[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 520
15 026
113
Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit - közölte az SZBU a honlapján.
Forrás: https://kuruc.info/r/3/228231/
Mondjuk, én anno jeleztem, hogy ez az orosz szándék része, hogy Kárpátalján a meglévő feszültséget felnagyítsák. Ezzel befolyásolván a magyar döntéshozókat Ukrajna ellenében. Az is igaz, hogy a kisebbségi probléma nem változik. Ezen az orosz manipuláció nem változtat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
Mondjuk, én anno jeleztem, hogy ez az orosz szándék része, hogy Kárpátalján a meglévő feszültséget felnagyítsák. Ezzel befolyásolván a magyar döntéshozókat Ukrajna ellenében. Az is igaz, hogy a kisebbségi probléma nem változik. Ezen az orosz manipuláció nem változtat.
Viszont óvatosan kell kezelni az ilyen SZBU kijelentéseket mivel mindig hazudnak. Sok banderista van a tagjaik között.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 225
67 147
113
3 nap után előkerült magától. Most kórházban kivizsgálják rutinszerüen.
Dr. Petrov és Dr. Boshirov lesznek a szakorvosai. :D

Most úgy mellékesen az jutott az eszembe, hogy lehet, hogy ezek ketten még annál is nagyobb zsenik, mint amit gondolna az ember a hírekből és azt tűzték ki kísérleti célul, hogy a legmérgezőbb anyagból ismétlődő szériában képesek legyenek random körülmények között nem halálos dózist bevinni random emberi szervezetekbe. :D
 
T

Törölt tag 008

Guest
Mondjuk, én anno jeleztem, hogy ez az orosz szándék része, hogy Kárpátalján a meglévő feszültséget felnagyítsák. Ezzel befolyásolván a magyar döntéshozókat Ukrajna ellenében. Az is igaz, hogy a kisebbségi probléma nem változik. Ezen az orosz manipuláció nem változtat.
Rövidre zárhatták volna az ukrik a dolgot. Adnak autonomiát, vagy visszaadják. Szerintem masszív támogatást adtunk volna érte. Így meg kaptak egy NATO és EU tag ellenséget.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Tallózó: Az orosz állami genetikai program


Európa környékén csak a briteknél tudok államilag finanszírozott hasonló programról.

 
  • Vicces
Reactions: boki

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 206
20 245
113
Kinek mennyibe került a 2. vh.? Az áldozatok száma.

E09cyATXMAENBzf
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1620500304
"Minden nagyon rossz: a Külügyminisztérium Kijevi látogatásának eredményei - politikai tragédia Ze számára

Szergej Markov neves orosz közéleti személyiség és politológus kommentálta az amerikai külügyminisztérium kijevi látogatásának és az ukrán elnökkel folytatott találkozójának eredményeit.
Blinken kijevi látogatásának eredményei egyszerűen politikai tragédiát jelentenek Ze számára. Most már kezd elterjedni a tárgyalások zárt részének híre. Nagyon rossz Ze számára. Nagyon rossz az egész boldogtalan testvéri országnak. Egyébként Oroszországnak is nagyon rossz. Mi történt?

1. Minden állami vállalatot teljes mértékben külföldieknek kell irányítaniuk. A felügyelőbizottságokban nekik és képviselőiknek kell többséget alkotniuk.
2. Az igazságszolgáltatási rendszernek is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie.
3. Ze-nek le kell győznie az oligarchákat, el kell vennie a vagyonukat, és annak is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie. Ez személy szerint Ze számára nagyon veszélyes.
4. Tekintettel a közvetlen orosz invázió lehetőségére, megtiltották Ze-nek, hogy NATO-tagságot kérjen.
5. Összeállította az érinthetetlenek listáját Ze számára. A civil társadalom kiemelkedő alakjainak nevezték őket, és általában megtiltották letartóztatásukat ésáltalánosságban hogy bántsák őket. Ezen a listán szerepel Porosenko is, akit, Ze megesküdött, hogy börtönbe juttat.
6. Szigorúan tartsa be az IMF előírásait. És nagyon nehéz Ze-nek nagyon alacsony életszínvonalat, magas tarifákat követelni. A lakosság gyűlölete biztosított.

A cenzúra miatt nem írhatok ide mindent közvetlenül. Tehát pontosabban és közvetlenebbül lásd a Telegram csatornámon "Markov logikája".
Blinkent Kijevben Leonyid Brezsnyev, a Kreml Központi Bizottságának főtitkára köszöntötte. Még jobban nyaltak neki. Ez nem segített."




A szerző https://t.me/s/logikamarkova oldalán kicsit bővebben ez szerepel. (külön kikerestem )


"Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajnai látogatásának eredménye politikai tragédia Zelenszkij számára.
Most apránként érkeznek információk Kijevből a tárgyalások zárt részéről. És az borzalom.

1. Blinken követelte, hogy Zelenszkij minden ukrán állami vállalat legyen alárendelve a külföldieknek. Hogy minden felügyelőbizottságban többségben legyenek vagy közvetlenül külföldiek, vagy a külföldiek megbízható emberei. És kifejezetten követelte, hogy az amerikai Kobelevet helyezzék vissza a Naftogaz vezetésébe. Zelenszkij pedig keményen küzdött Kobolev eltávolításáért.
2. Blinken követelte, hogy a hatalom teljes úgynevezett korrupcióellenes vertikumát hagyják külföldiek kezében.
3. Blinken azt követelte, hogy Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerét rendeljék alá a külföldieknek.
4. Blinken követelte, hogy Zelenszkij vegye fel a harcot az ukrán oligarchák ellen, úgy hogy az ukrán gazdaság nagy darabjai kerüljenek a külföldiekhez. És a föld a privatizációban is.
5. Blinken figyelmeztetett, hogy orosz csapatok behatolhatnak ukrán területre. És ebben az esetben Zelenszkij hatalmas politikai segítségre számíthat. De nem katonaira. Ezért nem kell provokálni Oroszországot. Putyin már felforrt, és drasztikus döntést hozhat.
6. Blinken követelte, hogy a jeles amerikai ügynökök érinthetetlenek legyenek az ukrán törvények és az ukrán kormány számára. Őket a civil társadalom érdemes személyiségeinek nevezték. Nuland összeállított egy listát az érinthetetlenekről, és Blinken külön találkozott velük.
7. Zelenszkijnek mindenkit fel kellene jelentenie, aki Rudolph Giuliani révén segített információkat terjeszteni Hunter Bidenről a médiának.
8. A NATO-val kapcsolatban Zelenszkijnek azt parancsolták, hogy ne kérdezősködjön tovább, mert az az orosz csapatok bevonulásához vezethet Ukrajnába.

Zelenszkijt általánosságban sokkolta Blinken látogatása. Nem erre számított. És vegye el az oligarchák tulajdonát, hogy aztán külföldieknek adják át, ez szintén nagyon veszélyes - lehet egyszerűen felrobbantják."
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 980
14 064
113
https://rusvesna.su/news/1620500304
"Minden nagyon rossz: a Külügyminisztérium Kijevi látogatásának eredményei - politikai tragédia Ze számára

Szergej Markov neves orosz közéleti személyiség és politológus kommentálta az amerikai külügyminisztérium kijevi látogatásának és az ukrán elnökkel folytatott találkozójának eredményeit.
Blinken kijevi látogatásának eredményei egyszerűen politikai tragédiát jelentenek Ze számára. Most már kezd elterjedni a tárgyalások zárt részének híre. Nagyon rossz Ze számára. Nagyon rossz az egész boldogtalan testvéri országnak. Egyébként Oroszországnak is nagyon rossz. Mi történt?

1. Minden állami vállalatot teljes mértékben külföldieknek kell irányítaniuk. A felügyelőbizottságokban nekik és képviselőiknek kell többséget alkotniuk.
2. Az igazságszolgáltatási rendszernek is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie.
3. Ze-nek le kell győznie az oligarchákat, el kell vennie a vagyonukat, és annak is külföldiek ellenőrzése alá kell kerülnie. Ez személy szerint Ze számára nagyon veszélyes.
4. Tekintettel a közvetlen orosz invázió lehetőségére, megtiltották Ze-nek, hogy NATO-tagságot kérjen.
5. Összeállította az érinthetetlenek listáját Ze számára. A civil társadalom kiemelkedő alakjainak nevezték őket, és általában megtiltották letartóztatásukat ésáltalánosságban hogy bántsák őket. Ezen a listán szerepel Porosenko is, akit, Ze megesküdött, hogy börtönbe juttat.
6. Szigorúan tartsa be az IMF előírásait. És nagyon nehéz Ze-nek nagyon alacsony életszínvonalat, magas tarifákat követelni. A lakosság gyűlölete biztosított.

A cenzúra miatt nem írhatok ide mindent közvetlenül. Tehát pontosabban és közvetlenebbül lásd a Telegram csatornámon "Markov logikája".
Blinkent Kijevben Leonyid Brezsnyev, a Kreml Központi Bizottságának főtitkára köszöntötte. Még jobban nyaltak neki. Ez nem segített."




A szerző https://t.me/s/logikamarkova oldalán kicsit bővebben ez szerepel. (külön kikerestem )


"Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajnai látogatásának eredménye politikai tragédia Zelenszkij számára.
Most apránként érkeznek információk Kijevből a tárgyalások zárt részéről. És az borzalom.

1. Blinken követelte, hogy Zelenszkij minden ukrán állami vállalat legyen alárendelve a külföldieknek. Hogy minden felügyelőbizottságban többségben legyenek vagy közvetlenül külföldiek, vagy a külföldiek megbízható emberei. És kifejezetten követelte, hogy az amerikai Kobelevet helyezzék vissza a Naftogaz vezetésébe. Zelenszkij pedig keményen küzdött Kobolev eltávolításáért.
2. Blinken követelte, hogy a hatalom teljes úgynevezett korrupcióellenes vertikumát hagyják külföldiek kezében.
3. Blinken azt követelte, hogy Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerét rendeljék alá a külföldieknek.
4. Blinken követelte, hogy Zelenszkij vegye fel a harcot az ukrán oligarchák ellen, úgy hogy az ukrán gazdaság nagy darabjai kerüljenek a külföldiekhez. És a föld a privatizációban is.
5. Blinken figyelmeztetett, hogy orosz csapatok behatolhatnak ukrán területre. És ebben az esetben Zelenszkij hatalmas politikai segítségre számíthat. De nem katonaira. Ezért nem kell provokálni Oroszországot. Putyin már felforrt, és drasztikus döntést hozhat.
6. Blinken követelte, hogy a jeles amerikai ügynökök érinthetetlenek legyenek az ukrán törvények és az ukrán kormány számára. Őket a civil társadalom érdemes személyiségeinek nevezték. Nuland összeállított egy listát az érinthetetlenekről, és Blinken külön találkozott velük.
7. Zelenszkijnek mindenkit fel kellene jelentenie, aki Rudolph Giuliani révén segített információkat terjeszteni Hunter Bidenről a médiának.
8. A NATO-val kapcsolatban Zelenszkijnek azt parancsolták, hogy ne kérdezősködjön tovább, mert az az orosz csapatok bevonulásához vezethet Ukrajnába.

Zelenszkijt általánosságban sokkolta Blinken látogatása. Nem erre számított. És vegye el az oligarchák tulajdonát, hogy aztán külföldieknek adják át, ez szintén nagyon veszélyes - lehet egyszerűen felrobbantják."


Ez itt a "Való Világ!"

Vissza fogja sírni a békés színpadi napokat...

Egyébként pedig: kb. ezt kaptuk volna kicsit diszkrétebb csomagolásban, ha a "táncoslábú-Fleto" és IMF receptet vagyunk kénytelenek választani.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 722
113
Fasza...

 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 681
12 500
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
https://karpathir.com/2021/05/09/or...kran-amerikai-tengeri-gyakorlatot-odesszanal/
" OROSZ HAJÓK ZAVARTAK MEG EGY UKRÁN-AMERIKAI TENGERI GYAKORLATOT ODESSZÁNÁL
Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében – jelentette vasárnap az Ukrajinszka Pravda az ukrán határőrszolgálat közleményére hivatkozva.
Az eset a közlemény szerint szombaton történt. Az ukrán parti őrség Hrihorij Kuropjatnikov nevű zászlóshajója találkozott az amerikai parti őrség Hamilton nevű hajójával.
“AMERIKAI PARTNEREK BARÁTI LÁTOGATÁSRA ÉRKEZTEK UKRAJNÁBA, AMELYNEK KERETÉBEN KÖZÖS MANŐVEREKET HAJTANAK VÉGRE A TENGEREN, KÉPZÉSEKET TAPASZTALATCSERE CÉLJÁBÓL MEGFIGYELÉSI ÉS ROHAMMŰVELETEK TERÉN, VALAMINT KERESKEDELMI CÉLÚ MEGBESZÉLÉST TARTANAK A KÉT ORSZÁG PARTI ŐRSÉGEINEK KÉPVISELŐI A HAJÓZÁS BIZTONSÁGÁNAK SZAVATOLÁSÁRÓL” – írta az ukrán határőrség a közleményben.
Az Odessza partjaitól mintegy 100 tengeri mérföldre végzett gyakorlat alatt az ukrán és az amerikai hajó nemzetközi taktikai csapatok tevékenységének összehangolását gyakorolta a tengeri áthaladás alatt. A gyakorlatot a közelben tartózkodó orosz hajók figyelemmel követték. Az orosz fél próbált “fiktív koordinátákkal” lezárt területeket kijelölni a gyakorlatozás helyszínén, közben hajóik veszélyes manővereket hajtottak végre, szándékosan szűkítve a manőverzónát az ukrán és az amerikai hajó számára. A nemzetközi biztonsági csatornákon keresztül nem válaszoltak.
Az ukrán határőrség rögzítette és dokumentálta az incidenst, amelyet a nemzetközi normák durva megsértésének minősített.
A közlemény szerint vasárnap az ukrán és az amerikai hajó továbbra is a tengeren tartózkodott ás folytatta a gyakorlatozást. A Hamilton várhatóan hétfőn köt ki Odesszában."
Szokásos ukrán kamu propaganda(hazugság). Csak egy orosz hajó volt a térségben a Pavel Derzsavin járőrhajó, amely figyelte a hadgykorlatot, ami két hajóból egy ukrán és egy amerikaiból állt. Amerikaik semmilyen incidensről nem számoltak be.

9WWInng9rpU.jpg
BI19S4AwO1w.jpg

Pavel Derzsavin
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Fasza...

Miskin és Čepiga kirándulni voltak Csernobilban ... :cool:
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
A TASZSZ szerint a biztonsági erők végeztek a második támadóval, aki még valóban az épületben tartózkodott.
Az épületbe kommandósok is behatoltak, ők iktatták ki a második támadót.
A másik elkövetőt már korábban őrizetbe vették, róla kiderült, hogy egy 17 éves fiú.
A támadással kapcsolatban már 11 halálos áldozatról – köztük kilenc gyerekről – lehet tudni, 32-en pedig megsérültek a merényletben.

 
  • Dühítő
Reactions: ogretankHU