[HUN] NMS 4x4 Yörük / Nomád

Na ki vadássza le a teljes cikket?
@Green Leader könyörülj rajtunk :D
Az is elég ha összefoglalja a lényeget vagy az új információkat: mikor, mennyi, ki által gyártva illetve milyen verziókban?

Nah nem kell félni elő fizettem , egy link van a cikk végén amit ha megnyitsz nyersz egy 4x4 nms-t ingyen , mindössze csak annyit kell tenned hogy igazold ember vagy , a bankártya adataiddal mert olyanja robotnak nem lehet

Nem másolom be, de elolvastam.
Inkább összefoglaló és néhány infó megerősítése.

Ősszel megkezdődik az RM HU kaposvári üzemének építése. Török alapú magyar - német Gidrán és NMS gyártása után itt lesz az új, már tervezés, fejlesztés alatt álló 8x8 gyártása is. Évi 100db-os kapacitást terveznek.

Gyanus, hogy már készülőben Törökországban az első magyar NMS-ek is. Már érik idén az első darabok leszaliitasa. Beszerzési mennyiség, gyártási részletek egyeztetés alatt, decemberig lehet deal. Akkor megtudhatjuk miből, mennyi jön és a felszereltséget. Engem az érdekelne, mit ad hozzá az RM.

Még 1 konteot cáfol. Nem a BTR-ek helyett jön és azok 2 éven belül nem lesznek kivonva.

Ősszel megkezdődik az RM HU kaposvári üzemének építése. Török alapú magyar - német Gidrán és NMS gyártása után itt lesz az új, már tervezés, fejlesztés alatt álló 8x8 gyártása is. Évi 100db-os kapacitást terveznek.
Mármint a 8x8-asból évi 100db?

Gyanus, hogy már készülőben Törökországban az első magyar NMS-ek is. Már érik idén az első darabok leszaliitasa. Beszerzési mennyiség, gyártási részletek egyeztetés alatt, decemberig lehet deal. Akkor megtudhatjuk miből, mennyi jön és a felszereltséget. Engem az érdekelne, mit ad hozzá az RM.
Szerintem a fegyvertornyot (Natter) meg elektronikát...

Még 1 konteot cáfol. Nem a BTR-ek helyett jön és azok 2 éven belül nem lesznek kivonva.
Erről a konteóról még nem halottam - 4x4-re cserélni a BTR-t?!

Akkor no new infó.

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: Fundin and kaktusz

Köszi az infokat! Elég lesz 3 év múlva elkezdeni kivonni a btr-eket. :)

A BTR teljes vége nagyjából 28-30 közt fog eljönni szerintem.
Hát elég valószínű, mert ugye a megrendelt Lynxeket '29-ig szállítják. Hacsak nem gyorsítanak a folyamaton...
Különben lehet, hogy emiatt került elő megint az átgumizási projekt velük kapcsolatban.

Ezt azért üzenném @Nem Dr Maróth Gáspár - nak és Nem Ruszin-Sz. Romulusznaknak. Az ilyen nyilvanos közönségtalálkozók előtt a kint lévő katobáknak tarthatnának egy kis fejtágítót. Legalább arról, ami mellett állnak. Mit tud, miert jött és mik a jövőbeni nyilvanos tervek ezen eszközzel kapcsokatban.

Nagyon vegyesek a tapasztalataim. Van aki nagyon penge volt, mondott érdekeseket, de volt akinél én, civilként, informáltabb voltam. Sőt van, lásd fenti példa, még hülyeségeket is beszél.

Hát elég valószínű, mert ugye a megrendelt Lynxeket '29-ig szállítják. Hacsak nem gyorsítanak a folyamaton...
Különben lehet, hogy emiatt került elő megint az átgumizási projekt velük kapcsolatban.
Csakhogy a BTR-ek többségét Debrecenből és Hódmezőről vonják ki, azoknak a laktanyáknak pedig semmi köze a nehézdandárhoz, így Lynx-et se fognak kapni. Valójában inkább arról van szó, hogy legkorábban ekkor kezdődhet meg a BTR utódtípus, az új 8x8-as sorozatgyártása. Hét-nyolc év azt jelenti, hogy ez az új 8x8 azért sokat fog meríteni a Boxerből, ahogy a KF31 se volt előzmény nélküli Marder fronton! A Lynx története hivatalosan 2016-ban kezdődött a KF31-el és 24-től Zalaegerszegből, ami nyolc év intervallum, szóval valószínűleg hasonlóval számolhatunk egy korai 8x8 prototípus és a nekünk szállított első széria között! Ez egy tartható ütem, ha van pénz lóvéra.

Szerintem úgy 2024-25-ig látni fogjuk az új 8x8-as prototípust és 2027-28 magasságában az ennek többé-kevésbé módosított végleges verzióját a közepes dandárunk és a nemzetközi piac részére.

A 4x4-es Gidrán és Nomád páros, meg a szittya zászlóalj mögött inkább a tartalékosokat kell észrevenni, nem a hivatásos-szerződéses állományt.