[BIZTPOL] Fehérorosz helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
W

Wilson

Guest
https://telex.hu/kulfold/2021/05/27...pecser-a-bombarol-mint-ahogy-e-mail-jott-rola

"Az időpontok sem stimmelnek a belarusz vezetés verziójában, amely alapján egy állítólagos bomba miatt kényszerítették minszki leszállásra a Ryanair Athénból Vilniusba tartó gépét egy vadászgép kíséretében vasárnap. A nemzetközi vihart kavart, példátlan ügyről itt olvashatja részletes írásunkat.

Az országot 27 éve irányító Alekszandr Lukasenko szerint a Hamász értesítette Svájcból, lengyel IP-címen keresztül a minszki, az athéni és a vilniusi repülőteret arról, hogy bomba van a gépen, amelyet felrobbantanak a litván főváros felett, ha az EU nem adja fel Izrael támogatását az izraeli hadsereg és a palesztin fegyveres szervezet legutóbbi konfliktusában.

Svájc visszautasította, hogy bármiféle fenyegetés érkezett volna területéről, a Hamász is jelezte, hogy semmi köze az akcióhoz – egyrészt, mert már tűzszünet volt, másrészt, mert értelmezhetetlen, hogy egy órán belül az EU hagyjon fel Izrael támogatásával –, és ilyen jellegű akciókat egyébként sem hajt végre.

A Dossier.center, a Daily Beast és a Spiegel közös nyomozása azonban arra jutott, hogy a minszki diszpécser és a Ryanair pilótái között beszélgetéskor még nem történt meg minden, amiről a légi irányítás beszélt. A beszélgetést a belarusz hatóság hozta nyilvánosságra, igazolandó, hogy nem kényszerítették a gépet leszállásra, hanem arról maguk a pilóták döntöttek. (Igaz, a beszélgetésből érződik, hogy a pilótáknak kétségeik vannak az információ megalapozottságát illetően, és abban is, hogy helyesebb a távolabbi Minszkbe repülni, mint Vilniusba.)

A három médium anyagaiból azonban kiderül, hogy a bombáról szóló email még nem érkezett meg Minszkbe, amikor a diszpécser erről beszél a pilótáknak."
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 203
8 074
113
Egyébként ez így van, pontosan ebben mesterkedik az EU. Fehéroroszországot és Ukrajnát illetve még Grúziát megpróbálja magához csatolni. Ezért valóban, kitűnő indoka van most az EU-nak is a csatolgatásra és ezért félő, hogy gyakorlatilag hadat üzenünk Belarusznak és/vagy megpróbálja az EU Putyintól elkunyerálni Belaruszt a békéért cserébe, arra játszva, hogy hátha Putyin inkább belemegy, mintsem, hogy hadakoznia kelljen.
Európában, ha a németek nem akarnak háborúzni, akkor nem is lesz. És nem akarnak. A lengyelek nem mennek fejjel a medvének, még tengerentúli támogatással sem, mert könnyen megint közös német-orosz határ lehet a vége (kis túlzással). Putyin és Biden majd rögzítik az érdekszférák határait, oszt mindenki lenyugodhat majd.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Európában, ha a németek nem akarnak háborúzni, akkor nem is lesz. És nem akarnak. A lengyelek nem mennek fejjel a medvének, még tengerentúli támogatással sem, mert könnyen megint közös német-orosz határ lehet a vége (kis túlzással). Putyin és Biden majd rögzítik az érdekszférák határait, oszt mindenki lenyugodhat majd.

Úgy legyen.
 
K

kamm

Guest
Hát, ha nem a piaci érték egy ezredéért vitték volna ezeket a gyárakat lehet nem is szólnánk. De sajnos a privatizáció csak egy szimpla lopás volt.
Az mindenkeppen, de hat azert sajnos Antall inkompetenciajat meg a vagyonatmento komcsi elitet (akik persze kulkeren vegeztek es voltak kapcsolataik avagy csak egyszeruen beszeltek nyelveket, ertettek az orszag tobbsege szamara ismeretlen business alapelveket stb) lehet csak hibaztatni.
Sok horror sztorit ismerek abbol az idobol, velemenyem szerint az egesz Csepi Lajos-fele AVU-t meg az Allami Vagyonkezelot is komplett le lehetett volna csukni evekre azert, amit muveltek.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113

A jenkiknél van George Floyd tér. Manapság divat lett bűnözőkről közterületet elnevezni. Esetleg még állíthatnának neki egy szobrot, Azov jelvénnyel, kalasnyikovval a kezében, a zsebéből kilógó dollár köteggel, hogy a szobor előtt lehessen térdelni. Az lenne csak az igazán haladó dolog.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 203
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 203
113
Ha mar az elmeleti lerohanasnal tartunk:
Feheroroszorszagot problema nelkul lehet civilizalni. Egy fegyveres beavatkozas eseten az oroszok nem atomozhatnak mert nem az o teruletukon folyik a kuzdelem. Egy Fejeroroszorszagert pontosan azert nem fognak kemenyen beavatkozni mint ahogy nem avatkoztak be az Ormenyek oldalan az azeri behatolaskor par hete. Az erdekeik messzebbre nyulnak mint az allitolagos szovetsegeseik erdeke. Az oroszokat sose erdekelte az irott szerzodes serthetetlensege.
Te is mehetsz harcolni, rajta.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 203
113
Dehogynem rendelkezik! Van egy jól fejlett gépipara, sok jól képzett diplomása és - ami Nyugaton még fontosabb - sok szép fehérorosz nő, akiket eladhatnak kurvának Amszterdamban. Az EU-nak ezért már bőven megéri a felforgatás.
Nyugaton mar a migransfiukat szeretik, a szep nok kimentek a divatbol.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 203
113
Svájc cáfol!
---
"A svájci külügyminisztérium szerdán közölte: nem tud semmiféle pokolgépes fenyegetésről, amely indokolhatta volna, hogy Fehéroroszországban Aljakszandr Lukasenka elnök utasítására leszállásra kényszerítsék a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát, amelynek fedélzetén egy fehérorosz ellenzéki aktivista utazott."
Persze hogy a svajci nem tudja, nem oket hivtak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 203
113

Minden úgy alakul ahogy megjósoltam, nem úgy ahogy a keletiek szeretnék.
Határozottan kérem azokat akik Kreml szimpatizánsok továbbra se értsenek velem egyet.
Szerintem Putyin orulne neki, Luka nem akar beolvadni Oroszorszagba. Luka nelkul konnyebb lenne. Persze Luka nem hulye hogy nyugatra menjen egy bohoctalalkozora. Lehet megis betolja a ceget oroszorszag anyacska szoknyaja ala.
A343F43209DB225E1A865864CCCA47AABAD529F8
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 074
32 576
113
Status
Not open for further replies.