A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A magyar kormanyszóvivő.

Alexandra után Sziszi. :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem, csak túl harcias lenne, sértené a szomszédok érzékenységét. Kilógna a business jet, mentőhelikopter, fegyvertelen Mi24, stb által fémjelzett pacifista vonalból
Ez egy kibaszott ladik ami európai környezetben eléggé megkérdőjelezhető hasznossággal bír, szóval nyugodtan mellésorolhatod.

Amúgy szerintem a csónakok esetleg valami NATO közös különleges képességhez kellenek mivel valós hasznuk csak nagyon mellékágas mocsaras folyókon van ahol el lehet bújni és gyorsan kijuttatni egy KM csoportot. Azt meg valljuk be nem a mi folyóinkra illő leírás.

Amúgy szerintem a csónakok esetleg valami NATO közös különleges képességhez kellenek mivel valós hasznuk csak nagyon mellékágas mocsaras folyókon van ahol el lehet bújni és gyorsan kijuttatni egy KM csoportot. Azt meg valljuk be nem a mi folyóinkra illő leírás.
Meg lennél lepve, hogy mennyi olyan kisebb folyónk van, amelyikre a fenti leírás stimmel! ;)

Tisza, Tisza tó, kisebb folyók, pl. Körösök?

• Tetszik
Reactions: Pogány
Mit akarsz azokon egy ilyen csónakkal kezdeni? Tréleren cipeled ide oda? Helikopter nem bírja el.
Miért nem az a feladata, hogy folyón/tavon közlekedjen? Miért kellene trélerezni mondjuk Szolnokról?

Az amerikaiak mit kezdenek vele? Tele van a net, ahol kisebb és kanyargósabb folyókon hajtanak végre gyakorlatokat, mint a mi folyóink zöme.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Miért nem az a feladata, hogy folyón/tavon közlekedjen? Miért kellene trélerezni mondjuk Szolnokról?

Az amerikaiak mit kezdenek vele? Tele van a net, ahol kisebb és kanyargósabb folyókon hajtanak végre gyakorlatokat, mint a mi folyóink zöme.
Ezek leginkább a mocsaras nagy folyókra valók drogkartelleket abajgatni. Szerintem nekünk baromira kevés valós használható felhasználási módja van. Ha a különlegesen ladikjaival akarsz esetleg egy folyamit átkelést támogatni az már régen rossz.
(akik kapják se igen értik minek)

• Tetszik
Reactions: polyfag and Pogány
Ezek leginkább a mocsaras nagy folyókra valók drogkartelleket abajgatni. Szerintem nekünk baromira kevés valós használható felhasználási módja van. Ha a különlegesen ladikjaival akarsz esetleg egy folyamit átkelést támogatni az már régen rossz.
(akik kapják se igen értik minek)
Pedig tényleg elég komoly elképzelés lehet velük, ha a Zodiac-ok után ezekbe is belemarkolunk.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
.
Pedig tényleg elég komoly elképzelés lehet velük, ha a Zodiac-ok után ezekbe is belemarkolunk.

Sztem ez összefügg azzal hogy Szolnokon lesz egy Regionális Különleges Műveleti Parancsnokság. Tutira jön a Chinook is! o_O

Ami a honvédséghez kerülő SOC-R hajókat illeti, már 2019-ben, a futó EDA-projektek adatbázisában szerepelt

Egyébként mi volt még abban a táblázatban? Egyszer linkelted!