[HUN] Vadászgépek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 053
92 109
113
édes faszom, és még büszkén hírdeti a főhuszár...
429662580_377633478317764_3265233093000435305_n.jpg
Alapvetően a +4-el nem nincs gond.
Azzal van, hogy mást nem látni.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
629
2 650
93
Halálkomolyan kérdezem. Mire nem elég a mostani század? Miért nem elég? Milyen doktrínában, milyen szcenárióval, milyen rizikót nem fed le?
Mi az, ami lefedné?
Innentől ki tudja meddig semmi fejlesztésre ne számítsunk a légierő darabszámát illetően.
Csak emlékeztetőül:
Románia: 20 modernizált F-16, +29 db berendelve, F-35 érkezése lehetséges.
Szlovákia: 14 db, Gripennél fejlettebb F-16V fog érkezni
Ukrajna: a jóég tudja hány F-16-ot fognak kapni
Horvátország: 12 db Rafale-uk lesz, amik a Gripen C-vel minimum egálban vannak

Szerbia mig29+Rafale
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 705
28 179
113
4 kimegy baltikumba akkor maradna 8 itthon, amivel védjük a mi légterünk meg a szlovén szlovákot ... ez nagyon kevés
És még az esetleges repesemény vagy karbantartás/nagyjavítás következtében kieső példányokkal nem is számoltunk. Talán Allesmor kolléga fejtegette még korábban, hogy mindenképpen kéne még egy század
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
69
462
53
Most komolyan, milyen légierő kellene? Így is a Gripenek védték a horvát, szlovák és a csivava balti csapat seggét fentről. Ha meg jön az orosz, kínai akkor csak levessel meg pálinkával kínálhatjuk meg őket.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 023
113
Csak ennél jobb tárgyalási pozíciónk nem tudom, hogy lesz-e.
.
.
És látva a svédek lelkivilágát, biztosak lehetünk benne, hogy ezt a majd 2 éves értelmetlen szopatást vissza fogják adni valamikor.
(Az átlag svéd többnyire mosolygós, barátságos, de nem tudni, mi van mögötte, mert nem nagyon vállal fel konfliktust szemtől.szembe, viszont helyette rendkivül sunyi és szeret hátulról támadni.)
.
Ez a 4 használt Gripen meg egy vicc, ez a nagy bejelentés. :) :) Kizárólag presztizsokból vettük meg. Orbánék beleragadtak ebbe a NATO meg nem szavazásba, kezdett kinos lenni. Hogy jól jöjjenek ki belőle, ide akarták a svédet hivni, hogy majd lehet mondani, hogy minden "ellentét" :) :) (jelentsen ez bármit) elsimult, és megszavazzuk. Csakhogy a svéd miniszterelnökben volt annyi tartás, hogy nem szaladt ide, hogy Orbán eljátszhassa a nagylelkű megbocsátót, igy kezdett a dolog még kényelmetlenebb lenni az egész világ előtt.
De ugye mindenkinek ára van, ez mindig kiderül, igy a NER négy Gripen vásárlásának igéretével érte el, hogy a svéd miniszterelnök mégis idejöjjön, Orbán meg eljátszhassa a nagylelkű megbocsátót.
.
Amúgy az egész baromi kinos 2 év volt, tökéletesen értelmetlen, és fogunk még szivni ezért.