Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Ez igen tudományosra sikeredett ! LOL
Ha csak kötözködni tudsz, akkor jobb, ha nem is írsz semmit. :)
Szerintem semmi kivetnivaló nem volt a megfogalmazással, de hát ízlések és pofonok. ;)
Az influenza ménem cirkulál ?
A normál szezonális influenza alap reprodukciós rátája 1,8-1,9 körül van. Ehhez képest a jelenlegi domináns brit mutánsé 3,5-4 körül van. Tehát a koronavírus dupla olyan fertőző = egy covid fertőzött kétszer annyi embert képes megfertőzni.
Cirkulál az nagyon szépen. Ajánlom figyelmedbe az alábbi linken elérhető influenza figyelő szolgálat heti jelentéseit. A 2019-20-as szezonban megközelítőleg 2020. 2. hetében kezdett beindulni a járvány. Heti szinten elég tetemes emberanyag jelentkezett influenzaszerű tünetekkel. Az elvégzett tesztek elég szép százaléka pedig pozitív volt.
6 millió oltottnál kiben fog cirkulálni ? Meddig ? Hagyjuk már az ipari szintű hülyeséget !
6 millió beoltott esetén még mindig van 4 millió olyan emberünk, aki potenciálisan biztosan képes megfertőződni. Ehhez nem kell túl nagy fantázia.
Ha van egy 10 fős baráti társaságunk, amelyikben van 6 beoltott és 1 fertőzött, akkor az az egy képes a maradék oltatlan 3 főt megfertőzni. Az a 3 pedig fertőz tovább...
Na akkor általánosságban egy kicsit a nyájimmunitásról, hogy mi is ez, hogyan kell elképzelni...
Először is szögezzük le, hogy a nyájimmunitás küszöbértéke nem egy kőbe vésett érték. Ez a szám minden egyes kórokozó esetén más és más. Hozzuk be a képbe a reprodukciós rátát (R), ez ugye azt adja meg, hogy egy fertőzött ember hány másikat képez megfertőzni. Kétféle R-érték létezik az alap (R0) és az effektív (RE). Az R0 az immunválasz és a védekezés hiányában mérhető érték, az RE pedig a járvány során az éppen aktuális érték. A nyájimmunitási küszöbérték (IK) és az alap reprodukciós szám között egy viszonylag egyszerű összefüggést írhatunk fel: IK=(R0-1)/R0*100
Az eredeti wuhani covid R0=2,5-es értékkel rendelkezett, ekkor a képlet alapján 60%-os értéket kell elérnünk.
A jelenleg terjedő brit mutáns R0=4-es értékkel rendelkezik, akkor viszont sajnos már 75%-os átoltottságot kell elérnünk.
Ha jön egy fertőzőképesebb mutáns, akkor a küszöbérték még magasabb lesz.
És mielőtt leállsz velem vitázni.. ez nem hitkérdés, ezek a való élet alapján felállított összefüggések.

Ipari szintű hülyeséggel te szoktad itt traktálni a népet. Engem meg újabban folyton ekézel, mert a fejedbe vetted, hogy én a háttérhatalom és a gonosz gyógyszerlobbi ügynöke vagyok, aki minél több pénzt akar belőled kiszipolyozni... :cool:
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Vég nélküli oltakozás: "frissítésre", majd "emlékeztetésre" is szükség lesz - évente vagy másfél évente
Forrás: https://kuruc.info/r/64/227748/

Ez tulajdonképpen minden felnőttkori oltásra igaz.

Még a tetanusznál is azt mondta a doki, hogy ha komolyabb sérülésem van, érdemes már 1 év után is szúratni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 993
13 300
113
Jó reggelt!!!

Csak politikai duma. Abban az országban, ahol elejétul fogva még az AZ-t is kerulték, mind ha ruhes lenne, reálisan mégis mi esélye van egy kínai vakcinának? :rolleyes:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 686
90 779
113
Csak politikai duma. Abban az országban, ahol elejétul fogva még az AZ-t is kerulték, mind ha ruhes lenne, reálisan mégis mi esélye van egy kínai vakcinának? :rolleyes:
Tudom kellemetlen, hogy újra a Ducenak lett igaza. Amúgy a Muttitól kérdezd, de lehet ez segít.

Németország az egyetlen állam, amelynek kormányával a kínai vezetés közös értekezletet tart. A kormánykonzultáció intézményét 2010-ben hozták létre, a két kabinet kétévente ülésezik közösen. A két ország kapcsolatának erősségét jelzi, hogy Németország Kína első számú kereskedelmi partnere Európában, Kína pedig Németország első számú kereskedelmi partnere Ázsiában
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
764
1 898
93
Az sajna itt nem úgy megy, ezt az opciót is mondtam - mert erre jön a német okoskodás, hogy akkor most a munkahely küld vagy sem/meg mi van akkor, ha útközben lebetegszem és akkor ki fizet.

Sok minden nem megy vissza Mo.-ra, de Merkelék fullban nyomják mind a kretént, mind az ad-hoc intézkedéseket...

Mondjuk úgy hogy 4 éve voltam utoljára Mo-n, az elutazás előtt az akkori agytröszt "különleges oltásokat" akart beadatni, mert 3 hétig voltam Budapesten munka ügyben...
Hetente 3-4 alkalommal dugják meg az orrom, lassak csak negatív teszttel mehetek be külsős céghez. Gyakorlatilag egy paksaméta negatív teszteredménnyel futkozok, de folyamatosan maszk nélküli tömegeket látok mindenhol, illetve már beoltott öregeket egymás hegyén-hátán.

A fegyelem zérus. A Rajna partján a rendőrök zollstock-kal futkoznak az emberek között, mert tömegben vannak az oltatlan emberek a folyóparton. A népséget besorolták 4 kategóriába, személyem a legutolsóban van.

Mivel a negatív teszt 1 napra szól és csak azt fogadják el, amit orvosi személyzet csinál, így egy többnapos hegesztőüzem-ellenőrző túra így extra, orvosi megállókkal van súlyosbítva. Mivel fingom sincs, hogy kuntakinte milyen devlával áll a sorban, FFP2-es maszkban vagyok mindenhol, plusz fertőtlenítőszer a zsebben, meg munkavédelmi szemüveg (folyamatosan száraz a szemem, meg szerintem ez is valahol egy bejutási pont lehet..), lebzselek az emberek között. Itt a távolságtartás megint necces, de aztán amikor megúnom, akkor leüvöltöm a bagázst és pár percig megy.

Oltás persze nincs, noha most jött egy nagyvezéri papír, hogy kritikus munkakörben vagyok, plusz nagy eséllyel akár szuperterjesztő (meg az elmúlt 4 hónapban egyik rizikós övezetből mentem a másikba országon belül), hogy előre kell venni. Erre jön a helyi tótunfaktum, hogy nem, mert fiatal, szóval jobb esetben augusztus. Mennék be az irodába, de nem mehetek, mert mivan, ha beteg vagyok. Akkor a heti második gyorsteszt.

Jön a kontrolling, hogy legyek kedves elmagyarázni, mi a nevem mellett az eddigi laza 2400€ orvosi költség!? Ja, hát az a gyorsteszt. Minek ennyi!? Mert napon belül érvényes és mindig úton vagyok, de szerintrm ennyiből lazán kijönne x oltás, duplán...

ŐŐ.

Közben jön a kínai konzulátus, hogy amíg nem igazolom az oltást, nincs vízum. E-mail főnöknek. Akkor legyen oltás projekt-költségre. Az tilos, mert mi lenne, ha mindenki ezt csinálná!? Kolléga, addig várjon meg vigyázzon magára.

Németek, szerveznek.

Feleségem keresztapja régebben volt német parlamenti képviselő. Egy rendkívül konszolidált, hatalmas tudású ember, és elég lesújtó véleménye van a mai Németországról és politikáról. Személyesen is ismerte Merkelt, jókat szoktunk beszélgetni :)
Az a helyzet, hogy sok dologban irigyelnek már minket.
Pl. csodálják az online regisztrációnkat, ott nincs más, csak hívogatni az orvost oltással kapcsolatban. A hívásokat persze nem nagyon veszik fel.
Meg persze, hogy van mivel oltani! 75-80 között is csak nagyon nehezen sikerült Astrához jutniuk.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ha csak kötözködni tudsz, akkor jobb, ha nem is írsz semmit. :)
Szerintem semmi kivetnivaló nem volt a megfogalmazással, de hát ízlések és pofonok. ;)
.....

.....
És mielőtt leállsz velem vitázni.. ez nem hitkérdés, ezek a való élet alapján felállított összefüggések, teljesen független attól, hogy én "a gyógyszerlobbi szekerét tolom"...

Ipari szintű hülyeséggel te szoktad itt traktálni a népet. Engem meg újabban folyton ekézel, mert a fejedbe vetted, hogy én a háttérhatalom és a gonosz gyógyszerlobbi ügynöke vagyok, aki minél több pénzt akar belőled kiszipolyozni... :cool:
Lehet hogy csak sok folyékony "tudatmódosítót" vett magához... Néha előfordul vele...:rolleyes::eek::D
 
  • Vicces
Reactions: BJani and Blitz97

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Mintha írták volna azt hiszem zeal talán hogy itthon is intubáltak az járvány elején feleslegesen és ezzel szétcseszték a betegek tüdejét. Az viszont kemény hogy covidosnak regisztráltak nem covidos betegeket csak hogy felvegyék az állami támogatást rájuk. Nem is értem miért nem lett belőle nagyobb balhé mert én eddig nem is hallottam róla pedig már majd egy éves a videó.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 468
18 524
113
Mintha írták volna azt hiszem zeal talán hogy itthon is intubáltak az járvány elején feleslegesen és ezzel szétcseszték a betegek tüdejét. Az viszont kemény hogy covidosnak regisztráltak nem covidos betegeket csak hogy felvegyék az állami támogatást rájuk. Nem is értem miért nem lett belőle nagyobb balhé mert én eddig nem is hallottam róla pedig már majd egy éves a videó.
Feleslegesen nem intubálunk betegeket, egy gépi lélegeztetés nagy kockázattal jár, így minden ilyen beavatkozást előtte kockázat-előny elemzés előz meg! Ha elkerülhetetlen magában a gépi lélegeztetésben benne vannak a szövődmények lehetőségei ez sajnos elkerülhetetlen! Abban viszont egyetértek, hogy mindenhol megy a statisztikai adatok hamisítása nem csak idehaza!
 
S

speziale

Guest
Tudom kellemetlen, hogy újra a Ducenak lett igaza. Amúgy a Muttitól kérdezd, de lehet ez segít.

Németország az egyetlen állam, amelynek kormányával a kínai vezetés közös értekezletet tart. A kormánykonzultáció intézményét 2010-ben hozták létre, a két kabinet kétévente ülésezik közösen. A két ország kapcsolatának erősségét jelzi, hogy Németország Kína első számú kereskedelmi partnere Európában, Kína pedig Németország első számú kereskedelmi partnere Ázsiában

Ne haragudj de kevered a szezont a fazonnal....

ebben a cikkben egy szó sincsen azzal, hogy a németek kínaival oltanának:

"Hozzátette, ezzel nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy saját lakosságuk beoltását lehetővé tegyék, hanem ahhoz is, hogy nyíltan és átlátható módon beszéljenek az oltóanyaggyártásról, valamint az oltóanyagokat lehetőség szerint kölcsönösen elismerjék, legalábbis az Egészségügyi Világszervezetnél"

a németeknek semmi szükségük nincs a kínai vakcinára. Most már nagy tételben jön a Pfizer és júniustól meg jön a CureVac is. Ők leoltják az embereiket a lehető legjobb vakcinákkal. Egyébként amikor olvadozunk, hogy milyen rohadt jók vagyunk az oltásban, hozzátenném, hogy mi most állunk kb. 38-39%-on a németek meg 25%-on. Csak ha figyelembe veszem a kínai (és AstraZeneca) alacsonyabb hatásosságát meg azt, hogy ezeknél a védelem is lassabban épül fel, akkor "effektív" átoltottságban egyáltalán nem biztos, hogy annyival jobban állunk

egyébként meg abban aztán tényleg óriási meglepetés van, hogy Kínának Európában a legnagyobb európai ország, a németeknek Ázsiában meg a legnagyobb ázsiai gazdaság a legnagyobb kereskedelmi partnere (hozzátenném még, hogy a világ 2 legnagyobb exportőréről beszélünk).
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and fishbed

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
A videóban a nővér beszél arról hogy olyan embereket beszéltek rá intubálásra akiknek nem volt rá szüksége és szinte mind bele is halt, pedig nem egynek nem volt semmi baja és nem vénemberekről volt szó. Az egyetlen aki túlélte egy drogos volt aki a drog miatt amit beszedett nem lett rendesen leszedálva és kihúzta magából a csövet.
Erről jutott eszembe hogy pár hónapja olvastam itt valakinek a megjegyzését hogy a járvány elején sokakat intubáltak mert azt hitték hogy ezzel segítenek de csak szétcseszték a tüdejüket. De már nem emlékszem ki írta.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Most olvasom azt nyilatkozták lehetővé teszik, hogy azok is megkapják az oltást, akik 3 hónapon belül fertőzöttek voltak. Én kb 2 hete gyógyultam meg de azt hittem meg kell várnom oltás előtt, hogy ne legyen antitest a véremben. Mindegy holnap felhívom a háziorvost és rákérdezek nála, felvehetem-e a kínai vakcinát. De ha esetleg talált valaki erről valami cikket a linket megköszönöm. Picit tanácstalan vagyok a kockázatokat illetően, ha van egyáltalán.
Köszi
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
A videóban a nővér beszél arról hogy olyan embereket beszéltek rá intubálásra akiknek nem volt rá szüksége és szinte mind bele is halt, pedig nem egynek nem volt semmi baja és nem vénemberekről volt szó. Az egyetlen aki túlélte egy drogos volt aki a drog miatt amit beszedett nem lett rendesen leszedálva és kihúzta magából a csövet.

Ez olyannak hangzik, mint tavaly a dk-s mentős.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Most olvasom azt nyilatkozták lehetővé teszik, hogy azok is megkapják az oltást, akik 3 hónapon belül fertőzöttek voltak. Én kb 2 hete gyógyultam meg de azt hittem meg kell várnom oltás előtt, hogy ne legyen antitest a véremben. Mindegy holnap felhívom a háziorvost és rákérdezek nála, felvehetem-e a kínai vakcinát. De ha esetleg talált valaki erről valami cikket a linket megköszönöm. Picit tanácstalan vagyok a kockázatokat illetően, ha van egyáltalán.
Köszi

Apósom börtönparancsnokként pont akkor kapta el, mikor elkezdték oltani őket.
Ő azt az instrukciót kapta, hogy 3 hónap az előírás, de 1 hónap után meg fogja kapni, mert nem várhatnak tovább, túl nagy a kockázat az újrafertőzésre.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Valszeg én vagyok fogyatékos, de hol a poén amiért megérte pénzért terjeszteni ezt?

8m3wdYw.png
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Apósom börtönparancsnokként pont akkor kapta el, mikor elkezdték oltani őket.
Ő azt az instrukciót kapta, hogy 3 hónap az előírás, de 1 hónap után meg fogja kapni, mert nem várhatnak tovább, túl nagy a kockázat az újrafertőzésre.
Engem is ez a 3 hónap bizonytalanít el ami eddig kommunikáltak. Nem tudom eldönteni, hogy egészségügyi előírás miatt kell várni, vagy egyszerűen nem volt elég vakcina, az elérhető adagokat emiatt olyanoknak adták be akiknek még nem volt semmilyen védelme.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Engem is ez a 3 hónap bizonytalanít el ami eddig kommunikáltak. Nem tudom eldönteni, hogy egészségügyi előírás miatt kell várni, vagy egyszerűen nem volt elég vakcina, az elérhető adagokat emiatt olyanoknak adták be akiknek még nem volt semmilyen védelme.
Oltáskor csak azt kérdezik, hogy az elmúlt 2 hétben voltál-e, szal tudja a franc, én a helyedben 1 hónap után mennék.