Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 648
3 950
113
Nem, itt az oldalon a 3. rajtszámú: http://kardirex.hu/koronavirus-teszt/

Ezt 7.500 Ft-ért mérik, ez mért nekem 1,6-ot oltás előtt, feleségemnek meg 2 pfizer után 7600 körüli értéket.
Szia,

Erdekes, a "3. COVID-19 szerológiai gyorsteszt" leirasat en ugy ertem, hogy ez nem ad szamszeru eredmenyt (csak annyit, hogy az IgG/IgM pozitiv/negativ), hanem csak az Elisa tesztek adnak ilyet.

Akkor ezt rosszul ertettem korabban, es a gyorsteszt is szamszeru eredmenyt adott?
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Szia,

Erdekes, a "3. COVID-19 szerológiai gyorsteszt" leirasat en ugy ertem, hogy ez nem ad szamszeru eredmenyt (csak annyit, hogy az IgG/IgM pozitiv/negativ), hanem csak az Elisa tesztek adnak ilyet.

Akkor ezt rosszul ertettem korabban, es a gyorsteszt is szamszeru eredmenyt adott?
A gyorsteszt általában csíkerősseggel ad hozzávetőleges eredményt. De persze covid teszt még nem volt a kezemben, így nem is tudom ezt 1000 %osan kijelenteni.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Blitz97

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 055
83 267
113
792.879 fertőzött (+493)
3.282 kórházban (-102)
379 lélegeztetőgépen (-15)
180.285 aktív eset (-7.798)
583.802 gyógyult (+8.192)
28.792 elhunyt (+99)
4.346.089 (2.530.147) kapott oltást (+40.314, +26.572)
5.545.305 mintavétel (+6.513)
20.197 hatósági házi karanténban (-770)
7ca10a971c2ed68352165decc8a53f0f.png
Újabb 40k első bálozó. Szép.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Friss!
A szlovák egészségügyi minisztérium betiltotta az AZ vakcina használatát.

Szlovákiában felfüggesztik az AstraZeneca-vakcinával történő oltást​

https://ujszo.com/kozelet/szlovakiaban-felfuggesztik-az-astrazeneca-vakcinaval-torteno-oltast
Szlovákia felfüggesztette az AstraZenecával történő oltást azok számára, akik még az első dózist sem kapták meg az érintett vakcinából – tájékoztatta az Új Szót Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

A döntést azután hozták meg, hogy pénteken az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) közölte, összefüggés lehet az AstraZeneca gyártó vakcinája és annak a 47 éves szlovákiai nőnek halála között, aki az oltás után vesztette életét.

„Az egészségügyi minisztérium jelenleg több alternatívát is számba vesz arra vonatkozóan, miként fog Szlovákia ebben az ügyben eljárni” – közölte a szóvivő. Hozzátették: a döntésnél figyelembe fogják venni a szakértők véleményét.

A tárca azt ígéri, a hét folyamán bővebb információt közölnek.

------
A második oltásra váróknak még beadják
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
No, apósomnak megjött tegnap az antitest vizsgálat eredménye, ami szerint nincs neki.
Kínait kapott, úgy tűnik, ő a peches 20%-ba tartozik.
Kérdés, hogy ilyenkor mi lesz? Jön harmadik oltás?
Elvileg veszélyeztetett, mert erősen túlsúlyos.

1. Nagyon nem mindegy, hogy mikor csinálták a vizsgálatot. A legtöbb ilyen antitest teszt eredménye azért negatív, mert túl korán tesztelteti magát az oltott. A Sinopharmnál jellemzően 22 nap körül, de igazán biztosan 28 nap után alakul ki a teljes védettség, a második oltás után.
2. A szerbek a Sinopharmra 90%-os arányban mértek kielégítő antitest szintet, nagy mintás vizsgálatban. De azt úgy csinálták, ahogy kell. 28 nappal a második adag után.
3. Ismerősömnek kínai második adag után 3 héttel is 10 alatt volt az antitest szintje. Ő - ha jól tudom, akkor - a CMC Déli Klinikán csináltatott olyan semlegesítési tesztet (nem olcsó, talán úgy 40 rugó körül van), ami a sejtes immunválaszt méri. (Összeeresztették a vérét a vírussal és fertőzött szövettel és azt nézték, hogy gyilkolnak-e a T-sejetek). Mind a korábbi változatra, mind az angol mutánsra erőteljes sejtes immunválaszt mértek neki. Megnyugodott. De ezzel együtt ő is kijárja magának a harmadik adag oltást.

Itt Győrben a Kardirexben csináltatta ezt: COVID-19 szerológiai gyorsteszt.

Most megnéztem, 24,6 lett neki az eredmény, 50 alatt minősül ugye negatívnak.
Mondta egyébként, hogy a háziorvossal beszélt, csütörtökre beütemeztek neki egy johnson&johnson-t.

24,6 az azért nem nulla. Alacsonynak valóban alacsony, de 10-12 fölött már valószínűleg nem teszthiba, hanem valami mégis csak történt. Tényleg érdekelne, hogy hányadik adag oltás után hány nappal teszteltette magát apósod. Lehet, hogy ha vár még egy kicsit, akkor meglett volna a kielégítő antitest szint is.

Itt Győrben a Kardirexben csináltatta ezt: COVID-19 szerológiai gyorsteszt.

Most megnéztem, 24,6 lett neki az eredmény, 50 alatt minősül ugye negatívnak.
Mondta egyébként, hogy a háziorvossal beszélt, csütörtökre beütemeztek neki egy johnson&johnson-t.

Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. Olcsóbb és gyorsabb is, mint a sejtes immunválasz tesztelése. Még szerencse, hogy van oltóanyag felesleg.

Nem, itt az oldalon a 3. rajtszámú: http://kardirex.hu/koronavirus-teszt/

Ezt 7.500 Ft-ért mérik, ez mért nekem 1,6-ot oltás előtt, feleségemnek meg 2 pfizer után 7600 körüli értéket.

A 3. számú egy egyszerű gyorsteszt. Egy gyorsteszttel hogy lehet antitest menyiséget pontosan meghatározni? Az jellemzően csak pozitív/negatív eredményt ad és az sem feltétlenül a legmegbízhatóbb módon. A csíkerősség sem ad számszerűen pontos értéket az antitest szinte.
Itt valami nem stimmel.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and bel

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 206
20 245
113
Lassan már csak az lesz a kérdés, hogy ki keni kire a szart... S nem pedig az, hogy eszkábált-e, avagy sem!
Orvos is megmondta családtagnak, hogy mesterséges! Pont!
---
"A Weekend Australian jelentése szerint „A SARS természetellenes eredete és az ember által előidézett vírusok új fajtái mint genetikai biofegyverek” címet viselő írás megállapítja, hogy egy esetleges harmadik világháborút várhatóan biológiai fegyverekkel vívhatnak majd meg. A dokumentumból továbbá az is kiderült, hogy kínai haditudósok megvitatták a SARS koronavírusok fegyverré alakítását, csaknem öt évvel a koronavírus-pandémia kirobbanása előtt.
..
Peter Jennings, az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet ügyvezető igazgatója a news.com.au-nak azt mondta, a dokumentum egyértelműen megmutatja, hogy kínai tudósok a koronavírusok egyes törzseinek katonai alkalmazhatóságáról gondolkodtak. Hozzátette, ez egyben azt is megmagyarázhatja, miért vonakodtak annyira a külső vizsgálatoktól a Covid–19 eredetét illetően."
Ez a neked való iromány. Innen letöltheted az egészet és elolvashatod. Ugye nem baj, hogy kínaiul van?

Itt a közvetlen pdf link, bárki letöltheti. 251 oldal.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 573
11 172
113
Na ne máááá az pedig jóóóóóóóó! Akkor mi a baj ? LOL
Ebben a konkrét esetben az AstraZeneca nagyon ritka vérrögképző mellékhatása csak akkor lett statisztikailag kimutatható (bár jelenleg is csak feltételezik az összefüggést az esetek között), amikor már milliós nagyságrendben oltottak be vele embereket. (28,5 millió oltottból 242 fő esetén fordult elő vérrögképződés, ez 0,0008%-os előfordulás, a betegek 0,0002%-a halt bele. Erre mondtam, hogy ez szerintem egy maximálisan vállalható kockázat. Ha valaki dohányzik, autóba ül, fogamzásgátlót szed, netán alkoholista, akkor ennél nagyságrendekkel nagyobb kockázatot vállal nap mint nap..)

Minden ember eldöntheti, hogy beoltatja magát (én pont ezt a "kísérleti szmötyit" kaptam 5 hete és még mindig itt vagyok egészségesen :)) vagy vállalja a kockázatot, hogy elkapja a betegséget és adott esetben akár maradandó egészségkárosodást szenved vagy belehal. Ez a már korábban általam említett "a veszély elfogadható kockázata" eset. Kinek mi..

Helyezzük kontextusba ezt a "veszélyes x szert":
  • 250.000 AstraZeneca-val beoltott emberből 1-nél fordul elő embólia,
  • 2000 fogamzásgátlót szedő nőből évente 1 kap embóliát,
  • 1000 repülővel utazó emberből évente 1 kap embóliát,
  • 600 dohányosból (napi 1 doboz cigit elszívva) havonta 1 kap embóliát,
  • 6 igazolt Covid betegből 1 kap embóliát...
(Forrás: British Medical Journal April 8, 2021;373: n931; Radiology 2021 Feb; 298 (2): E70-80)

Az EU-s és kiváltképp a hazai gyógyszerellenőrzés a világ egyik legszigorúbb szempontrendszere alapján hoz döntéseket. Ha az OGYÉI szakértő munkatársai úgy döntenek, hogy egy szer előnyei meghaladják az esetleges hátrányait, akkor nyugodtan meg lehet bízni a véleményükben.
A norvégok szerint az AZ esetén fennálló 0,0002%-os halálozási arány sokkal veszélyesebb, mint a Covid jelenlegi ~2,08%-os (a koronavirus.gov.hu-n elérhető adatok alapján) halálozási rátája. Nem is tudom, hogy mi alapján jelentették ki, amit....
:)
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Tegnap voltam gumisnál, mondta a srác, hogy megkérdezte őket a háziorvos mikor sorra kerültek, hogy akarnak-e gyereket.
Azt mondták igen.
Akkor nem ajánlja az oltást.
Úgyhogy nincsenek beoltva.

Hát b+
Ez a házorvos .... b+ komolyan, piócát nem javasol tüdőrákra??????????????

dióhéjban se a spermiumot, se a magzatot nem károsítja, néhány esetben sikerült köldökvérből -ha jól emléxem a kifejezésre kimutatni termelődött antigént.... de Covid megbetegedés terhesen oltás nélkül....
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 573
11 172
113
Az elmúlt hónapok/hetek/napok vitáinak margójára: