[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
mar megint valami felhulye lovoldozot.

eddig 8 halott es minimum 20 sebesult a FedEx Indianapoliszi letesitmenyeben.



apra2pNo_700w_0.jpg


Ahogy ez is: 13 éves gyereket lőtt agyon a Chicago-i rendőr.

Semmi köze nincs a szabad fegyver tartáshoz tessék oszolni.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and plushun

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 089
92 218
113
milyen hulyesegeket irsz?

azt sem tudod mi volt, mert meg semmi hir arrol nincs (annyit tudni csak hogy halott, de hogy ki es miert csinalta arrol meg semmi) de te mar levontad a dolgot hogy ez nyilvan nigga?

mi lesz ha ez egy feher srac lesz? akor mit fogsz irni?
Nem értetted a lényeget.
Ha egy rendőrt kihívnakaz uSAban fegyveres lövöldözéshez, nem tudhatja, hogy ámokfutóval van dolga, vagy csak bedrogozott bünözőkkel. Eszerint jár el.

Persze, hogy nem tudhatjuk eezt ki követte el, nem is mondtam. Csak felvázoltam egy reális, bár tény épésszel abszurd verziót. De manapság Amerika így működik.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Nem értetted a lényeget.
Ha egy rendőrt kihívnakaz uSAban fegyveres lövöldözéshez, nem tudhatja, hogy ámokfutóval van dolga, vagy csak bedrogozott bünözőkkel. Eszerint jár el.

Persze, hogy nem tudhatjuk eezt ki követte el, nem is mondtam. Csak felvázoltam egy reális, bár tény épésszel abszurd verziót. De manapság Amerika így működik.
semmi kulonbseg nincs hogy amokfuto vagy felfegyverzet drogos.
ha van fegyver a kezeben lelovik igyis ugyis mert teljesen joguk van hozza. es nem fog rajta senki sem cirkuszolni az miatt..
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 133
2 478
113
milyen hulyesegeket irsz?

azt sem tudod mi volt, mert meg semmi hir arrol nincs (annyit tudni csak hogy halott, de hogy ki es miert csinalta arrol meg semmi) de te mar levontad a dolgot hogy ez nyilvan nigga?

mi lesz ha ez egy feher srac lesz? akor mit fogsz irni?
Ha fehér akkor hetekig a white supremacist terrorist fog menni.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 866
9 825
113
Megállt, csak világított nyilvános helyen. Ezért egyáltalán nem kell elkezdeni úgy pukkadni, hogy rögtön fegyvert ránt.
A rendőr nem tudja, hogy miért nem állt meg. Azért mert lopott az autó, vagy mert be van drogozva a sofőr, vagy más bűncselekményt követ el éppen, ezért inkább nem kockáztatnak.
Egyáltalán nem biztos, hogy egyenruhásnál van fegyver. A rendőr sem tudhatta hogy van-e a kocsiban fegyver.
Ketrecbe zárt kutya semmilyen szinten nem tényező.
Volt nála pisztoly. A videón látszik 17:30 körül, ahogy a rendőr kitárazza.
Dehogynem. Ha nem akartak volna eszkalálni, akkor nem eszkalálnak. Odamegy hozzá, megkérdezi mi van, miért itt állt meg, miért olyan a rendszám amilyen. Lefuttatják a dolgot a helyi robotzsaruban, 3 perc alatt kész az egész és mehet mindenki a dolgára.
Ehelyett pisztolyrántás, fújás, földre rángatás, verbális és fizikai abúzus. 101%-ban a zsaru sara az egész, hisz ő a kezdeményező fél.
Ahogy te példának hozod fel az ártatlanul lelőtt embereket, úgy tudom én is felhozni példának azokat a videókat, amin az autóhoz lépő rendőrt, rangert lövik pofán. Ha én rendőr lennék, akkor biztosan nem lépnék oda az autóhoz, ha az nem állt meg korábban a felszólításomra.
A szaru a kezdeményező fél, így igaz, de ez nem egy randi. A rendőr a munkáját végzi. Szép is lenne, ha mindenki maga döntené el, hogy tetszik-e neki az intézkedő rendőr hangneme, bajsza, a hely, ahol intézkedni szeretne, a napszak, stb...
Áldozathibáztatás alapesete. Ott két zsaru fegyvert fog rád úgy, hogy nem látnak be a kocsi kabinjába, azt mondják hogy kezeket ki a kocsiból, majd UTÁNA szállj ki, akkor igen nagy esély van arra hogy golyót kapsz amint az ajtókioldóért nyúlsz, vagy a jobb oldaladra az övedet kioldani. Benne van a kiképzésükben, hogy általában ilyenkor vagy igazoltatás közben nyúlnak fegyverért. Rengetegszer lőtt agyon rendőr ártatlan megállított embert, mert az a kesztyűtartóhoz nyúlt, hogy elővegye a jogsiját. Ezt tudva te ebben az esetben mint feka arc nem fogsz visszanyúlkálni a kocsiba. Kint hagyod a kezed, értetlenkedsz, és megvárod míg kiszednek mert ez is jobb mint a golyó. Azt is érdemes megnézni hogy miután pofán fújta és a pali ott szenved a kocsiban bekapcsolva nyitott ajtónál, még akkor is azt papolja neki hogy oldja ki ő magát, mikor a zsaru ezt 10x megtehette volna és kivehette volna a kocsiból.

Most képzeld el, ha tényleg lett volna fegyver a kocsiban akárhol - emberünk engedelmeskedik és visszanyúl, elhangzik a "He's going for a gun!", két glock tár kiürül, a videó felmegy a police activity-re mint officers shoot armed suspect és ennyi volt. Laza este Amerikában.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ezek keresték a bajt.

Áldozat akkor lett volna, ha elsőre megáll, és akkor basztatják. De nem így történt.
Az a baj, hogy a fickó ahelyett, hogy azt mondta volna a rendőrnek, hogy kiszállna, de ne lőjjék le, inkább hosszú perceken át vácgoingonozott. Esze ágában sem volt kiszálni.
És mint kiderült volt fegyver a kocsiban.
Nem értem, hogy miért keresnék a bajt a rendőrök. Ebben az egész sztoriban semmi jó nem származott nekik.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Tegyél be egy posztot amin orosz szenátor vagy parlamenti képviselő amerikai géppel illusztrál valamit!
712e5524e12515ba99ddd8d05669bb37.jpg

Kormánypárt által pénzelt plakát megfelel?
Nem nagy was ist das. Biztos vagyok benne, hogy kevés google-el (vagy yandex-el, ha félsz az impérialistáktól :) ) találsz még hasonlót.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 532
113
T

Törölt tag 2361

Guest
vmi 19 eves volt a lovoldozo.
Brandon Scott Hole a neve.

meg cirkusz van a FedEx korul, mert kiderult hogy a mobiltelefon hasznalat be volt a letesitmenyben tiltva, igy a rendoroket sem birtak hivni, es a csaladok is sok ideig vartak hogy megtudjak mi van azokkal akik ott dolgoznak.
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

atek

Well-Known Member
2013. június 14.
199
569
93

Ugyanazokat a köröket futjuk. Egy fegyveres fiatalkorú bűnözőt lelőttek a rendőrök. A fegyvert a lelövése előtt eldobta. De honnan a picsából tudhatta ezt a rendőr??

A debill polgarmester megfutja a szokásos kört. A zsarukra tolja a felelősséget. Oké, lehet volt?? 10-20%.

És mi van a lelőtt fegyveres bűnözővel??? Aki fegyverrel rálő egy autóra???? 80-90%-ban ő okozta az esetet. Az hogy most ő halt meg és nem más, csak szerencse. Ha lelő egy civilt, akkor nincs tüntetés!! Ha őt lövik le a rendőrök beindul a hisztéria.
Mi a tökömért ilyen idióta közvéleményt nevel az amerikai sajtó???
Na fent van a videó az esetről, ennyit a 444-ről "Fegyvertelennek látszó, 13 éves fiút lőtt le egy chicagói rendőr"


Chicago, Illinois — The Civilian Office of Police Accountability released video of the fatal police shooting of 13-year-old Adam Toledo. Video footage of the shooting, released shows a CPD officer, later identified as Eric Stillman, shooting Adam once in the chest around 2:30 a.m. on March 29, 2021 in the alley of the 2300 block of South Spaulding. Adam was shot after he and another man, 21-year-old Ruben Roman, allegedly ran away from police who were responding to the area for a report of gunfire. In the video footage, Adam was holding a gun and dropped it behind a fence before slightly turning towards the officer with his hands raised. The officer then discharges his firearm, striking Adam once in the chest. Stillman immediately called for medical assistance after the shooting and also immediately rendered aid to Toledo after the shooting. ShotSpotter video released by COPA supports the narrative prosecutors gave in court. It records six to eight gunshots, which along with 911 calls prompted police to respond to the area. At the scene, police arrested Roman who is the other person in the alley seen on the bodycam video. He remains locked up on gun and child endangerment charges related to the shooting.

ez egy jó komment "13 year old out at 2:30 am holding a gun. Was missing for two days, parent did not report him gone. What could go wrong ?"
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Na fent van a videó az esetről, ennyit a 444-ről "Fegyvertelennek látszó, 13 éves fiút lőtt le egy chicagói rendőr"


Adam was holding a gun and dropped it behind a fence before slightly turning towards the officer with his hands raised. The officer then discharges his firearm, striking Adam once in the chest.
Megparancsolta neki, hogy dobja el. Eldobta, felemelte a kezét, golyót kapott.
Ennyit erről, valóban.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 2361

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 204
67 000
113
Az Egyesült Államok megújította biztonsági garanciáját Japánnak, ez szükség esetén atomfegyverek bevetésére is vonatkozik - derül ki a Joe Biden amerikai elnök és Szuga Josihide japán miniszterelnök pénteki washingtoni találkozóját követően közzétett közös nyilatkozatból.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/227236/
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Megparancsolta neki, hogy dobja el. Eldobta, felemelte a kezét, golyót kapott.
Ennyit erről, valóban.
Nem fogják elítélni a rendőrt ebben szinte biztos lehetsz mert gyakorlatilag nem volt ideje felfogni hogy a gyerek eldobta a fegyvert. Mellesleg az is érdekes hogy milyen lehet ennek a gyereknek a háttere mert ha jól olvastam akkor már két napja nem volt otthon de nem jelentették be az eltűnését, fegyverrel grasszált az utcán egy fickóval aki minden gond nélkül kiereszt fél tárat egy arra haladó kocsira mert csak.
Most én nem azt mondom hogy azt kapta amit megérdemelt de én nekem azért felmerül a kérdés hogy aki 13 három évesen nagyon gangszta abból mi lesz 18 évesen? Persze ezt nem igazán részletezik mint azt sem a fenti euronew-os videóban hogy a rendőrnek durván 0,2 másodperce volt felfogni hogy a gyerek kezében már nincs pisztoly. Ami nem elég ha már látta a pisztolyt és azt látja hogy a srác fordul felé, nincs fizikailag képessége rá hogy felfogja hogy a srác már nem jelent közvetlen életveszélyt hanem megadja magát. Szóval ebből nem lesz kártérítés ennek a drága jó gyereknek az odafigyelő szüleinek.
 

atek

Well-Known Member
2013. június 14.
199
569
93
Megparancsolta neki, hogy dobja el. Eldobta, felemelte a kezét, golyót kapott.
Ennyit erről, valóban.
Egy fontos részt kihagytál, senki nem mondta neki ,hogy hirtelen forduljon a rendőr felé. A rendőr nem tudhatta, hogy eldobta e, vagy több fegyver is lehet e nála, forduláskor emelte fel a jobb kezét, a rendőr reflexből lőtt. Csak ezen a csatornán temérdek videó van fent ahol a semmiből, legváratlanabb helyzetekből is rántják elő a fegyvert a rendőrre és tüzelnek. Ha megáll, háttal a rendőrnek és magasra felemeli a kezét, akkor élne ennyi.