[HUN] NMS 4x4 Yörük / Nomád

Csakhogy a BTR-ek többségét Debrecenből és Hódmezőről vonják ki, azoknak a laktanyáknak pedig semmi köze a nehézdandárhoz, így Lynx-et se fognak kapni.
o_O
Ezt meg honnan vetted?
Hódmező fog először kapni.

Már nem emlékszem hol, de hivatalos megerősítés is volt már erről. (Talán Sándor tábornok egyik interjújában...)
Te továbbra is abban gondolkodsz, hogy 1 dandár - 1 város, illetve hogy, ha nehézdandár, akkor Tata.

• Tetszik
Reactions: Ocses
o_O
Ezt meg honnan vetted?
Hódmező fog először kapni.

Már nem emlékszem hol, de hivatalos megerősítés is volt már erről. (Talán Sándor tábornok egyik interjújában...)
Te továbbra is abban gondolkodsz, hogy 1 dandár - 1 város, illetve hogy, ha nehézdandár, akkor Tata.
Alaptalan találgatás, amiről nem volt hivatalos megerősítés eddig. Itt a fórumon volt találgatás arról, hogy a hódmezői zászlóaljat a tatai dandárhoz sorolják ideiglenesen az súlyos emberhiány miatt a Bocskai kicsontozásával összevakarva a nehézdandárnyi katonát. Ez már megalapozottabb találgatás lenne, mert a borzalmas katonahiány ismert tény, de attól még álhír egyelőre.

Alaptalan találgatás, amiről nem volt hivatalos megerősítés eddig. Itt a fórumon volt találgatás arról, hogy a hódmezői zászlóaljat a tatai dandárhoz sorolják ideiglenesen az súlyos emberhiány miatt a Bocskai kicsontozásával összevakarva a nehézdandárnyi katonát. Ez már megalapozottabb találgatás lenne, mert a borzalmas katonahiány ismert tény, de attól még álhír egyelőre.
Pontosan. Ha hódmező tatához kerülne, akkor a bocskai lehúzhatja a rolót.

• Tetszik
Reactions: Pogány
... a szittya zászlóalj mögött inkább a tartalékosokat kell észrevenni, nem a hivatásos-szerződéses állományt.
Ezzel nem lehet egyet érteni, mert jelentsen a szittya igazából bármit is, amenyiben beleképzelunk egy konyu, alapvetoen gyorsreagálásu zászlóaljat, aminek tágabb a bevetési lehetosége, mint a nehéz mechanizált alakulatoknak, akkor bizony ez profi hivatásos magasan felkészítet állományt igényel.

hogy lehet valami "álhír", meg "egyelőre"? :rolleyes:

Különben megtaláltam. Nem Sándor vezérőrnagy, hanem Takács Attila - a szárazföldi szemlélő - volt az, akivel az interjú készült.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Pontosan. Ha hódmező tatához kerülne, akkor a bocskai lehúzhatja a rolót.
Hányszor kell elmondani még, hogy nem kerül senki sehova? Mindenki marad a seggén. Egyszerűen a felajánlott alegységek a felajánlás idejére közös parancsnokság alá kerülnek. Az lesz az új alegység megnevezése, hogy MH Közepes dandár, vagy MH Nehéz dandár
Ettől még Hódmező fog először Lynxet kapni. :cool:

Hányszor kell elmondani még, hogy nem kerül senki sehova? Mindenki marad a seggén. Egyszerűen a felajánlott alegységek a felajánlás idejére közös parancsnokság alá kerülnek. Az lesz az új alegység megnevezése, hogy MH Közepes dandár, vagy MH Nehéz dandár
Ettől még Hódmező fog először Lynxet kapni. :cool:
Sem megcáfolva sem megerősítve nem lett egyik sem. Nem is akarok kiállni mellette, csak mondtam hogy rossz döntés volna.
De ezt is kiveséztük már. Nem egy creval módjára lesznek ideiglenes dandárok összelegózva.

• Tetszik
Ezzel nem lehet egyet érteni, mert jelentsen a szittya igazából bármit is, amenyiben beleképzelunk egy konyu, alapvetoen gyorsreagálásu zászlóaljat, aminek tágabb a bevetési lehetosége, mint a nehéz mechanizált alakulatoknak, akkor bizony ez profi hivatásos magasan felkészítet állományt igényel.
Nem képzelünk bele, azok a szolnokiak.

Semmi olyasmiről nincs szó ott, hogy hódmező Lynx-et kapna.
Ha nem tudsz összeadni 2-t meg 2-t, akkor értem.
Hogyan tudna lövész alegységeket Hódmező beleadni egy nehéz dandárba, amikor full kerekessel van felszerelve.
Ráadásul tudjuk, hogy minimum 3 zászlóaljnyi mennyiségű Lynx-et rendeltünk meg eddig. Tatán meg csak 2 lehet max. (Szerintem végül csak 1 lesz, ha egyáltalán.) De akkor vajon a biztos 3. hol fog leledzeni? :oops:

Ha nem tudsz összeadni 2-t meg 2-t, akkor értem.
Hogyan tudna lövész alegységeket Hódmező beleadni egy nehéz dandárba, amikor full kerekessel van felszerelve.
Ilyesmiről se nyilatkozott. Csak arról, hogy együttműködnek a képességfejlesztésben.
Ráadásul tudjuk, hogy minimum 3 zászlóaljnyi mennyiségű Lynx-et rendeltünk meg eddig. Tatán meg csak 2 lehet max. (Szerintem végül csak 1 lesz, ha egyáltalán.) De akkor vajon a biztos 3. hol fog leledzeni? :oops:
Hogy mi van? :)

• Tetszik
Meg vagy keveredve azon kívül semmi.
Azt állítod. Hogy a nehézdandárt Tata és Debrecen együtt fogja adni, az elmúlt évtized átverése szintjén, amikor a hadrafogható felajánlást úgy vakarták össze a két dandárból? Hogy már két papírdandár se lesz és a haderő egy-két zászlóalj-harccsoportra zsugorodik? Vagy mit?

Sem megcáfolva sem megerősítve nem lett egyik sem. Nem is akarok kiállni mellette, csak mondtam hogy rossz döntés volna.
De ezt is kiveséztük már. Nem egy creval módjára lesznek ideiglenes dandárok összelegózva.
Volt 25/88 Szolnok is.
Vagy 10 évig.

De most a Bocskai is 3 helyörségben van.

Nem csak creval miatt.

Nem lenne egyedi. Ráadásul huszár be is linkelte mit akarnak.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Volt 25/88 Szolnok is.
Vagy 10 évig.

De most a Bocskai is 3 helyörségben van.

Nem csak creval miatt.

Nem lenne egyedi. Ráadásul huszár be is linkelte mit akarnak.
Úgy értettem, hogy jelenleg van 3 lövész zászlóalj a bocskaiban. Ha onnan elveszünk 2-t tata javára, az lenullázza a dandárt.