[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 501
18 620
113
Szivárognak az infók!

Az „Északi Áramlat” aláásása​

3363246_900.jpg


Reggel az Északi Áramlatokat felrobbantották, három vonalon robbanás történt. Svédországban 2, 2,3 pontos erejű robbanást regisztráltak.

A szabotázs következtében a gáz a tengerbe kerül, és több száz méteres területen figyelik meg a felszínen (video https://t.me/boris_rozhin/65278 ).
Korábban a Kearsarj UDC NATO drónjait és helikoptereit figyelték meg a robbanások helyszínén https://t.me/vatfor/8088 , amelyek nemrégiben érkeztek a Baltikumba.

3364053_900.jpg


3364163_900.jpg


3363626_900.jpg


Érdemes megjegyezni, hogy februárban Biden közvetlenül kijelentette https://t.me/SeaPower/1921 , hogy az Egyesült Államok megsemmisíti az Északi Áramlatot.
Így Németország gazdasági rabszolgasorba ejtésének folyamata Németország, valamint Európa egészének belátható történelmi távlatában lezárult, az olcsó gázt el lehet felejteni.

7886712.html
Nem lehetne már ezt a vén kecskét kibaszni a székéből!? A demens öreg a végén világháborút robbant ki úgy, hogy végignézi a tengerentúlról a bőr székéből!
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Sokkal valószínűbb, hogy valakik attól félnek, hogy a németek hátraarcot csinálnak. Ezek a valakik a jóbarátok, némeország hű szövetségesei, akik CIA ügynököket ültetnek a kormányába és 70 éve megszállva tartják.
Vagy az oroszok voltak, hogy azt higgyük, hogy az usa volt, akik azt hiszik, hogy a németek hátraarcot csinálnak...
De lehet hogy a németek voltak, mert azt hiszik, hogy az amerikaiak azt hiszik róluk, hogy hátraarcot csinálnak, így már nem hiszik az amik. Most ők azt hiszik, hogy az oroszok voltak, hogy azt higgyük, hogy az ukránok így akarják magukon keresztül vezettetni a gázt.
Teljesen világos.
:)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 191
113
Vessék be ! Látszik hogy Észak koreai szintre süllyedtek ! Nem is gondoltam volna hogy pár nyugati levedlett technika pl M113 meg M-777 pár darab himars tüzérséggel megtámogatva így hazavágja orosz haderőt és ekkora pánikot fog kelteni az ukrán hadsereg az orosz lakosság körében !

"Vagy ha egy hagyományos fegyvereket használó agresszió államunk létét fenyegetné"

Az ukrán hadsereg már az orsz állam létét fenyegeti! Nem csoda hogy pánik van oroszországban Bohócok !

1.jpg
Ezt üzend meg kérlek Washington DC-be is. Ugyanis a teljes világon egyedül ők vetettek be atomfegyvert, ráadásul egy már legyőzött ország civilei ellen. Ez sem hangzik jobban, igaz?
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 501
18 620
113
Vagy az oroszok voltak, hogy azt higgyük, hogy az usa volt, akik azt hiszik, hogy a németek hátraarcot csinálnak...
De lehet hogy a németek voltak, mert azt hiszik, hogy az amerikaiak azt hiszik róluk, hogy hátraarcot csinálnak, így már nem hiszik az amik. Most ők azt hiszik, hogy az oroszok voltak, hogy azt higgyük, hogy az ukránok így akarják magukon keresztül vezettetni a gázt.
Teljesen világos.
:)
Tudok jobbat! OV volt! A gaz kurafi! :rolleyes:
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Ez sem hangzik jobban, igaz?
De közben harcolt szerte a világban mindenhol a németek és japánok ellen ! Ráadásul az már elrettentésként szólt az összes többi nemzetnek ! Kinek volt akkor még atom ? Na ugye ! Ez a szovjetuniónak is üzenet volt ! Csak a nagy orosz fanoknak fáj elismerni az orosz pofára esést ! Ja és Amerika már akkor a világ végén háborúzott itt meg a szomszédba nem tud rendet rakni ! Jó reggelt ! És ők beszélnek új világrendről ?
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Nem lehetne már ezt a vén kecskét kibaszni a székéből!? A demens öreg a végén világháborút robbant ki úgy, hogy végignézi a tengerentúlról a bőr székéből!
Szerintem a bőrszékes dolog így fog festeni...:
1:32-től

"A volt CIA-tiszt szerint Putyin „teljesen sarokba van szorítva”, és „napról napra” nő az esélye annak, hogy taktikai nukleáris fegyvereket használ Ukrajnában."

Miközben Ukrajnában a katonai kudarcok sarokba szorítják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, tovább nő az esélye annak, hogy taktikai nukleáris fegyverek felé forduljon – mondta egy volt CIA-tiszt. "Szerintem a nullához közeli az esélye annak, hogy a helyzet de-eszkalálódjon... egyszerűen nem tud feladni annyi teret, és vesztesnek látja, és Oroszország vezetőjeként folytatja" - mondta a CNN-nek Robert Baer, a CIA volt ügyésze kedden. "Napról napra nő az esélye annak, hogy nukleáris fegyvereket használ – legalábbis taktikai nukleáris fegyvereket" – tette hozzá Baer. Az ukrán erők a közelmúltban több ezer négyzetmérföldnyi területet szabadítottak fel korábban orosz megszállás alatt ellentámadásokkal a háború keleti és déli frontja mentén – ez a lépés a jelek szerint változást idézett elő Putyin hozzáállásában a hét hónapja tartó konfliktushoz.

A múlt héten az orosz vezető ritka televíziós beszédet mondott, amelyben bejelentette országa tartalékosainak részleges katonai mozgósítását, megnyitva ezzel az utat a további csapatok Ukrajnába vonulása előtt. Közvetlenül ezután az oroszok az utcára vonultak és tiltakoztak a háború ellen. Sokan minden szükséges eszközzel elmenekültek az országból, attól tartva, hogy harcra hívnak. A Kreml hétfőn elismerte, hogy hibákat követett el az Ukrajnába küldendő behívottak kiválasztásakor, és azt mondta, reméli, hogy a probléma megoldása után a mozgósítás felgyorsul. De az ukrajnai harctéri kudarcok és az Oroszországon belüli belső nyomás semmilyen hatással nem lesz az orosz elnökre, aki valószínűleg nem vonja ki csapatait és tárgyal a háború befejezéséről - mondta Baer.

"Ő egy erős ember – az elmúlt 20 évben úgy ábrázolta magát –, hogy nem enged a nézeteltéréseknek. Sarokba van szorítva. Teljesen sarokba van szorítva, és mint egy cápának, előre kell haladnia" – mondta Baer a CNN-nek. „Továbbra is bombázza az ukrán városokat. Továbbra is megragadja az embereket. Továbbra is tartja magát a földhöz, és egyáltalán nem látom, hogy bedőlne."

Putyin mozgósítási bejelentése során Ukrajnában is nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzött, alaptalanul vádolta a nyugati országokat azzal, hogy "nukleáris zsarolással" provokálják, és kijelentette, hogy kijelentései nem blöffök. Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával, amely stratégiai nukleáris fegyverekkel van felszerelve – amelyek városokon is használhatók – és taktikai nukleáris fegyverekkel, amelyeket a csatatéren is bevethetnek. "Azok az oroszok, akikkel Oroszországban tartom a kapcsolatot, meg vannak győződve arról, hogy atomcsapást fog indítani" - mondta Baer a CNN-nek. "Nem tudom, mennyire szoros kapcsolatban állnak egymással, de ez a fenyegetés – kezdetben fenyegetés volt –, de minél nagyobb bajban van, annál valószínűbb, hogy atomfegyvert fog használni." Ned Price, a külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt mondta újságíróknak, hogy Putyin "nukleáris kardcsörgése", többek között a mozgósítás, "nagyon világosan jelzi, hogy tudja, veszít". "A hátán van. És mindent megtesz, hogy megfélemlítse azokat, akik szembeszállnának vele" - mondta Price. "Mi – szövetségeseinkkel és partnereinkkel szerte a világon – nem fogunk meghajolni a megfélemlítés előtt."

https://www.businessinsider.com/ex-...tent=referral&utmTerm=topbar&referrer=twitter
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
De közben harcolt szerte a világban mindenhol a németek és japánok ellen ! Ráadásul az már elrettentésként szólt az összes többi nemzetnek ! Kinek volt akkor még atom ? Na ugye ! Ez a szovjetuniónak is üzenet volt ! Csak a nagy orosz fanoknak fáj elismerni az orosz pofára esést ! Ja és Amerika már akkor a világ végén háborúzott itt meg a szomszédba nem tud rendet rakni ! Jó reggelt ! És ők beszélnek új világrendről ?
Sorold már fel az USA nyertes háborúit?
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Nem lehetne már ezt a vén kecskét kibaszni a székéből!? A demens öreg a végén világháborút robbant ki úgy, hogy végignézi a tengerentúlról a bőr székéből!
Lényegtelen, hogy ki van ott, teljesen nyilvánvaló, hogy a demokrata népek megválasztott nagy vezetőjének semmi döntési jogköre nincsen, mert a saját seggének kitörlésére sem képes magától. A politikai körökben ennek megfelelően kezelik ezt a kesztyűbábot.



Már csak az a kérdés, hogy ki irányítja azt az országot, illetve a magukat demokratikus államoknak nevező csatlós entitásokat? Mert hogy nem a választott vezető, az biztos.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
Hogy mész le és hogy csinálod, ha eddig nyugati cégek csinálták neked, mert a világon van egy-két olyan vállalat, amelyik ilyen speciális melókat el tud végezni! Többségük amerikai amúgy is. De igen, addig nincs ott semmi csere, amíg szankciók vannak például.
Ezt megcsinálják, mert fontosabb mint a szankciók.
 
  • Tetszik
Reactions: hete

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 746
113

Zelenszkij Oroszországot az Északi Áramlat aláásásával vádolta​


Mihail Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója úgy véli, hogy az Északi Áramlatból a balti-tengeren történt nagyszabású gázszivárgás "Oroszország által tervezett terrortámadás és az EU irányába irányuló agresszió".

Erről a Twitteren írt.

„Oroszország szeretné destabilizálni az európai gazdasági helyzetet, és pánikot kelteni a tél előtt. A legjobb válasz egy zsarnoknak és egy biztonsági befektetésnek a tankok Ukrajna számára. Főleg a németektől” – írta Podolyak.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664293817
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 746
113

Botrány Németországban: az ukrán menekültek "szociális turizmusáról" beszélt a CDU vezetője​


Botrány robbant ki német politikai körökben, miután a CDU-párt vezetője, Friedrich Merz kijelentette, hogy az ukrán menekültek „szociális turizmust” folytatnak Németországban.

„Most szociálturizmust látunk ezektől a menekültektől: Németországba, vissza Ukrajnába, Németországba, vissza Ukrajnába” – mondta Merz előző nap a Bild TV-ben.

„A szociálturizmusról való beszéd lerombolja azt a társadalmi kohéziót, amely eddig megvolt, amikor Ukrajnát támogattuk és menekülteket fogadtunk be” – vádolta meg politikai ellenfelét Michael Roth, az SPD párt tagja, a külügyi bizottság vezetője. „Aki ilyesmit mond, annak nincs felelősségérzete és empátiája” – tette hozzá.

A Fiatal Szocialisták Szövetségének vezetője, Jessica Rosenthal "undorítónak és illetlennek" nevezte Merz kijelentéseit, és azt mondta, hogy "azt mutatja, hogy a CDU csak addig szolidáris Ukrajnával, amíg az saját tekintélyének növelését szolgálja".

Konstantin Kule, a szabad demokraták frakciójának képviselője kijelentette, hogy "Németország nem engedheti meg magának a menekültekről szóló vitát Friedrich Merz hangnemében", míg a Zöld Párt vezetője, Omid Nuripur azzal vádolta a CDU-t, hogy nem mutat szolidaritást Ukrajna népével, és más esetekben is. .

„Ennek bizonyítéka, hogy a múlt héten a Bundestagban 25 millió eurós hitelt utasítottak el ukrán vállalatoknak” – mondta.

Источник: https://rusvesna.su/news/1664277490
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 449
113