[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Ez most komoly, vagy ennyire szar náluk a helyzet. Ki veszi ezt be? Zsidóktól lopott villában ül, kőgazdag a privatizációból, bérlésekből, anyós banki múltjából. Mennyire hülye ellenzéki vagy ellenzéki szimpatizáns szavazónak kell lenni, hogy ezt valaki komolyan vegye? Mennyire kell politikailag analfabétának lenni, hogy ennek a f.sznak semmit se tudjunk az előéletéről? Elképesztő ...


nyilván megint jól bebaszott, és ott volt egy mikrofon...
 
K

kamm

Guest
Az iskola meg még el sem kezdődött. Mi lesz a városban holnap? Na ilyenkor örülök, hogy a külvárosban lakom, és a munkahelyem is a külvárosban van. Minden reggel kifelé megyek az M3-as bevezetőn egy rövid ideig, és áldom a sorsot, hogy nem befele van a melóhelyem, mert ami naponta ott van és szembe jön velem..... Szerintem hamar kihullana az összes hajam.
En miota valok, annak örülök, hogy megszűnt a reggeli dugó a fürdőszoba-konyha relációban, az volt az egyetlen, ami lelassitott a reggeli utamon a nappalin át a dolgozóasztalomig. :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 915
30 693
113
Ezt már párszor levezették tőlem avatottabb művelői ennek a témának, hogy az északi területeken az évszakok váltakozása (itt elsősorban a hideg télt kell érteni) a darwini elvek szerint rákényszerítette az északi rasszokat az előre gondolkozásra, menedékkészítésre, építkezésre, eszközhasználatra. Aki nem gondolkozott előre, takarította be a terményt, halmozott fel készleteket, stb. az télen rövid úton éhen vagy a hidegben pusztult. A meleg éghajlaton erre nem volt szükség, az év 365 napjában volt elérhető táplálék és megfagyni sem fagytak meg. Ez nem segítette elő az intelligencia fejlődését. Ellenben a sokkal agresszívabb és számosabb fauna a jobb fizikai képesség felé noszogatta a fejlődést/kiválasztódást. Ezért lehet ritkán látni fehér indulót az atlétikai versenyek döntőjében (pl. 100m/200m síkfutás).
Maximus, @Septimus
Lakatosékkal az a gond, hogy nem vették át az európai kultúra néhány alapvető elemét. Pl európai tipusú magántulajdon. Ezért aztán hiába próbálkozik a sok széplélek szociológiai problémaként megoldani. Mert nem az.
Ugye legtöbbször arról van beszélnek, hogy magyarok vs cigók. Pedig itt európaiak vs cigók a konfliktus. A probléma mindenhol nagyjából ua velük, csak a mértéke függ arányosan a népességen belüli arányukkal.
Amikor a honfoglaló magyarok megérkeztek , pont ufyanez volt a problémájuk, de az Árpád házi királyok megoldották, megfelelő törvényekkel. Ha idegenek akarták volna ránk kényszeríteni, inkább megdöglünk, de nem engedün.
A cigók esetében is ez a helyzet. Vagy a tisztességes és az előítéletek miatt érthetően morcos cigók meggyőzik a nem megfelelően viselkedő társaikat, vagy nem fognak tudni kikerülni ebből a gödörből.
Sajnos a gyakorlat viszont ennek pont az ellenkezője. A szülők nem nagyon szeretik ha a gyerek tanul. De vizsgázni azt már végképp nem engedik. Egy ismerősöm önkéntesként hittant tanít a nyóckerben. Ismer olyan fiatal cigány nőt aki orvos lett és kitagadta a családja.
Aki megpróbál kitörni, azt megverik, kifosztják, megalázzák.
Viszont a magyar prolik egyre inkább átveszik a cigó kultúra, viselkedés egyes elemeit.
Szarul állunk!
Ingyen:
1.Cigi, pia-sterilizáció.
2.Cigi, pia , herbál, stb.-elkülönítő tábor+sterilizáció.

Önként, közjegyző előtt vállalva. No meló-no jogok. Visszavonhatatlan.

Ezek az emberek 14-15 eves koruktol dolgoztak 65-ig bejelentett munkahelyeken. Egyszeruen nem volt mas valasztasuk, nem huzhattak ra nyugdij utan mert 65 ev lett a korhatar. Sokuknak mar a 8-ik osztalyban elkezdodott a munka valami ossznepi mgi munkara kivezenylessel, a szakmunkas kepzesi ido alatti tanoncsag szinten beleszamitott az eveikbe. Nem irigylem egyiktol se, dolgoztak eleget.
Én 31 éve dolgozom. Még van hátra pár év a nyugdíjig.
Fegyőrt cserébe be "engedném" egy Iron Maidenbe! :hadonaszos: /vas szűz/

A levelek között igen jól kiolvasni az akut problémát, amire nem megoldás a kampányszerű, alkalmi rendőri jelenlét fokozás, előállítás, bürokratikus aktatologatás meg a mindent megbonyolító "jogvédelem" (így idézőjelben).

Egész egyszerűen létezik Magyarországon egy sajátos, teljesen kezeletlen belső migráció, ami a sorsára hagyott régiókból zömmel a főváros fele irányul (kisebb hányada a lokális megyeszékhelyek inkrimált zónáit terheli) és eredményéül burjánzik a nettó bűnelkövetés.

"...A Hős utcából kiszorult herbálosoknak a gödöllői HÉV vonalán lévő kerepesi Hollandiatelep lett az egyik új törzshelyük. Talán ez is magyarázat a vonalon mostanság történő erőszakos bűncselekményekre. Kerepesen alapból volt egy keménymag, akik olykor megkeserítik a HÉV-en utazók életét, de a kalauzok se merik őket leszállítani, inkább adnak nekik valami extra kedvezményes jegyet kb. tíz forintért..."

"...A téren és környékén garázdálkodók az ún. „intézetes gyerekek”, akik az Erzsébet királyné útján lévő gyermekotthonból (Budapest, Erzsébet királyné útja 6/B) szöknek el, de csak nappalra, mert a szüleik vagy börtönben vannak, vagy külföldön dolgoznak (az anyukák általában a testüket árulják valahol Nyugaton, főként Svájcban vagy Németországban), az apukák meg vagy lemondtak róluk, vagy börtönben vannak...

...Ennek a galerinek semmi köze nincsen az ismert astoriás társasághoz, amely egy szervezetten működő maffiabanda, akárcsak a belső-Erzsébetváros többi utcájában lévő csoport (például Something nevű csoport). Az sokkal nagyobb, mert ott lányfuttatás is zajlik, és ott nem ilyen szegényes kinézetű, intézetis gyerekek vannak, hanem általában normálisan öltözött emberekről van szó. Mióta eltörölték az éjszakai kijárási korlátozást, azóta szerencsére nem látni őket, pedig régebben mindig ott voltak, legalábbis a hölgyek, az Astoriánál. A két galerinek tehát semmi köze egymáshoz...

...Van egy harmadik csoport, ezek a Gyüttmentek. Gyüttmenteknek hívják azokat, akik általában Északkelet-Magyarországról – például Ózd, Miskolc, Kazincbarcika – feljönnek vonattal Budapestre a délelőtti napszakban, lődörögnek, bemennek a „baráti körük” által illegálisan feltört Hős utcai önkormányzati lakásba belőni magukat, és utána este hazamennek Északkelet-Magyarországra. Több ilyen családról is lehet tudni. Ők bányászvárosokhoz közeli falvakban laknak, ilyen például Lyukóbánya, amely arról híres, hogy koszban, sárban, néha ívóvíz nélkül, bontandó romos vályogházakban tengetik mindennapjaikat munka nélkül. Az ilyen gyüttmentek 95 százaléka hátrányos helyzetű roma. Többségük már 12 éves korában találkozik a nehézdrogokkal: ecstasy, kristály stb., és jelentős részük analfabéta, írni, olvasni csak kevesen tudnak közülük. Ők főleg 12 és 45 év közöttiek, akik anyagi haszonszerzés céljából jönnek kéregetni, koldulni, lopni, hogy aztán a napi „bevételt” elköltsék a Hős utcában, ahol bármilyen drogot egy órán belül megkapnak..."


Namost, ez ugyanaz a jelenség, mint a fent említett belső migráció által okozott tömeges illegális és folytatólagos megélhetési hulladékfelhalmozás, lomizás. és az azzal járó lopások, fosztogatások. Aminek kárvallotja vagyok Csepelen a telkemnél. És nem csak én, hanem a többi, még normális szomszéd is. Az egyik ilyen szomszédommal sikerült a napokban összefutnom, kiderült, hogy ő tőlem függetlenül is teszi a saját feljelentéseit, aktívan levelezget az Önkormányzattal. Ő konkrétan rákérdezett, hogy mi végre szedik tőlünk a telekadót, ha a szolgalmi útunk járhatatlanná vált a ráhordott házmagasságú(!) lom miatt, amit napokban bebörtönzött egyik szomszéd és "ügyfelei" halmoztak fel. A telektulaj most ül, de a szeméthordás aktívan folytatódik.
Mert ugye az csak egy magánútnak minősül és azt az Önkormányzat nem akarja eltakarítani. De tudomásul veszik a jogsérelmet csak oldjuk meg magunk. Tegyünk feljelentést. Kérdeztem, hogy az hova futna be? Az Önkormányzathoz.

Namármost a szomszéd megkérdezte, hogy ha az Önkormányzat tud a folytatólagos jogsérelemről, akkor miért nézi tétlenül a folyamatos ismétlődést?
Mert itt nem arról van szó, hogy a szemét megjelent egyszer a magántulajdonnak tartott szolgalmi út közepén (és ezzel amúgy teljesen eltorlaszolva a Katasztrófavédelem mozgását is ami már az életvédelem rovására megy), hanem, hogy azt folyamatosan hordják illegálisan a környékről. Tehát a közterületeken, közutakon keresztül. És ezt hagyják így megtörténni.
Ez pontosan ugyanaz a sztori, mint ahogy a színesfém tolvajok évtizedeken át károsították az államot, de soha senki se akadályozta meg tőlük a folyamatos színesfémátvételt.

És itt el is érkeztünk a fenti problémakörhöz. Az Örs vezér téri jelenség csak egy újabb példája annak, hogy folytatólagosan, életvitelszerűen bűnöznek csoportok a Belvárosban, a külvárosok terein, illetve az agglomeráció egyes zónáiban, a főbb közelekedési útvonalakon, folyamatos rendszerességgel ingáznak dologtalan bűnelkövetők, illegális lakásfoglalók, droghasználók, drogkereskedők, nagyobb, jól definiálható csoprtokban, hordákban.

És nem történik semmi.
Fentebb a megoldás...
Ez az amit én sem értek. A rendőrök is tudják, hogy drogos bűnözőkről van szó (fényes nappal bizniszelnek, az ember pofája leszakad), simán be lehetne varrni őket.
Csak ismételni tudom magam...
Igen, igazatok lehet. Csak az a baj, hogy ezzel a kör bezárul. Ők nem dolgoznak, mert nem akarnak; foglalkoztatni őket meg senki sem akarja, mert szar munkaerő, amiért nem akarnak/tudnak dolgozni.
Ha valakinek van megoldási javaslata, az szóljon! ;)
Megtörtént.
nézd, a rendszernek folyamatosan elelnség kell... Pár éve volt hogy a hajléktalanoknak mentek neki, abból társadalmi felháborodás miatt kihátráltak. Most úgy néz ki a cigányozás, Borsodozás -az "életképtelen északiak" lesznek a bűnbak. kivéve ha berobban egy új menekülthullám.
Ha,ha,ha. Borsódzik a hátam....
Szigorú törvények! Szigorú hatóság és végrehajtó hatalom!
Lehet választani, önként:
Sima ingyenes alkohol cigaretta, cserébe sterilizálás!
Vagy, táborban: alkohol, dohányzás, kaja, drogok+sterilizálás. Mindez ingyen.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Ezek tényleg erre akarnak rámenni, hogy ha nem nyernének, akkor egy kis forradalom? Normálisak?

"A lengyel WPolityce lap szerint a főpolgármester azt mondta a Jövő Campusa Fesztiválon, hogy ajtóról ajtóra kell járni, így kell megszólítani az embereket, hogy lássák, hogyan működik a demokrácia."

Titeket nem emlékeztet a Magyar Nemzeti Függetlenségi Fronta? Teljesen ugyan az a taktika, ugyan az a retorika.
1947_p01.jpg
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ezek tényleg erre akarnak rámenni, hogy ha nem nyernének, akkor egy kis forradalom? Normálisak?



Most úgy őszintén, szerintem ezek nem is akarnak nyerni.Most gondold el a helyzetet, ahol amúgy kormányozni kellene. Ez a koalíció, amire készülnek halálra van ítélve és működésképtelen lenne, ezt előre látjuk. Azaz ha nyernének, még lopni se tudnának rendesen, mert ahhoz is hülyék.
Forradalmat szervezni egy országban, ahol ha esik az eső nincs tüntetés? :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
"negyed óra, 20 perc átjutni a Blaha Lujza téren"
Apja faxát! Max ha buszsávban megy.
Keleti PU - Blaha kereszteződés túloldala 40 perc! Lemértem!
Csaxolok itt videken kb 1 perc 1 km. De mi el vagyunk maradva.
Tudod Julcsi van olyan hogy internet, azon van olyan hogy pinterest, ott tok jo tortakat talalhatsz...
Julcsi 25,pesti oreglany 53...
Visitas...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
Ahonnan szintén ugyanide kell feljönni orvoshoz, mert ott nem tudják ellátni.


Az a szar lesz a következő amit kitiltok a firewallból. Egyelőre csak -pinterest -tel keresek neten.
Nem megyek fel dokihoz, tudom hogy biznisz, de ha rolam van szo nem megyek fel. Lassan ott tartok hogy megmutom magam ha kell. Bezzeg regen a sok felcser mindent megoldott falun a szulestol a mutetig...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Nem megyek fel dokihoz, tudom hogy biznisz, de ha rolam van szo nem megyek fel. Lassan ott tartok hogy megmutom magam ha kell. Bezzeg regen a sok felcser mindent megoldott falun a szulestol a mutetig...
Van, amiért tényleg fel kell menni; pl. onkológia, vagy gerincklinika; vagy más specialista.
Bár vidéken elég sok jó orvos van, de van, mikor nagyon nem tudod kikerülni.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Majd szólj, ha párodnak mindkét lábát megműtötték, megnézem, hogyan BKVztok végig a városon és gyalogoltok el az orvoshoz.
Igen, már látom magam előtt, hogy a dugóban ülő több ezer ember mind a frissen mütött lábú párját viszi orvoshoz...
Komolyan nem értem egyébként az embereket.
Karácsony előre megmondta, hogy ez lesz. Nem értek egyet vele, mert szerintem nincsenek meg hozzá az alapfeltételek. De akkor is előre szólt.
Közben tömegek anyáznak, és szívatják magukat, mert nehogymár bkvzni kelljen, az olyan rangon aluli.
És te is azon háborogsz, h mennyi idő volt, és mocskoskarácsony. Nem pedig azon, hogy bazd meg, az ott autózók jó fele tök feleslegesen ül az autóban, és ha nem derogálna neki tömegközlekedni, te is 2 perc alatt érnél át a Keletihez...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 942
91 654
113
Damn, ez nem kicsit durva a DW-tol:

"Veletlenul" pont a nemet valasztasi hajraban keszult ez a 'special' es kerult ki frissen...
A szokásos nóta van benne. Az hogy a magyar sajtóban nincsenek kritikus hangok vicces. Azt nem értem ilyen oltári baromságokat, miért kell állítani??? Mki tudja, aki itthon él, hogy hülyeség. Még a Nemzetben is van kemény Matolcsy - Varga csörte a gazd.pol. irányairól


Gyakorlatilag úgy mentünk bele a 18as választásba, higy a Fidesznek nem volt se print sajtója, s ea közszolgálatin kívül tévéje. Nagyon hasonló volt a helyzet 2010hez képest. Csak akkor voot neki egy MN meg egy Hir Tv mínusz közszolgálati.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 521
15 029
113
Igen, én is ezt látom az iskola előtt... Azért is néz ki úgy az am kb sétáló utca 7-30tól 8-ig, mint az M0-s bevezető.

Én meg sába királynője vagyok, és most jöttem az élőhalott Unikornisommal.

Vaaagy reggel 6-20-tól kb 9-30-ig a 10es 11-es Főútvonalon, az autópálya bevezetőkön stb stb stb

Attól, hogy ki tudom számolni, még ott van.

Nem, nem az.

A nagy büdös lófaszt munkaeszköz, csak agyilag még nem jutottál se te, se a többi hasonló oda, hogy még csak nem is státuszszimbólum...
Egy eszköz, amit HA szükséges használsz, ha nem szükséges szépen felemeled a pici popódat, és tömegközlekedsz. És bocsánat, de tényleg fel nem tudom fogni, hogy miközben a jobb helyekről a bkv még a hajnali 4 óra körüli nulla forgalomban is abszolút versenyképes, addig emberek szopatják magukat a 7 óra körüli csúcsban, és köpködnek mindent, és mindenkit, mert mindenki hülye csak ők nem.

BTW természetesen Tarlós alatt minden is jobb vót...
Akkor tarts órát Gödöllőn úgy, hogy 9-től 12-ig órád van, utána le kell menned 2-re Kecskemétre, majd vissza, mert 5-re Budán kell lenned, és utána haza.... GRATULÁLOK!