F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

FBFjdhJWUAEP7dn
FBFjfLOXMAInjzr
FBF9M1XXoAALiam

FBFikegWQAIuEg9

Még nem hallgattam végig.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: arcas
Norvég védelmi minisztérium úgy döntött, hogy 2021 végére a légierő összes F-16-os vadászgépét (57db) leszereli és eladja más országoknak.
Az F-16-os leszerelése után csak egy típusú vadászgép marad a Norvég Királyi Légierő szolgálatában-az F-35A. A Norvég Légierő jelenleg 31 ilyen repülőgéppel rendelkezik, és 2025-ig további 24 repülőgépet vár.Források szerint az F-16-osok egyik vásárlója Románia lesz.

Norvég védelmi minisztérium úgy döntött, hogy 2021 végére a légierő összes F-16-os vadászgépét (57db) leszereli és eladja más országoknak.
Az F-16-os leszerelése után csak egy típusú vadászgép marad a Norvég Királyi Légierő szolgálatában-az F-35A. A Norvég Légierő jelenleg 31 ilyen repülőgéppel rendelkezik, és 2025-ig további 24 repülőgépet vár.Források szerint az F-16-osok egyik vásárlója Románia lesz.

Ezt kéne a T-72-vel is már most.

Az azért nagy sokat elmond, hogy a világ egyik leggazdagabb államának nincs pénze elavult technikát rendszerben tartani de nekünk meg van...
Mondjuk itt azért egy kicsit más a képlet. Az irdatlan nagy F-35-ös flotta. (Ez relatív értendő!) olyan sokba kerül, hogy másra már nem marad lóvé.
Meg ugye a norvég flotta eléggé koros már. Egyes gépeik már a negyedik X- be léptek.
Annyira sokba kerül az F-35-ös flotta, hogy egy jelentős része megy egyből tárolásba. Nem fogják őket egyelőre használni.
De szerintem is az lenne a megoldás, hogy ha találunk rájuk vevőt, akkor a T-72-esek az ellenértékükkel segítsék a Zrínyi programot, és ne a jelenlétükkel.
Aztán minden szerelőt, meg személyzetet villámgyorsan küldeném az A4-re átképzésre.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Mondjuk itt azért egy kicsit más a képlet. Az irdatlan nagy F-35-ös flotta. (Ez relatív értendő!) olyan sokba kerül, hogy másra már nem marad lóvé.
Meg ugye a norvég flotta eléggé koros már. Egyes gépeik már a negyedik X- be léptek.
Annyira sokba kerül az F-35-ös flotta, hogy egy jelentős része megy egyből tárolásba. Nem fogják őket egyelőre használni.
De szerintem is az lenne a megoldás, hogy ha találunk rájuk vevőt, akkor a T-72-esek az ellenértékükkel segítsék a Zrínyi programot, és ne a jelenlétükkel.
Aztán minden szerelőt, meg személyzetet villámgyorsan küldeném az A4-re átképzésre.
A norvegoknál ez nem így pénz kérdése. Arra van pénzük amire akarnak költeni, ha akarnák/szükségük lenne rá, akkor mindenfajta megszorítás vagy probléma nélkül az összes F-35 üzemelne.

A norvegoknál ez nem így pénz kérdése. Arra van pénzük amire akarnak költeni, ha akarnák/szükségük lenne rá, akkor mindenfajta megszorítás vagy probléma nélkül az összes F-35 üzemelne.
Az volt a terv, aztán kicsit megszaladt a program költsége. Sajnos már csak egy előfizus cikket tudtam volna erről betenni, így nem fogom. (Defence-aerospace)
A másik problémájuk a karbantartói hiány. Csak mint nálunk a T-72-esek esetén.

Az volt a terv, aztán kicsit megszaladt a program költsége. Sajnos már csak egy előfizus cikket tudtam volna erről betenni, így nem fogom. (Defence-aerospace)
A másik problémájuk a karbantartói hiány. Csak mint nálunk a T-72-esek esetén.
Norvégiának van elég pénze, nem akarnak többet költeni az F-35-re, mert nincs rá szükségük. Ők a nincs rá pénzük, mert nem akarják, hogy legyen, nem pedig a nincs, mert nincs miből.

Az azért nagy sokat elmond, hogy a világ egyik leggazdagabb államának nincs pénze elavult technikát rendszerben tartani de nekünk meg van...

Azért régi F-16 és új F-35 párhuzamos üzemeltetése nem ugyanaz a költség kategória, mint régi T-72 és új Leo 2 párhuzamos üzemeltetése (ettől függetlenül én NEM akarom a T-72-ket megtartani).

Nagyon sok olyan ország van, ahol nem egyetlen HK típust üzemeltetnek.

Pl.: a legextrémebb a csődbe ment görögök:
170 Leo 2A6 HEL
183 Leo 2A4
500 Leo 1A4
390 M48

Azért régi F-16 és új F-35 párhuzamos üzemeltetése nem ugyanaz a költség kategória, mint régi T-72 és új Leo 2 párhuzamos üzemeltetése (ettől függetlenül én NEM akarom a T-72-ket megtartani).

Nagyon sok olyan ország van, ahol nem egyetlen HK típust üzemeltetnek.

Pl.: a legextrémebb a csődbe ment görögök:
170 Leo 2A6 HEL
183 Leo 2A4
500 Leo 1A4
390 M48
Az viszi félre a gondolatmeneted, hogy azt feltételezed nekünk van pénzünk a párhuzamos üzemeltetésre. Csókolom, nincs rá pénzünk annak ellenére, hogy folyamatosan vásároljuk a milliárd Euros technikákat. Miért is? Nagyyon egyszerű: a harckocsik üzemeltetése honvédelmi költségvetés, az új technika beszerzése pedig központi. Ha nem hiszed el te vagy bárki más, akkor nézd/nézzétek meg, hogy hogyan haladnak a honvédelmi költségvetésből "futó" (máramennyire egy állapotos tetű képes futni) programok.

Nem elég hogy tegnap tudtam meg hogy az norvégok 31 f-35-el rendelkeznek de még 300 db JSM rakétát rendeltek :eek:

Az oroszoknak 2024-végére lesz 24 szu-57-ük :confused: Norvégiának ekkor 52 lesz !!!!!

"Sergei shoigu idézve 2 éve (nem pontosan)

"A jelenlegi feladatokra bőven elegendő a szu-35 -sök , ha ezeket túlszárnyalja az ellenfél és szükségesnek lássuk akkor felgyorsítjuk a szu-57 gyártását "

Hát ehhez képest és a j-20.hoz képest is egy helyben állnak Mert ha azt modnom hogy van most 20 db bevethető szu-57 akkor már nagyon jók lennének, de így ! ?

Nem elég hogy tegnap tudtam meg hogy az norvégok 31 f-35-el rendelkeznek de még 300 db JSM rakétát rendeltek :eek:

Az oroszoknak 2024-végére lesz 24 szu-57-ük :confused: Norvégiának ekkor 52 lesz !!!!!

"Sergei shoigu idézve 2 éve (nem pontosan)

"A jelenlegi feladatokra bőven elegendő a szu-35 -sök , ha ezeket túlszárnyalja az ellenfél és szükségesnek lássuk akkor felgyorsítjuk a szu-57 gyártását "

Hát ehhez képest és a j-20.hoz képest is egy helyben állnak Mert ha azt modnom hogy van most 20 db bevethető szu-57 akkor már nagyon jók lennének, de így ! ?

OFF

És ehhez tegyük hozzá, hogy sokan reménykedünk benne, hogy olcsón jó állapotú Leopárd2-eseket tudunk megvásárolni tőlük, mert inkább kikukázzák és vesznek helyette hegyi terepre pláne sokkal modernebb K2-eseket ugyan annyi darabszámban. Jegyezzük meg, hogy egy 5millió fős (!) országban, amelynek a GDP-je harmada sincs az oroszokéhoz képest. (Bár az igazság kedvéért még tegyük hozzá, hogy a fele lakosság ellenére is több, mint duplája a miénknek, vagyis tényleg magas az életszínvonal.) Elgondolkodtató, hogy mennyi forrást emészt fel Moszkvától a régi technológia üzemben tartása.
Hogy is mondta ma @dudi ? Valami olyasmit, hogy Norvégia túl szegény ahhoz, hogy elavult technológiák tömkelegét tartsa rendszerben.

Bocsi az OFF-ért, csak tényleg sokkoló, hogy nem Németországot meg a volt gyarmattartókat mérjük a medvéhez, hanem egyre többször Lengyelországot meg Norvégiát, akik lélekszámban és költségvetésben is elmaradnak a nagyhatalmaktól.

ON