Recent Content by Chima3ra

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

 1. Chima3ra

  Visszajelzések és javaslatok

  Túl nyugodt a fórum mostanában és unatkozol? :rolleyes::p:D
 2. Chima3ra

  Visszajelzések és javaslatok

  Eszembe se jut ezzel a szerencsétlennel bármit is folytatni, nem véletlenül hanyagolom teljesen ennyi ideje, és fogom ezek után is. Viszont azon kicsit felszaladt a szemöldököm, hogy felnézek a fórumra és azt látom, hogy épp megvagyok "köpködve" az egyik kommentjében. Mondom, mindezt úgy, hogy...
 3. Chima3ra

  [HUN] Harckocsibeszerzés

  Ember, több, mint egy éve egy szót nem szóltam hozzád, nem reagáltam egyetlen agymenésedre sem, akkor mégis hogyan került elő nálad a nevem? Komolyan ez már beteges amit művelsz, kezeltesd magad!
 4. Chima3ra

  Leopard 2

  A mondanivalóddal egyetértek, csak ez tőled olyan, mintha egy lángoló épület mellett állnál a hátad mögé dugott benzines kannával, és csak csóválnád a fejed, hogy micsoda szörnyűség...
 5. Chima3ra

  [HUN] Airbus Helicopters H225M HForce

  Gondolom ez kiszerelhető, valaki erről tud esetleg bármi infót?
 6. Chima3ra

  [HUN] Harckocsibeszerzés

  Mondjuk ha az Adeptus Mechanicus-tól beszereznek néhány Warlord Battle Titant, akkor megbocsátom nekik a hosszú piackutatást... :hadonaszos:;)
 7. Chima3ra

  [HUN] Helikopterbeszerzés

  Mondjuk ha nem lennének olyan tévképzetek, hogy a szállítóhelikopter= Huey-k légirohama vietnámban akkor jóval értelmesebb beszélgetést lehetne folytatni. A szállítóhelikopterek fő feladata, hogy katonákat, utánpótlást és a haditechnikát szállítsák a hadszíntérre, vagy a hadszíntéren belül,mivel...
 8. Chima3ra

  [HUN] Helikopterbeszerzés

  A helikopter a világ minden részén nélkülözhetetlen! Dedikált harcihelikoper valóban kérdéses nálunk, ebben én is inkább drónpárti vagyok, azonban mind a H145, mind pedig a H225 szállítóhelikopter, és a helikopterek álltal biztosított szállítóképesség semmi mással nem helyettesíthető és alapvető...
 9. Chima3ra

  [HUN] Helikopterbeszerzés

  Mondjuk a H145M pont szállítóhelikopter. Nem igazán értem,hogy kevertétek ide a drónokat? Vagy a katona majd felül a Bayraktar tetejére ha el kell jutni a-ból b-be? Mert mind a két Airbus típus elsődlegesen erre van, a felfegyverezhetőség még mindig csak egy plusz képesség.
 10. Chima3ra

  Összefoglaló a légvédelmi eszközök működéséről...

  Attól, hogy valami drága, még nem lesz belőle sok. Manpads és atgm amúgy az a két dolog, amiből értékelhető mennyiséget kaptak az ukránok, minden más nyugati cuccból rohadt minimális az átadott darabszám. Ez a negyed magyarországnyi területet levéd ez mi? Egy NASAMS indító? Mert az nagyon nem...
 11. Chima3ra

  Összefoglaló a légvédelmi eszközök működéséről...

  Azon,hogy minimális mennyiségű nyugati légvédelmi rendszer van az ukránoknál mit nem lehet ennyire megérteni? Pár db indítóról van szó konkrétan. Ezek a cuccok ( NASAMS, Patriot) a front közelében nem jártak, a városokat védik, RuAF géppel se nagyon találkoztak, mert azok nem sűrűn repülnek be...
 12. Chima3ra

  [HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

  Nem gondoltam, hogy valaha olyat fogok olvasni, hogy magyar Gripenek a U.S. Navy gépeivel flottakötelékek védelmét és támadását fogják gyakorolni.
 13. Chima3ra

  [HUN] T-72 korszerűsítés

  15-20 éve kellett volna egy alapos nagyjavítás és upgrade a használható orosz cuccokra, ehelyett hagytak lerohadni mindent.
 14. Chima3ra

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Ahogy van gond az európai légierőknél a fegyverzet mennyiségével, a gépek darabszámával, bizonyos képességek hiányával is. Összessegében az európai légierők ( meg úgy a komplett haderők) alulméretezettek és alulfinanszírozottak. Ennek tudatában mondom én is azt, amit.
 15. Chima3ra

  [HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

  Az a mimimális darabszámú átadott legvédelmi cucc az neked a fél NATO légvédelem? Oh my sweet summer child...