[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 490
113
2011 és 2014-es cikket raksz be Szibériából? 2021-et írunk. Az orosz zöldség és gyümölcs termesztés/termelés központja Dél-Oroszország nem Szibéria.Amúgy Szibériában is egyre több orosz vállalat nyit új mezőgazdasági üzemet, elvégre is többszáz milliárd Rubel állami támogatást pumpáltak az ágazatba 2015-2021 között.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 490
113
20 év Putyinnal/eredmények:
traa1NJfkgY.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 490
113
94 éves korában meghalt egy kiemelkedő tudós, a modern orosz nukleáris fegyverek alapjainak megalkotója, Jurij Trutnyev akadémikus - mondta el a RIA Novosti -nak a Rosatom állami vállalat képviselője.
"Jöttek a keserű hírek: Jurij Aleksejevics Trutnyev elment. Ez nem csak az orosz nukleáris ipar számára jelent nagy veszteséget, hanem az egész országunknak, amelynek védelmi képessége Jurij Aleksejevics hosszú és fényes életét szentelte" - tette hozzá az ügynökség forrása.
Trutnyev Szarovban halt meg. Élete utolsó napjaiban az akadémikus az Orosz Szövetségi Nukleáris Központ - Kísérleti Fizikai Kutatóintézet (RFNC -VNIIEF) első tudományos helyettese volt.
Trutnyev akadémikus tevékenysége
Trutnyev az 1950-es és 1960-as években döntően hozzájárult a hazai nukleáris fegyverek kifejlesztéséhez és az Egyesült Államokkal való stratégiai paritás eléréséhez. Ezek az elképzelései képezték az alapot a Szovjetunió és Oroszország későbbi nukleáris robbanófejek kifejlesztéséhez.
Az ötvenes évek első felében Trutnyev megtalálta a módját annak az elképzelésnek a gyakorlati megvalósításához, hogy teljes körű termonukleáris töltéseket tervezzenek, az úgynevezett sugárzási robbanás elve alapján. Ahogy maga a tudós is írta, sikerült "javaslatot tennie egy módszerre a röntgensugárzás energiájának anyagnyomásba való koncentrálására, amely lehetővé tette a sugárzások hatékony végrehajtását". Az RDS-37 termonukleáris töltést új elv alapján fejlesztették ki. Sikeres tesztjére 1955. november 22 -én került sor. A végső robbanóerő 1,6 megatonna volt. Ez áttörés volt.
Trutnevnek ekkor eszébe jutott egy tökéletesebb, kompaktabb és ugyanakkor erőteljesebb töltés, amely a 49 -es index alá került a történelembe.
Szerinte "az új töltés sajátossága az volt, hogy az RDS-37 alapelveinek alkalmazásakor a merész új megoldás miatt jelentősen csökkenteni lehetett az általános paramétereket". A 49. terméket, amelyet először 1958. február 23 -án sikeresen teszteltek a Novaja Zemlján, üzembe helyezték és ez lett az alapja a modern nukleáris fegyverek oroszországi létrehozásának. Ezért a munkáért Trutnev Lenin -díjat kapott. Szakértők szerint mindaddig, amíg Oroszország rendelkezik atomfegyverrel, a 49 -es eszköz elve államtitkot képező információra fog utalni.
A hatvanas évek fordulóján az amerikaiak aktívan tesztelték erőteljes termonukleáris töltéseiket a növekvő nemzetközi feszültségek hátterében. Annak érdekében, hogy bizonyos mértékig kompenzálják a Szovjetuniótól az Egyesült Államoktól akkor elmaradt termonukleáris arzenál térfogatát, Trutnev elképzelése szerint 1961 -ben azt a feladatot tűzték ki, hogy egy szuperbombát hozzanak létre, amely akár 100 megatonnás.
Ez a munka nagyon gyorsan ment - 1961 októberéig.
A történelem legerősebb hidrogénbombájának tesztelését, amely megkapta az AN602 hivatalos indexet, és a mindennapi életben "Cár Bomba" és "Kuz'kina anyja" néven ismernek, sikeresen elvégezték a Novaja Zemlján, 1961. október 30 -án. Biztonsági okokból itt is fél teljesítmény töltést használtak. A robbanás során leadott energia 58 megatonna volt. A robbanáshullám háromszor körbejárta a Földet.
Egy ilyen bombának nem volt katonai haszna - nem lehetett interkontinentális rakétákra helyezni, és nem volt alkalmas bombázókra sem. Ennek a próbának azonban kolosszális politikai eredménye volt: világossá vált, hogy a Szovjetunió bármilyen erősségü termo -nukleáris töltetet hozhat létre. Az Egyesült Államok ekkor fejezte be a versenyt hidrogénbombái egyre növekvő erejéért. Így nyilvánvalóvá vált a kölcsönös elzárkózás egyensúlya, lényegében még mindig biztosítva a békét. Trutnev pedig 1962 -ben elnyerte a szocialista munka hőse címet.
Trutnev kezdeményezésére és az ő személyes részvételével megjelent a békés célú ipari díjak létrehozásának iránya, amelynek nemzetgazdasági jelentősége volt. Ezeknek a töltéseknek az volt a sajátossága, hogy gyakorlatilag nem szennyezik a környezetet, robbanásuk során a radioaktív "töredékek" felszabadulása rendkívül kicsi volt. E díjak egy részét a gyakorlatban felhasználták - például az 1960 -as években, hogy létrehozzanak egy mesterséges Chagan -tavat Kazahsztánban, amelynek térfogata 20 millió köbméter. Figyelemre méltó, hogy Trutnev maga úszott ebben a tóban - és egészségkárosítás nélkül.
Jurij Trutnev akadémikust számos renddel és érmmel tüntették ki. Ő lett az orosz atomfegyver -komplexum első alkalmazottja - a Haza Érdemrend teljes lovagja.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=28168&lang=hu
"Távozzon Ukrajnából, akinek nem tetszik az ukránosító nyelvtörvény – államnyelvvédelmi biztos
Minden olyan ukrán állampolgár hagyja el az országot, akinek nem tetszik az oktatási, szakmai és társadalmi tevékenység folytatását megszabó hatályos nyelvtörvény – jelentette ki Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi ombudsman egy televíziós interjúban, adta hírül pénteken a strana.ua hírportál.
A jelentés szerint Kreminy a Négyes Csatorna televíziónak nyilatkozva azt mondta, a nyelv kérdésében az ukránosító törvény az irányadó. A jogszabály szerint az ukrán nyelv ellen irányuló fenyegetés egyenlő a nemzetbiztonságot érő fenyegetéssel – tette hozzá.
Ennek kapcsán az államnyelvvédelmi biztos hangsúlyozta: akiknek nincs ínyükre az államnyelvvédelmi ombudsman, a nyelvtörvény és Ukrajna, fogalmazzák meg a kifogásaikat „mielőtt más országokba távoznának”, ahol nyugodtabban élhetnek. Mint kifejtette, az ukrán nyelv használata minden szférában az ukrán nép iránti hódolat kifejezése.
Kreminy a nem ukránul beszélő állampolgárokat az országból történő távozásra felszólító nyilatkozata néhány órával Volodimir Zelenszkij elnök televíziós interjúja után hangzott el, amelyben az Ukrán állam feje arra szólította Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területének magukat oroszoknak tekintő lakóit, hogy menjenek Oroszországba helyet keresni maguknak."
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 225
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=28168&lang=hu
"Távozzon Ukrajnából, akinek nem tetszik az ukránosító nyelvtörvény – államnyelvvédelmi biztos
Minden olyan ukrán állampolgár hagyja el az országot, akinek nem tetszik az oktatási, szakmai és társadalmi tevékenység folytatását megszabó hatályos nyelvtörvény – jelentette ki Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi ombudsman egy televíziós interjúban, adta hírül pénteken a strana.ua hírportál.
A jelentés szerint Kreminy a Négyes Csatorna televíziónak nyilatkozva azt mondta, a nyelv kérdésében az ukránosító törvény az irányadó. A jogszabály szerint az ukrán nyelv ellen irányuló fenyegetés egyenlő a nemzetbiztonságot érő fenyegetéssel – tette hozzá.
Ennek kapcsán az államnyelvvédelmi biztos hangsúlyozta: akiknek nincs ínyükre az államnyelvvédelmi ombudsman, a nyelvtörvény és Ukrajna, fogalmazzák meg a kifogásaikat „mielőtt más országokba távoznának”, ahol nyugodtabban élhetnek. Mint kifejtette, az ukrán nyelv használata minden szférában az ukrán nép iránti hódolat kifejezése.
Kreminy a nem ukránul beszélő állampolgárokat az országból történő távozásra felszólító nyilatkozata néhány órával Volodimir Zelenszkij elnök televíziós interjúja után hangzott el, amelyben az Ukrán állam feje arra szólította Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területének magukat oroszoknak tekintő lakóit, hogy menjenek Oroszországba helyet keresni maguknak."
Ez önmagától ennyire hülye tényleg nem lehet
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 038
54 138
113
94 éves korában meghalt egy kiemelkedő tudós, a modern orosz nukleáris fegyverek alapjainak megalkotója, Jurij Trutnyev akadémikus - mondta el a RIA Novosti -nak a Rosatom állami vállalat képviselője.
"Jöttek a keserű hírek: Jurij Aleksejevics Trutnyev elment. Ez nem csak az orosz nukleáris ipar számára jelent nagy veszteséget, hanem az egész országunknak, amelynek védelmi képessége Jurij Aleksejevics hosszú és fényes életét szentelte" - tette hozzá az ügynökség forrása.
Trutnyev Szarovban halt meg. Élete utolsó napjaiban az akadémikus az Orosz Szövetségi Nukleáris Központ - Kísérleti Fizikai Kutatóintézet (RFNC -VNIIEF) első tudományos helyettese volt.
Trutnyev akadémikus tevékenysége
Trutnyev az 1950-es és 1960-as években döntően hozzájárult a hazai nukleáris fegyverek kifejlesztéséhez és az Egyesült Államokkal való stratégiai paritás eléréséhez. Ezek az elképzelései képezték az alapot a Szovjetunió és Oroszország későbbi nukleáris robbanófejek kifejlesztéséhez.
Az ötvenes évek első felében Trutnyev megtalálta a módját annak az elképzelésnek a gyakorlati megvalósításához, hogy teljes körű termonukleáris töltéseket tervezzenek, az úgynevezett sugárzási robbanás elve alapján. Ahogy maga a tudós is írta, sikerült "javaslatot tennie egy módszerre a röntgensugárzás energiájának anyagnyomásba való koncentrálására, amely lehetővé tette a sugárzások hatékony végrehajtását". Az RDS-37 termonukleáris töltést új elv alapján fejlesztették ki. Sikeres tesztjére 1955. november 22 -én került sor. A végső robbanóerő 1,6 megatonna volt. Ez áttörés volt.
Trutnevnek ekkor eszébe jutott egy tökéletesebb, kompaktabb és ugyanakkor erőteljesebb töltés, amely a 49 -es index alá került a történelembe.
Szerinte "az új töltés sajátossága az volt, hogy az RDS-37 alapelveinek alkalmazásakor a merész új megoldás miatt jelentősen csökkenteni lehetett az általános paramétereket". A 49. terméket, amelyet először 1958. február 23 -án sikeresen teszteltek a Novaja Zemlján, üzembe helyezték és ez lett az alapja a modern nukleáris fegyverek oroszországi létrehozásának. Ezért a munkáért Trutnev Lenin -díjat kapott. Szakértők szerint mindaddig, amíg Oroszország rendelkezik atomfegyverrel, a 49 -es eszköz elve államtitkot képező információra fog utalni.
A hatvanas évek fordulóján az amerikaiak aktívan tesztelték erőteljes termonukleáris töltéseiket a növekvő nemzetközi feszültségek hátterében. Annak érdekében, hogy bizonyos mértékig kompenzálják a Szovjetuniótól az Egyesült Államoktól akkor elmaradt termonukleáris arzenál térfogatát, Trutnev elképzelése szerint 1961 -ben azt a feladatot tűzték ki, hogy egy szuperbombát hozzanak létre, amely akár 100 megatonnás.
Ez a munka nagyon gyorsan ment - 1961 októberéig.
A történelem legerősebb hidrogénbombájának tesztelését, amely megkapta az AN602 hivatalos indexet, és a mindennapi életben "Cár Bomba" és "Kuz'kina anyja" néven ismernek, sikeresen elvégezték a Novaja Zemlján, 1961. október 30 -án. Biztonsági okokból itt is fél teljesítmény töltést használtak. A robbanás során leadott energia 58 megatonna volt. A robbanáshullám háromszor körbejárta a Földet.
Egy ilyen bombának nem volt katonai haszna - nem lehetett interkontinentális rakétákra helyezni, és nem volt alkalmas bombázókra sem. Ennek a próbának azonban kolosszális politikai eredménye volt: világossá vált, hogy a Szovjetunió bármilyen erősségü termo -nukleáris töltetet hozhat létre. Az Egyesült Államok ekkor fejezte be a versenyt hidrogénbombái egyre növekvő erejéért. Így nyilvánvalóvá vált a kölcsönös elzárkózás egyensúlya, lényegében még mindig biztosítva a békét. Trutnev pedig 1962 -ben elnyerte a szocialista munka hőse címet.
Trutnev kezdeményezésére és az ő személyes részvételével megjelent a békés célú ipari díjak létrehozásának iránya, amelynek nemzetgazdasági jelentősége volt. Ezeknek a töltéseknek az volt a sajátossága, hogy gyakorlatilag nem szennyezik a környezetet, robbanásuk során a radioaktív "töredékek" felszabadulása rendkívül kicsi volt. E díjak egy részét a gyakorlatban felhasználták - például az 1960 -as években, hogy létrehozzanak egy mesterséges Chagan -tavat Kazahsztánban, amelynek térfogata 20 millió köbméter. Figyelemre méltó, hogy Trutnev maga úszott ebben a tóban - és egészségkárosítás nélkül.
Jurij Trutnev akadémikust számos renddel és érmmel tüntették ki. Ő lett az orosz atomfegyver -komplexum első alkalmazottja - a Haza Érdemrend teljes lovagja.



Nem lehet, hogy román származású volt a tudós?
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 038
54 138
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=28168&lang=hu
"Távozzon Ukrajnából, akinek nem tetszik az ukránosító nyelvtörvény – államnyelvvédelmi biztos
Minden olyan ukrán állampolgár hagyja el az országot, akinek nem tetszik az oktatási, szakmai és társadalmi tevékenység folytatását megszabó hatályos nyelvtörvény – jelentette ki Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi ombudsman egy televíziós interjúban, adta hírül pénteken a strana.ua hírportál.
A jelentés szerint Kreminy a Négyes Csatorna televíziónak nyilatkozva azt mondta, a nyelv kérdésében az ukránosító törvény az irányadó. A jogszabály szerint az ukrán nyelv ellen irányuló fenyegetés egyenlő a nemzetbiztonságot érő fenyegetéssel – tette hozzá.
Ennek kapcsán az államnyelvvédelmi biztos hangsúlyozta: akiknek nincs ínyükre az államnyelvvédelmi ombudsman, a nyelvtörvény és Ukrajna, fogalmazzák meg a kifogásaikat „mielőtt más országokba távoznának”, ahol nyugodtabban élhetnek. Mint kifejtette, az ukrán nyelv használata minden szférában az ukrán nép iránti hódolat kifejezése.
Kreminy a nem ukránul beszélő állampolgárokat az országból történő távozásra felszólító nyilatkozata néhány órával Volodimir Zelenszkij elnök televíziós interjúja után hangzott el, amelyben az Ukrán állam feje arra szólította Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területének magukat oroszoknak tekintő lakóit, hogy menjenek Oroszországba helyet keresni maguknak."



Vadbarom....
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/08/07/minden-idok-legnagyobb-katonai-paradeja-keszul-ukrajnaban/
"MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB KATONAI PARÁDÉJA KÉSZÜL UKRAJNÁBAN
Az ország függetlenségének 30. évfordulóját soha nem látott méretű katonai parádéval készülnek méltatni, áll a korrespondent.net hírében.
A nagyszabású díszszemlén több mint ötezer katona és rekord számú haditechnika fog felvonulni. Az előző két évben egyáltalán nem voltak katonai parádék, mert azokat felesleges pénzkidobásnak nevezte a regnáló elnök. Most azonban horribilis összegeket költenek a fényes külsőségekre.
Ukrajna szerte másfélszáznál több ünnepi eseményt készülnek rendezni, amelyekre mintegy 30 külföldi delegációt várnak. Ezek legkiemelkedőbb része lesz a Kijev főútján, a Hrescsatyikon megrendezésre kerülő katonai parádé. Az augusztus 24-én megrendezésre kerülő eseményen a sok ezer katonán kívül felvonultatnak 400-nál több harckocsit és egyéb haditechnikát, valamint a légi parádé keretében mintegy 100 repülő szerkezetet.
A menetoszlopok között ott lesz az ukrán honvédelem teljes tárháza, a szárazföldi erők, a tengerészet, a határőrség, a nemzeti gárda, a rendvédelmi szervek és beleértve a kutyás alakulatokat is. Valamint felvonulnak 15 szövetséges ország haderejének képviselői, áll a tájékoztatóban."
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=56421&lang=hu
10:51 Augusztus 6, 2021
"Az SZBU blokkolta a Nemzeti Hadtest párt harkivi tagjaival kijevi tiltakozó akcióra tartó buszokat
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) blokkolta péntek hajnalban egy országúti ellenőrző pontnál azoknak az autóbuszoknak a továbbhaladását, amelyek a szélsőséges Nemzeti Hadtest párt tagjait szállították Harkivból Kijevbe, ahol csatlakoztak volna a társaik csütörtöki őrizetbe vétele elleni akcióhoz – adta hírül a strana.ua hírportál a párt harkivi szervezetének Telegram-csatornájára hivatkozva.
A jelentés szerint az autóbuszokat az SZBU különleges egysége a valkivszki közlekedési ellenőrző pontnál tartóztatta fel. A járművek órákon át várakoztak. A titkosszolgálat munkatársai a buszokban egyenként ellenőrizte az utasok személyazonosságát, lefényképezve és kikérdezve őket utazásuk céljáról..."

http://podiji.karpat.in.ua/?p=56584&lang=hu
21:18 Augusztus 7, 2021
"Tömeges tiltakozó akciókkal fenyeget a Nemzeti Hadtest vezére a harkivi aktivisták letartóztatása miatt
Tömeges tiltakozó akciókat helyezett kilátásba szombaton Andrij Bileckij, a Nemzeti Hadtest párt vezetője, miután egy kijevi bíróság két hónapra letartóztatásba helyezte a paramilitáris szervezet védelmi zsarolással és más szervezett bűnözői tevékenységgel gyanúsított hét harkivi vezetőjét – adta hírül az rbc.ua hírportál a szélsőséges szervezet sajtószolgálatára hivatkozva.
A jelentés szerint a „fehér vezérként” is ismert Bileckij mindenkit tiltakozásra szólított a Nemzeti Hadtest lefogott aktivistáinak támogatása érdekében. Mint hangsúlyozta, „ezek a mi embereink, ismétlem, a mi embereink. Nem a Nemzeti Hadtesté, nem a veteránszövetségé, hanem a miénk, vagyis ukránok, akik Ukrajnáért küzdöttek, akik készek voltak meghalni érte, és amelyért, ha kell, készek leszünk meghalni, mert ez az, amit nacionalizmusnak nevezünk, amikor kész vagy magadért és másokért küzdeni.”
Bileckij szerint a Nemzeti Hadtest kiterjeszti, és még tömegesebbekké teszi tiltakozó akcióit. „Mivel a hatalom a nyílt elnyomás eszközéhez nyúlt, fenntartjuk magunknak a jogot a válaszra” – mutatott rá, megjegyezve, hogy mivel az egész mögött a hatalom áll, a Nemzeti Hadtest erőfeszítései azok ellen fognak irányulni, akik „ezt a történetet kezdeményezték és irányítják”.
A hírportál emlékeztetett arra, hogy pénteken a Kijevi Pecserszk Kerületi Bíróság 16 órán át tárgyalta a Nemzeti Hadtest csütörtökön Harkivban védelmi zsarolás és más súlyos bűncselekmények elkövetésének gyanújával őrizetbe vett hét helyi vezetőjével szemben alkalmazandó preventív intézkedés foganatosítását. A bíróság épülete előtt a tárgyalást teljes ideje alatt a Nemzeti Hadtest 2,5-3 ezer tagja tartott tiltakozó megmozdulást..."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 955
65 992
113
https://karpathir.com/2021/08/07/minden-idok-legnagyobb-katonai-paradeja-keszul-ukrajnaban/
"MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB KATONAI PARÁDÉJA KÉSZÜL UKRAJNÁBAN
Az ország függetlenségének 30. évfordulóját soha nem látott méretű katonai parádéval készülnek méltatni, áll a korrespondent.net hírében.
A nagyszabású díszszemlén több mint ötezer katona és rekord számú haditechnika fog felvonulni. Az előző két évben egyáltalán nem voltak katonai parádék, mert azokat felesleges pénzkidobásnak nevezte a regnáló elnök. Most azonban horribilis összegeket költenek a fényes külsőségekre.
Ukrajna szerte másfélszáznál több ünnepi eseményt készülnek rendezni, amelyekre mintegy 30 külföldi delegációt várnak. Ezek legkiemelkedőbb része lesz a Kijev főútján, a Hrescsatyikon megrendezésre kerülő katonai parádé. Az augusztus 24-én megrendezésre kerülő eseményen a sok ezer katonán kívül felvonultatnak 400-nál több harckocsit és egyéb haditechnikát, valamint a légi parádé keretében mintegy 100 repülő szerkezetet.
A menetoszlopok között ott lesz az ukrán honvédelem teljes tárháza, a szárazföldi erők, a tengerészet, a határőrség, a nemzeti gárda, a rendvédelmi szervek és beleértve a kutyás alakulatokat is. Valamint felvonulnak 15 szövetséges ország haderejének képviselői, áll a tájékoztatóban."
Hm-hm... Csak aztan nehogy a vegen az oroszok adjak azt a par ezer katonat meg tankot...