[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Alekszej Ginvtovt művész kiállítása

jIxpZKSyeI0.jpg


rGvGUNB8ZL4.jpg


lb5zCcLzRFI.jpg


70716FqlFj4.jpg


f2ZrnpFvZ9A.jpg


ywDn3MaGF5E.jpg




MvyXVvYPf8o.jpg


3AakM6W1D0M.jpg


N4EMqbh5pUo.jpg


_8p5L-OxP_g.jpg
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 920
35 817
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 047
54 163
113

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Oroszország megvizsgálja a Törökországgal folytatott katonai együttműködést, ha drónokat szállít Ukrajnába

Nem értem az oroszokat mit látnak a törökökben mikor egy megbízhatatlan senki háziak ! Az f-35 is kifogják sírni maguknak ! Talán azért adnak el az ukrinak is drónt hogy így jópofizzanak a jenkiknek
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Szír-Irán-Oo. hajókísérő megállapodása kapcsán szerintem:
Alakul a helyzet. Itt fog a kalács kettétörni, nem Ukrajnába. Ott majd csak ezután teszik be a lábukat az oroszok a küszöbbe. Kíváncsi vagyok, hogy egy orosz hadihajók által kísért iráni hajót hogy fognak az amik vegzálni, úgy, hogy abból ne legyen balhé. Én az USA helyébe nagyon elgondolkodnék, hogy bírnék-e egy Irán-Irak-papucsosok össznépi támadását a Közel-keleten (mondjuk a Szaudi demokratikus rendszer ellen), úgy, hogy Kelet Európában is megindul a bál. Vagy arra számít, hogy itt majd mi Európaiak fogjuk a muszkával magunkban vívni a háborút? Mert akkor téved. A nyugatEUsok el sem jönnének, vagy ha eljönnének egy hét háborúsdi után hazamennének. A keletEUsok egy része el sem indulna, vagy már az elején átállnának. Akik Sam bácsi morgására, ígéretére esetleg elindulnának, a fronton vagy átállnának a bakák vagy megadnák magukat. Talán a lengyelek lennének ez alól kivétel. Ők egy kicsit kitartanának, aztán ismételné magát a történelem. És nem beszélve arról, hogy az egész Európában nagyon nagy tüntetések indulnának a háború ellen. Most amíg a fotelből lehet nézni, hogy miként vérzik el más a nyugati érdekekért, a kényelmes EU polgár nagyon nem szereti a gonosz oroszt, de amint neki kellene megindulni a nagy orosz pusztában, hamar elkergetné a politikusait. Nem is értem, hogy egy ilyen emberanyaggal, mint ez a nyugati ill. részben K-európai, akinek a legnagyobb gondja, hogy miként azonosítsa be nemét a 70 valahány gender valamelyikébe, közben meg miként gyűlölje önmagát bőrszíne miatt, hogy akarnak a nyugati stratégák háborút vívni. Jó lenne eldönteniük, hogy mit is akarnak. Migrikkel, LMBTQ meg a többi ideológiai rombolással tönkre tenni a fehér Európát, vagy nekiállnak erős mentális és testi állóképességgel bíró nemzetét szerető polgárokat nevelni és leverni az oroszt és kínait. A kettő együtt nem fog menni. Ha az első opció a nyerő nekik, akkor bukják a keleti balhét az USA-val együtt.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
...ez nem tudom nosztalgia-e vagy már több ennél. Nagyon erőteljes energia árad ezekből a képekből. Úgy pózolnak, mintha hatalommal rendelkeznének.
Egy elmebeteg is tud úgy pózolni, mintha ő lenne Napóleon. Ezeknek a képeknek és alkotójának nem tulajdonítanék agy jelentőséget.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azért van nagy jelentősége, mert ezek az emberek a Dugin-féle csoporthoz tartoznak, és ők robbantották ki a Donyecki háborút.
A Donyecki háborút a helyiek robbantották ki. Majd Putyin megtámogatta őket fegyverrel is! Dugin lehet, hogy okoskodott, de nem ő döntött. Ha akkora erő lenne, mint te képzeled, akkor ő vezetné Oo.-ot. Vagy nem is Dzsigiszkán volt a vezér, hanem valami elborult agyú sámán?
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113

Egy kis orosz "háttérhatalom" feeling - Putyin hátterében ők is ott vannak...

QkGDBDZ69sM.jpg
Ezek direktbe az olyan embereknek vannak kitalálva mint te bagoly, hogy rágjátok mint a gumicsontot. Duginnék meg neo-szovjetek ha tényleg bármi hatalommal rendelkeznének akkor Putyin már lerendezte volna őket. Nem tartanának kiállításokat meg írnának könyveket, hanem valamelyik állami intézmény vendégszeretetét élveznék. Ezeket hagyják majomkodni mert az olyanok mint te benedvesedett bugyival makognak róla évek óta.
De álmodozz csak tovább.
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 972
66 153
113
Pláne, ha az ukrik ráugranak atomfegyver "beszerzésére" is. Európa qrvára örülne neki.
Na az volna meg egy xar xituacio... Ukranok an bloc teljesen el vannak varazsolva maguktol gyakorlatilag a kiskutyatol a nagykutyaig. Igy is koveteloznek felso szinten, mintha legalabbis meg a Szu urai es vezetoi lennenek.
Kozben meg 30 ev alatt miota onalloak ezeknel meg a fu is tonkrement ahelyett hogy nott volna... Teljesen fejlodes es eletkeptelen egy nepseg.