[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 609
113
https://karpathir.com/2021/10/27/kr...en-ha-ankara-harci-dronokat-szallit-kijevnek/
"KREML: DESTABILIZÁLÓDÁSHOZ VEZETHET A DONYEC-MEDENCÉBEN, HA ANKARA HARCI DRÓNOKAT SZÁLLÍT KIJEVNEK
Destabilizálódáshoz vezethet a Donyec-medencében, ha Törökország csapásmérő drónokat szállít Ukrajnának – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak szerdán Moszkvában.
A szóvivő arra reagált, hogy az ukrán fegyveres erők törzse kedden közölte: első alkalommal vetettek be Bayraktar típusú, pilóta nélküli török csapásmérő repülőgépet a Donyec-medencében. Az akciónak sajtójelentések szerint nem volt halálos áldozata.
Peszkov szerint Moszkva és Ankara között különleges viszony alakult ki, de a történtek megerősítették Oroszország abbéli aggályát, hogy az ukrán hadsereg ilyen típusú fegyverekkel történő ellátása a helyzet destabilizálódásához vezethet a demarkációs vonalnál.
“EZ NEM JÁRUL HOZZÁ UKRAJNA BELSŐ PROBLÉMÁJÁNAK RENDEZÉSÉHEZ” – tette hozzá.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Moszkva kapcsolatban áll a Donyec-medence képviselőivel, akikkel közösen ellenőrzi a Bayraktar ukrán bevetéséről szóló kijevi bejelentést.
“ENNEK A TÖRTÉNETNEK MINDENKÉPPEN EL KELLENE GONDOLKODTATNIA MINDAZOKAT, AKIK KIELÉGÍTIK UKRAJNA ARRA VONATKOZÓ SZESZÉLYES KÖVETELÉSEIT, HOGY MÁR HOLNAP FELVEGYÉK A NATO-BA. ÉS PERSZE EL KELL GONDOLKODTATNIA AZOKAT, AKIK FELFEGYVERZIK A NEONÁCI ELLENŐRZÉS ALATT ÁLLÓ KIJEVI REZSIMET” – tette hozzá a külügyminiszter...
...Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) igazgatója a Donyec-medence települései ellen egyre gyakoribbá váló ukrán tüzérségi támadások miatt kedden büntetőjogi vizsgálatot rendelt el, szerdán pedig utasítást adott a szkíta arany vissza nem szolgáltatása nyomán kialakult helyzet elemzésére és az orosz államérdek megsértésének jogi minősítésére."
vajon Kardigán szultán elnök úr,mit nyilatkozna ha pl: "véletlenül" egy kisebb adag Kornet bukkanna fel a törökországi kurdok kezében ?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Az ukrán fegyveres erőkpontonhidat építenek a DNR déli részén fekvő Kalmiuson, a front áttörésére készülve.

Rd9xU2E6fZ4.jpg


Majkop(Adigeja) . Oroszország aki nem tudná.


A DNR tankokat csoportosít át a Telmanovszkij területhez. - Az a terület, ahol az ukránok elfoglalták a falut.

 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Mackó papi úgy csapná el prec cuccokkal az ukrán hadsereget, hogy azt sem tudnák mi történik.
A yenkik vakaróznak, hogy mit tudhatnak az újabb motyóik,nem az 50 éves, Szovjet technikát használó ukrán hadsereg, fogja csicskítani az Oroszokat.
Olvasnia kellene mondjuk egy haditechnikai fórumot az ifjú titánnak...
orosz segg kilóg a gatyából, gázzal etc tudja szopatni Ukrajnát, háborúval nem. Elszarakodhat a Donyeckben, csinálhat belőle adófizetők pénzén látványpákséget, de kb ennyi.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 486
25 416
113
"Alexander Mikheev, a Rosoboronexport (a Rostec állami vállalat része) vezérigazgatója a latin-amerikai fegyverpiac kilátásairól és az új modellek bevezetéséről beszélt a TASS-nak adott interjújában a perui SITDEF 2021 nemzetközi fegyverkiállítás előestéjén. "

A feltett kérdések:

- Milyen szerepet játszik Latin-Amerika a Rosoboronexport rendelési könyvében? Milyen példák iránt érdeklődnek leginkább a régió országai?

– Tervezi-e az orosz technológia új modelljeit a regionális piacra hozni?

- A legújabb egyhajtóműves Checkmate vadászgép MAKS-2021-es légi bemutatóján Dél-Amerika szóba került, mint a repülőgép lehetséges piaca. Érkezett-e a régió országaiból Sakkmatt-kérés?

- Mikor indul a Kalasnyikov gépkarabély-gyártó üzem Venezuelában? Modernizálni fogják?

- Tervezi-e új Mi-171SH-P helikopterek szállítását Peruba?

- Mikor tervezik a Mi-171SH-P helikopterek karbantartási/javítási központjának megnyitását Peruban?

- Tervezi-e a Perui Légierő MiG-29-es vadászrepülőinek és Szu-25-ös támadógépeinek további modernizálását? Érdekelt-e az ország orosz harci repülőgépek vásárlása iránt flottája újrafelszereléséhez?

- Korábban Brazília érdeklődést mutatott a Pantsir-S1 légvédelmi rakétaágyú-rendszer megvásárlása iránt. Milyen stádiumban vannak a tárgyalások, várható-e belátható időn bel

stb. Válaszok a cikkben.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Jön a tél, gáz van az ukránoknál mert nincs elegendő gáz, áram és egyéb. Zelenszkij, hogy a nép haragját, elégedetlenségét és a figyelmét elterelje a fegyveres konfliktust indíthat. A Bayraktar bevetése is teszt volt, hogy mit reagál Európa és azoroszok. Oroszok katonai egységek és haditechnika összevonásával válaszolnak, ahogy látható a mai videókban.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
https://kiszo.net/2021/10/27/mi-lesz-a-hadsereggel-tavozik-a-vedelmi-miniszter-es-a-vezerkari-fonok/
"Mi lesz a hadsereggel? Távozik a védelmi miniszter és a vezérkari főnök
Négy miniszter is távozhat az ukrán kormányból a jövő heti plenáris ülésszak során.
A várható minisztercserékről David Arahamija, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt. Minden bizonnyal felmentik hivatalából Andrij Taran védelmi minisztert, a tárca három helyettese már távozott is. A Nép Szolgája frakcióvezetője azt is elárulta, Volodimir Zelenszkij elnök már kiszemelte a posztra az utódot. A nevét ugyan nem kívánta megnevezni, de találgatások szerint Irina Verescsuk lehet az utód, azaz először választhatnak nőt a védelmi minisztérium élére.
Ruszlan Homcsak vezérkari főnököt pedig Valerij Zaluzsnij válthatja a poszton."
Ez a picsa ?

ukr-n-had-gy-r-irina.jpg


Jó kis Milf de hadügyér ? LOL