[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 865
4 869
113
CT

Bp. Ellenzék hatalomba jutásakor szuperkorház sem kellett az ellenzéki új városvezetésnek, most meg az egészség ügy katasztrófályáról hadovál. Ha nem kell valami, akkor nem kellene a hiánya miatt rinyálni! Ergó simán felmondanák a Paksi szerződést,aztán rinyálnának, hogy többet fogyaszt a lakosság , mint a tervezett,ezt nem lehetett látni előre, az innováció hiánya miatt fellépő többletfogyasztás az oka, stb. ☹️
Szerinted a jelenlegi hatalom nem hibás? 11 éve vannak hatalmon, ha akarták volna már felépíthették volna legalább az első reaktort, de még el sem kezdték.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Wilson

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 686
14 711
113
Amerikai elvárás lesz, hogy Paksot felmondjuk, lásd a csehek. A "kémbotrány" egyik célja az volt, hogy gyorsan kizárják a Roszatomot.

Hát ugye ha jól rémlik az eredeti szerződés szerint 2023-kor már termelnie kéne legalább egy reaktornak, most ez 2025-re van ígérve.


Én nem elleneztem anno a szerződést/beruházást, de ha még tovább csúsznak, akkor ne csodálkozzanak, ha erre hivatkozva felmondják.
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
Kozos V4-es fellépés/reakció van beharangozva, szoval úgy látszik Mo is. ;):cool:
Ennèl sokkal józanabbak vagyunk,hogy bàrkit is hazaküldjünk... Szijjàrtó,ès OV is kivàló kapcsolatokat àpol a medvèvel. Lehet lesz valami,de hazai rèszről csak valami jelkèpes dolog. Vàltoznak az idők,sokal több köt össze minket,mint elvàlaszt. Mèg geostratègiai kèrdèsekben is....
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 077
113
Azert nem egeszen a paksi vasuti palya az eromu epitesehez epult. Szemelyforgalom nem volt tervezve pakson vasutimegallo sincs.... Az a vasuti palya az epitoamyag szallitasara szolgalt es fog szolgalni most is anelkul nem igen tud megepulni mert uszalyrol a duna valtakozo vizallasa vegett es mert nincs kikotonek alkalmas szakasz az eromu kozvetlen kozelebe igen lemyeges tenyezo az a vasuti vonal.
Hogy ne lenne Pakson kikötő? Ott van az erőmű sarkától ~1,5km-re, "egyenes" út vezet onnan az erőműhöz. A vasútállomással szemben van pont.
A személyforgalom meg 2009-ben szűnt meg a retardált kormány vasútreformja miatt.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 257
33 836
113
Kicsit tobb az mimt 1.5 km es az eromuepiteshez igen csak kicsi a kapactasa. Kb a polgari igenyeket nem kepes kiszolgalni. /tudom az utobbi idobem szinte remdszeresnek momdhato hogy jarok oda kovet venni./ tudod te kb memmyi cementre van szukseg? Egyeb anyagrol nem is beszelve?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 077
113
Nem minősíthető állami terrorizmusnak a vrbeticei robbanás, alapvetően egy bolgár vállalkozó áruja elleni támadásról van szó - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő a cseh kormány ülése utáni sajtótájékoztatón hétfőn este Prágában.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/227338/
Már kitáncolnak? Ez gyors volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 758
113

Prága vissza akarja kapni Oroszországtól Stromovka 1968-ban az invázió után elfoglalt részét​

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/praha-rusko-invaze-stromovka-navrat_2104191426_kuc
A prágai vezetés felszólította a kormányt, hogy tárgyaljon Oroszországgal Stromovka egy részének visszaszolgáltatásáról, amelyet 1968-ban foglalt el a Varsói Szerződés inváziója után. Az önkormányzat azt akarja, hogy az orosz nagykövetség területe 1968. augusztus 21. előtti állapthoz visszatérjen visza, a város pedig helyreállítsa az ott nyilvánosan elérhető zöld növényzetet. A prágai vezetés csökkenti a követségek számára fenntartott parkolóhelyek számát is. A főváros képviselői hétfőn elmondták az újságíróknak.

EzUxRuqVcAghqh0
Jo szoveg. :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 758
113
Bloomberg értesülései szerint a csehországi atomerőmű tenderéről hivatalosan is kizárták a Roszatomot, versenyben maradt az amerikai Wasinghouse, a francia Areva illetve a dél-koreai KEPCO. Skoda megszívta, gyanítom ugyanúgy az amerikaiak fogják megépíteni a reaktort, mint a lengyeleknél.
Onnet fuj erre szel azt hiszem...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 758
113
Ettől tartok én is, simán képesek beleszarni a levesbe nálunk is ugyanúgy valami generált ürüggyel
Van egy nyomas most az itthoni ellenzek, az Eu, a Nato, az Usa reszerol ilyen teren szerintem. Ha meg par napig lovagolnak rajt es vagy tiz orszag beleall akkor sajnos nekunk is sodrodni kell az arral hogy elhallgassanak. Nem igazan tudom hogy hogy mukodik de talan megusznank egy ugyis haza keszulo diplomata kiutasitasaval talan. Bar lehet elvarjak hogy hordozzuk korbe a veres kardot alibizes helyett. Minden csoda harom napig tart, csaak sajnos a csehek minden napra csinalnak egy csodat ujabban...
Meg a vegen a derek pragai nyarspolgarok megrohamozzak azt a par epuletet amit most az orosz kovetseg hasznal.