Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 587
5 190
113
Mi az EU jelenlegi álláspontja a harmadik oltásról? Ha a 2 Szputnyikra megkapom az 1 Pfizert, ez benne lesz az EUs "kártyámban" , utazhatok teszt nélkül?
 

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
503
1 381
93
Mi az EU jelenlegi álláspontja a harmadik oltásról? Ha a 2 Szputnyikra megkapom az 1 Pfizert, ez benne lesz az EUs "kártyámban" , utazhatok teszt nélkül?
Én ugyanezt a koktélt kaptam. A héten elküldtem az EESzT-ből a harmadik oltás utáni QR kódomat egy Olaszországban dolgozó ismerősömnek. Ránézett egy ott használatos alkalmazással (nem tudom, mi a neve), amit a főnöke mutatott neki. Az app a QR kód alapján beazonosított: név, szül.dátum stimmelt. Zöldet jelzett és ezt írta ki: "Certificazione valida in Italia e in Europa"
Kíváncsiságból ránézett a második Szputnyik utáni kódra is. Név, dátum stimmelt, de az pirosat mutatott!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/10/20/a-hullahazak-megteltek-de-a-temetokben-meg-van-hely/
" “MEGTELTEK A HULLAHÁZAK UKRAJNÁBAN, DE A TEMETŐKBEN MÉG VAN HELY”
Az ukrajnai járványhelyzetről beszélt Jevhen Komarovszkij közismert orvos és televíziós személyiség, aki elmondta, hogy az idei ősz lesz az utolsó rengeteg ukrán állampolgár számára, írja a censor.net.
Enyhén szólva szar a helyzet, mondta ki keményen a véleményét Komarovszkij a saját közösségi oldalán. És hozzátette, hogy ezzel még finoman fejezte ki magát.
HAZUDNAK AZOK AZ ÁLLAMFÉRFIAK, AKIK AZT HANGOZTATJÁK, MINDEN RENDBEN, A KÓRHÁZAKBAN VAN ELÉG HELY A COVIDOSOK SZÁMÁRA. NEM IGAZ, MERT NINCS HELY A KÓRHÁZAKBAN, A HULLAHÁZAK IS MEGTELTEK, DE A TEMETŐKBEN MÉG AKAD HELY, VÉLEKEDIK AZ ORVOS ÉS TELEVÍZIÓS SZAKI.
Hozzátette, hogy megteltek az igazságügyi törvényszék hullaházai is, amelyekbe a koronavírus miatt otthonaikban elhunytakat szállítják. Ők hivatalosan már csak egyszerű tüdővészben halnak meg, mert volt védettségi igazolásuk. Azzal a kontingenssel vannak a legnagyobb bajok, akik nem oltatták be magukat, hanem pénzért vettek védettségi igazolást. Ezek az emberek most már hiába szeretnék felvenni a vakcinát, nem tehetik meg, mert már védettnek számítanak.
KOMAROVSZKIJ SZERINT AZ INTENZÍV OSZTÁLYRA KERÜLŐK 99 SZÁZALÉKA NEM VOLT BEOLTVA A VÍRUS ELLEN, ILLETVE PÉNZÉRT VETT OLTÁSI IGAZOLÁSUK VAN. EZÉRT HOZZÁTESZI, HOGY AKINEK MÉG MARADT NÉMI JÓZAN ESZE, AZ SIESSEN BEADATNI MAGÁNAK A VAKCINÁT, MERT MÁSKÉPPEN ROSSZ VÉGE LESZ…
Minap irtunk arról, hogy Kárpátalján virágzik a hamis védettségi igazolások piaca, olvassa el IDE KATTINTVA."

https://karpathir.com/2021/10/20/dr...n-a-kijevi-krematorium-elott-a-holttestekkel/
"Már két óra hosszat állnak sorban a halottaskocsik a kijevi krematórium előtt a koronavírus szövődményeiben elhunytak tetemével – közölte szerdán az ukrán parlament plenáris ülésén Mihajlo Raduckij, a törvényhozás egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajna az elhunytak számát tekintve szerdára már a második helyre került a világ országai között.
A politikus felszólította képviselőtársait, hogy járjanak elől jó példával, és aki még nem tette meg, oltassa be magát..."
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
"Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem epidemiológiai központjának vezetője az előadásában azt hangsúlyozta, hogy bár a vírus negyedik hulláma Magyarországon „laposabban” indult mint a második és a harmadik, ám most egy kisebb törés látható, az esetszámok meredekebb emelkedést mutatnak az elmúlt napokban. Létfontosságú, hogy mi következik most: vajon azt látjuk-e majd, amit Spanyolországban, ahol „szétnyílt az olló” a napi fertőzésszám és a napi halálozásszám között (vagyis majdnem ugyanakkor a napi esetszám, mint a korábbi hullámokban, ám a halálozás ehhez képest elenyésző)."

"
Biztató volt, hogy az elmúlt hétig Magyarországon 1,1-1,2 volt az R-érték, vagyis reprodukciós ráta ami azt jelzi, egy fertőzött hány másikat képes megfertőzni. Ám tegnap 1,3-ra nőtt az R-szám, Oroszi Beatrix szerint egyelőre nem tudjuk, ez hoz-e járványügyi fordulatot.


Ha a reprodukciós szám 1,3-1,4-re emelkedik, és stabilizálódik, akkor ugyanakkora hullámra lehet számítani, mint a 2. és a 3. hullámban.

Hogy mikor „platózhat” a negyedik koronavírus-hullám? Novemberi és decemberi jóslatról is lehetett már olvasni, de az epidemiológus szerint nem ez a lényeg.


Jelenleg a legkevésbé érdekes, hogy mikor lesz a mostani hullámcsúcs. Szlovénia, Ausztria és az Egyesült Királyság a bizonyíték arra, hogy a várt csúcs után jöttek újabb és újabb csúcsok és platózás, így ha egy csúcson túl vagyunk, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy vége a járványnak.

A kedvező forgatókönyv alapján Magyarországon sikerül tartani az 1,2-es R-értéket, növelni lehet az átoltottságot, sokan viselik majd a maszkot, tartják a távolságot, így a járványgörbét laposan lehet tartani. A rossz forgatókönyv szerint viszont a hidegebb időben egyre többet leszünk zárt térben, ahol hatékonyabban terjed a kórokozó, így nőhet az R-érték, és emiatt elnyújtott „platóidőszak” várható, ami újra hatalmas nyomás alá helyezi az ellátórendszert a magas esetszám miatt."

 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 482
4 978
113
Én ugyanezt a koktélt kaptam. A héten elküldtem az EESzT-ből a harmadik oltás utáni QR kódomat egy Olaszországban dolgozó ismerősömnek. Ránézett egy ott használatos alkalmazással (nem tudom, mi a neve), amit a főnöke mutatott neki. Az app a QR kód alapján beazonosított: név, szül.dátum stimmelt. Zöldet jelzett és ezt írta ki: "Certificazione valida in Italia e in Europa"
Kíváncsiságból ránézett a második Szputnyik utáni kódra is. Név, dátum stimmelt, de az pirosat mutatott!
Minden oltásról külön igazolást kapsz, és nincs rajta a korábbi oltásról semmi. Nekem például a 3 oltásnál annyi van az igazoláson, hogy Modernát kaptam, és ez a 3/3 -ik oltás. A korábbi AZ oltásnál meg van 1/2 és 2/2 -es igazolás (dózis sorszáma / sorozat hossza) Vagyis ez alapján gondolhatják azt, hogy 3 Pfizert kaptál. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Madár Fokker

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
838.916 fertőzött (+1.668)
1.058 kórházban (+59)
145 lélegeztetőgépen (+1)
15.711 aktív eset (+1.123)
792.757 gyógyult (+515)
30.448 elhunyt (+30)
5.929.164 (5.706.773) kapott oltást (+2.718 +3.685)
7.197.609 mintavétel (+15.524)
12.638 hatósági házi karanténban (+2.656)
565covid_terkep_megye2021.png
841.277 fertőzött (+2.361)
1.105 kórházban (+47)
155 lélegeztetőgépen (+10)
17.521 aktív eset (+1.810)
793.288 gyógyult (+531)
30.468 elhunyt (+20)
5.932.239 (5.710.977) kapott oltást (+3.075 +4.204)
7.217.103 mintavétel (+19.494)
15.854 hatósági házi karanténban (+3.216)
301covid_terkep_megye_102.png
 
T

Törölt tag 4082

Guest
841.277 fertőzött (+2.361)
1.105 kórházban (+47)
155 lélegeztetőgépen (+10)
17.521 aktív eset (+1.810)
793.288 gyógyult (+531)
30.468 elhunyt (+20)
5.932.239 (5.710.977) kapott oltást (+3.075 +4.204)
7.217.103 mintavétel (+19.494)
15.854 hatósági házi karanténban (+3.216)
301covid_terkep_megye_102.png
Elkéstünk...
Gratulálok a felelős magyar vezetésnek...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 676
32 314
113
Felnőtt emberek. Az eü rendszer fel van készülve. Aki eddig nem oltatta le magát. Így járt még mindig van rá lehetősége... Nem valószínű hogy lesznek lezárások... Nem lehet mit tenni hagyni kell hogy a nagyon okos emberek önhibájukon tanuljanak...
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Megmondták, hogy mindenki oltassa be magát, mert a delta mindenkit el fog érni. Úgy néz ki igazuk lesz.
Igen, de ezt mindenki tudta előre. Van egy védettségim. Utoljára Prágában a Hotelben csippantottál le, akkor már kishazánkban jó 3 hónapja elő se vettem. Előtte az első vakcina után, de még a második előtt egyszer a Martos koleszban.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
T

Törölt tag 4082

Guest
Felnőtt emberek. Az eü rendszer fel van készülve. Aki eddig nem oltatta le magát. Így járt még mindig van rá lehetősége... Nem valószínű hogy lesznek lezárások... Nem lehet mit tenni hagyni kell hogy a nagyon okos emberek önhibájukon tanuljanak...
Mire van felkészülve az eü rendszer?
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97