Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 047
5 505
113
Egyébként tényleg jó lenne egy valós statisztika, hogy a kórházba kerültek, főleg az intenzívre és lélegeztetőre kerültek hány százaléka oltott (melyik vakcinával oltották), vagy oltatlan.
Mára virradóra elhunyt egy ismerősünk koronavírusban, lélegeztetőgépen, aki bár túlsúlyos volt valamennyire, egyéb betegsége nem volt és mindkét Szputnyik oltást megkapta...
Biztos, hogy az oltás véd valamennyire, de biztonságban senki sincs...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 311
10 699
113
Egyébként tényleg jó lenne egy valós statisztika, hogy a kórházba kerültek, főleg az intenzívre és lélegeztetőre kerültek hány százaléka oltott (melyik vakcinával oltották), vagy oltatlan.
Mára virradóra elhunyt egy ismerősünk koronavírusban, lélegeztetőgépen, aki bár túlsúlyos volt valamennyire, egyéb betegsége nem volt és mindkét Szputnyik oltást megkapta...
Biztos, hogy az oltás véd valamennyire, de biztonságban senki sincs...
Sajnálom, eszerint az ismerősöd abba a pár százalékba tartozott, akiknél nem volt megfelelő hatása az oltásnak. Pedig a szputnyik a legjobbak közé tartozik. Bízzunk benne, hogy minél kevesebben járnak így pórul, azokat azért tényleg tudom sajnálni, akik megtették amit lehetett, mégis megszívták.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
830.725 fertőzött (+814)
737 kórházban (+4)
116 lélegeztetőgépen (+6)
10.690 aktív eset (+421)
789.705 gyógyult (+383)
30.330 elhunyt (+10)
5.913.862 (5.685.596) kapott oltást (+2.125 +3.200)
7.093.879 mintavétel (+14.075)
8.112 hatósági házi karanténban (+1.420)
e7c692c3c1e346427e72c1b91fec5ae1.png
831.866 fertőzött (+1141)
742 kórházban (+5)
113 lélegeztetőgépen (-3)
11.398 aktív eset (+708)
790.127 gyógyult (+422)
30.341 elhunyt (+11)
5.916.769 (5.689.371) kapott oltást (+2.907 +3.775)
7.110.156 mintavétel (+16.277)
9.604 hatósági házi karanténban (+1.492)
862ae11f3405497f79fca35f7db55055.png
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
Egyébként tényleg jó lenne egy valós statisztika, hogy a kórházba kerültek, főleg az intenzívre és lélegeztetőre kerültek hány százaléka oltott (melyik vakcinával oltották), vagy oltatlan.
És hányszor!
Mert igencsak félrevezető, ha a duplaoltottat is oltatlannak számolják, csak mert a "booster shot"-ot nem vette fel. Egyszer oltottról nem is beszélve!
..
Részvétem egyúttal. Ez már a többedik eset, hogy érintőlegesen hallok ilyen tragédiáról. :(
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 094
92 237
113
A műhold sínen.

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
"Szóval.
Egyrészt, ilyen fotókat még én is rittyentek photoshopban, pedig nem vagyok grafikus.
Másrészt, ha nem a fotó manipulált, akkor gond nélkül lehet pl. a dobozt manipulálni. Egy jó kis felbujtó fotó erejéig mondjuk.
Azért nem kicsit kell konteósnak lenni ahhoz, hogy azt gondold, miután az egész fejlesztés, tesztelés, engedélyeztetés dokumentálva van nem egy ember által, eközben igazából már rég kész volt minden, és csak arra vártak, hogy jöjjön a vírus. Ja, és annyira hülyék lennének ezek után, hogy még a dátumot is elszarják a világot behálózó és mindent manipuláló átverés közben.
Szóval na.

És ha már a tej szóba került, egy személyes tapasztalat:
Anno, mielőtt programozóvá lettem, elvégeztem egy két éves iskolát, amely során bolti eladói képzettséget szereztem. Ennek keretein belül volt nekünk gyakorlatunk is, különböző ABC áruházakban. Ott voltak ugye tejek, joghurtok, stb. Rájuk nyomtatott lejárattal, illetve a zacskós tejeken a forrasztásnál kilógó kis fülön volt mindez, belepréselve. Amikor a zacskós tej lejárt, kaptuk az utasítást, hogy vagdossuk le a dátumos füleket, és egy erre előkészített kis pecsételővel tegyünk új dátumot a tejekre. A joghurtoknál és egyéb dobozos termékeknél, ahol ez nem volt lehetséges, amennyire lehetett, olvashatatlanná kellett tenni a dátumot, illetve matricázással új dátumot tenni rá.
És ez csak egy átlagos magyar ABC finoman szólva nem túl kifinomult csalási módszere volt.

Szerinted mennyire bonyolult csinálni egy olyan oltásos dobozt, amelyre ráírják azt, amit az ebben hinni akarók látni szeretnének, hogy szítsák a feszültséget? Már persze ha akarnak ilyenekkel vesződni, és nem írják rá a dobozra photoshoppal egyszerűen a dátumot. Mert én inkább ezt tenném, már csak a lustaság miatt is. Ja, és olyan videót is tudok csinálni akár már ma, amin van egy nyomtatott tábla, ráírva, hogy 2020 január 20-án nyomtattam"

---
A dobozvitáról annyit, hogy oké, bármi lehet!
Ahonnan a hírt hoztam, az jónagykonteós!, nem véletlenül kérdeztem meg tőletek!
..
Ami tejet illeti, én nem is a frissessége vagy állottsága miatti bizonytalanság miatt nem fogyasztom, hanem amiatt, ami benne van (hormonmaradványok, vegyi anyagok stb.). Ha jól tudom már tejital is van, ami tehenet belülről nyomokban látott! Szóval az vele a gond, hogy ez egy élelmiszervegyészeti produktum ma már, s nem élelmiszer! Egyedül a sajt az ami jöhet, ha minőségi, s nem zsiradékkal van felütve meg ballasztanyaggal.
..
(és sajnálom, hogy törlik a kommented)
 
W

Wilson

Guest

Visszavonták az oltásellenesek egyik kedvenc kutatását​


Egyszerű matematikai hibát vétettek egy kanadai kutatásban, ezért vissza kellett azt vonni – írja a CBC. A lektorálatlan tanulmány az mRNS-vakcinák és a szívizomgyulladás kapcsolatát vizsgálta, és előszeretettel idézték az oltásellenesek, mint bizonyítékot arra, milyen veszélyesek a vakcinák.

Szeptember végén vonták vissza azt a preprintet, amiben kanadai kutatók azt bizonyították: az mRNS-oltások ezerből egy esetben okoznak szívizomgyulladást. Az Ottawa Szívkutató Intézet a szívizomgyulladás és szívburokgyulladás előfordulását vizsgálta a Moderna és a Pfizer oltások után. A tanulmányban a vizsgált periódusban 32 379 adag oltást adtak be, és 32 embert találtak, akiknek szívproblémájuk lett a vakcina után. A két hónapos periódusban a vizsgált kórházakban tehát 1 az 1000 esetben találtak szívizomgyulladást vagy szívburokgyulladást, ami lényegesen magasabb, mint a nemzetközi átlag.

A kutatók azonban olyan súlyos hibát követtek el, ami befolyásolta a végső eredményeket, és ezzel fegyvert adott az oltásellenesek kezébe is. A kanadai szakértők ugyanis tévedésből nem helyesen rögzítették a két hónapos időszakban adott oltások pontos számát, annak ellenére, hogy a teljes dózisra vonatkozó adatok nyilvánosan hozzáférhetők voltak. Az oltásokra vonatkozó valódi adatok sokkal magasabbak voltak, mint amit a tanulmányban jeleztek. A 32 379 dózis helyett ugyanis ebben az időintervallumban több mint 800 ezer oltást adtak az ottawai egészségügyi nyilvántartás szerint.

Ez azt jelenti, hogy a szívgyulladás valódi kockázata 1 a 25 ezerhez, nem pedig 1 az 1000-hez.
Dr. Peter Liu, az Ottawai Szívkutató Intézet tudományos igazgatója és a visszavont tanulmány egyik szerzője elmondta: újraszámolták az arányokat, és a tanulmányban nem a valódi eredmények jöttek ki. „Lóhalálában csináltuk a kutatást, előzetes oltási adatokat kaptunk, most pedig kiderült, hogy ezek végül nem feleltek meg a valóságnak” – nyilatkozta.

A szívizomgyulladás tehát továbbra is az mRNS-vakcinák ritka mellékhatása, szakértők szerint pedig ráadásul legtöbb esetben enyhe tünetekkel jár, és kórházi ápolás nélkül is kezelhető. A COVID-19 sokkal nagyobb arányban okozhat szívgyulladást.

 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 584
11 187
113
Ami tejet illeti, én nem is a frissessége vagy állottsága miatti bizonytalanság miatt nem fogyasztom, hanem amiatt, ami benne van (hormonmaradványok, vegyi anyagok stb.). Ha jól tudom már tejital is van, ami tehenet belülről nyomokban látott! Szóval az vele a gond, hogy ez egy élelmiszervegyészeti produktum ma már, s nem élelmiszer! Egyedül a sajt az ami jöhet, ha minőségi, s nem zsiradékkal van felütve meg ballasztanyaggal.
Az EU-ban alapvetően tilos hormonkészítményekkel tömni az állatokat.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
és előszeretettel idézték az oltásellenesek, mint bizonyítékot arra, milyen veszélyesek a vakcinák.
Nem a tanulmány a bizonyíték, hanem maga a kialakult szívizomgyulladás! :)
És nem oltásellenesek, hanem terrorellenesek. Én sem ellenzem az oltást, oltassa be magát mindenki, aki ennek szükségét érzi. Többször is, ha többször érzi! Amit visszautasítok az az oltásterror, amikor valakire ezt annak személyes meggyőződése, akarata ellenére erőszakolnák rá! Ráadásul zsarolással adott esetben! Óriási különbség!
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 642
3 233
113
Nem a tanulmány a bizonyíték, hanem maga a kialakult szívizomgyulladás! :)
És nem oltásellenesek, hanem terrorellenesek. Én sem ellenzem az oltást, oltassa be magát mindenki, aki ennek szükségét érzi. Többször is, ha többször érzi! Amit visszautasítok az az oltásterror, amikor valakire ezt annak személyes meggyőződése, akarata ellenére erőszakolnák rá! Ráadásul zsarolással adott esetben! Óriási különbség!

Ne kérd, hogy ennyire árnyaltan gondolkodjanak, valószínűleg nem fog menni úgy se. Aki ellenzi az erőszakos oltásokat, az egy rohadt oltásellenes, még akkor is, ha adott esetben beoltatta magát.

Én azon csodálkozom, hogy a vírustagadón túl tudtak lépni:eek:
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 706
113
Ne kérd, hogy ennyire árnyaltan gondolkodjanak, valószínűleg nem fog menni úgy se. Aki ellenzi az erőszakos oltásokat, az egy rohadt oltásellenes, még akkor is, ha adott esetben beoltatta magát.

Én azon csodálkozom, hogy a vírustagadón túl tudtak lépni:eek:
Az oltás ellenesek bárkit megfertőzhetnek, ezt azért vegyük figyelembe.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
Az oltás ellenesek bárkit megfertőzhetnek, ezt azért vegyük figyelembe.
Az oltáshívők is. Sőt, bárki megfertőzhet bárkit, elég egy koszos kézzel átnyújtott evőeszköz pl. Mindegy...
Szingapúrban az agyonoltott emberek fertőzik egymást éppen!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Az oltás ellenesek bárkit megfertőzhetnek, ezt azért vegyük figyelembe.
Az oltottak is bárkit meg tudnak fertőzni, hisz az oltás nem védi őket a megfertőződéstől csak a súlyos állapot kialakulásától (habár egyes példák szerint, nem mindig van ez így).
Vagyis röviden. Az oltott elkaphatja, így akkor már terjeszti. Éppen úgy mint egy nem oltott!
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 311
10 699
113
"Szóval.
Egyrészt, ilyen fotókat még én is rittyentek photoshopban, pedig nem vagyok grafikus.
Másrészt, ha nem a fotó manipulált, akkor gond nélkül lehet pl. a dobozt manipulálni. Egy jó kis felbujtó fotó erejéig mondjuk.
Azért nem kicsit kell konteósnak lenni ahhoz, hogy azt gondold, miután az egész fejlesztés, tesztelés, engedélyeztetés dokumentálva van nem egy ember által, eközben igazából már rég kész volt minden, és csak arra vártak, hogy jöjjön a vírus. Ja, és annyira hülyék lennének ezek után, hogy még a dátumot is elszarják a világot behálózó és mindent manipuláló átverés közben.
Szóval na.

És ha már a tej szóba került, egy személyes tapasztalat:
Anno, mielőtt programozóvá lettem, elvégeztem egy két éves iskolát, amely során bolti eladói képzettséget szereztem. Ennek keretein belül volt nekünk gyakorlatunk is, különböző ABC áruházakban. Ott voltak ugye tejek, joghurtok, stb. Rájuk nyomtatott lejárattal, illetve a zacskós tejeken a forrasztásnál kilógó kis fülön volt mindez, belepréselve. Amikor a zacskós tej lejárt, kaptuk az utasítást, hogy vagdossuk le a dátumos füleket, és egy erre előkészített kis pecsételővel tegyünk új dátumot a tejekre. A joghurtoknál és egyéb dobozos termékeknél, ahol ez nem volt lehetséges, amennyire lehetett, olvashatatlanná kellett tenni a dátumot, illetve matricázással új dátumot tenni rá.
És ez csak egy átlagos magyar ABC finoman szólva nem túl kifinomult csalási módszere volt.

Szerinted mennyire bonyolult csinálni egy olyan oltásos dobozt, amelyre ráírják azt, amit az ebben hinni akarók látni szeretnének, hogy szítsák a feszültséget? Már persze ha akarnak ilyenekkel vesződni, és nem írják rá a dobozra photoshoppal egyszerűen a dátumot. Mert én inkább ezt tenném, már csak a lustaság miatt is. Ja, és olyan videót is tudok csinálni akár már ma, amin van egy nyomtatott tábla, ráírva, hogy 2020 január 20-án nyomtattam"

---
A dobozvitáról annyit, hogy oké, bármi lehet!
Ahonnan a hírt hoztam, az jónagykonteós!, nem véletlenül kérdeztem meg tőletek!
..
Ami tejet illeti, én nem is a frissessége vagy állottsága miatti bizonytalanság miatt nem fogyasztom, hanem amiatt, ami benne van (hormonmaradványok, vegyi anyagok stb.). Ha jól tudom már tejital is van, ami tehenet belülről nyomokban látott! Szóval az vele a gond, hogy ez egy élelmiszervegyészeti produktum ma már, s nem élelmiszer! Egyedül a sajt az ami jöhet, ha minőségi, s nem zsiradékkal van felütve meg ballasztanyaggal.
..
(és sajnálom, hogy törlik a kommented)
Okés :)

Én mondjuk a tejet sem gondolom túl, de alapvetően egyetértek azzal, hogy már a 1,5%-ost sem hívnám tejnek. De ezen túllépek azzal, hogy lehetőleg 3,5%-ost veszek, illetve jön hozzánk a szomszéd faluból házi tej, hajnalban megfeji a tehenét a bácsi, és a környéken eladja a tejet. Az teljesen tej, ha valamiért nem fogy el, akkor túrót szoktunk csinálni belőle. Mert ebből lehet :)

Na mindegy, ennyit az offról.
A kommentem nem is a tejre magára, hanem a hamisításra, illetve annak könnyűségére akart rámutatni. Azt mondjuk nem értem, miért törölték, szerintem nem volt benne semmi problémás dolog.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 311
10 699
113
Az oltottak is bárkit meg tudnak fertőzni, hisz az oltás nem védi őket a megfertőződéstől csak a súlyos állapot kialakulásától (habár egyes példák szerint, nem mindig van ez így).
Vagyis röviden. Az oltott elkaphatja, így akkor már terjeszti. Éppen úgy mint egy nem oltott!
Igen, annyiban árnyalt a kép, hogy mivel sokkal könnyebben és gyorsabban túlesik a fertőzésen, jóval kevesebb vírust ürít magából és jóval rövidebb ideig. Legalábbis azok alapján az infók és a logika alapján, amit sikerült magamba szívnom :)
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
Nem a tanulmány a bizonyíték, hanem maga a kialakult szívizomgyulladás! :)
És nem oltásellenesek, hanem terrorellenesek. Én sem ellenzem az oltást, oltassa be magát mindenki, aki ennek szükségét érzi. Többször is, ha többször érzi! Amit visszautasítok az az oltásterror, amikor valakire ezt annak személyes meggyőződése, akarata ellenére erőszakolnák rá! Ráadásul zsarolással adott esetben! Óriási különbség!
Zseniális. A közúti sebességkorlátozás ellen nem akarsz küzdeni? Vagy a gyilkosság tilalma ellen? Vagy a köteLező oktatás ellen?