• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 280
74 080
113
Azok amik a kijelzőn voltak , élőben ment . Azok a felvételek esetleg el lettek-e mentve vagy valahol vissza nézhető. A mobilos felvételeim hagynak kívánni valót maguk után. Köszönöm előre is :)
Ha jól tudom, a HM Zrinyi Média csinálta a közvetítést. DVD-n kiadni már nem divat, talán majd a Youtube-on részletekben közzéteszik. Szerintem náluk próbálj meg érdeklődni.
 
  • Tetszik
Reactions: megmurgyel

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 599
16 248
113
Mindent leírtatok, mindent végtelenül profi módon lefotóztatok (nem lehetünk ezekért a közkinccsé tett fotókért elég hálásak!), s szinte mindenről sztoriztatok.
Nekem már csak kis színes, random gondolatsorok maradtak:

MiG-21, Viggen, Draken. Ezek miatt autóztam el; lehet, hogy az életben utoljára láttam őket (szerelmeimet) repülni.

Az én kihívásom az volt, hogy három hölgy volt az útitársam; feleségem, huszonéves lányom, s egy barátném.
Aranyosak voltak, kedvesek voltak, alkalmazkodók voltak, de azért erőst befolyásolta a bázison mozgást, a megtekintéseket a csoportdinamikai hatásuk.:confused::eek::D
Na persze bosszúm kifinomult volt:

1,
Indulás hajnali fél négykor Miskolcról, így természetesen forgalommentesen, utazva! értünk le vasárnap Kecskemétre, s elsők között voltunk a parkolóban, a beléptetésnél.
(Engem utoljára az első általam látogatott Kecskeméti repnap, 1997-ben szívatott meg a naiv, 7 órási indulással...)
Tekintve, hogy péntek este - két év után! végre megint - volt gyógytornász buli, ami hajnalig tartott (tudjátok; tiszta Csajok topik:rolleyes:), azért még így is eléggé fájt a korai felkelés (plusz még erősen dolgozott a 3. oltás).
Szóval ahogy Schobert Norbi mondta a sztrókja után:
"...Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az..."


2,
  • Miért van ragasztószalag a brazil gépen? (KC-390 szárnybekötése)
  • Ez egy prototípus, úgy megtépték a berepüléskor, hogy ragasztószalaggal kellett visszaragasztani a szárnyat.
  • :eek:...s így repültek ide Brazíliából!?
  • Így.

Azok a másodpercek, amíg tartani tudtam a faarcot, mindent megértek:D


3,
- Nekem Gripen pilóta lesz a férjem!:rolleyes:
-:mad: (Ekkor előadást tartottam a rájuk ható G-erőkról, azok hosszútávú következményeiről)
  • Először a tökük nyúlik meg, mi több; egy életen át minden reggel meg este a feleségüknek át kell gyúrni a testüket egy órás masszázzsal, ha van kedvük, ha nem.
  • :(


Ami viszont exluzív élmény volt, hogy az egyik bemutató konténernél találkoztam azzal a mélységi felderítővel, aki - de hülyén hangzik, de tény - beosztottam volt még nemrég a kórházban, amikor részt vettek a küzdelmünkben.

Tényleg meglepően könnyű és kézreálló a Brent gépkarabély!

S persze jó érzés volt ezután látni a közelharc bemutatón, ahol nem Mucsi szinten törte a cserépléceket.

A Szaudi Sólymokat már a "Piros" buszra - vagy 3/4 órát várva - láttuk a fák takarásában. Kár hogy nem korábban repültek, így is nagyon meggyőzőek voltak, s érzetre nagyon hosszú programot repültek le.



Ui: Én férfiasan tévedek el :hadonaszos::
90-es évekbeli országtérképet (Pesten újabbat), meg a józan eszemet (na meg a 30 éves hivatásos rutinomat) használom GPS-ként.

Hazafele (pontosabban Budapestre vinni először a lányomat, s csak utána Miskolc)
- Apa, bekapcsolom az IPhone-omon a Waze alkalmazást, te csak lazíts, vezess!

Szememet vakítsátok meg, nyelvemet tépjétek ki, fülembe forró ólmot öntsetek, ha még egyszer navigációs alkalmazásra bízom az útvonaltervezést, irányítást!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Ebből az a lényeg ragadt meg, h van egy huszonéves lányod...csinos? :) Csak viccelek, mert még élnék egy kicsit.
 
M

molnibalage

Guest
Rosszul lett beállítva a rendereselés és ezt fel is töltötte fel?
De ma milyen progi ajánlana 15 FPS-es rendert?
A YT kizárt, hogy ekkorát hibázna és konzisztensen.
A felöltött fájlban lesz a hiba.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Pöfög még a topik, fejemben is dübörögnek még a hajtóművek, köszönet érte az érintetteknek!
Néhány emlék, gondolat, kép, így 5 nap után:

Vasárnap voltunk, vonattal mentünk, hajnal 4-kor indultunk és koppra pontosan 7:10-re értünk be Kecskemétre. 80-as busz (Kösz tippet!), 1-es kapu ééés... 7:30-kor már a reptéren viháncoltunk Eszterrel, mint a pórázról leengedett kopók! :D

kecskemet_70_c17.jpg


A C-17 a repülés történetének egyik leglenyűgözőbb darabja, magához húzott minket már távolról. Aztán közelről, oldalról, hátulról, szinte megunhatatlan. Elmondhatatlanul sajnáltuk, hogy nem repült, de így is leragadtunk mellette vagy negyed órát. Gyorsan rá is jöttünk, hogy itt 1 nap bizony kevés lesz! Innentől végkimerülésig jártuk a bázist, mentünk mindenfelé, néztünk mindent, így a hosszabb sorokba nem is álltunk be. Igazából 2 nap is feszes lett volna: egy a repülésnek, egy a többinek, egy harmadikon meg lehetett volna lazulni, kényelmesen enni, heverészni, ismerkedni, eszméket cserélni.

Baromi jó volt a hangulat. Laza, derűs, családias fesztiváli örömünnepként jellemezném - a tömeg elviselhetetlensége nélkül. Meglepően jó zenék (Féltem, hogy valami arcpirítóan fos magyar popslágerekkel pusztítják majd hangszórókból a légkört, de a napot vagány, stílusos, "repülős" zenék köszöntötték.), szerencsésen jó idő (délutánra fantasztikus, drámai felhőtornyokkal, fényekkel, színekkel). Maximálisan segítőkész, laza, jó arc katonák, kulturált közönség, hatalmas nagy tér, tömeg csak a legfrekventáltabb bemutatóknál (ez nem is lehetne másként), de tolongás, bunkózás ott sem volt, még nyomokban sem találkoztunk vele. Viszont a sok gyerek mellett meglepően sok idős embert is láttunk, bőven 70 feletti öregurakat - gondolom, egykori katonákat.

A vezetők előtt pedig le a kalappal, zseniális volt ez az ejtőernyős érkezés! Rémusz bácsi csak mesélt, Romulusz doktor viszont bebizonyította, hogy nem csak az íróasztal mögül tudja rángatja a zsinórokat, hanem a levegőben is!

kecskemet_50.jpg


A törökök is rendesen feldobták a show-t! Az amúgy is elég látványos bemutatójukhoz a lehető legheroikusabb és legdrámaibb zenéket rakták össze, és mindehhez a kommentátoruk olyan hihetetlen átéléssel és szenvedéllyel kiabált, hogy csak pislogtam! Ráadásul magyarul! Kizárólag szuperlatívuszokban, de valahogy úgy, mint az admirálisgenerális, pl. hogy: "A PELOTAK FELELEM NELKUL GYORSITANAK!!!" illetve "ELJEN A MAGYAR NEP! ELJEN A MAGYAR-TOROK TESTVERISEEEG!!!" Ha kapott volna egy kis barackpálinkát, szerintem a két ország egyesülést is kikiáltotta volna, hááát... nagyon jól szórakoztam a műsoron! :D
És amúgy köszönet nekik, talán túltolták, de jól tolták!

A szaúdiak sem filléreskedtek a kerozinnal, még a reptér betonján ültünk, amikor elkezdték a show-t, de még akkor is hasították az eget, amikor már a vasútállomáson méregettük a vonatra váró tömeget. (Hazafelé sem volt gond, bár Ceglédig állni kellett, de mindenki fölfért a vonatra.)

kecskemet_25_mi24.jpg


A nemzeti büszkeséget a román vendégeknek is ki kellett pakolniuk a kirakatba, meglepett, hogy a kiállított MiG-21-esen román zászlót lenget a szél - a többiek valamiért nem érezték szükségesnek, hogy fellobogózzák a technikájukat. Szomorú dolog a kisebbrendűségi érzés.

KC-390, micsoda mokány szépség! Sajnos vasárnap ő is a földön maradt. De repült a Draken! A Viggen! Micsoda kuriózumok!

kecskemet_68_spartan.jpg


Az olasz Spartan mutatványaira számítottam, mégis lenyűgözött, hulla fáradtan sem bírtam levenni róla a szemem.

Lent, a földön talán még több volt a látnivaló, nem is jutott mindegyikre időnk. A megmászható haditechnikát sajnos folyamatosan ellepte az istenadta nép, így nem tudtam alaposan átvizsgálni és szétfotózni a T-72-est, de kaptam belőle egy feledhetetlen adagot a dinamikus bemutatón. Pont jó helyen álltunk, az egy helyben körbeforgó Leopard bömbölő ereje a képünkbe vágta a földet, imádtam...! A tankoktól úgy éreztem magam, mint egy 7 éves, kedvem lett volna beszaladni közéjük! :D

kecskemet_44_t72.jpg


Aztán voltak még hagyományőrzők (Mélységi felderítők is!), haditechnika minden mennyiségben, makettek, modellek, gyerekprogramok, ingyen osztogatott Honvéd, Regiment, sőt Haditechnika kiadványok (Hoztam is egy csokorral)...

kecskemet_33_kiralyi.jpg


Negatívumokkal mi csak nyomokban találkoztunk. Pl. elnagyolt volt a térkép, kevés infó volt arról, hogy pl. felszállnak-e a brazilok vagy a C-17. Nyilván nagy szomorúság, hogy végül mindkettő a betonon maradt. Díjaztam volna azt is, ha pár átrepülést alacsonyabban végeznek, közelebb a néphez, hiányzott kicsit az a közelség, amit a fővárosi bemutatókon megszokhattunk. A távolban rohadó MiG-29-esek látványa is hozta a fájó hiányérzetet, hogy micsoda veszteség ez, meg hogy legalább egyetlen egyet nem lehetett volna röpképes állapotban megőrizni és ilyenkor a nép fölé emelni...?

De ez már más téma, maga a repülőnap összességében szuperjó volt!
Alig várom a következőt! :rolleyes:

kecskemet_60.jpg
 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
928
2 301
93
Index címlapra persze az ilyenek kerülnek ki, ennél ellenszenvesebb szöveget már régen olvastam, jól felcsesztem magam rajta... Ráadásul hülyeségeket.
Ha csak fikázni tudja, minek ment oda?
https://utazaseuropaba.hu/2021/09/03/a_leendo_birodalom_epitmenyei_1

Hát ez de kretén :D Ennek semmit nem mond az a szó hogy műszakiak? Nem Krazzal meg PTSZ-elkell Armata ellen menni, és amíg az állapotuk megfelelő tökéletesek a saját feladatukra. Először az a retro dolgokkal van baja, aztán meg az újakkal...
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 204
61 229
113
Index címlapra persze az ilyenek kerülnek ki, ennél ellenszenvesebb szöveget már régen olvastam, jól felcsesztem magam rajta... Ráadásul hülyeségeket.
Ha csak fikázni tudja, minek ment oda?
https://utazaseuropaba.hu/2021/09/03/a_leendo_birodalom_epitmenyei_1
Borzasztóan primitív egy agymenés.
A szar sem elég keserű emberfajta végre kiélhette mazochizmusát.
Külön csavar a történetben, hogy az amúgy végül is egész jó programban is - ha nehezen is - de bele tudta erőltetni a nemtetszését.
A Mi-24-est sem szakmai alapon becsmérli, vagy kritizálja, hanem azzal, hogy Afganisztánban vetették be tömegesen, az meg mint háború, jó nagy kudarc volt. Végül is logikus.
Az amcsiknak is kudarc lett Afganisztán, eszerint az F-15E egy csődtömeg. Meg a többi gépük is :)

A Kraz meg elvérzik az Armata ellen. Jegyzem meg, az Oshkosh is, ahogy a MAN vontató se szereti a 125mm-es nyíllövedéket, de a repeszrombolót se.

Szóval bravó!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 204
61 229
113
Persze kommentelni nem lehet. Nehogy már szembesitsek hülyeségevel
Az nyugtasson meg téged és mindenkit, hogy most ő legalább kiélhette magát.
Ettől még a következő repülőnap is meg lesz tartva, jövőre, vagy nyolc év múlva.
Az ilyen cikkek meg szépen elmerülnek, habár az internet nem felejt.

Ha majd a következő rendezvényről írt cikkében is azzal nyit, hogy bezzeg az előző az jobb volt, lehet majd linkelgetni bőszen ezt a szöveget :)

Amúgy meg mindenki azt ír, amit akar.