálához egy kis adalék :(

"Egy igazi bajnok, egy legenda ment el” – mondta az MTI-nek Sinka László, akit péntek délelőtt több százan kerestek már telefonon, üzenetben, hogy részvétet nyilvánítsanak Igaly Diána halála miatt.

„Dia halála, mondhatom, megroppantotta a sportlövő-, sőt az egész sporttársadalmat. Varázslatos ember volt, s nem csupán nagy bajnok, hanem egy szeretni való ember, akivel elég volt néhány percet beszélnie bárkinek, hogy érezze a jóságát.”

A főtitkár elmondta, hogy Igaly Diána hosszú hetekig küzdött, de végül a vírust nem tudta legyőzni.

„Január legvégén, a születésnapján még boldogan, mosolygósan beszéltünk telefonon, néhány hét után pedig ez történt. Ez a vírus kegyetlen és kiszámíthatatlan, borzasztó” – jegyezte meg a sportvezető, hozzátéve, hogy reméli, minél többen kérik majd az oltást, mert szerinte csak így lehet legyőzni a járványt.

A kiváló skeetlövő kedden koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba. Halálának hírét a főtitkár erősítette meg pénteken reggel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben emlékezett meg a sportemberről, akiről azt írta, hogy „személyében a magyar sport egy kiemelkedő alakját veszítette el”. Egyúttal jelezte, hogy Igaly Dianát az Emmi is saját halottjának tekinti.

Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon pedig 1989-ben diadalmaskodott egyéniben. A szakág ötkarikás debütálásán, a 2000-es sydneyi játékokon bronzérmet szerzett, összességében a felnőttek között vb-n 11, Eb-n pedig 13 alkalommal állt dobogóra.

M4 sport.