[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
.
Ez általános jelenség náluk, biológia! Az ázsiai emberek eltérő változatú enzimmel bontják az alkoholt, amitől többnyire hozzánk képest könnyen és gyorsan be tudnak rúgni. (Ezt Vietnamban saját szememmel is láttam, egy céges fogadáson sokan már a welcome drinktől nevetgéltek, az első pohárköszöntő után pedig már percig se kellett aggódni, hogy ki hogy fogja érezni magát, vagy mivel szórakoztatjuk őket, mert már az egymást ölelgető, világ legjobb barátai vagyunk fázisnál jártak... :) )
Idekint kozismert, hogy az azsiai kollegak (ferjek) le sem tagadhatjak, ha isznak munka utan, mert egybol "flush" az arcuk azaz vorosek lesznek. :D
 
W

Wilson

Guest
Olvasgatva a neten az afgán helyzettel kapcsolatos dolgokat, több helyen belefutottam abba, hogy jó pár afgán azt írja, hogy a különböző nagykövetségre hetekkel ezelőtt vízum kérelem miatt beadott útleveleik a követségek evakuálását során eltűntek vagy megsemmisültek, ha ez igaz (mert azért fenntartom annak a lehetőségét, hogy ezek az útlevelek fizikailag nem léteztek), akkor ezekkel az emberekkel teljesen kicsesztek....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 635
46 608
113
Nem is az hogy miért nem mentek már rég haza, hanem ehhez a pár emberhez (afgán segítőket beleszámolva) miféle különgépnek kellett 3 fordulós mentés? Ancsát küldtek oda? Reméljük az üzbégek engedték újratankolni mindet.
Én azt sejtem, hogy sokkal "vadregényesebb" műveletről van szó itt, mint hogy az A319-eseink hazafuvaroznak 2-300 embert.
Ne felejtsük, hogy hosszú éveken keresztül voltunk bent mi is. Az a minimum, hogy saját hálózatot építettünk ki helyiekből.
Mazar-ból viszont biztosra veszem, hogy nem tudtak eljutni Kabulba a légihídhoz.
A cikknek van egy érdekes része:
A 24.hu információi szerint csütörtök hajnalban öt perc különbséggel indult el Magyarországról a honvédség két Airbus A319-es csapatszállító repülőgépe. Mindkét gép az Afganisztánnal szomszédos Üzbegisztánba repült, és reggel 8-kor landolt Bukharában.
A közel 300 ezres Bukhara már hosszabb ideje fontos szerepet játszik az afganisztáni katonai műveletek hátterének biztosításában. Szerepét erősíti, hogy innen közúton is elérhető Mazar-i-Sharif városa, amely az amerikai erők egyik fontos katonai bázisa volt.
Aztán majd legkésőbb 1-2 év múlva majd a teljes sztori ki fog szivárogni... :rolleyes:
 
W

Wilson

Guest

AZ ENSZ JELENTÉSEI SZERINT A TÁLIBOK HÁZRÓL HÁZRA VADÁSZNAK A NATO -NAK DOLGOZÓ EMBEREKRE..​

BreaknLinks
ossza meg ezt a megosztási gombot

Fotó: EPA

Egy ENSZ -dokumentum arra figyelmeztet, hogy a tálibok házról ajtóra vadásznak azokra az emberekre, akik a NATO -erőkkel dolgoztak a volt afgán kormánynál.

A jelentés ellentmond a tálibok nemrégiben ígért ígéretének, hogy "nincs bosszú". A tálibok többször is kijelentették, hogy nem bosszúból cselekszik, és nem akarnak sem hazai, sem külföldi ellenséget.

Az ENSZ azonban arról számolt be, hogy a tálibok "együttműködőket" céloznak meg . Erről bizalmas dokumentumban számolt be az RHIPTO Norvég Globális Elemzési Központ, amely hírszerzést biztosít az ENSZ számára.

A jelentés mögött álló csoport vezetője, Christian Nellemann azt mondta a BBC -nek, hogy a fenyegetés "kristálytiszta", mivel "nagy számban vannak olyan személyek, akiket jelenleg a tálibok vesznek célba".

"Ha csak nem adják fel magukat, a tálibok letartóztatják és büntetőeljárást folytatnak, kihallgatják és megbüntetik őket és a családtagokat is ezen személyek nevében"
- figyelmeztetett.

Christian Nellemann figyelmeztetett a csoport feketelistáján szereplő emberek esetleges tömeges kivégzésére is.
 
  • Szomorú
Reactions: Leonidas
T

Törölt tag 2361

Guest
http://politic.karpat.in.ua/?p=28649&lang=hu
"Az EU megnevezte a tálibokkal való együttműködés feltételeit
Az Európai Unió, miután a tálibok elfoglalták az országot, csak bizonyos feltételek mellett folytatja az együttműködést az afgán hatóságokkal. A radikális mozgalom köteles tiszteletben tartani a helyi lakosok alapvető jogait, számolt be az RBK-Ukrajini a Reutersre hivatkozva.
Az Európai Unió alapfeltételei az afganisztáni radikális mozgalmat illetően az alábbiak:
  • az afgánok jogainak tiszteletben tartása, beleértve a nőket, a fiatalokat és a kisebbségekhez tartozó személyeket;
  • a nemzetközi kötelezettségek betartása;
  • a korrupció elleni küzdelem az országban;
  • az ország területének terrorista szervezetek általi kihasználásának megakadályozása.
Josep Borrell, az európai diplomácia vezetője elmondása szerint az EU az ország egyre romló humanitárius helyzete miatt továbbra is segítséget nyújt az afgán népnek.
„Az EU támogatni fogja Afganisztán szomszéd országait abban is, hogy leküzdjék azokat a negatív hatásokat, amelyek a növekvő menekült- és migránsáramlástól várhatóak” – tette hozzá Borrell."



Teljesen el vannak varázsolva...

Na most..

igazabol mondani mindent lehet.
az hogy ki veszi azt komolyan, az mar mas kerdes.

tenyleg erdekelne, ezek az europai agyhalott, eletkeptelen birokratak, nem veszik eszre hogy nevet rajtuk az egesz vilag?
 
  • Tetszik
Reactions: vata and antigonosz
W

Wilson

Guest

A női műsorvezetőket is lecserélték Afganisztánban​


2021.08.19. 18:50

A tálib hatalomátvétel óta Afganisztánban több helyen lecserélték a női műsorvezetőket férfiakra, levették a szórakoztató műsorokat, az állami csatornán pedig muszlim prédikációk és a tálibok bejelentései láthatók, írta meg a Szabad Európa.
Zabihullah Mudzsáhid, a tálibok szóvivője kedden arról beszélt, hogy a magántulajdonban lévő médiumok továbbra is függetlenül működhetnek, az újságírók azonban nem sérthetik meg a
nemzeti vagy iszlám értékeket.
Azonban a gyakorlatban nem csupán az állami, hanem a kereskedelmi televíziók programja is megváltozott. Törölték a szórakoztató műsorokat, vetélkedőket, popzenei műsorokat. A női műsorvezetők többsége már nem kerül adásba. Sőt egyre gyakoribb, hogy az újságírók, különösen a női újságírók fenyegetéseket kapnak.

A főváros elfoglalása után mindössze néhány óra telt el, amikor az ország egyik legismertebb műsorvezetőjét, Sabnám Davrant kirúgták a közszolgálati televíziótól a többi női kollégájával együtt.
Davran a Facebookon azt írta, hogy
miután a rendszert leváltották, munkába indultam. Nem veszítettem el a bátorságom, de sajnos nem engedtek be. Férfi kollégáim bejutottak, de engem megfenyegettek, azt mondták, hogy nem folytathatom a munkámat, mert a rendszer megváltozott. Ha a világ hallja a hangom, segítséget kérek, ugyanis veszélyben van az életünk.
 
W

Wilson

Guest
Na most..

igazabol mondani mindent lehet.
az hogy ki veszi azt komolyan, az mar mas kerdes.

tenyleg erdekelne, ezek az europai agyhalott, eletkeptelen birokratak, nem veszik eszre hogy nevet rajtuk az egesz vilag?
A legjobb az, hogy valamelyik brüsszeli ütődött politikus kijelentette, hogy az EU-nak nem szabad megengednie, hogy Afganisztán Oroszország és Kína befolyási övezete legyen.
Ezt a kijelentést majd "el kell tenni a szilveszteri humorosba" /by Knézy Jenő/
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 974
18 535
113
T

Törölt tag 2361

Guest
A legjobb az, hogy valamelyik brüsszeli ütődött politikus kijelentette, hogy az EU-nak nem szabad megengednie, hogy Afganisztán Oroszország és Kína befolyási övezete legyen.
Ezt a kijelentést majd "el kell tenni a szilveszteri humorosba" /by Knézy Jenő/
hat mar most a kina befolyas alatt vannak.

majd egy 2 ev mulva odaer a hir az europai politikusokhoz is :D
 
W

Wilson

Guest
hat mar most a kina befolyas alatt vannak.

majd egy 2 ev mulva odaer a hir az europai politikusokhoz is :D
Amikor ilyet mond valamelyik idióta politikus két dolgot nem értek:

1,hogy, hogy nem röhögni el magát amikor ilyet mond....

2. hogy vajon milyen harcias nyilatkozatokkal, szikrázóan kemény hangvételű elítélő határozatokkal kívánja megakadályozni az afganisztáni orosz és kínai befolyást....