[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
  • Tetszik
Reactions: Wilson

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Két éve vezették be, eddig 170 ezren igényelték a babaváró hitelt!
---
"2019. július 1-jei indulása óta 2021. április 30-áig 1276 milliárd forintnyi babaváró hitelszerződést kötöttek a fiatal házasok a bankoknál. A lakossági hitelfelvételek 30%-át a babaváró hitel tette ki 2020-ban, így csak a lakáshitel volt népszerűbb nála."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 891
35 662
113
Tökmindegy lehallgatta-e a kormány ezeket a pofákat vagy sem, most kipattant ez a kémszoftver botrány és az ellenzék bele akarja keverni a Zorbánékat mindenáron. Nyuszi és a sapka tipikus esete. Soros bácsi nem nyugszik míg a hálátlan fideszt móresre nem tanítja. Az EU vezetése is kormányváltást akár Magyarországon. Érdekes lesz majd mi történik a választáson 2022- ben.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 417
4 479
113
Tökmindegy lehallgatta-e a kormány ezeket a pofákat vagy sem, most kipattant ez a kémszoftver botrány és az ellenzék bele akarja keverni a Zorbánékat mindenáron. Nyuszi és a sapka tipikus esete. Soros bácsi nem nyugszik míg a hálátlan fideszt móresre nem tanítja. Az EU vezetése is kormányváltást akár Magyarországon. Érdekes lesz majd mi történik a választáson 2022- ben.
Ha jön a karácsony az emberek díszeket fognak akasztani a fára.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Ugye azt tudod, hogy ha tényként hivatkozol valamire, amit minden illetékes cáfol és amire semmilyen bizonyíték nincs, az sima rágalmazás.
Te tényként kezeled, hogy:
  • Volt lehallgatás
  • Ezt magyar kormányzati szervek csinálták.

Csak ennek az állításnak semmilyen komolyan vehető, kézzelfogható alapja nincs. Nehogy már a rágalmazottnak kelljen bebizonyítani, hogy a rágalom nem igaz. És nehogy már a rágalmazók legyenek a bírái! Mert a Nemzetbiztonsági bizottság ülése kb. erről szólna.

Mekkora észlénynek kell már ahhoz lenni, hogy valaki elhiggye a következőket:
  • Egy állítólagos (közzé nem tett, tehát bemondásra kel elhinni hogy van és hogy mit tartalmaz) telefonszám lista már bizonyíték lehallgatásra. Ilyen alapon közzé lehetne tenni a telefonkönyvet is és azt állítani, hogy a rajta szereplőket a telefontársaság biztos lehallgatja. Ugyanis azt még az "oknyomozó" önjelölt szervezetek sem állítják, hogy a listán lenne olyan adat, ami lehallgatásból származott volna, vagy a lehallgatás tényét igazolná. Az izraeli cég egyértelműen cáfolja, hogy a listának köze lenne lehallgatásokhoz, a rágalmazok pedig erre bizonyítékot nem tudnak felmutatni.
  • Bár a listán állítólag 50 ezer telefonszám van és ennek elenyészően kis része, messze kevesebb, mint 1%-a magyar és a magyar telefonszámokból is csak kis hányad tartozik néhány ismert emberhez, de ettől már magyar ügyről van szó. Az lenne a csoda, ha egy a világról véletlenszerűen összeválogatott telefonszám listán nem lenne magyar szám is. Vagy mégis hogy gondolod? Annak érdekében, hogy pár információs szempontból valószínűleg a Kormány számára eleve értéktelen, le sem sz..rják őket kormányzati részről kategóriás emberke lehallgatása érdekében a magyar szolgálatok csak úgy viccből lehallgatnak még másik 50 ezer embert, szerte a világon? Akkor lenne egy hangyányival érdekesebb a lista, ha kizárólag, vagy maghatározó mértékben információs szempontból értékes, kiemelt személyek lennének rajta és messze túlnyomó részben valamelyik kormány (például a Magyar Kormány) ellenfelei. De erről szó sincs.
  • Bármelyik titkosszolgálat egy külföldi cégbe szervezi ki a lehallgatásait.
  • Nem egyszerűen egy külföldi cég kémprogramját használják. Hiszen ettől még nem lenne meg a telefonszám lista a gyártó cégnek. Hanem hozzáférést engednek a gyártónak ahhoz, hogy a titkosszolgálat kit hallgat le. Az meg erről listát vezet, tisztán konspirációs alapon.
  • Egy profi kémprogram attól profi, hogy egyértelműen azonosítható nyomokat hagy maga után. Persze ezeket az állítólagos nyomokat még senki nem tudta felmutatni, de el kell hinni, hogy vannak. Egy titkosszolgálat pedig ilyen, a névjegyét otthagyó programot használ lehallgatásra.
  • De persze miközben egyes személyek nevét közzéteszik az állítólagos listáról, a kémprogram konkrét nyomait nem mutatják be. Biztos a személyiségi jogaik miatt.
  • Egyébként ez az egyik oldalról amatőr nyomokat hagyó, másik oldalról világ élvonalába tartozó kémprogram annyira szuper, hogy egyszerre talál kiskaput különböző gyártmányú készülékeken, amik különböző operációs rendszereket futtatnak és teljesen különböző alkalmazások futnak rajtuk. Mert van egy ilyen mindenhova beépített általános kiskapu, amit csak az izraeliek ismernek. Mert ugye arról szó nincs, hogy a lista csak androidos, vagy csak iPhone mobilokat, vagy csak adott gyártó termékeit, vagy csak egy adott alkalmazást futtaó mobilokat tartalmazna.
  • Bemondásos alapon el kellene hinni, hogy a magyar szolgálatok ezzel a céggel dolgoztatnak, holott több illetékes is cáfolta az ilyen megbízás létét, vagy a szóban forgó kémprogram alkalmazását a magyar szolgálatok által.
  • Egy élvonalbeli kémprogramot gyártó cég legféltettebb titkos adatait két önjelölt "civil szervezet" könnyedén megszerzi. Áruld már el, mióta lett a Forbidden Stories és az Amnesty International alaptevékenysége a hírszerzés/kémelhárítás és mióta váltak képessé leiskolázni az izraeli profikat? Soros bácsi csapata újabban már James Bonddá is átképezte magát?
  • A listát ezek "független", "objektív", "oknyomozó" szervezetek azonnal átküldik Magyarországra a hit- és pénzügyi forrás testvéreikhez. Na de még ez esetben is furcsa, hogy azok órák alatt kiderítik, hogy a telefonszámok kihez tartoznak (nem olyan egyszerű üzletemberek, közéleti személyiségek magán telefonszámait kideríteni). Megbizonyosodnak a kémprogram jelenlétéről. (Azt meg mégis hogyan csinálnák? Az érintetek azonnal beviszik hozzájuk a féltve őrzött, szörnyű titkokat rejtő mobiljukat bevizsgálásra, a telexes csapat pedig pillanatok alatt megtalálja a kémprogram nyomait, mert véletlenül van náluk pár számítástechnikai és kódfejtő zseni?) Leegyeztetik az érintettek, hogy megírhatják a nevüket. Elkészítik és megjelentetik a cikket, rekord idő alatt. A többi ballib média pedig azonnal rábukik a témára, mint tyúk a takonyra. Hát ez aztán végtelenül hihető. Hogy is lehetne másként? Csak és kizárólag így működhet a spontán oknyomozás!

Mi ez hollywoodi film, vagy Andersen mese?

Te pedig a fentieket biztosan tudod és állítod. Te súlyos bizonyítékok hosszú sorát tudod felhozni amellett, hogy az izraeli cég és a magyar illetékesek hazudnak és összejátszanak. Ezért már csak azt kell nagy mellénnyel számon kérned a Kormányon, hogy az általad tényként kezelt magyar kormányzati lehallgatás jogszerű volt-e.
:)
"A jeles zsurnaliszták azt az igen valószínű eshetőséget rövid úton kizárták, hogy a lista netán egy CIA-telefonkönyv lenne… Föltételezésük szerint az izraeli NSO cég kuncsaftjai (például az Orbán-kormány, a többi meg nem is érdekes) által megadott célpontok telefonszámai ezek, akiknek egy Pegasus nevű kémprogrammal föl akarták, illetve föl is törték a telefonját.
..
Ezen a ponton Panyinak eszébe villanhatott, hogy néha furcsán zörög meg visszhangzik a telefonja. A fölismerés a reveláció erejével hathatott rá. Fogta hát a telefont, és elvitte egy másik Soros-csáphoz, a Citizen Labhoz, mert e zord időkben ki másban bízhatna meg egy Soros-fi, mint a HÁLÓZATBAN. Ott aztán az illetékes szaki vetett egy pillantást a távbeszélőre, s mondá: „Édes ecsém, neked biza tényleg föltörték a kütyüdet! Szaladj haza, és doboltasd ki!”"
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 584
113
Itt a kormány álláspontja.

Ez még egy biztonsági kör, semmi extra. Csak felhivja a figyelmet, hogy nyugati országok és újságok is vastagon érintettek.

 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 417
4 479
113
Itt a kormány álláspontja.

Ez még egy biztonsági kör, semmi extra. Csak felhivja a figyelmet, hogy nyugati országok és újságok is vastagon érintettek.

Szóval megpörgették a kereket, és a Soros mezőnél állt meg.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 584
113
Věra Jourová, az EB liberális alelnöke pedig nyilatkozott is a portálnak, s elárulta, hogy épp az újságírók biztonságos munkavégzését elősegítő szabályozáson dolgoznak az uniós bizottságban. A cseh politikus odáig ment az interjúban, hogy

párhuzamot vont a Hollandiában nemrég meggyilkolt újságíró esete, valamint a lehallgatásról szóló friss híresztelések között.

Mint azt mondta: „Peter R. de Vries tragikus halála a legújabb esete az újságírókkal szembeni támadásoknak Európában, ráadásul friss sajtóhírek szerint néhány újságírót lehallgatnak az EU-ban. Ez elfogadhatatlan.

Biztos az Economist, Le Monde. és a WSJ lehallgatására gondol. ;)
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Nézhetnél a tükörbe.
Ha annak amit Ohio megenged magának, csak a negyedét engedném meg én saját magamnak, a tükör ripityára törne
Itt a kormány álláspontja.

Ez még egy biztonsági kör, semmi extra. Csak felhivja a figyelmet, hogy nyugati országok és újságok is vastagon érintettek.

Ez a magyar kormány mindenkori álláspontja mindenről.
Kémbotrány? Soros.
Melegek? Soros.
Ellenzék? Soros.
V hengerelrendezésű motor? Soros.
Főni kocsiját lekúlta egy galamb? Soros.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 911
22 406
113
Ha jön a karácsony az emberek díszeket fognak akasztani a fára.
Mit tehet az ember ily izzó gyűlölet ellen... :(
a12cd12743febde828a69cc40e3d0cf6.gif
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 023
113
Most tegyük félre egy pillanatra, hogy kormány oldal, ellenzék, vagy akármi. Hogyan tudod bizonyítani valaminek a NEM létezeset? Mert gyakorlatilag ezt mondták a bizottság összehívasakor. Ha a kormány nem tudja bizonyítani hogy nem hallgatott le embereket akkor ok tényként veszik azt. Most tényleg csak szigorúan logikai alapon: azt nem tudod bizonyítani, hogy nem hallgattal le valakit, azt lehet bizonyítani, hogy lehallgattak esetleg, de ennek az ellenkezőjét logikailag sem lehet. Virág elvtárs, ez az ítélet....
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 928
91 584
113
Most tegyük félre egy pillanatra, hogy kormány oldal, ellenzék, vagy akármi. Hogyan tudod bizonyítani valaminek a NEM létezeset? Mert gyakorlatilag ezt mondták a bizottság összehívasakor. Ha a kormány nem tudja bizonyítani hogy nem hallgatott le embereket akkor ok tényként veszik azt. Most tényleg csak szigorúan logikai alapon: azt nem tudod bizonyítani, hogy nem hallgattal le valakit, azt lehet bizonyítani, hogy lehallgattak esetleg, de ennek az ellenkezőjét logikailag sem lehet. Virág elvtárs, ez az ítélet....
Sztem rossz megközelítés. Volt, van, lesz lehallgatás. A kérdés alapos indokkal történt-e, illetve a megfelelő személyek voltak-e lehallgatva.
Ez hitkérdés lesz. Itt lehetnek kényes indokok, amik rombolhatják Mo. külkapcsolatait. Pl. nyugati ügynökök kontakjait figyeltük meg. Ezt alá is kell támasztani. Mert mki tagadni fog.

Pintér nyilatkozata még 1 dologra célzott, hogy 2010 óta ez törvényesen zajlik. Előtte nem??
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 023
113
Tehát, foglaljuk össze röviden mit tudunk: a magyar kormány kezébe került egy olyan program, amivel bárkit bármikor bárhol lehallgathat, megfigyelhet. Ezt a kétségkívül rendkívüli programot arra használja, hogy harmadvonalas újságírókat és politikusokat figyeljen meg. Nem az ellenzék vezéreit, nem meghatározó ellenzekieket. Majd valakik megszerzik a telefonszamokat, és ez a bizonyíték arra, hogy megfigyeltek őket, amely telefonszamok közt a saját telefonszamaik vannak. Szóval még telefonkönyv sem kellett, csak kinyomtatni a saját telefonjuk kontakt listáját. Aha....értem.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Az ellenzéki képviselők összehívják azt a bizottságot amely többek között az ilyen típusú ügyek tisztázására jogosult a Fidesz meg csípőből kijelenti,hogy nem megy el mert nincs itt semmi látnivaló,ha tényleg nem történt a kormányzat részéről lehallgatás akkor ugyan miért nem mennek el a bizottság ülésére?Hiszen mint írtam, az ellenzéknek semmi lehetősége nincs a bizottságban elhangzott dolgokat nyilvánosságra hozni.
Pedig ha jól emlékszem, akkor már volt rá precedens, hogy nyilvánosságra hozták. De lehet, az emlékeim csalnak?
Ezek után minden újságcikkre, pláne külföldi szervezetek vélelmezett állításaira össze kell rántani valamelyik bizottságot? Nem fog ez elég rossz szokást teremteni?
Mondom, rendes tájékozódás és vizsgálat nélkül csak szócséplés. Mert mit fog mondani a Fidesz? Azt, amit eddig, hogy nem volt ilyen. Ehhez kell bizottság? Tud többet megállapítani jelenlegi stádiumban? Én ezt hiányolom. A hatóságoknak meg kell vizsgálni, legyen valami tényszerű, aztán van értelme.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 023
113
Sztem rossz megközelítés. Volt, van, lesz lehallgatás. A kérdés alapos indokkal történt-e, illetve a megfelelő személyek voltak-e lehallgatva.
Ez hitkérdés lesz. Itt lehetnek kényes indokok, amik rombolhatják Mo. külkapcsolatait. Pl. nyugati ügynökök kontakjait figyeltük meg. Ezt alá is kell támasztani. Mert mki tagadni fog.

Pintér nyilatkozata még 1 dologra célzott, hogy 2010 óta ez törvényesen zajlik. Előtte nem??
Mar bocs de ez.egy szimplán logikai kérdés volt, a válaszod nem válasz erre. Szóval a kérdés még egyszer: hogyan tudod bizonyítani valaminek a NEM létét?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Tehát, foglaljuk össze röviden mit tudunk: a magyar kormány kezébe került egy olyan program, amivel bárkit bármikor bárhol lehallgathat, megfigyelhet. Ezt a kétségkívül rendkívüli programot arra használja, hogy harmadvonalas újságírókat és politikusokat figyeljen meg. Nem az ellenzék vezéreit, nem meghatározó ellenzekieket. Majd valakik megszerzik a telefonszamokat, és ez a bizonyíték arra, hogy megfigyeltek őket, amely telefonszamok közt a saját telefonszamaik vannak. Szóval még telefonkönyv sem kellett, csak kinyomtatni a saját telefonjuk kontakt listáját. Aha....értem.
Nem, ezt nem tudjuk, ez vélelem és feltételezés, meg közvetett vélekedés egy behatárolható kör részéről. Ezt maga írta meg a telex a saját cikkében. Még ők sem tudnak konkrétumot, pedig állítólag évekig nyomozott a hálózatuk.