ezzel elbasszak az eddigi dumajukat is, eddig mindig ment a rinya hogy oket szegenyeket, artatlanokat a zsidok hogy bantjak, fel vilag sajnalta oket, es most hogy fogjak ezt az 500 raketat elmagyarazni ?
És mit értek el azzal, ha tényleg sajnálta is őket a fél világ? Blokád alatt vannak, elnyomás alatt, csórók, másodrengű állampolgárok akikkel azt csináltak a zsidó amit akartak bármilyen következmény nélkül. A folyamatos rinyálás ha nem vezet semmire, akkor mással kell próbálkozni.

Nem lehetetlen a dolog.

Hát, ő se fog fellebbezni...

• Tetszik
Reactions: Pogány
És mit értek el azzal, ha tényleg sajnálta is őket a fél világ? Blokád alatt vannak, elnyomás alatt, csórók, másodrengű állampolgárok akikkel azt csináltak a zsidó amit akartak bármilyen következmény nélkül. A folyamatos rinyálás ha nem vezet semmire, akkor mással kell próbálkozni.
Az elmagyarázás itt nem lényeg, Alapvető hiba -sajnos- hogy az európai gondolkodásmód alapján próbálják megmagyarázni a tetteiket, nem az arab hagyományok, és szokások szerint. Egyszerű példa: alkudozás a piacon. vagy pld:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azért szerintem örülnénk ha fettünk is egy ennyire rossz vaskipa őrködne. Mondjuk ami engem jobban érdekel az a dolog mögött lévő számok. Mennyibe került a palesztinoknak és támogatóiknak valamint mennyibe Izraelnek. Mert az oké hogy nem okoznak kárt, de megkockáztatom sokszor sokkal többe kerül az amivel védekeznek mint a kár lenen ha becsapódik.
Persze a mezőre esőket nem lövik le tudom én, de akkor is. Persze értem én ember életet nem mérünk pénzbe, de azért mégis, stratégiai gondolkodással legalábbis.

Likas a vaskipa mint a szita
a vilag hadserejeinek 99% orditana mint egy ovodas egy ilyen jatekert.
a palesztinoknak meg fasza kis jatek ez, kilonek egy csomo raketat, abol par db talal, lesz par halott zsido, tobbi vagy landol vmi mezore, vagy lelovik, es valaszul kapnak egy par tucat jdamot a fejukre es lesz par szaz halotjuk meg sebesultjuk.

kibaszotul megeri nekik.

netten olvastam vhol.
200 palesztin raketa kb 3-400.000$
200 iron dome raketa tobb mint 8 milla $

kerdes hogy igaz-e.
40 000 USD 1db vezérlő/vaskupola rakéta, és ez olcsónak számít. A többi a rakéta sárkánya és a szervok energiaellátás töltet stb. A konténerek újratölthetők, sok van egyszerre készenlétben. A rakéták parancs vezéreltek saját keresővel/követővel, de menet közben kaphatnak új cél parancsot is. A szoftvereket folyamatosan szögelik azaz fejlesztik hogy pontosabb legyen az elfogás.

• Tetszik
Reactions: Loken
netten olvastam vhol.

kerdes hogy igaz-e.
Az Iron Dome csak azokra a rakétákra indít, amik veszélyes röppályán vannak. Ha pedig a Hamasz rakétái elég pontosak lesznek, hogy nagy hányaduk ilyen legyen, szerintem jön az olvadt ólom újabb felvonása.

• Tetszik
Reactions: Masztiff
netten olvastam vhol.

kerdes hogy igaz-e.
Ilyenkor ne csak azt nézd, hogy mennyibe kerül a palesztinoknak a kétszáz darab rakéta, hanem, hogy mennyibe kerül ugyanennyi a rakéta az izraelieknek, ha náluk ezek be is csapódnak.
200 darab kivédetlen palesztin rakéta elképzelhető, hogy több, mint 8M USD kárt okoz az anyagiakban, a lehetséges emberveszteségről nem is beszélve.

Izrael 80 db vadászgéppel támad palesztin katonai célpontokat. Részletek egyenlőre nem ismertek. Folyamatos a válaszcsapás és azt ígérték egész éjjel folytatódni fog. (megj.: pláne mióta Telavivot is lőni kezdték)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby