Az sok, vagy kevés?A gyárat? Szerintem sok tíz milliárd.

Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska? 
Az sok, vagy kevés?A gyárat? Szerintem sok tíz milliárd.

Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska? 
Az sok, vagy kevés?Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?
![]()
Sok. Nem tudom mennyi lehet, de a kohászatban elég nagyok a beruházási költségek. A diósgyőri nemesacél hengermű egy 500 méter hosszú, 150 méter széles csarnokban volt. Volt olyan dolgozó, aki a csarnokban biciklivel közlekedett.Az sok, vagy kevés?Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?
![]()

Laktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.Sok. Nem tudom mennyi lehet, de a kohászatban elég nagyok a beruházási költségek. A diósgyőri nemesacél hengermű egy 500 méter hosszú, 150 méter széles csarnokban volt. Volt olyan dolgozó, aki a csarnokban biciklivel közlekedett.![]()
offLaktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.

Nem. Az LKM nemesacél hengerművére. Ez egy közép és finomhengermű volt. Különböző méretű és alakú rúd acélokat hengereltek.Laktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.
Kiliántelep "lakópark" az LKM mellett volt/van/lesz. Szuszogás, dübörgés, duda, kotlóstojás.Nem. Az LKM nemesacél hengerművére. Ez egy közép és finomhengermű volt. Különböző méretű és alakú rúd acélokat hengereltek.
Látom ez a kotlóstyúk/tojás mély sebként tátong a gyerekkorodon!Kiliántelep "lakópark" az LKM mellett volt/van/lesz. Szuszogás, dübörgés, duda, kotlóstojás.

Inkább még mindig.Olvasom az újságban, hogy végveszélyben a Dunaferr. Már megint.
![]()
Ezt hogy sikerül állandóan összehozni?!![]()
Olvasom az újságban, hogy végveszélyben a Dunaferr. Már megint.
![]()
Ezt hogy sikerül állandóan összehozni?!![]()
Szia,Milyen ércek,alapanyagok kellenek a páncélgyártásho,,abból mi van nekünk, helyben?
ezzel kapcsolatban nem csak azt kell mérlegelni, hogy az adott ötvözetet le tudná-e gyártani, hanem az adott ötvözetből készült tuskót le is kellene hengerelni a megfelelő vastagságra, azt el kellene darabolni a megfelelő méretek ismeretében, össze kellene hegeszteni belőle a páncélteknőt, majd az elkészült félkészterméket le is kellene tudni hőkezelni a megfelelő szilárdságra..... ezen technológiából a Dunaferrnek szinte nincs semennyi sem, be kellene komoly pénzt ruházni hozzá.... a beruházáshoz kellene egy megtérülési számítás, hogy ezt kinek és mennyiért lehetne eladni, kivel lehetne kooperálni..... ha ezt végig gombolná valaki, simán kiderülne hogy nincs gazdasági realitása, s itt már írták, hogy egy ilyen speckó gyártással a Dunaferr kapacitásának csak az elenyésző töredékét lehetne kihasználni..... egy nagyolvasztó, és a hozzá kapcsolódó acél előállító cucc pedig sokkal nagyobb kapacitású, mint amit páncél anyagként piacra tudnál vinni..... nem egyszerű végig számolni, de gyakorlatilag semmi realitása![]()
A tulajdonosok és a kormány is csak nézi, ahogy tönkremegy az ország egyik legnagyobb vállalata
A Dunaferr az elmúlt években is megtartotta piacait a kereskedelmi adatok szerint, de gazdálkodása nem tűnik fenntarthatónak, és napokon belül teljesen leállhat.g7.hu
Valaki összefoglalhatná mi kell egy T-90M szintű páncélzat kohászatához,meg kék venni a vasművet,meg a T-90M teknő licence,gyártani magunknak vagy 500db-ot gombokért,kooperálni a francikkal,vagy a kiválasztottakkal elektronika,és.érzékelők ügyében,akár csöves tüzérséget is kovácsolhatnánk,a 72-eink teknőjére,pl.
Milyen ércek,alapanyagok kellenek a páncélgyártásho,,abból mi van nekünk, helyben?
Javítsatok ki ha én értem rosszul, de azt olvasom a 3UBK4M-ről (a T-55 eredeti 100mm-es HEAT lőszere), hogy 390mm a páncélátütése 0fokos becsapódás esetén és 180mm 60fokosan döntött lemezzel szemben. Nekem nem jön ki a matek. Ha egy 180mm vastag lemezt megdöntök 60 fokban, akkor nem 390mm vastag lesz, hanem csak 360mm.
![]()
Rendkívüli! Sejtelmes kormánydöntés jelent meg a Dunaferről
Rendeletben módosította a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt, nem véletlen. Információink szerint minderre a Dunaferr ügye miatt került sor. Ha értesüléseink helytállóak és a rendelet szabályai életbe lépnek a dunaújvárosi vasmű esetében, akkor megindulhat a...www.portfolio.hu
Van 1 jó térképjük az eu-s jelenlétükről:AZ ÜGYRE RÁLÁTÓ FORRÁSAINK SZERINT A DUNAFERR NEMZETKÖZI SZEREPLŐNEK TÖRTÉNŐ ELADÁSÁT KÉSZÍTI ELŐ A KORMÁNY,
vagyis hosszabb távú megoldást igyekszik találni az állam, aktív szerepvállalással, de a tervek szerint az állam nem tulajdonosi szerepkört töltene be. Helyi információink alapján a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy a vevő is ez a cég lehetne
Maximum ami ebből kihozható.AZ ÜGYRE RÁLÁTÓ FORRÁSAINK SZERINT A DUNAFERR NEMZETKÖZI SZEREPLŐNEK TÖRTÉNŐ ELADÁSÁT KÉSZÍTI ELŐ A KORMÁNY,
vagyis hosszabb távú megoldást igyekszik találni az állam, aktív szerepvállalással, de a tervek szerint az állam nem tulajdonosi szerepkört töltene be. Helyi információink alapján a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy a vevő is ez a cég lehetne
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..