Űrkutatás

Elon Musk hiányzó gázának rejtélye
A spacexnek szüksége van a gázerőműre egy új sótalanító üzem működtetéséhez,amely a kilövések során évente szükséges több millió liter friss vizet fogja előállítani. Nagy mennyiségű villamos energiát használnak a folyékony oxigén előállításához is.

Új, újrafelhasználható rakéta motort teszteltek az Urálban (működött)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Aerospike motor, ennek a kicsit nagyobb változata kerül majd a Korona űrhajóba

FBHt3MYXEAQN-9u.jpeg

Kicsit fel is javítottág a kép balfelső részét "mű" csillagokkal, olyan jól sikerült, hogy még a Föld szélére is jutott. :D

Magaslégköri villámok:

lidercek.jpg

Egy régi cikk. :)

Új, újrafelhasználható rakéta motort teszteltek az Urálban (működött)
Aerospike motor, ennek a kicsit nagyobb változata kerül majd a Korona űrhajóba
Ez egy aerospike.

"...Ha csak a Napon múlik, a Vénusz ekkor kellemes, tavaszias hely lett volna, a Föld pedig egy fagyott jéggolyó. Ennek azonban ellentmond, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a bolygónk sohasem volt jéggolyó, hanem már a korai időktől folyékony óceánok borították..."

Én úgy tudtam idáig, hogy volt amikor a Föld teljesen jégbe burkolózott. Kb 2 milliárd évvel ezelőtt.

"...Ha csak a Napon múlik, a Vénusz ekkor kellemes, tavaszias hely lett volna, a Föld pedig egy fagyott jéggolyó. Ennek azonban ellentmond, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a bolygónk sohasem volt jéggolyó, hanem már a korai időktől folyékony óceánok borították..."

Én úgy tudtam idáig, hogy volt amikor a Föld teljesen jégbe burkolózott. Kb 2 milliárd évvel ezelőtt.
Én is, sőt, többször is lehetett ilyen.

A Nemzetközi Űrállomás "véletlenül" 57 fokkal elfordult a pályáján, miközben rendező és színésznő mérföldkőnek számító filmet forgat

A Nemzetközi Űrállomás "véletlenül" 57 fokkal elfordult a pályáján, miközben rendező és színésznő mérföldkőnek számító filmet forgat

De legalább tom cruise és elon musk őrjöng mert nem kerülnek be a guiness rekordok könyvébe :D

Kína három űrhajóst, köztük az első nőt indította az űrállomásra

• Tetszik
Reactions: Nemerson
FBHt3MYXEAQN-9u.jpeg

Kicsit fel is javítottág a kép balfelső részét "mű" csillagokkal, olyan jól sikerült, hogy még a Föld szélére is jutott. :D

Magaslégköri villámok:

lidercek.jpg

Egy régi cikk. :)

2021101359.jpg