Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 950
82 750
113
 
  • Hűha
Reactions: zeal

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Én meg nem nekik dolgozom, és azért az elég elméleti amit a srác ír. Azért a vektor technika nem kifejezetten űrtechnika. Vannak könnyebb és nehezebb sejtbejuttatási módszerek, de általánosságban bsc 4. félévben volt erre az első gyakorlatunk.

Szóval elvileg persze lehet. Ahogy az is lehet, hogy elölt kórokozó transzferálja a fertőző ágenst
A gyakorlat viszont azt mondja, hogy a sabin cseppek legyengített kórokozóival is 57 óta alig pár pozitív eset fordult elő, pedig ott nagyságrenddel magasabb az esély a fertőzőképessé válásra.
Itt is ez a helyzet, elvileg előfordulhat géntranszfer a dnsbe. Gyakorlatban ez még éles vírusok esetén is ritka ha nem kifejezetten ezzel a hatásmechanizmussal működik.
Ha minden fehér és fekete lenne ezen a világon és nem létezne rossz ! Sajnos a nano technológia olyan lehetőségeket nyit meg aminek a képzelet se szab határt ! Miért pont a gyógyszeripar ne játszadozhatna , miért ne nyithatná ki Pandora szelencéjét a még nagyobb profit érdekében !

Se naiv se hülye nem vagyok ahhoz , hogy a modern kori gyógyszeripart piedesztálra emeljem és higgyem , hogy csakis jót cselekszenek !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Érdekes, hogy megváltozott újabban a stílusod, amikor a bejegyzéseimre reagálsz. Pedig én kb. végig nyílt kártyákkal játszottam... :)
Másrészt a munkámtól teljesen független az, amit fent leírtam, tekintve hogy az egyetemen rajtam kívül még vagy 100 biomérnök évfolyamtársam is ugyanezeket tanulta.. Ha egy cukorgyárban dolgoznék, akkor is azt írnám le, amit korábban. A szekér tolásról meg annyit, hogy nem foglalkozom vakcinagyártással. Sőt a vállalatunk sem, így egyáltalán nem vagyok érdekelt a témában.
A stílusom sokszor pokrócnak tűnhet pedig csak az igazamat (vélt/valós) írom le ! Nem ok nélkül az a szlogenem ami !

De a szöveg mögé nem látsz be (vagy nem akarsz ).
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ebben igazad van. De erre kellene egy jó rendszer (nem lesz) aminél csak egy csippanás, és kiderül, hogy kaptál-e második oltást.
Létezik ilyen online mobilos rendszer ami működik, a rendőrségé. Arra kellene ratelepiteni az adatbázis online olvasás hozzáférését. Hamar megoldható nagyon olcsón. A hozzáférés is megfelelően biztonságos, az ellenőrzési jogosultságuk is adottak hozzá.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 387
8 591
113
És mire fel nyitottak volna?

Két hullám között meggondolandó, hogy ésszerű módon nyissanak, hogy ne őrüljenek meg teljesen a népek. Aztán keményebb időszakban zárni. Lehet ett volna akár nyilvános nyitási-zárási protokollt csinálni ehhez.

ha vajon egy Gyurcsány Ferenc vezette kormányunk lenne

Volt ilyen, fordított véleményekkel:


Minden újonnan bevezetett gyógyszer, vakcina valahol egy "kísérlet", ezt hívják fázis IV-nek...

Jó esetben persze az első három fázis és a gyártás átlátható módon történik, így csökkentve a kockázatot. Az ezekkel kapcsolatos infót hiányolták az orosz és kínai vakcináknál.

A tudeje 65 %-ban elegett

Mennyire lehet végleges a kár?

De csúsztat. A ruszkit és a kínait is adták krónikusoknak. (R: gyerekkori barát; K: anyóspajtás). Tehát, amit magyaráz félig fals, a Pfizernél pedig a terhesekbe, sportolókba nyomódott be a tű jobban, ami kb. kiegyenlíti a számokat. Jók a kormány számai. Jók a szputnyik számai, és ez tényleg lehet dühítő pl. Karikónak, ami azt mutatja, hogy full ellenszélben, szanciókkal is jobbak a ruszkik abban, amiben mindig is jók voltak.

Mondjuk kérdés, hogy protokoll alapján, tévedésből, vagy még azt sem tudták hogy kinek mi a baja...


Természetesen hazugság a cikk, hisz ami a hollandoknál a második és harmadik hullám az kb Magyarországon a második. Nem a negyedik hullám megy ott, hanem a harmadik. Ugyanakkor kezdődött is a kettő. És jóval kevesebb fertőzöttel és halottal mint magyarhonban. És ahogy elnézem az oltás is megy ott. Keleti vakcinájuk nincs, annyival kevesebb.
Amúgy az origo egy fake news gyár, akár ki is lehetne tiltani a HTKA-ról, hiszen csak rontja a viták színvonalát és felesleges köröket kell lefutni miatta.

Hát, ha mikor engem ma oltanak és lesz ott sok nem regisztrált, akkor én bizony ki fogom nyitni a szám, hogy takarodjanak a kurva édes anyjukba el.
  1. Milyen alapon van pofája megjelenni, ha eddig nem kellett az oltás? Regeljen be és majd sorra kerül. Én január óta várok. Regelt volna időben. Faszkalap.

  2. Milyen alapon van pofája megjelenni, tömeget előidézni és ezzel a fertőzést kockáztatni...? Milyen alapon veszélyezteti feleslegesen más életét?
Azért mindennek van határa basszák meg.

Normálisan megszervezve minden vakcinának lenne gazdája, így hiába állna be valaki potyára, nem kapna. Arra meg lenne protokoll, hogy ha nem jelenik meg valaki, akkor mi legyen az adagjával.
 
W

Wilson

Guest
Sejtes védelem nagyon hamar megjelenik a kínai után is. B sejtes válasz alakul ki lassabban. De ez meglehetősen logikus a technológiája miatt.

Ebben igazad van. De erre kellene egy jó rendszer (nem lesz) aminél csak egy csippanás, és kiderül, hogy kaptál-e második oltást.

Btw kínai így pár órával a beadás után:
A beadó hölgy valóban profi volt. Már nem is vagyok biztos benne melyik nyom a beadás helye, és melyik nem. (Mondjuk ahogy kinézett, én is beadtam volna neki valamit :p )

Amúgy kicsit merev a bal kezem, és nagyon ropog, fáj a fejem, és egy picit a nyakam is merevebb mint szokott lenni. Eddig más tünet nincs.
Ez a merevség érdekes:) , biztos hogy covid vakcinát kaptál és nem valami V betűs injekciót:).
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Mondjuk onnan, hogy a BME-n vagy 5 tantárgyban érintettük 5,5 év alatt különböző megközelítésből a vakcinagyártást, a vektorok létrehozását, tenyésztését, stb.
A genomjukba például lehet molekuláris biológiai technikákkal restrikciós endonukleáz hasítóhelyeket beépíteni, amiket felhasználva működésképtelenné tudunk tenni géneket. Ha ezek pedig nem működnek, akkor a génről fehérje sem fog átíródni.
Arra gondoltam, hogy nem tudhatod, hogy mit adnak be neked vakcina címszó alatt. Simán megeshet, hogy a gyártó mást küld be kivizsgálásra és mást hoz forgalomba:
"
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Amúgy kicsit merev a bal kezem, és nagyon ropog, fáj a fejem, és egy picit a nyakam is merevebb mint szokott lenni. Eddig más tünet nincs.
Vegyél be paracetamolt vagy bármi hasonlót. Ne kínozd magad!
Itt is ez a helyzet, elvileg előfordulhat géntranszfer a dnsbe. Gyakorlatban ez még éles vírusok esetén is ritka ha nem kifejezetten ezzel a hatásmechanizmussal működik.
Oké, ezt tudjuk, de az a baj, hogy ha ezt bármelyik alufólia sityakos elolvassa, az jön le neki belőle, hogy na ugye, én megmondtam, mégis csak lehetséges. Aztán meg győzhetsz magyarázkodni, hogy de az nem is úgy van. Már hónapok óta lapítok, nehogy elkezdje valamelyik, te meg ilyen lapokat adsz a kezükbe. Nem lehetne kihagyni - a közjó érdekében - néhány apró részletet? Esetleg néha hazudhatnál is. Ha már félig kínai vagy ez nem lehet probléma. :cool:
 
W

Wilson

Guest
Ha minden fehér és fekete lenne ezen a világon és nem létezne rossz ! Sajnos a nano technológia olyan lehetőségeket nyit meg aminek a képzelet se szab határt ! Miért pont a gyógyszeripar ne játszadozhatna , miért ne nyithatná ki Pandora szelencéjét a még nagyobb profit érdekében !

Se naiv se hülye nem vagyok ahhoz , hogy a modern kori gyógyszeripart piedesztálra emeljem és higgyem , hogy csakis jót cselekszenek !

Olvasva Blitz kolléga hozzászólásait én nem gondolom, hogy a gyógyszeripar szekerét tolná,az meg,hogy ki mit gondol vagy lát bele a gyógyszeriparba az egyéni meggyőződés kérdése.Nem szabad elfelejteni a gyógyszer/vakcina csak úgy mint az élelmiszer bizalmi termék.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Blitz97

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
Arra gondoltam, hogy nem tudhatod, hogy mit adnak be neked vakcina címszó alatt. Simán megeshet, hogy a gyártó mást küld be kivizsgálásra és mást hoz forgalomba:
"
Értem. Hát erre azt tudom mondani, hogy amelyik cég meglépi azt, hogy egy bizonytalan hatású terméket ad el, az be fog csődölni. Mindegyik vállalat a befektetők pénzéből működik.
A Pfizernél a két vizsgált tétel közti különbség nem lehetett annyira számottevő, hogy érdemben befolyásolja a hatékonyságát. (Különben nem engedélyezték volna. Amúgy a hatékonysága - tekintve az izraeli és részben a hazai adatokat - elég látványos.
Oké, ezt tudjuk, de az a baj, hogy ha ezt bármelyik alufólia sityakos elolvassa, az jön le neki belőle, hogy na ugye, én megmondtam, mégis csak lehetséges. Aztán meg győzhetsz magyarázkodni, hogy de az nem is úgy van. Már hónapok óta lapítok, nehogy elkezdje valamelyik, te meg ilyen lapokat adsz a kezükbe. Nem lehetne kihagyni - a közjó érdekében - néhány apró részletet? Esetleg néha hazudhatnál is. Ha már félig kínai vagy ez nem lehet probléma. :cool:
Sajnos elképzelhető, hogy ezt hozzák ki belőle... De mi ugye azért tudjuk, hogy ennek az esélye erősen a nulla felé konvergál.

Amúgy én személy szerint nem tartom hasznos dolognak a részletek elhallgatását, mert ha kiderül, végleg oda a bizalom. Így is mindig azt mondják, hogy a tudósok/értelmiségiek csak ücsörögnek az elefántcsonttornyukban és molyolnak valamivel. Szerintem fontos, hogy őszintén beszéljünk a dolgokról. :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 431
46 319
113
Arra gondoltam, hogy nem tudhatod, hogy mit adnak be neked vakcina címszó alatt. Simán megeshet, hogy a gyártó mást küld be kivizsgálásra és mást hoz forgalomba:
"
Ööö...ezt hogyan gondolod?
Ez maximum a "nyugati" vakcinák esetén fordulhat elő, ugyanis az összes "keletit" szállítmányonként átvizsgálják.
Az EU-ban engedélyezett vakcinák esetén viszont mennek egyenesen az oltópontokra.
De egyik gyártónak sem érdeke ez!
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Esetleg néha hazudhatnál is.
A párt nem engedélyezte, és már fel is telepítettem az alkalmazást, ami gyűjti nekem a társadalmi pontokat :p

Vegyél be paracetamolt vagy bármi hasonlót. Ne kínozd magad!
Annyira nem vészes, ha estig nem javul alváshoz beveszek, de így napközben annyira nem zavaró.
Sajnos a nano technológia olyan lehetőségeket nyit meg aminek a képzelet se szab határt !
Milyen lehetőségeket? Kíváncsivá tettél :) De csak neked ajánlok könyvet: Taylor Biológiai pokolgép. Nagyon érdekes, főleg úgy nézve, hogy tudom mi hogy jött be belőle :)


Se naiv se hülye nem vagyok ahhoz , hogy a modern kori gyógyszeripart piedesztálra emeljem és higgyem , hogy csakis jót cselekszenek !
Akkora piac, hogy nem engedhetik meg maguknak a hibát. Természetesen pénzért dolgoznak, de egy SANOFI konszern remegett bele abba, hogy megbukott a csodagyógyszerük a FDAnál.
 
M

molnibalage

Guest
Nah, a kontraszt hatalmas volt a Heim Pálhoz képest a SOTE Aneszteziológiai épületében.
Odamentem, senki nem áll előttem. Bár vittem magammal előre kitöltött papírt, de valamiért az nem volt jó.
2 perc alatt kitöltve. Bent vagyok. Digitális reg, 1,5 perc.
Lent azt tartott a legtovább, hogy a papír bekérést akkor vettem észre, amikor márt beadta. a 8 ücsörgő ember nem oltásra várt, ők már kapták.
Odaadtam a papírt, a seggem nem tudtam letenni és hívtak be.
Az egész nem tartott 10 percig.

Kb. így kéne mennie. De, hogy a Heim Pálban miért volt ez 1,5 óra, az homályos.
 
W

Wilson

Guest
Arra gondoltam, hogy nem tudhatod, hogy mit adnak be neked vakcina címszó alatt. Simán megeshet, hogy a gyártó mást küld be kivizsgálásra és mást hoz forgalomba:
"

Csak szólok, hogy a link nem mukodik,amúgy ha így nézed a dolgokat akkor senki és semmi nem fog téged meggyőzni, nekem az a tapasztalatom, hogy aki eldöntötte, hogy szerinte a gonosz gyógyszergyártók manipulálnak a gyógyszerekkel/ vakcinákkal nano chipelik az embereket azt semmilyen ténnyel nem tudod meggyőzni.Írtam feljebb a gyógyszer/vakcina csakúgy mint az élelmiszer bizalmi termék.Egy ponton túl meg kell bíznod a termék előállítójában és ha pedig nem tudsz megbízni benne akkor nyugodtan mondhatsz nemet és nem veszed be a gyógyszert vagy jelen esetben nem adatod be magadnak a covid vakcinát.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Csak szólok, hogy a link nem mukodik,amúgy ha így nézed a dolgokat akkor senki és semmi nem fog téged meggyőzni, nekem az a tapasztalatom, hogy aki eldöntötte, hogy szerinte a gonosz gyógyszergyártók manipulálnak a gyógyszerekkel/ vakcinákkal nano chipelik az embereket azt semmilyen ténnyel nem tudod meggyőzni.Írtam feljebb a gyógyszer/vakcina csakúgy mint az élelmiszer bizalmi termék.Egy ponton túl meg kell bíznod a termék előállítójában és ha pedig nem tudsz megbízni benne akkor nyugodtan mondhatsz nemet és nem veszed be a gyógyszert vagy jelen esetben nem adatod be magadnak a covid vakcinát.
Egyetértek, a vakcináknál kevesebb bizalmasabb termék van úgymond, pont ezért nem kellett volna csalniuk.Egy másik link:
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 070
9 190
113
Nah, a kontraszt hatalmas volt a Heim Pálhoz képest a SOTE Aneszteziológiai épületében.
Odamentem, senki nem áll előttem. Bár vittem magammal előre kitöltött papírt, de valamiért az nem volt jó.
2 perc alatt kitöltve. Bent vagyok. Digitális reg, 1,5 perc.
Lent azt tartott a legtovább, hogy a papír bekérést akkor vettem észre, amikor márt beadta. a 8 ücsörgő ember nem oltásra várt, ők már kapták.
Odaadtam a papírt, a seggem nem tudtam letenni és hívtak be.
Az egész nem tartott 10 percig.

Kb. így kéne mennie. De, hogy a Heim Pálban miért volt ez 1,5 óra, az homályos.

Itt Pécsett a Lánc utcai rendelőintézetben is pöccre, nagyon pörgősen ment tegnap reggel. Konkrétan nem néztem, de az oltás utáni 15 perces várakozási idővel együtt is csak kb. 20 percet voltam bent. Cimbinek is pontosan ez volt a tapasztalata ugyanitt ~2 hete, amikor Szputnyikot kapta. Akkor katonák (is) voltak a segítők, én tegnap csak egészségügyiseket láttam.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 838
65 452
113
Kapitális ökörség volt az első után odaadni a kártyán. Nem tudom, hogy ki találta ezt ki, de jól fejberúgnám az állatját.

A gyártó megadja, hogy 2 oltás + 2 hét után alakul ki a védettség.
Mikor adjunk kártyát?
Az első után 10 nappal...

Ehhez mennyire kell hülyének lenni? Ezek szerint általános iskolai matek is ennyire nehéz?

ConfusedDimKagu-size_restricted.gif


2y0n4hj6ark01.jpg
Hat igen, es meg erre ra is nyitottak, terasz, stb. En nem hiszem hogy mindenhol mindekitol elkerik a kartyat, na de az is vegulis mindegy, mert jo reszenek csak 1 oltasa van. Szoval itt allunk a 4-ik hullam elejen, ki lett nyitva minden mert itt a szezon, es amugy is ezt akarta a nep, wellnes, langos, kocsma, szinhaz legyen. Hat most megkapja akinek annyira hianyzott, utana meg az artatlan elkapja ezektol. Sokan ra fognak menni az orvos ismerosokre, esti lepottyano vakcinakra, halapenzes oltasokra mert kisutott a nap, es el kene menni mar valahova, mert nincs mit posztolni akkor a fbookra.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and szzsolt81