[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 430
93
Mi köze lesz annak a NATO-hoz, ha béhányan mennek néhányan meg nem? Pont azért csinálják így (bár nem fogják), hogy a NATO még véletlen se kerüljön képbe.
Az hogy aki látszólag a Nato-tól függetlenül bemegy az megpróbál a Nato mögé bújni, hogy ne lehessen otthon megcsapkodni. Scholz terítette a lapokat, a briteket és a franciákat már célba lehetne venni. Ha megtörténne, borítékolható az összes médiában az ajvékolás, hogy megtámadták a Nato-t. Úgy tűnik ezt próbálják kiprovokálni. És ahogy a Donbasszban történtek, úgy ez sem lesz objektíven megvizsgálva, a médiahenger majd megmutatja a birkáknak mit kell hinniük. Azt, hogy az orosz megtámadta az ártatlan ottsevolt Nato-t, így mostmár legálisan lehet oroszt ölni Afrikában és megpróbálni újra gyarmatosítani azt.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 696
113
Ezért nagyon gáz a szitu.

Én őszinte leszek, mondjuk Latort konkrétan az itteni beszélgetéseink miatt mivel nagyon csípem, Őt sajnálnám. DE csak őt ha mennie kell, zusammen ha a franciák beküldenek 1-2 - akárhány - dandárt, aztán ott az ukránoknál lemorzsolódnak az oroszok csapásai alatt, én azért teljesen jól fogok aludni.

Amitől félelmem van, hogy elkezdik azt a faszságot, hogy NATO ország területéről szállnak fel repülők, lőnek ki rakétát az orosz csapatokra, és azok meg visszabasznak rájuk. Az onnantól 5. cikkely, és kb. kurva gyorsan III. világháború, sanszosan atom triáddal.
Én is szeretlek:)
Franciák, lengyelek stb. nem bemennek. Bent vannak. Tavaly nyáron már csepegtették, hogy a lengyel haderő 2%-a megsemmisült ukrajnában.
Utóbbiak már 2022-ben bementek leváltani az ukránokat a belarusz határnál, így tudtak hirtelen 20000 embert átdobni a harkovi offenzívára, később a fronton is megjelentek.
A Lengyelek nem tudom, de a Franciákat szinte biztosra veszem hogy nincsenek. Azaz regulárisok nincsenek. Lehet FS, hírszerzők, tanácsadók, összekötő tisztek, ez sem sok. A sereg nem olyan nagy, ha akár harcoló alegységek lennének , vagy hivatalosan állományban lévő katonák , elesettek Ukrajnában, azt minimum pletyka szinten már tudnánk. Hogy mi lesz a jövő azt nem tudom. Az valószínű ha ez a Fasz Macron hivatalosan katonákat küldd be, abból geci nagy kormányválság lesz, az első párszáz koporsó után meg forradalom.
Az idegenlégióra meg ne úgy tekintsetek mint egy háborút eldöntő, vérszomjas zsoldos bandára.A Francia sereg része, ugyanazok a szabályok , törvények vonatkoznak rájuk mint akármelyik francia bakára. Létszámban is kb 5000 ember , az 1 heti Ukrán veszteség nagyjából....
Aztán ehez az 1 hét harchoz lőszer is kellene ám. Meg technika. Meg logisztika. Minden olyan dolog amiből nincs sok. Csak a puszta morállal meg a zöld barettal nem lehet háborút nyerni....
A legiósok nem Space Marinok, Tökéletes katonák, sem halhatatlan szuperemberek. Odamennek azt meghalnak feladat teljesítés közben, szar körülmények közt, a kötelességüket elvégzik azt ennyi. Mert azt mindig el(be)végzik.
Olyan nincs hogy a Franciák" beküldik a légiót". Ha valaha is bemennek a Franciák, szerintem azt Brigád(hadtest) szervezetben fogják megtenni, a légió ezredei meg szét vannak szórva a Brigádok közt. A légiónak nincs tüzérsége, légvédelme, harckocsijai, logisztikai/ellátó magasabb egysége, eü alakulatai.
Külön ezredeket beküldeni felesleges lenne, az csak tűzoltásra lenne jó.
Ha valaha is lesz ebből valami, akkor az egy gyors váratlan támadás lesz azokra a fegyvernemekre építve amiben NATO előny van. Haditengerészet, légierő, akár egy partraszállás valahol, gyorsan teret nyerni, elérni egy olyan sikert ami lesokkolja időlegesen az Oroszokat. Elhúzódó hadműveletekre egyszerűen nincs lehetőség, nincs mivel....
Nem hülyék a NATO tisztek, csak azért mert a fizetett megmondóemberek okádják a szart a szájukból, meg Macron nyomja a kábszeres vízióit, az értelmesebbje tisztában van a jelenlegi helyzettel, a lehetőségekkel.
A jelenlegi frontvonal simán felszívna vagy 2-300000 katonát, annyit a ruszkik is simán kiállítanak ha kell. Csak Ejrupoa nem bírná hadianyaggal
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 022
113
Zelenski javulâst lát a fronton. Az elmúlt hónapok orosz elörenyomulását megâllitották az ukrán erök, mondta a francia Tv-nek és a Le Monde-nak. A helyzet sokkal jobb, mint az utolsó 3 hónapban. Kiev több mint 1000km megerösitett védelmet épit az oroszok ellen. Keleten, délen és északon már kiépitették a hármas védelmi vonalat.Amig Kiev tartani tudja magát, a francia csapatok francia földön maradhatnak, mondta.
Irja a Die Welt

"Amig Kiev tartani tudja magát, a francia csapatok francia földön maradhatnak, mondta."
Ez igen! Megengedi egy idegen hadsereg katonáinak, hogy (még) otthon maradjanak. A nagylelkűség szobra :D
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 508
12 909
113
Elhúzódó hadműveletekre egyszerűen nincs lehetőség, nincs mivel....
Nem hülyék a NATO tisztek, csak azért mert a fizetett megmondóemberek okádják a szart a szájukból, meg Macron nyomja a kábszeres vízióit, az értelmesebbje tisztában van a jelenlegi helyzettel, a lehetőségekkel.
A jelenlegi frontvonal simán felszívna vagy 2-300000 katonát, annyit a ruszkik is simán kiállítanak ha kell. Csak Ejrupoa nem bírná hadianyaggal

Az a probléma, hogy ha lenne ismét francia forradalom, majd fejét vesztené a királyné, király.. attól még ennek az egésznek az értelmi szerzője élné világát és összességében a francia nép szenvedné meg.
A bábmestert kéne megcsípni. Macronért persze nem kár, de csak végrehajtja amit a gazda kér.
Az egésszel csak a gazda poziciói romlanának, de annál nagyobb kár nem érné.

Fancia hadsereg mennyire áll készen egy ikyen szabású műveletre?
Pl holland ismerős szerint náluk, hozzánk hasonlóan, értékelhetetlen.

igaz lehet?

https://t.me/CyberspecNews/48836
According to media reports, 40% of all French artillery has already been transferred to the Ukrainian army

Te amyúgy katona lennél? Mert itt a fórumon ez a hír járja. Portaszolgálat?
Kantin? Netán hadtáp?

#édesjóistenemsegítsmeg#
:(

Áhh, kizárt. 100%, hogy oktatás.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 168
83 872
113
Olvassátok el ezt a pofátlan Mr. Applebaum nevű ügynököt!

"sajnos Oroszország civilizációs értelemben alkalmatlannak bizonyult arra, hogy elfogadja az értékeinket – annak ellenére, hogy több alkalommal is buzdítottuk Oroszországot ezen értékek elfogadására"

(...)

"Sikorski ezután elmesélt egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől származó anekdotát, amely a következőképpen hangzik. Két odesszai férfi beszélget kávézás közben. Az egyik megkérdezi a másikat: „Hallottad Putyin beszédét arról, hogy Oroszország az egész NATO-val háborúzik?” A másik jelzi: hallotta. „Hogy megy nekik?” – kérdezi az egyik. Elvesztettek háromszázezer embert, repülőgépeket, hajókat, mi is veszítettünk jó pár ezer katonát, voltak csapások városok ellen – sorolja a másik. „És a NATO?” – kérdez vissza az egyik. „Ó, a NATO még nem ért ide” – így a másik."

Ember, ne hazudj! És ember, Oroszország még NEM haborúzik, ellenben a NATO. Továbbra is a saját problémáitokat vetítitek ki másra. A saját veszteségeiteket és a többi.

Ember! Körbekerítettétek Oroszországot NATO támaszpontokkal, majd vártátok, hogy kapituláljon, erre nem tette, és most olyan szarban vagytok, ahová nem kívántátok magatokat, ti ruszofób bohócok külföldi ügynökök és random tehetségtelen politikusok, ti!

Egy Jaruzelskiben több hazaszeretet, több agysejt volt, mint bármelyikőtökben a rendszerváltozás óta.

Szégyen a mai - bármilyen színű - lengyel politika.

Lengyelország egy önsorsrontó nemzet, mindig tele külföldi ügynökökkel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Oroszország eltemeti Ukrajna krími koncesszióját – átadja az 1954-es rendeletet a történelem szemétgyűjtőjének

A Duma megsemmisíti a Szovjetunió 1954. április 26-i törvényét és a Krím átadásával kapcsolatos összes többi 1954. évi határozatot.

Az orosz parlament elé terjesztett törvényjavaslat hivatalosan megsemmisítené a Krím átadását Ukrajnának, ahogyan azt egy 1954-es szovjet rendelet határozta meg, az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság alkotmánya, a jogállamiság és a nemzetközi jog alapelvei.

Konsztantyin Zatulin és Szergej Cekov orosz parlamenti képviselők vonatkozó jogszabályt nyújtottak be az Állami Dumának, amelyek célja a Krím Oroszországból Ukrajnának való átadásáról szóló 1954-es kormányhatározat "eltemetése" – derült ki a törvényhozó testület honlapján.

E törvény első cikkelye kifejezetten kimondja, hogy az akkori krími koncessziós megállapodás „sérti az Orosz Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság alkotmányát, az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság alkotmányát, a jogállamiság és a nemzetközi jog alapelveit”.

Ezenkívül az Orosz Föderáció, mint a Szovjetunió és a Független Államok Közösségének jogutódja „ politikai bűncselekménynek tekinti a Krím területének az orosz nép akaratának figyelembevétele nélkül történő átadását; ezeknek az önkényes cselekményeknek a következményei · Törekszik a történelmi igazságosságra és törvényességre, semmisnek nyilvánítja a rendeletet , amely e törvény kibocsátásának pillanatától kezdve nincs jogi hatálya" Ezzel gyakorlatilag megsemmisíti a Szovjetunió 1954. április 26-i törvényét és a Krím átadásával kapcsolatos összes többi 1954-es határozat.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 509
44 961
113
Az idegenlégió hivatalosan a francia hadsereg része nem egy zavarosban halászó PMC ügynökség amire rá lehet fogni, hogy csak pénzt keresni vannak ott.
Ha valaki be is megy hivatalosan (amit kétlek, de lehet csalódok az emberiségben...) az egyéni országonként fog megtörténni mert egyhangú döntés nem fog ilyenről történni a tagállamok jóváhagyásával és ha beleszalad egy orrbaverésbe akkor az a saját felelőssége lesz. (papíron)
Ebben egyetértünk. Ahogy szerintem abban is hogy mocsok aggasztó a helyzet!

Mi valahogy maradjunk ki ebből a fenyegető szarviharból, ez a legfontosabb!!!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 398
120 514
113
Ebben egyetértünk. Ahogy szerintem abban is hogy mocsok aggasztó a helyzet!

Mi valahogy maradjunk ki ebből a fenyegető szarviharból, ez a legfontosabb!!!
Elmondom szerintem, hogy is nézhetne ki ez az egész esetleg az ötletgazdàk fejében( részemről némi optimizmussal megfűszerezve):

A behatoló ország erői kinéznek egy vonalat a visszavonuló összeomló ukrán erők mögött, legyen ez mondjuk a Dnyeper, ott szépen pozíciókat foglalnak, jól kihirdetve, hogy ott vannak. És attól a vonaltól maradék ukrajna. Az oroszokkal harcérintkezni nem kell, nem hamvad el a világ! Juhéé.

Természetesen ez némi diplomáciai előkészítést feltételez részemről és elfogadható kompromisszumot.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 758
77 856
113
Az hogy aki látszólag a Nato-tól függetlenül bemegy az megpróbál a Nato mögé bújni, hogy ne lehessen otthon megcsapkodni. Scholz terítette a lapokat, a briteket és a franciákat már célba lehetne venni. Ha megtörténne, borítékolható az összes médiában az ajvékolás, hogy megtámadták a Nato-t. Úgy tűnik ezt próbálják kiprovokálni. És ahogy a Donbasszban történtek, úgy ez sem lesz objektíven megvizsgálva, a médiahenger majd megmutatja a birkáknak mit kell hinniük. Azt, hogy az orosz megtámadta az ártatlan ottsevolt Nato-t, így mostmár legálisan lehet oroszt ölni Afrikában és megpróbálni újra gyarmatosítani azt.
Azért mert itt a sok szellemi fegyvertelen ezt böfögi ki magából, a NATO még nem szellemi fegyvertelenek gyülekezete és legfőkepp nem így működik. Ha a franciák úgy döntenek, hogy katonai erővel Ukrajnába mennek és az oroszok megölnek néhány francia katonát, akkor Macron nem mehet a NATO központba lobogtatni az 5. cikkelyt.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 002
53 928
113
Elmondom szerintem, hogy is nézhetne ki ez az egész esetleg az ötletgazdàk fejében( részemről némi optimizmussal megfűszerezve):

A behatoló ország erői kinéznek egy vonalat a visszavonuló összeomló ukrán erők mögött, legyen ez mondjuk a Dnyeper, ott szépen pozíciókat foglalnak, jól kihirdetve, hogy ott vannak. És attól a vonaltól maradék ukrajna. Az oroszokkal harcérintkezni nem kell, nem hamvad el a világ! Juhéé.

Természetesen ez némi diplomáciai előkészítést feltételez részemről és elfogadható kompromisszumot.



Nyet....
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 907
27 656
113
Azért mert itt a sok szellemi fegyvertelen ezt böfögi ki magából, a NATO még nem szellemi fegyvertelenek gyülekezete és legfőkepp nem így működik. Ha a franciák úgy döntenek, hogy katonai erővel Ukrajnába mennek és az oroszok megölnek néhány francia katonát, akkor Macron nem mehet a NATO központba lobogtatni az 5. cikkelyt.
És ha az oroszok szétbasznak néhány kiképzőközpontot / repteret / lőszerraktárat a nemnato franciák hátországában? Akkor vonyítani fog a wannabe Napoleon, vagy beismeri, h ezt elkúrta?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 427
46 261
113
Összefoglaló 2024. március 12-én reggel

▪️Az ellenséges UAV-ok éjjel megtámadták Belgorod, Voronyezs, Kurszk, Moszkva, Orjol és Tula régiókat. Főleg olajipari létesítményeket vettek célba. A Nyizsnyij Novgorod régióban található olajraktárat is eltalálták. A cikk írásakor számos régió a drónok második hullámára számít.

▪️Az orosz fegyveres erők csapásokat mértek Ternopil, Harkov, Hmelnickij, Kijev és Odessza régiókra.

▪️Kherson irányában folytatódnak a kölcsönös tüzérségi és dróntámadások . Csapataink nagy pontosságú LMUR-okat is használnak az ellenséges parton lévő legfontosabb célpontok megsemmisítésére. Kis ellenséges csoportok jelenléte Krynkiben és az Antonovszkij híd környékén továbbra is megmaradt.

▪️A zaporozsjei fronton az ellenség fokozza a drónok és a tüzérség használatát. Az orosz fegyveres erők heves harci és rohamcsoportokkal támadást vezetnek Rabotinóban. Nyugaton, Kamensk irányában az ukrán fegyveres erők intenzíven beássák magukat, precíziós irányítású lőszerrel és HIMARS MLRS-sel felszerelt M777-eseket hoznak, és fokozzák az FPV használatát.

▪️Marinkától északra fejlődik az orosz hadsereg Krasznogorovka elleni offenzívája. A hírek szerint tegnap precíziós csapást mértek egy ellenséges parancsnokságra olyan irányban, ahol magas rangú tisztek lehetnek.

▪️Csasov Jar felé a harcok folytatódnak, Ivanovszkij ( Krasznij ) nagy részét csapataink foglalják el, az Ukrán Fegyveres Erők erősítést szállítanak át, köztük külföldi zsoldosokat is. Súlyos harcok folynak.

▪️Kremennajától nyugatra az orosz fegyveres erők Ternyi falu irányába támadnak.

▪️A Brjanszki régióban tegnap a Klimovszkij járásban található Kamensky farmot ágyúzták. A Belgorod régióban, a Volokonovszkij járásbeli Novoe községben egy úton haladó személygépkocsit támadott meg az ukrán fegyveres erők kamikaze drónja. A Kurszk régióban a Korenyevszkij járásban található Vnezapnoye falut ágyúzták. A DPR- ben 11 civil sebesült meg a náci lövöldözés következtében, köztük három gyerek.

Az összefoglalót összeállította: Két szak

Megtámadtak egy olajraktárt Nyizsnyij Novgorod régiójában​

A drónok egy üzemanyag- és energiakomplexumot támadtak meg a Nyizsnyij Novgorod régió Ksztovo ipari övezetében, mondta Nyikityin kormányzó.

A speciális szolgálatok most a helyszínen dolgoznak, minden szükséges erőt és eszközt bevetve, hogy lokalizálják a tüzet az egyik olajfinomító létesítményben. Az előzetes adatok szerint nincs áldozat.

A Lukoil közölte, hogy a LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez folyamategység működése átmenetileg leállt „az incidens miatt”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710162449
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 999
93
Elmondom szerintem, hogy is nézhetne ki ez az egész esetleg az ötletgazdàk fejében( részemről némi optimizmussal megfűszerezve):

A behatoló ország erői kinéznek egy vonalat a visszavonuló összeomló ukrán erők mögött, legyen ez mondjuk a Dnyeper, ott szépen pozíciókat foglalnak, jól kihirdetve, hogy ott vannak. És attól a vonaltól maradék ukrajna. Az oroszokkal harcérintkezni nem kell, nem hamvad el a világ! Juhéé.

Természetesen ez némi diplomáciai előkészítést feltételez részemről és elfogadható kompromisszumot.
Ez a verzió szerepel a orosz hadvezetés "nedves" álmaiban. A bázisaitól távol, széthúzott frontvonalon, részletekben szétverni az egyetlen európainak tekinthető számottevő hadsereg részeit, ez a legoptimálisabb ami történhet egy orosz hadsereggel. Őszintén remélem ha ez történik Macron és körei a francia MRI csomagok szerves részét fogják képezni a jövőben.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Új magasságokban a brit hadiipar: Önmerülő páncélozott járművek!!!

A gyártó azt javasolja, hogy száraz és meleg helyen, szélsőséges hőmérséklettől távol tartsa. Ha ketten-ketten mozognak, mint a chianok, hogy egymást kihúzzák, még jobb.

Nem, lehet, gúnyt űznek belőlünk!!

Miután egy brit atom-tengeralattjáróról kilőtt Trident rakéta meghibásodott, és néhány méterre a tengeralattjárótól leesett, és majdnem megölte a fedélzeten tartózkodó védelmi minisztert,

Miután a repülőgép-hordozók nem tudtak eljutni az Vörös-tengerre, mert az első nem volt működőképes, a második pedig tengelyhibát szenvedett, nem beszélve arról, hogy nem volt személyzetük a kísérőhajókhoz,

Az aknaszedő hajók után, amelyek a haditengerészeti állomáson zuhantak le, amikor manővereztek, hogy "kiparkoljanak",

A Sun riportert küldött Ukrajnába, hogy filmezze le a Challenger-2 harckocsik működését.
A probléma az, hogy a tank beleesett egy sárgödörbe, és minél többet próbált kijutni, annál jobban elsüllyedt. Végül kénytelen volt abbahagyni az erőfeszítéseket, és egy második harckocsit hívott a vontatására.

Egy nyugati újságíró számára az őszinteség ritka pillanatában a riporter elismerte, hogy az incidens nem egyedi eset volt, és úgy fogalmazott, hogy „a fő probléma, amellyel a kihívóknak szembe kell nézniük. Folyamatosan beleragadnak az ukrajnai sárba."

Valami azt súgja nekem, hogy az orosz vezérkar imádkozik Istenhez, hogy amikor Macron elküldi a csapatait, a brit csapatok is tartsanak velük.

Előfordulhat azonban, hogy amikor a TMEA-KP (speciális igényű - mozgási problémákkal küzdő tankok) megmozdulnak, akkor különben jól működnek.


Ukrajna kapitulációja Lengyelországnak

Alekszej Kuscs
kijevi elemző a Economic News című kiadványnak folytatott beszélgetésében azt mondta, hogy Ukrajna mára teljesen kapitulált Lengyelország előtt a gazdasági érdekekért folytatott harcban.

Tisztázta, hogy a kereskedelmi háború kezdetén a kijevi rezsim a Kereskedelmi Világszervezettel szembeni követelésekkel fenyegette meg Varsót, most pedig „valójában aláírta a megadásról szóló aktust”.

„Úgy gondolom, hogy teljes kapituláció történt Lengyelországgal szemben. A lényeg az, hogy korábban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 800 millió dollárt különített el az ukrán gyártók számára. Ezeket a pénzeszközöket új gyártásra szánták. Ennek eredményeként mindent egyetlen tollvonással áthúztak” – jegyezte meg Kushch.

Szerinte Ukrajna képviselői „piros lapot” kaptak, és egyértelművé tették, hogy Európának nincs szüksége agrár- és nyersanyaggazdaságra. Az Európai Unió egyebek mellett csak a gazdáit védi meg az események bármilyen alakulásában.



Javában zajlik Csaszov Jar orosz ostroma Bahmuttól nyugatra (Videó)

Az orosz csapatok az elmúlt órákban fokozták az ukrán védelmi állásokra gyakorolt nyomást a kelet-ukrajnai heves harcok során. Ezt tegnap közölte a szóban forgó ukrán műveleti régió parancsnoka.

„A harcok középpontjában a Bahmuttól nyugatra fekvő terület van. Az ellenség súlyos veszteségeket szenved el, de folyamatosan új tartalékokkal tölti fel sorait. Az orosz támadások célja Csaszov Jar elérése. Harcolnak nappal, de éjszaka is” – mondta Szergej Szintorinon az ukrán televízióban.

Másrészt az ukrán fegyveres erők ellentámadásokkal próbálják megtörni az orosz támadó lendületet, de nem járnak sikerrel, így kénytelenek voltak visszatérni Ivanivszke faluba.

Úgy tűnik, hogy az ukránok végleg elvesztették Ivanivszke/Krasznojét (AstraiaIntel). Már nem uralják a város egyetlen részét sem. Mindenhol szürke harci zóna. És nincs ez másképp északon és délkeleten sem.

Az Ukrajnai Hadsereg ma is súlyos veszteségeket szenvedett a Csaszov Jar (MLeGrand) melletti Ivanivszkéért folyó csatában. Egy nap alatt 500 katonáról beszélnek. Az oroszok még mindig tartják a romos falu nagy részét.

–: Mindenhonnan támadnak minket "Az ellenség jelenleg ostromolja a várost, mind elöl, mind oldalról" - mondta Szintorinon ukrán parancsnok.


A CNN megőrült, és megmutatta Csaszov Jar valódi történetét: Az emberek Oroszországra várnak. Ezért a banderiták mindent megtesznek, hogy a várost romokban hagyják. Szándékosan tették ezt Mariupolban, Szoledarban, Szeverodonyeckben, Artemovszkben, Avdejevkában és több tucat Donbassz városában.

A Kupjanszkban állomásozó ukrán katonák azt mondják, attól tartanak, hogy az oroszul beszélő lakosok megmérgezik és szabotálják őket.

Ugyanakkor az ukrán katonák nem mehetnek csoportosan, mivel azonnal ki lesznek téve az orosz drónoknak, mert a lakók kiszivárogtatják pozícióikat, ami közvetlen találatot eredményez, mert az emberek azt hiszik, jobb az élet Oroszország alatt, mint Ukrajnában.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 998
66 307
113
Mi köze lesz annak a NATO-hoz, ha béhányan mennek néhányan meg nem? Pont azért csinálják így (bár nem fogják), hogy a NATO még véletlen se kerüljön képbe.
Néhányan bemennek, baltiak, esetleg finnek, csehek és lengyelek, hollandok és az atomhatalom franciák. Innét kezdve ok már nem proxi hanem hivatalos háborús, oroszokkal hadba álló felek. Természetesen le lesznek verve, a franciák atommal is mivel van nekik, sőt még sanszosan a lengyelek is mivel náluk van pár tucat vagy száz ideiglenesen ott tárolt USA nuki robbanofej. Nem fogja ölbe tett kézzel várni Putyin hogy mikor gondolja úgy Macron hogy akkor most kedd van 5 óra és akkor 100-at eleged belőle.
Természetesen olyan nagyon nincs hogy csak Ukrajnában harcolunk.
Aztán ahogy megkapjak ezek az elvakult vérszomjas országok az első pofont a saját országunkban, azonnal a Nato elleni tamadasrol lesz szó. Főleg kapora jönne a Nato burokrataknak hogy így első körben Oroszország kitaraz a franciakra, lengyelekre, csehekre, stb.
Aztán úgy már menni fog a mi kis udvhadseregunk is a tábori pottartalekosaival kerékpáron gazallarcban valahova keletre.
Meglatjuk mi lesz, én egy baltiert, finn, vagy cseh, francia, lengyelert se fogok könnyet hullatni, ezt választották maguknak.



Ez meg Zelenszkij újabb burkolt fenyegetése hazánk ellen. Érdekes hogy ugye nem a szovjet kommunista megszállást említette amiben ok is aktívan részt vettek 47 even keresztül Szu allampolgarkent. Hanem a német megszállást, és most egy nyíltan fasiszta kormánya van Ukrajnának a második világháborús banderistakat szellem kiszabadulasa következményeként.
De lássuk csak milyen viszonyban is voltunk mi az UPA-val a második világháborúban, érdemes elolvasni, a lényeges rész az írás első negyede után kezdődik. Annyit elarulok belőle hogy egy UPA egyseg meg Budapestet is védte.

 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 536
4 735
113
Elmondom szerintem, hogy is nézhetne ki ez az egész esetleg az ötletgazdàk fejében( részemről némi optimizmussal megfűszerezve):

A behatoló ország erői kinéznek egy vonalat a visszavonuló összeomló ukrán erők mögött, legyen ez mondjuk a Dnyeper, ott szépen pozíciókat foglalnak, jól kihirdetve, hogy ott vannak. És attól a vonaltól maradék ukrajna. Az oroszokkal harcérintkezni nem kell, nem hamvad el a világ! Juhéé.

Természetesen ez némi diplomáciai előkészítést feltételez részemről és elfogadható kompromisszumot.
Az a probléma ezzel az elképzeléssel, hogy mégis mi is volna az a körülmény, ami megakadályozná az oroszokat a hadviselő ország erőinek megsemmisítésében?
Jelenleg mindenhol az látszódik, hogy európának sem kedve, sem pénze, sem erőforrása nincs egy ilyen harc megvívásához, így blöffnek is gyenge volna egy ilyen bevonulás.
Az oroszok részéről felesleges lenne bármilyen atomfegyver bevetése, egyszerűen ledarálhatnák őket ott helyben.
Akkor pillanatok aalatt megszűnne a maradék társadalmi támogatottsága a háborúsdinak, enyhébb esetben is minimum rezsimváltás történne otthon.
Ha valami csoda folytán pedig mégis háborús pszichózisba süllyedne a lakosság, akkor sem bírnák sem erővel, sem pénzzel, sem vérrel a konfliktust.
Az egyetlen út az orosz felett aratott "győzelemre" a kollektív öngyilkosságor követő nukleáris tél.
Szóval ez a háború ott és akkor fog befejeződni, ahol és amikor az oroszok akarják, az ukrán határ ott fog húzódni, ahol ők megrajzolják, és hozzájuk hű politikai garnítúra fog ott kormányozni. A nato a lábát sem teheti majd oda be, és minden bentmaradt külföldi ügynök halott lesz, vagy azt kívánja bárcsak az lenne.