Az sok, vagy kevés? Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?A gyárat? Szerintem sok tíz milliárd.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az sok, vagy kevés? Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?A gyárat? Szerintem sok tíz milliárd.
Az sok, vagy kevés? Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?
Sok. Nem tudom mennyi lehet, de a kohászatban elég nagyok a beruházási költségek. A diósgyőri nemesacél hengermű egy 500 méter hosszú, 150 méter széles csarnokban volt. Volt olyan dolgozó, aki a csarnokban biciklivel közlekedett.Az sok, vagy kevés? Dodó, vagy ejjúdó? Forint, vagy babgaluska?
Laktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.Sok. Nem tudom mennyi lehet, de a kohászatban elég nagyok a beruházási költségek. A diósgyőri nemesacél hengermű egy 500 méter hosszú, 150 méter széles csarnokban volt. Volt olyan dolgozó, aki a csarnokban biciklivel közlekedett.
offLaktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.
Nem. Az LKM nemesacél hengerművére. Ez egy közép és finomhengermű volt. Különböző méretű és alakú rúd acélokat hengereltek.Laktam "Acélvárosban" az LKM müszakváltási kürtjére ébredtem, s a kotlóstojásszag áthatotta a hétköznapjaimat. Bár te a DIGÉP-re gondolsz. Asszem.
Kiliántelep "lakópark" az LKM mellett volt/van/lesz. Szuszogás, dübörgés, duda, kotlóstojás.Nem. Az LKM nemesacél hengerművére. Ez egy közép és finomhengermű volt. Különböző méretű és alakú rúd acélokat hengereltek.
Látom ez a kotlóstyúk/tojás mély sebként tátong a gyerekkorodon!Kiliántelep "lakópark" az LKM mellett volt/van/lesz. Szuszogás, dübörgés, duda, kotlóstojás.
Inkább még mindig.Olvasom az újságban, hogy végveszélyben a Dunaferr. Már megint.
Ezt hogy sikerül állandóan összehozni?!
Olvasom az újságban, hogy végveszélyben a Dunaferr. Már megint.
Ezt hogy sikerül állandóan összehozni?!
Szia,Milyen ércek,alapanyagok kellenek a páncélgyártásho,,abból mi van nekünk, helyben?
ezzel kapcsolatban nem csak azt kell mérlegelni, hogy az adott ötvözetet le tudná-e gyártani, hanem az adott ötvözetből készült tuskót le is kellene hengerelni a megfelelő vastagságra, azt el kellene darabolni a megfelelő méretek ismeretében, össze kellene hegeszteni belőle a páncélteknőt, majd az elkészült félkészterméket le is kellene tudni hőkezelni a megfelelő szilárdságra..... ezen technológiából a Dunaferrnek szinte nincs semennyi sem, be kellene komoly pénzt ruházni hozzá.... a beruházáshoz kellene egy megtérülési számítás, hogy ezt kinek és mennyiért lehetne eladni, kivel lehetne kooperálni..... ha ezt végig gombolná valaki, simán kiderülne hogy nincs gazdasági realitása, s itt már írták, hogy egy ilyen speckó gyártással a Dunaferr kapacitásának csak az elenyésző töredékét lehetne kihasználni..... egy nagyolvasztó, és a hozzá kapcsolódó acél előállító cucc pedig sokkal nagyobb kapacitású, mint amit páncél anyagként piacra tudnál vinni..... nem egyszerű végig számolni, de gyakorlatilag semmi realitásaA tulajdonosok és a kormány is csak nézi, ahogy tönkremegy az ország egyik legnagyobb vállalata | G7 - Gazdasági sztorik érthetően
A Dunaferr az elmúlt években is megtartotta piacait a kereskedelmi adatok szerint, de gazdálkodása nem tűnik fenntarthatónak, és napokon belül teljesen leállhat.g7.hu
Valaki összefoglalhatná mi kell egy T-90M szintű páncélzat kohászatához,meg kék venni a vasművet,meg a T-90M teknő licence,gyártani magunknak vagy 500db-ot gombokért,kooperálni a francikkal,vagy a kiválasztottakkal elektronika,és.érzékelők ügyében,akár csöves tüzérséget is kovácsolhatnánk,a 72-eink teknőjére,pl.
Milyen ércek,alapanyagok kellenek a páncélgyártásho,,abból mi van nekünk, helyben?
Javítsatok ki ha én értem rosszul, de azt olvasom a 3UBK4M-ről (a T-55 eredeti 100mm-es HEAT lőszere), hogy 390mm a páncélátütése 0fokos becsapódás esetén és 180mm 60fokosan döntött lemezzel szemben. Nekem nem jön ki a matek. Ha egy 180mm vastag lemezt megdöntök 60 fokban, akkor nem 390mm vastag lesz, hanem csak 360mm.
Rendkívüli! Sejtelmes kormánydöntés jelent meg a Dunaferről
Rendeletben módosította a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt, nem véletlen. Információink szerint minderre a Dunaferr ügye miatt került sor. Ha értesüléseink helytállóak és a rendelet szabályai életbe lépnek a dunaújvárosi vasmű esetében, akkor megindulhat a...www.portfolio.hu
Van 1 jó térképjük az eu-s jelenlétükről:AZ ÜGYRE RÁLÁTÓ FORRÁSAINK SZERINT A DUNAFERR NEMZETKÖZI SZEREPLŐNEK TÖRTÉNŐ ELADÁSÁT KÉSZÍTI ELŐ A KORMÁNY,
vagyis hosszabb távú megoldást igyekszik találni az állam, aktív szerepvállalással, de a tervek szerint az állam nem tulajdonosi szerepkört töltene be. Helyi információink alapján a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy a vevő is ez a cég lehetne
Maximum ami ebből kihozható.AZ ÜGYRE RÁLÁTÓ FORRÁSAINK SZERINT A DUNAFERR NEMZETKÖZI SZEREPLŐNEK TÖRTÉNŐ ELADÁSÁT KÉSZÍTI ELŐ A KORMÁNY,
vagyis hosszabb távú megoldást igyekszik találni az állam, aktív szerepvállalással, de a tervek szerint az állam nem tulajdonosi szerepkört töltene be. Helyi információink alapján a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy a vevő is ez a cég lehetne