Recent Content by gacsat

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. gacsat

  [HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  Ajándék Ukrajnának. Eltehetik az X szárnyú vadászok mellé. :p
 2. gacsat

  Önjáró atomerőművek / mikroreaktorok

  Íme a szovjet Pamír rendszer reaktor teherautója. A cucc 3-4 kamionból állt volna. 28 fő volt akezelő személyzet.
 3. gacsat

  [HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  Limány is veszni látszik. Hülyék a tábornokok, és szar a hadsereg.
 4. gacsat

  Gondolatok a légiharcászatról

  Ezzel a Tupoljev dologgal nálam is nullára leszerepeltek. Nincs valami NATO közös, akinek riasztani kellett volna? Mert hogy mi hülyék vagyunk ehez, azt értem, na de az amerikaiak is?
 5. gacsat

  Gondolatok a légiharcászatról

  Ez igaz. Én az 50 Amraamból is ellőnék évente kettőt. Jobb, mint ha a raktárban rohad el.
 6. gacsat

  Gondolatok a légiharcászatról

  Élesben repülnek a Baltikumban NATO szabvány szerint. Ez csak jelent valamit.
 7. gacsat

  Gondolatok a légiharcászatról

  Hát a vietnámiak szovjet kiképzéssel. Persze, lehet, hogy kínaival. A koreai háborúban meg világháborús veteránok is repültek.
 8. gacsat

  Orosz hadiflotta

  Nem találom azt az interjút, amit Castel emlegetett. A szovjet tengeralattjáró parancsnokkal, aki szabad kezet kapott atomrakéták indítására.
 9. gacsat

  XB-70 Valkyrie (North American Aviation, USA)

  A TSR-2nek mennyi volt a tervezett fölközeli sebessége?
 10. gacsat

  Gondolatok a légiharcászatról

  A szovjet repülő képességekel már Koreában is marha nagy baj volt. Semmi sem indokolja a 7:1es lelövési arányt a légiharcokban. Ez pont a 60as években javult 3:1re. A rávezetős - elfogós dolgot meg hogy képzelték el a front légierőnél? Szerintem, amit a film előad, az mese. Pontosabban a mese...
 11. gacsat

  [BIZTPOL] Ausztrália és Óceánia

  Valami meghallgatáson az aussi szenátornő azt kérdezi a szerencsétlen admirálistól, hogy a tengeralattjáróik tudnak-e 20 percig a víz alatt maradni?.:confused: Csóri admirális azt válaszolja, hogy a pontos érték hadititok.
 12. gacsat

  [BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  Oroszország már 2x adott szabd kezet tengeralattjáró parancsnokainak atomfegyver bevetésére. Egyik esetben sem támadták meg Oroszországot, csak a tyúxemére léptek. Csaxólok.
 13. gacsat

  XB-70 Valkyrie (North American Aviation, USA)

  Nem értem a lehajtható szárnyvégek célját.
 14. gacsat

  Filmek és sorozatok

  Angol felirat mindenhez van. Amúgy a nézők nem sokra értékelték.