[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 537
113
"Az összeomlás szélén álló afganisztáni egészségügyi rendszer: „Az orvosok zseblámpával végeznek sürgősségi műtéteket”"

Vajon meddig tart ki az elem? o_O
Vajon a Koranban van szo elemrol? :oops:
Isten hozta oket a kozepkorban, de legalabb nem novesztik az ozonlyukat.
 
K

kamm

Guest
800 ezer (!) amerikai katona szolgalt ott 20 ev alatt, napi $300M (!!) dollart koltottunk, 2400 amerikai halott és több, mint 20 ezer (!!!) sebesült.

Nem beszelt masokrol, de tudom, hogy 70 ezer felett volt csak az afgan hadsereg-rendorseg aldozatainak szama, plusz masik legalább 75-100 ezer (!) között a civil aldozatok száma... összevissza szerintem 200 ezer körül jár az összes (civil és katonai) halottak száma (a tálibok nélkül!)
És közben a lakósság kb megduplázodott!
What.

Pont most kezdtem el nezni az uj 9/11 dokusorozatot a Netflixen - Turning Point a cime - es nagyon korrektul utanamennek a kezdeteknek.

1985-re, 6 evvel Afganisztan szovjet lerohanasa utanra, mar kb 1 millio afgant oltek meg, 1.5 millio megsebesult vagy fogyatekossa valt, 2 millio elmenkult Pakisztanba, 1 millio Iranba.
Ekkor egy 13 millios orszagrol beszeltunk, ahol a teljes lakossag tobb, mint egyharmadat gyakorlatilag megoltek, elkergettek vagy megnyomoritottak a mocskos kommunista szovjetek.

84-tol finanszirozta Amerika a mujahideen ellenallast, nem kis osszeggel, evi egymilliard dollar felett koltottek ezekre az iszlam vallasi holdkoros partizanokra es a jihadjukra a CIA-n keresztul (azok meg a paki ISI-vel mukodtek egyutt), ezt az egesz muvelet feje mondja bele a kameraba.

Tobb tizezer tonnanyi ammot es robbanoanyagot szallitottak le az ellenalloknak, akik 7 kulon etnikai-torzsi csoportba szervezodtek, a szelsoseges fundiktol a moderaltakig mozgo skalan, es mindegyiknek volt sajat feje.

Az extrem fundik voltak tobbsegben:
Khalis (pastun)
Sayyaf (pastun)
Rabbani (tajik)
Hekmatyar (pastun)

Utobbi a hirhedt, rettegett fekete turbanos allat, allitolag egyetemista koraban o talalta ki es kezdte el nok arcanak sosavazasat, az akkori modern elet kozepen, mert ugye el kellett volna takarniuk magukat... meg is interjuvoljak az elso epizodhoz, mesel a felkelesrol.

A CIA fonok meg egyszeruen leszogezi, hogy ezekkel volt muszaj egyuttmukodni, az o rendszeruket kovetni, igy juthatott el a fegyver a parancsnokokhoz. A hires Masoudnak peldaul havi $250 ezer dollart fizettek, mondja a CIA fonok.

Javaslom mindenkinek, eleg jol indult az elso resz - szerintem ma ejjel binge watching lesz es vegignyomom az egeszet (6 reszes.) :cool:
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ugye tudod, hogy a hitehagyókra halálbüntetés van kiróva a Saria szerint. A szkíták is halállal büntették azokat, akik elhagyták a szkíta szokásokat

Még mindig várom a combosabb posztodat
Nálad teljesen elmentek otthonról ??? Orvos látott már ??? :D :p

Abból is látszik hogy ártatlan fegyvertelen civil lakosságot már mos is tízezre nagyságrendben gyilkolnak le, és te még mindig pofátlanul ezt a hulladék alakulatot támogatod "teljesen vakon" ??? Most jutottál el Pol Pot, Sztálin és az SS meg a a nyilasok szintjére ! De lassan Kim Jong Un is mehet hozzád ipari tanulónak, mert még ő is kezd lemaradni, pedig az nagy szó !

Ugye tudod, hogy a hitehagyókra halálbüntetés van kiróva a Saria szerint. A szkíták is halállal büntették azokat, akik elhagyták a szkíta szokásokat
Ezt ki kéne tenni és bekeretezni hogy ebben az országban még mindig vannak ilyen emberek is ! Ez még a Mihazánk gyomrát is megfeküdné !!!! Ettől amit te képviselsz még azok is brutálisan elhatárolódnának ! :eek:

"Saria törvények" meg nem is léteznek !!!! :eek: :p Hamarosan kénytelen leszel szembesülni ezzel egy olyantól, aki az elsőtől az utolsó betűig betéve ismeri a Koránt. Gyakorlatilag a legnagyobb szakértő ebben !!! Az eddigi hülye belemagyarázott képzelgéseidet is egy pillanat alatt keresztül fogja húzni !!! Ez most gáz ? Más úgy égne a helyedben mint a Reistag Hitler embereinek felgyújtása után, de szerintem neked a szemed sem fog rebbenni, ahogy eddig. Miért ? Mert olyan mélyen tartsz, mint amit felsoroltam. Mint nemrég a ruandaiak. :eek:

Még mindig várom a combosabb posztodat
Én meg még mindig várom a kérdések a választ, amit előbb feltettem már (lassan egy hete), de még most is sumákolsz és sunnyogsz. Vajon miért ? A véleményeid szépen kibontakozó elképzelt valóságában ezen már nem csodálkozom !!! :oops: :eek:

Na akkor újra a kérdés: Milyen vallásod is van ? Hol élsz te valójában ?
(mert ha ebben az országban velünk az nagyon gáz....)

Én pedig megismétlem, mert nekem ezt nem kell titkolni ahogy neked: Katolikus vagyok és itt élet ebben az országban. Ide születtem, az őseim több mint 500 évre visszamenően bizonyíthatóan itt éltek, mindig is ide tartoztak. Minket nem érintett az ország megnyirbálása sem.

Természetesen nem kell válaszolnod, vagy hazudhatsz is, a te döntésed. Több adatot amik már személyesek viszont ne írjál ki, ez a fórum anonim.

Nekem nem volt sürgős azzal a posttal téged lejáratni, sőt ha maradt volna egyetlen lehetőség meghagytam volna az ártatlanságod látszatát, de erre esélyt sem adtál az embertelen nézeteiddel amik egyre vadabbakká válnak !

Ezen már túl vagyunk :D Csak a tálibok jó indulatának és belátásának köszönhetően menekithette ki az amerikai hadsereg a saját és szövetséges civilek tömegét. Ezért ez eléggé gyenge teljesítmény a világ legerősebb haderejétől.
Ezen a szánalmas hazudozáson és ferdítésen azóta is hangosan röhögök !!! :D:D:D:D:D Honnan szeded ezeket a baromságokat ?? :rolleyes: :)

  1. A taliban eladta a lelkét, "szerződést kötöttek" a (szerintük !!!!!!) hitetlenekkel ! Ez a saját törvényeik szerint a saját halálos ítéletük lenne, ha nem egy gerinctelen hazudós szekta lenne. Ugyan is ezért végeznek ki sok civilt ! Holott ők csak dolgoztak munkabérért ! Kevés volt anno azt a pár ezer talibant a pokolba küldeni, százszoros szorzó kellett volna, akkor most nem lenne probléma.
  2. A talibant meg lehetett volna állítani és kényelmesen kivonulhattak volna, csak a pokolra kellett volna küldeni az előbújó talibant. Amúgy is hazugok és aljasok voltak, megszegték a szerződést, meg is érdemelték volna. Csak a NATO nem akarta összevérezni velük a kezét. Így most afgánok tízezrei váltak/válnak mártírrá !!!!!
Szóval megint csak egy ordasnagy hazugságot próbáltál megetetni mindenkivel aki bevette !!! :D A szerinted csodálatos és legyőzhetelen taliban hadseregről, amiben hárman együtt sem tudnak felmutatni egy elemi bizonyítványt, olyan 4. általános szintre !!! Ez aztán "csodahadsereg" !!! :p:D

Ne írj több ilyen baromságot mert ez egy komoly fórum, nem egy "vicc rovat", és az aljas mocskos taliban csürhe miatt márm sok szerencsétlen halt meg akiket meggyilkoltak, fegyvertelen ellenállást nem tanúsító civilek !!!

Arról ne is beszéljünk, hogy a gyilkos taliban csürhe főként a keresztény fegyverekkel gyilkol, mert maguktól egy kőbaltát sem tudnának készíteni !!! :D Minden technika és fegyver az jó a (szerintük) hitetlenektől, a pénz is. Ezt támogatja Allah, mi ? Hogy gyilkolják a saját népüket ? A taliban egy gyilkos terrorista csürhe, és Allah is úgy veszi őket ! (mint írtam már ugyan az az isten mint a többieké !!!) Mindenkinek a taliban által kiontott ártatlan vértől véres lesz a keze aki egy követ fúj velük !!! A tiéd is ! (Jut eszembe: Jézus mondá: "Ki kardot ránt kard által vész az el" - Jézus a Muzulmánok egy kiemelten fontos prófétája !!! Ez most gáz megint ???? :p A taliban egy pokolfajzat csürhe, és úgy is fogják végezni !)

Ez is azt mutatja, nincs kialakult világképed, ide-oda sodródsz. Felénk ezt nevezik gerinctelenségnek nevezik.
Mondtam mát hogy EZ NEM A VICC TOPIC !!! Akkor ehhez igazodjál ha kérhetlek !!! :D:D:D

Végül, de nem utolsó sorban valóban letetted a névjegyed, egyértelműen látszik, hogy gőzöd sincs Afganisztánról és az ott zajló folyamatokról. Nagy arc és magabiztosság az van, valós tudás meg semmi :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
Ne égesd magad állandóan mert már én kezdem érezni a a szekunder szégyent azokért a hülyeségekért amiket irkálsz itt össze vissza eszetlenül !!! :oops::D:D:p
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: tomcat1 and Filter
W

Wilson

Guest
Az afgán hadsereg által az Egyesült Államoktól 2019-2021-ben kapott helikopterek és repülőgépek típusai és értéke.

6345608_900.jpg


Colonelcassad
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Olyan jól egyben van ez a topik nem lenne semmi értelme szétcseszni értelmetlen vitával.......
A lassan több tízezres ártatlan afgán civil halott "a hősies taliban" csürhétől elintézve szerintem nem értelmetlen.
Az a rengeteg aljas hazug vádaskodás és hazudozás amit jelenleg a NATO-ról terjesztenek itt a taliban vak csatlósai szintén nem értelmetlen, csak egy ordas csürhe (taliban) "védelmében" folytatott gerinctelen hazudozása és a tények elferdítése. Ismert a propaganda technika mind az SS-től mind a kommunistáktól és az ilyen alakulatoktól (sok van !) a múltból. Én nem komálom ha a szemembe hazudoznak.

Megkapja a nagyobb posztot is, pont a béke kedvéért nem álltam neki porig égetni. (ha lehet nem postoltam volna SOHA !) Nekem nem sürgős. Sajnos enélkül is teljesen lejáratta magát. Erre nem tudok már mit mondani. Magunkat és a topicot járatnánk le ha ezt szó nélkül hagynánk. Úgy hogy hajrá, lehet hozzá csatlakozni támogatóként aki akar. (a nyilasokat is volt aki támogatta, Sztálint is, Hitler meg 70% társadalmi bázissal kezdte, úgy hogy ő sem marad egyedül szerintem... :oops:)
 
  • Vicces
Reactions: Pogány and Filter

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 655
55 310
113
Egyenruhák az afgán egyetemek számára.

E-dlWIRX0AEasU8


Egyrészt a 90-es évektől kezdve történt előrelépés - a nők tanulhatnak és taníthatnak. Másrészt még mindig sehol sincs olyan hely, ahol ne lenne saría öltözködési szabály.

Tehát egyfelől van egy enyhülés, másfelől viszont a nőket valójában arra kényszerítik, hogy engedelmeskedjenek a középkori rítusoknak.

Egyéb korlátozások, a nőket a férfiaktól elkülönítve fogják tanítani. A férfiak tanítják a férfiakat. A nők tanítják a nőket. Ideális esetben.

A tálibok most tervet-stratégiát készítenek elő az országban a nappali tagozatos felsőoktatás újraindítására, és utasításokat küldenek az egyetemeknek. Mivel a tálibok tagadják az oltást és számos más intézkedést, nincs távoktatás.

Az alábbiakban néhány további újítás a nappali tagozatos oktatáshoz.

1. Minden magánegyetem köteles lesz külön bejegyzést készíteni a nők számára.

2. Minden egyetemnek a saját költségén kell létrehoznia a női tanulmányok számára szolgáló létesítményeket.


Colonelcassad

3. Ami magát a nők oktatását illeti - ha egy osztályban/folyamon 15-nél többen vannak, akkor külön teremben kell tanulniuk. Ha 15-nél kevesebben vannak, tanulhatnak a férfiakkal egy teremben, de egy válaszfallal/függönnyel el kell választani őket.

4. Minden női diáknak egy külön váróteremben kell várnia az óra kezdetére, és 5 perccel a kezdés előtt kell belépnie a terembe.

5. Az egyetemeknek saját költségükön járműveket kell biztosítaniuk azon nők számára, akiknek nincs autójuk, hogy eljussanak az egyetemre, és akiknek nincs senki, aki elkísérné őket a tanulmányi helyükre. Az ilyen nőket vezető autóban a nő és a sofőr között függönynek kell lennie. És az ablakokon is.

6. A nők oktatása érdekében az egyetemek engedményként felvehetnek olyan idős, jó hírű oktatókat, akik nem zaklatják a női hallgatókat.

7. Az állami egyetemeken a tálibok viselik az ilyen újítások költségeit.

Összességében az 1990-es évekhez képest bizonyos lazaság tapasztalható. Egyfajta kísérlet arra, hogy a megváltozott valóságot a saría normái fölé feszítsék. A radikálisok ezt valószínűleg a "tiszta iszlám" normáinak semmibe vételének tekintik.

Mondanom sem kell, hogy a tantervben is lesznek "újítások"
Szaúd-Arábiaban lényegében gyanez van. Csak ők a mi barátaink...
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and zeal

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nálad teljesen elmentek otthonról ??? Orvos látott már ??? :D :p

Abból is látszik hogy ártatlan fegyvertelen civil lakosságot már mos is tízezre nagyságrendben gyilkolnak le, és te még mindig pofátlanul ezt a hulladék alakulatot támogatod "teljesen vakon" ??? Most jutottál el Pol Pot, Sztálin és az SS meg a a nyilasok szintjére ! De lassan Kim Jong Un is mehet hozzád ipari tanulónak, mert még ő is kezd lemaradni, pedig az nagy szó !


Ezt ki kéne tenni és bekeretezni hogy ebben az országban még mindig vannak ilyen emberek is ! Ez még a Mihazánk gyomrát is megfeküdné !!!! Ettől amit te képviselsz még azok is brutálisan elhatárolódnának ! :eek:

"Saria törvények" meg nem is léteznek !!!! :eek: :p Hamarosan kénytelen leszel szembesülni ezzel egy olyantól, aki az elsőtől az utolsó betűig betéve ismeri a Koránt. Gyakorlatilag a legnagyobb szakértő ebben !!! Az eddigi hülye belemagyarázott képzelgéseidet is egy pillanat alatt keresztül fogja húzni !!! Ez most gáz ? Más úgy égne a helyedben mint a Reistag Hitler embereinek felgyújtása után, de szerintem neked a szemed sem fog rebbenni, ahogy eddig. Miért ? Mert olyan mélyen tartsz, mint amit felsoroltam. Mint nemrég a ruandaiak. :eek:


Én meg még mindig várom a kérdések a választ, amit előbb feltettem már (lassan egy hete), de még most is sumákolsz és sunnyogsz. Vajon miért ? A véleményeid szépen kibontakozó elképzelt valóságában ezen már nem csodálkozom !!! :oops: :eek:

Na akkor újra a kérdés: Milyen vallásod is van ? Hol élsz te valójában ?
(mert ha ebben az országban velünk az nagyon gáz....)

Én pedig megismétlem, mert nekem ezt nem kell titkolni ahogy neked: Katolikus vagyok és itt élet ebben az országban. Ide születtem, az őseim több mint 500 évre visszamenően bizonyíthatóan itt éltek, mindig is ide tartoztak. Minket nem érintett az ország megnyirbálása sem.

Természetesen nem kell válaszolnod, vagy hazudhatsz is, a te döntésed. Több adatot amik már személyesek viszont ne írjál ki, ez a fórum anonim.

Nekem nem volt sürgős azzal a posttal téged lejáratni, sőt ha maradt volna egyetlen lehetőség meghagytam volna az ártatlanságod látszatát, de erre esélyt sem adtál az embertelen nézeteiddel amik egyre vadabbakká válnak !


Ezen a szánalmas hazudozáson és ferdítésen azóta is hangosan röhögök !!! :D:D:D:D:D Honnan szeded ezeket a baromságokat ?? :rolleyes: :)

  1. A taliban eladta a lelkét, "szerződést kötöttek" a (szerintük !!!!!!) hitetlenekkel ! Ez a saját törvényeik szerint a saját halálos ítéletük lenne, ha nem egy gerinctelen hazudós szekta lenne. Ugyan is ezért végeznek ki sok civilt ! Holott ők csak dolgoztak munkabérért ! Kevés volt anno azt a pár ezer talibant a pokolba küldeni, százszoros szorzó kellett volna, akkor most nem lenne probléma.
  2. A talibant meg lehetett volna állítani és kényelmesen kivonulhattak volna, csak a pokolra kellett volna küldeni az előbújó talibant. Amúgy is hazugok és aljasok voltak, megszegték a szerződést, meg is érdemelték volna. Csak a NATO nem akarta összevérezni velük a kezét. Így most afgánok tízezrei váltak/válnak mártírrá !!!!!
Szóval megint csak egy ordasnagy hazugságot próbáltál megetetni mindenkivel aki bevette !!! :D A szerinted csodálatos és legyőzhetelen taliban hadseregről, amiben hárman együtt sem tudnak felmutatni egy elemi bizonyítványt, olyan 4. általános szintre !!! Ez aztán "csodahadsereg" !!! :p:D

Ne írj több ilyen baromságot mert ez egy komoly fórum, nem egy "vicc rovat", és az aljas mocskos taliban csürhe miatt márm sok szerencsétlen halt meg akiket meggyilkoltak, fegyvertelen ellenállást nem tanúsító civilek !!!

Arról ne is beszéljünk, hogy a gyilkos taliban csürhe főként a keresztény fegyverekkel gyilkol, mert maguktól egy kőbaltát sem tudnának készíteni !!! :D Minden technika és fegyver az jó a (szerintük) hitetlenektől, a pénz is. Ezt támogatja Allah, mi ? Hogy gyilkolják a saját népüket ? A taliban egy gyilkos terrorista csürhe, és Allah is úgy veszi őket ! (mint írtam már ugyan az az isten mint a többieké !!!) Mindenkinek a taliban által kiontott ártatlan vértől véres lesz a keze aki egy követ fúj velük !!! A tiéd is ! (Jut eszembe: Jézus mondá: "Ki kardot ránt kard által vész az el" - Jézus a Muzulmánok egy kiemelten fontos prófétája !!! Ez most gáz megint ???? :p A taliban egy pokolfajzat csürhe, és úgy is fogják végezni !)


Mondtam mát hogy EZ NEM A VICC TOPIC !!! Akkor ehhez igazodjál ha kérhetlek !!! :D:D:D


Ne égesd magad állandóan mert már én kezdem érezni a a szekunder szégyent azokért a hülyeségekért amiket irkálsz itt össze vissza eszetlenül !!! :oops::D:D:p
Sajnálom @Wilson, de ezt az ócska fröcsögést nem hagyhatom szó nélkül.

@Leonidas
1. Nem az ártatlan civil lakosságot gyilkolják le, hanem a kollaboránsokat. Talán te is tudod, hogy az ellenséggel együtt működöket sehol nem simogatni szokták. Ennek tömegességéről semmiféle bizonyított adat nincs, ez tizezres nagyságrendben történő likvidálás a te agyszüleményed. Veled szemben én úgy látom, hogy a megtorlások ez idáig meglehetősen szórványosak.

2. Nem érzem úgy, hogy támogatnám a talibánt. Egyszerűen elfogadom, hogy a pastun törzseket egyesítő nemzeti mozgalom, amelynek a kötőanyaga, a nacionalizmus helyett a deobandi tanok. Már egyszer elmondtam, hogy a turáni testvériség szellemében leginkább az üzbégekkel és a hazarákkal szimpatizálok. Sajnos a balfasz amerikaiak és helyi bábjaik(Karzai és Gháni) tevékenységének köszönhetően a hadúri rendszer meggyengült, lehetetlenné téve az ellenállást a táliboknak. Egyszerűen elutasítom a gyarmati politikát és a amerikai normák rákényszerítését más népekre. Lehet neked sem ártana az afganisztáni szokások kontextusában figyelni az eseményeket a fröcsögés helyett.

3. A Saria kapcsán megint kinevetteted magad. A klasszikus saría büntetés a hitehagyásért inkább a hadíszból származik , mint a Koránból.

Allah apostola ezt mondta: "Egy muszlim vére, aki bevallja, hogy senkinek nincs joga imádni, csak Allah, és hogy én vagyok az apostola, csak három esetben szabad kiontani: a Qisas for gyilkosságért egy házas személy, aki illegális nemi életet követ el és aki visszatért az iszlámból (hitehagyott) és elhagyja a muszlimokat. "

Ali megégett néhány embert, és ez a hír eljutott Ibn Abbászhoz, aki azt mondta: "Ha én lettem volna a helyében, nem égettem volna meg őket, ahogy a próféta mondta:" Ne büntessen (senkit) Allah büntetésével. " Kétségtelen, hogy megöltem volna őket, mert a próféta azt mondta: "Ha valaki (egy muszlim) elveti a vallását, öld meg."

Egy férfi elfogadta az iszlámot, majd visszatért a judaizmushoz. Mu'adh bin Jabal jött, és meglátta a férfit Abu Musával. Mu'adh megkérdezte: "Mi a baj ezzel (ember)?" Abu Musa így válaszolt: "Felkarolta az iszlámot, majd visszatért a judaizmushoz." Mu'adh azt mondta: "Nem ülök le, amíg meg nem ölöd őt (ahogy van) Allah és apostola ítéletét."

Apostasy-laws-world-map-svg.png


A Pew Research Center által készített felmérés szerint az afganisztáni muszlimok 99%-a támogatja a saria törvénykezést, és 79%-uk támogatja a halálbüntetést hitehagyás esetében.

4. Tengrinek és az ősök szellemeinek áldozok. A felmenőim 800 éven át védték az ország határait, de ennek mi köze van az afganisztáni témához?
Én itt saját magamat képviselem, nem a Mi Hazánkat

5. Mutasd már meg, hol irtam olyat hogy a tálibok legyőzhetetlen hadsereg lenne. 27 éves történetük során számos alkalommal legyőzték őket, sőt 2001 vége óta csatát sem nyertek, igaz megnyerték a háborút. Az elismerésemet kivívja a kitartásuk és áldozatvállalási képességük, sajnos ezek a tulajdonságok hiányoznak például a mai magyar nemzetből.

6. A magam részéről itt lezártnak tekintem a vitát
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

Kabulból olyan jelentések érkeznek, amelyek szerint a tálibok közötti mély szakadás akadályozta meg a csoportot abban, hogy kormányt alakítson. A jelentések szerint ez a feszültség inkább a mullah Baradar csoport és a Haqqani-hálózat között van.
Tiszta ciki, terrorkodásból átmenni kormányzásba. Nem könnyű. Még a kabuli nők is tüntettek, igaz kaptak is pár pofont, de ez arrafelé, már ultraliberalizmus.

Most, hogy egymásnak adja a kilincset a török, emirségi, katari, paki, kinai a kabuli reptéren, azért össze fog ez állni.
Nem jósolok egyenlőre nagy jövőt az ellenállásnak, most ők vonulnak le a barlangokba, ameddig egy regionális hatalom nem lát bennük fantáziát.

Sajnálom azokat az embereket akiknek vissza kell lépniük 200 évet, de ez van.
Majd ha a társadalom akarja és kitermeli azokat a vezetőket, akik változtatni akarnak, akkor változnak.

Az egész muszlim világnak kimaradt a 30 éves háború, amikor még ötöd ennyien voltak, igy nekik több idő lesz ameddig képesek leszenek kilépni ebből. Hagyni kell őket úgy élni ahogy akarnak.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
@Leonidas
1. Nem az ártatlan civil lakosságot gyilkolják le, hanem a kollaboránsokat. Talán te is tudod, hogy az ellenséggel együtt működöket sehol nem simogatni szokták. Ennek tömegességéről semmiféle bizonyított adat nincs, ez tizezres nagyságrendben történő likvidálás a te agyszüleményed. Veled szemben én úgy látom, hogy a megtorlások ez idáig meglehetősen szórványosak.
Kiemeltem neked a lényeget. De ez csak a fedősztori. Tanulj egy kis történelmet ! A világ számtalan helyén csinálták ez, mondhatok olyat is hogy a a Chilei fasiszta rezsim, vagy az Argentin, vagy a Bolívia, és sajnos nagyon hosszú a sor. Anno a nyilasok, a németek vagy a kommunisták csak egy kiragadott példa volt, három a sokból. A szörnytetteiket mindenhol csak tömeggyilkosságoknak és háborús bűncselekményeknek hívják. Az egész világon, vita nélkül ! Sajnos itt is volt a szomszédban nem is oly rég a Szerbeknél, Boszniában, de a Horvátoknál is. Most ugyan ez a háborús gyilkolás megy a taliban muszlim szekta kivitelezésében. Pld. hogy kik ők elárulja millió kis dolog, pld. most az al-Kaidával összeállva próbálják lemészárolni a Panzsir völgyieket. Hazudtak a békéről !!! Az egész országnak és a világnak is hazudtak az általános amnesztiáról !!! Aztán akit meg akarnak ölni azokra mindenféle "kivételeket kreálnak", hogy őket miért lehet megölni !!! Sajnos te is fundamentalista nézeteket vallasz. Vagyis egy szinten vagy velük meg az al-Kaidával. Nem tűnt még fel ? Akik a világon részt vettek ilyenben Chilétől Japánig szerte a világon azok érdekes módon sosem vették észre hogy kik is ők valójában, csupán csak gyilkosok.

Ali megégett néhány embert, és ez a hír eljutott Ibn Abbászhoz, aki azt mondta: "Ha én lettem volna a helyében, nem égettem volna meg őket, ahogy a próféta mondta:" Ne büntessen (senkit) Allah büntetésével. " Kétségtelen, hogy megöltem volna őket, mert a próféta azt mondta: "Ha valaki (egy muszlim) elveti a vallását, öld meg."

Egy férfi elfogadta az iszlámot, majd visszatért a judaizmushoz. Mu'adh bin Jabal jött, és meglátta a férfit Abu Musával. Mu'adh megkérdezte: "Mi a baj ezzel (ember)?" Abu Musa így válaszolt: "Felkarolta az iszlámot, majd visszatért a judaizmushoz." Mu'adh azt mondta: "Nem ülök le, amíg meg nem ölöd őt (ahogy van) Allah és apostola ítéletét."
Ezzel csak folyamatosan alátámasztod hogy te a legvadabb legelvetemültebb vad nézeteket képviseled. Azt amit már feljebb meg korábban kifejtettem. Ez nem a kultúra hanem az arab kegyetlenkedés. Évszázadokig gyilkolták egymást az arabok. A vérükben van. De már ők is kinövik lassan, csak az ilyen fejlődésben visszamaradottak ragaszkodnak hozzá mint a taliban és az al-Kaida !!! Volt ilyen a kereszténységben is a sötét középkorban, de már régen túllépte a fejlődés. Ha meg az alapokat nézzük (Ószövetség) akkor is tiltottak voltak, csak a tanulatlanok erőltették és magyarázták félre akkor is, ahogy most a taliban

Azon a térképen amit mellékeltél: a sötétség országai a színekkel a szellemi kultúrális fejlődési úton megtett útjukkal. Minél sötétebb a szint, annál beljebb vannak még a középkorban. Megjegyzés: "Attól hogy sokan gondolkodás nélkül ugranak a kútba, a világ többi részének NEM kell gondolkodás nélkül utána ugrania" Akkor erről enyit.

5. Mutasd már meg, hol irtam olyat hogy a tálibok legyőzhetetlen hadsereg lenne. 27 éves történetük során számos alkalommal legyőzték őket, sőt 2001 vége óta csatát sem nyertek, igaz megnyerték a háborút. Az elismerésemet kivívja a kitartásuk és áldozatvállalási képességük, sajnos ezek a tulajdonságok hiányoznak például a mai magyar nemzetből.
NO COMMENT !!! Ezt már nem is kommentálom. Egyrészt sokmindent igazol amit írtam rólad, másrészt a saját "bizonyítványod" állítod ki és hitelesíted vele. Ehhez én már nem kellek. :oops:

Megkapod amit ígértem, csak előásom, átnézem és megy. A vita nálam ezzel zárul majd le. :) (azért hogy ezután mások is tisztábban láthassanak saria és muzulmán ügyben, mert én a tisztességes muzulmánokat soha nem démonizáltam, és ezt már korábban is kiírtam, ezen kívül nem egy mutulmán ismerősöm volt akik igen nagy becsben tartottak, más fehérekhez képest nekem nagyságrendileg nagyobb volt náluk az ázsióm, és nem véletlenül, hanem a személyiségem miatt ! ;))

4. Tengrinek és az ősök szellemeinek áldozok. A felmenőim 800 éven át védték az ország határait, de ennek mi köze van az afganisztáni témához?
Én itt saját magamat képviselem, nem a Mi Hazánkat
Privátban küldök néhány videot és oldalt. Nem kötözködésből. Ha akarod megnézed őket, az már szigorúan privát szféra. Ez az oldal nem erről szól, csak kíváncsi voltam rá. Nem is kritizálom. Amúgy kösszi a válasz ezen részét. :)

Most megint sajnos dolgom van, csak időnként vagyok.
 
W

Wilson

Guest
Tiszta ciki, terrorkodásból átmenni kormányzásba. Nem könnyű. Még a kabuli nők is tüntettek, igaz kaptak is pár pofont, de ez arrafelé, már ultraliberalizmus.

Most, hogy egymásnak adja a kilincset a török, emirségi, katari, paki, kinai a kabuli reptéren, azért össze fog ez állni.
Nem jósolok egyenlőre nagy jövőt az ellenállásnak, most ők vonulnak le a barlangokba, ameddig egy regionális hatalom nem lát bennük fantáziát.

Sajnálom azokat az embereket akiknek vissza kell lépniük 200 évet, de ez van.
Majd ha a társadalom akarja és kitermeli azokat a vezetőket, akik változtatni akarnak, akkor változnak.

Az egész muszlim világnak kimaradt a 30 éves háború, amikor még ötöd ennyien voltak, igy nekik több idő lesz ameddig képesek leszenek kilépni ebből. Hagyni kell őket úgy élni ahogy akarnak.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz a tálibok között leszámolás,mert szerintem ezt a mérsékeltebb kormányzást csak akkor tudják megvalósítani, ha a tálibok szélsőséges csoportjait visszaszorítják...