[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 752
113
...
Egy olyan szentimentalizmusra próbálnak rájátszani, ami nincs: nevezetesen valami össz-európai együttérzésre. Ilyen nem volt és nem is lesz soha. Teljesen retardált ötlet arra hivatkozni, hogy "Európát", mint valami fantasy entitást ér majd támadás, és hogy erre "Európaként" kéne tudni választ adni. Tetszettek volna európai haderőt csinálni, tetszettek volna az amerikaiakat 1992-ben hazaküldeni és saját haderőt építeni!

Egyedi európai országokat érhet támadás, de azokat is csak akkor, ha azok előbb megtámadják az oroszokat. Talán azon kéne dolgozni, hogy ez ne következzen be.
...

Macron azt mondta, hogy idén francia hadsereget küld Odesszába - Le Monde.

A kiadvány szerint a francia elnök ezt a kijelentést február 21-én tette az Elysée-palotában tartott zárt beszélgetésen.

"Mindenesetre a következő évben néhány srácot Odesszába kell küldenem" – idézi Macront a Le Monde.

Öt nappal az incidens után Macron nyilvánosan bejelentette annak lehetőségét, hogy csapatokat küldjön Franciaországból Ukrajnába.

A kiadvány szerint a francia hatóságok legalább 2023 júniusa óta fontolgatják annak lehetőségét, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, amikor ez a kérdés felmerült a francia Nemzeti Védelmi és Biztonsági Tanács ülésén.
Istenem...hol vagyunk már attól, hogy az ordas nácik ellen közösen tudott és akart harcolni orosz és francia...
Hol van már a Normandia-Nyeman repülőszázad!?
Megvan még a vörös csillagos festés a Rafale-on?


Memento mori.

Láthatóan Medvegyev is Depeche Mode rajongó...ha már a a legutolsó albumuk címét emlegeti...
:cool:

(MInt láthatjátok, nincs hiányosság az általános műveltségemben)

Mostantól még jobban bírom Medvegyevet.


Mondjuk mi magyarok tudunk mesélni a "civilizált" nyugat képmutatásáról, arroganciájáról, meg hiteltelenségéről, főleg amit velünk műveltek csak a múlt században... Szóval macaroni csak ront a helyzetünkön ezzel az inkompetens ámokfutásával...
Nagyon nem vagyok oroszpárti, fura is lenne. De az elmúlt 30 évben a ruszkik(is) elhelyezték a lovettájukat nyugaton, bízva a jogbiztonságban, most meg azt láthatják, hogy nyúlják le felsőbb "morális" indokoktól vezérelve.. Kommunista tempó.. Ezek után megnézem ki az a hülye, aki francia, stb bankokba helyezne nagyobb pénzeszközöket, vagy fektetne be úgy általában.. Ráadásul ezek a nyugati országok lassan, de biztosan multikulti tobzódásukban muszlim többségű, tehát iszlám államokká változnak.. Ugyanis az iszlám ilyen! Hódít, és nem tűr el semmilyen világi hatalmat, vagy más vallást.. De mindezt polgárháború fogja megelőzni, amit a benszülött fehér európaiak majd elveszítenek.. Mert mi, akarom mondani a nyugatiak önmaguk adják fel.. Viszont egy iszlám francia, vagy iszlám britannia nukleáris fegyverekkel nem egy szép kilátás, és direkt fenyegetés...
Csak nehogy úgy járjanak a szimulációval, mint az ukrán ellentámadás alkalmával, mert annak nagyon kellemetlen következményei lennének rájuk nézve is. Az USA/nyugat nem tanul, ez nem igazán jó jel a jövő szempontjából. Hiába pofázzuk itt többen, hogy az arrogancia tév útra visz, láthatóan nagy pofára eséseket okoz.
Mi magyarok sohasem voltunk a nyugat része, most se és a jövőben sem leszünk, hiába bízik benne a hazaáruló politikai elitünk. Megint térdre fogunk rogyni és mindent kezdhetünk előröl, mert ez lessz a vége.
Az ukránok nagy része tudja, látja, hogy csak feláldozható parasztok a sakktáblán. Pont ma beszélgettem egy ukrajnából származó magyarral, aki a szomszédba költözött. Magyarország olyan szinten zsarolható a nyugat által, hogy előbb, vagy utóbb mennünk kell a frontra, akármit is csinálunk. A sorsunk, a jövőnk nem a mi kezünkben van és már megint a rossz oldalon állunk. Ez igazán szomorú és tragikus. Scholc, meg a koalíciója. Német, lengyel ellentéteket félre tudják tenni a nagy cél érdekében, hogy utána egymásnak essenek? Francia/német/lengyel nagy hatótávolságú tüzérség? Csak nehogy a végén egy orosz/kínai/észak-koreai/iráni pofonba szaladjanak bele, mert akkor az USA sem fogja tudni kihúzni őket a szarból.
Tegnap éjszaka - már tusoláskor - ékesszólóan és persze jó hosszan összeszedtem, hogy mi a baj a nyugattal.
Szerencsétekre már csak a lényegre emlékszem:

Ugye itt már sokszor és sokan kifejtettük azt a skizofrén érzést, amit a nyugat iránt érzünk.
Hiszen egyrészt ott van - csak a XX. század második felétől nézve - a rengeteg gaztett, amit elkövettek:
Kormányok buktatása, embertelen diktatúrák menedzselése (Pinochet, stb.), borzalmas háborúk; Vietnam, Irak (vegyi fegyverekre hivatkozás), most ordas eszmékkel együttműködés, a sor szinte végtelen.
De a politika szerte a világon - már csak a saját stabilitása miatt is - azért igyekszik inkább más országokon kiélni aljas énjét.


Úgy alakult, s itt kezdődik a skizofrénia, a nyugat a saját polgárainak, no meg a mások hergeléséért számos vonzó tulajdonsággal bírt, alkotott.
Életmód, életminőség, utazási, egyéb szabadságok, (másokon számonkért) hirdetett eszmék és ideák, no meg a fogyasztói társadalom számára letett teljesítmények; a ténylegesen minőségi termékek (autók, egyéb műszaki cikkek), no meg a popkultúra; zenék, filmek, egyéb szórakoztató produktumok.

Amiket - ne tagadjuk - irigyeltünk, vágytunk, élveztünk. Az egész világ.
Ezt kitűnően ábrázolta a Rammstein az America című klipben. (Sokadszorra, pláne ide nem linkelem be)
S azokat a régi teljesítményeket ma sem tagadjuk meg.

De ezekből a műszaki, média teljesítményekből, életszínvonalból, előnyökből, társadalmi vívmányokból stb. egyre kevesebb marad, illetve jönnek fel rá a lenézett egyebek.
Már csak a hirdetett morális fensőbbség, előny maradna.
De a mostani konfliktus végleg lerántotta a leplet (pontosabban ők maguk), hiszen Moszkva már nem a kommunista világforradalom legyőzendő megtestesült réme. S mégis.
...mert kéne potyán a nyersanyaga, energiája, termőföldje...

Nincs hidegháború, amikor azért a szovjet sportolók mégis csak részt vehettek a nyugat által szervezett sporteseményeken.
Minden ember egyenlő, meg felvilágosultság van, kivéve az orosz sportolókat, művészeket, alkotásaikat, az orosz földön élő macskákat, kutyákat, kihagytam valamit?

A nyugatból nem maradt semmi, ami eddig pozitívum volt. Csak egyetlenegy maradt, amit számos szóval próbálunk leírni, mint képmutatás, meg arrogancia, stb., stb.

Kerestem én is ezt a szót, hogy mi a bajom; hazug, manipulatív hírek, kettős mérce, stb., stb.

Megtaláltam.
S ez a szó ami mindenre jellemző, ami mára lett a nyugat; a tárgyi és szellemi termékeikre, a szónoklataikra, a tetteikre:

A Hamisság.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 385
77 078
113
ICBM fej 20 Mach sebességű visszatéréskor eleve plazmafelhőbe burkolózik, ahogy más nagy sebességű cucc is a sűrűbb légrétegekben, nem? Mondjuk nem is irányított már abban a szakaszban. Mégis 150 m körüli CEP-et adnak meg a maiaknak.
Az BM, ne keverjük össze egy rakétával. Amúgy olyan jelentős nem lehet a plazmaképződés, hisz simán követhetőek radarral.
Elvileg a plazma főleg az orrkúp körűl jön létre. A rakéta "feneke" elméletben látja a GPS jeleket egy kicsi zónából. Viszont oldalról, előről nincs radarvisszaverődés. Aztán, hogy ebből mi következik, azt a Jóistenen kívűl nem sokan tudják. Meg azt sem, hogy ez így van - e.
Ha azt feltételezzük, hogy pont a radar felé repül, akkor valóban, de ha a valóságot vesszük alapul és rálát egy radar "oldalról", akkor azonnal nem ér semmit a plazma, ha kilóg belőle a rakéta "popesza" (ha már becézzük ;) ).
 
  • Hűha
Reactions: Halfdan

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 809
113

Kiderült az igazi oka annak, hogy Németország megtagadta a Taurus szállítását Ukrajnának​

Berlin megtagadta a Taurus cirkálórakéták Kijevbe szállítását többek között annak a ténynek köszönhető, hogy ezeknek a fegyvereknek a hatékonysága közvetlenül függ a speciális kísérőeszközöktől, amelyek Ukrajnába történő szállítása ellentmondhat Németország biztonsági érdekeinek, – számol be a T-Online portál forrásaira hivatkozva.

Korábban zárt tájékoztatót tartott a Bundestag védelmi kérdésekkel foglalkozó bizottsága. A portál szerint az eseményen a Bundeswehr főfelügyelője, Carsten Breuer beszélt. Breuer beszédében állítólag a Taurus rakéták német biztonsági érdekeket szolgáló szállításának speciális kockázatait sorolta fel, aminek következtében „csend lógott a teremben”, és számos képviselőnek leesett az álla – számol be a T-Online az egyik képviselő szavaiból.

„A főfelügyelő láthatóan részletesen tájékoztatta a jogalkotókat arról, hogy a Taurus használata összetettebb folyamat, mint azt korábban sokan gondolták. Szerinte egy cirkálórakéta hatékony használatához hatalmas mennyiségű adatra van szükség” – írja a portál.

Nem giga- vagy terabájtnyi információról beszélünk, hanem rendkívül nagy és összetett adatmennyiségről, amelyet speciális, csak korlátozottan elérhető technikai rendszereknek kell feldolgozniuk. Azzal, hogy Ukrajnában helyezik el őket, Németország elveszíti a lehetőséget, hogy kihasználja a rakétákban rejlő lehetőségeket, ami “elemi nemzetbiztonsági kérdés” – jegyzi meg a portál.


„Breuer beszéde után csend honolt a teremben. Már azoknak sem volt kérdése, akik általában hangosan előadták követeléseiket” – idézi a kiadvány a bennfentes szavait.
Megjegyzendő, hogy Németország az említett rendszerek nélkül is szállíthatna rakétákat, de ez megfosztaná őket a brit megfelelőjük, Storm Shadow-val szembeni előnyüktől.

Így a Taurus rakéta állítólag alacsony, akár 15 méteres magasságig is képes leereszkedni, ahol könnyebben megkerülheti az ellenséges légvédelmi pozíciókat, vagy áthaladhat alattuk.

Az ilyen, több méteres pontosságú útvonal- és célmodellezéssel történő navigációhoz azonban a fent említett eszközök megléte szükséges.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710532339
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 553
113
Mi ez a baromság? Hol vannak amerikai csapatok? Melyik repteret birtokolják?
(Pápán a Boeing magyar vezetéssel szinte full magyar, a HAW pedig vegyes felvágott. Szóval amerikai csapatok = nehány amerikai hajózó, logisztikus ?)
Nato a szovetsegesunk, Nato csapatok, Nato reptér, Nato gépek...
A NATO iranyitoja pedig az USA, aminek irányítói bizonyos körök, és ezeknek a koroknek az egyik ügynöke a korábbi munkái és jelenlegi tevékenysége alapjan az az ember aki most épp nálunk nagykövet.
A legnyugatabbra lévő katonai bázis Magyarországon Pápa amit csak emiatt nyitottak ki újra. Pedig Kunmadaras vagy Mezőkövesd is ennyi erővel bázis lehetett volna.
Csehszlovákiat pl egy időben kicsit a Varsói szerződés szállta meg.
Na mindegy, én azért nem bízok meg az idegenekben...

Egyébként a logisztikus az egy komoly pozíció.
A Zelenszkij azt üzente
Elfogyott a regimentje
Ha még egyszer azt üzeni
A Macronnak oda kell menni
Éljen az eszkalááációóÓ!

Éljen a sok BohóóÓc!

Különben meg menjenek csak, de jobb ha inkább menekülnek, mert PUTYIN MINDENKIT KINYÍÍÍÍÍR! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


:D:D:D

Boldog Március-15-ét az itt egybesült "speciális" életformáknak! :)
Ha lesz kedvem majd csak beérem újra a témát! Addig is a Z legyen veletek! ;)
165613110085981323.jpg



magyarcsecsen tiktok dandár… Sírok hangosan! :D Vagy sixtusnak volt egy átlagos napja vagy Ursula csúszott rá a party drogokra… :D
Hát inkább csecsen legyenek bármennyire is ódivatú manapság.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 194
113
„Lesznek francia csapatok Ukrajnában. Nem lesznek vörös vonalak. Én vagyok Franciaország elnöke, és én döntök” (Macron)
A qrva anyád de büdös csigazabáló! A saját kis játékaidat játszod, de a mi életünk és halálunk a tét! Remélem még látni fogod a Notre Dam rombadőlését mielőtt végleg elhamvadsz...
Bocs, de ez nagyon kikívánkozott belőlem. Ez a nagyorrú buzi egész Európa jövőjével hazardírozik és nincs aki megmondja neki, hogy húzzon már bőrt a fogára, mert előbb-utóbb valaki levadássza! Aztán hamuként lehet ő "Franciaország elnöke", az már senkit nem fog érdekelni. Mivel utolsó ciklusa, így könnyedén emeli a tétet, neki ez már nem kerül semmibe... Rohadék!
Amióta elszólta magát ez a gerontofil gyökér (mikron) az jár az eszembe, h ez összefügg a "megnyerhető atomháború" baromságával. Francia rendelkezik annyi töltettel, amivel durva veszteség okozható (persze nekik reszeltek a válaszcsapásban, de nekik mindegy is). De a hülyék nem fogják fel, h nem csak Párizs felett csattanna a válaszcsapás, pláne ha Moszkva már kapott előtte.
Kár, h a háttérben sunnyogó milliárdosok annyira belterjesek, mint Habsburg Raffael.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 534
113
KAPOR NÉPMESÉK A HATÁRRÓL:

Összefoglaló a határról - Képek az objektív ellenőrzésről.


A felvételeken olyan ukrán söpredék holttestei láthatók, akik megpróbáltak áttörni az Orosz Föderáció államhatárán a Belgorodi területen lévő Szpodarjusino falu közelében.
Sűrű tűzharc folyik, embereink igazi tigrisek. Teljes mértékben kibaszottul megbaszták a hoholokat.
Az ukro-nácik tankok és páncélozott személyszállító járművek fedezékében próbálják evakuálni a sebesülteket és új húst hozni a vágóhídra. Az orosz védelmi minisztérium egységei TOC-okkal dolgoznak az ellenséges koncentráció területén. A határőrök a Rosgvardia és a Védelmi Minisztérium egységeivel együtt igazi hősök, akik minden ellenséges támadást visszavernek és megakadályozzák a határ áttörését.

A felvételek folytatása, ahol légi felderítőnk egy ellenséges tankot észlel Popovkában (ukrán területen). Mint korábban írtam, a tankot a mieink RPG-ről találták el.
A felvételeken egy lelőtt ellenséges tank és ukrán söpredék holttestei láthatók. Látható egy eltalált ellenséges BMP is, halott legénységgel és bujkáló túlélő AFU katonákkal.
Azonnal történelmi párhuzam ugrik be a fejemben - égő ellenséges tank, tornyán keresztekkel, a eltalált járművek körül szétszórt náci holttestek és a hazánk határait védő halálos hős határőrök.

Külföldi zsoldosok is részt vettek a szabotőrök Oroszországba való betörési kísérletében


MOSZKVA, március 15. – RIA Novosti. A Honvédelmi Minisztérium jelentése szerint a szabotőrök között, akik előző nap Ukrajnából próbáltak betörni Oroszországba, külföldi zsoldosok is voltak.
"Moszkvai idő szerint 16 óra 30 perc körül a meglepetésszerűség elérése érdekében a különleges műveleti erők harcosaiból és külföldi zsoldosokból álló ukrán szabotázscsoport két Mi-8-as helikopteren, a terepviszonyokat kihasználva, az államhatártól egy kilométeres távolságban, ukrán területen legfeljebb 30 fő leszállását hajtotta végre" - áll a sajtóközleményben.
A leszállás után a szabotőrök a határ menti faluba, Kozinkába indultak, és behatoltak több külvárosi házba. Ahogy haladtak előre, észrevették őket az orosz katonaság és az FSZB határőrei.

Az ellenséget tüzérséggel, repülőgépekkel és irányított bombákkal is megtámadtuk.
Miután jelentős veszteségeket szenvedtek el, a fegyveresek elkezdtek visszavonulni Ukrajna területére. A szabotázscsoport maradványai egy aknamezőre jutottak, ahol megsemmisültek.

“Egyidejűleg a Tornado MLRS tüze megszüntette az ellenség egy csoportját, amely a sebesült és megölt ukrán szabotőrök evakuálására törekedett. Az ukrán fegyveres erők összes vesztesége több mint 50 embert tett ki” – jelezte a minisztérium.

Az orosz biztonsági erők teljesen visszaállították a falu feletti ellenőrzést, és megtisztították a területet.

Március 12. és 14. között a nyugati csoport csapatai az FSZB-vel együtt leállították az ukrán fegyveresek több kísérletét, hogy betörjenek a Belgorod és a Kurszk régiók területére. Az ukrán fegyveres erők összes vesztesége meghaladta a másfél ezer főt, amelyből mintegy 500 menthetetlen. 18 harckocsi és 23 páncélozott harcjármű is megsemmisült.

- A kaprok igen dinamikus vergődése megfogott az értelmetlenségével, számomra felfoghatatlan ennek a célja, rosszabb mint Szirszkij darálói.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 958
41 273
113
‼️ Sztrizh UAV megsemmisült a Brjanszki terület felett - Bogomaz kormányzó

▪️Средствами A Sztarodubszkij városi körzet felett a légvédelem lelőtt egy AFU drónt.
▪️Пострадавших és nincs kár, minden szolgálat a helyszínen dolgozik.
t.me/RVvoenkor
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 801
14 377
113
Amióta elszólta magát ez a gerontofil gyökér (mikron) az jár az eszembe, h ez összefügg a "megnyerhető atomháború" baromságával. Francia rendelkezik annyi töltettel, amivel durva veszteség okozható (persze nekik reszeltek a válaszcsapásban, de nekik mindegy is). De a hülyék nem fogják fel, h nem csak Párizs felett csattanna a válaszcsapás, pláne ha Moszkva már kapott előtte.
Kár, h a háttérben sunnyogó milliárdosok annyira belterjesek, mint Habsburg Raffael.
A "Megnyerhető"-vel kapcsolatosan csak annyi, hogy egyetlen egy töltet, amely közvetlenül nem rombol és az embereket nem éri radioaktív sugárzás, fizikai sokk - a kökorszakba tolja vissza egész nyugat Európát. Ez több MT nagyságú hagyományos hidrogénbomba, francia keleti határ felett 400 km magasságban eldurrantva egészen az orosz határig minden elektromos hálózatot, energia termelést, vezetékes kommunikációt egy csapásra megsemmisít a kiváltott EMP (elektromágneses impulzus) révén.
A "zöld" energiatermelés csírájába dől be a napelemek miatt (lehetne az összeset inverterestül újra gyártani).

Ez a lehetőség egyetlen töltettel, meglepetés szinten szintén érvényes az oroszokra nézve is.

Viszont mindkét félnek a csapás után maradnak indítható hasonló eszközei , így ez eleve patthelyzet. Ezért is felesleges az interneten feltünő, több száz v ezer rakétás csapást, " nyerhető ? atomháborút" bemutatni, ez csak a polgárok ijesztgetésére való (fizessetek még adótokból Ukrajna támogatására..).
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
616
2 109
93

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 534
113
Az északi katonai körzetben aratott orosz győzelem segít megakadályozni az Armageddont

Egy amerikai újságíró két feltételt nevezett meg a nukleáris Armageddon megakadályozásának

Russell Bentley újságíró az Armageddon megakadályozásának egyik módjának nevezte Oroszország győzelmét az északi katonai körzetben

Ha az Orosz Föderáció sikeresen végrehajtja az SVO-tervét, akkor ez segít a világnak megakadályozni egy nukleáris konfliktus kitörését – mondta Russell Bentley amerikai katonai tudósító a RIA Novostinak adott interjújában.
Szerinte az egyik forgatókönyv a NATO és a kijevi rezsim veresége, majd béketárgyalások következnek.

"Vagy sikeres belső forradalmak sorozata, amelyek teljesen megdöntik az összes NATO-országot irányító fasiszta és parazita rezsimet" - mondta.

Azt is megjegyezte, hogy az első forgatókönyv reálisabbnak tűnik, de mindkettő lehetséges. Bentley úgy véli, szerencsés lesz, ha a világ nukleáris konfliktus nélkül kilábal ebből a helyzetből. Azt is megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció politikája, miszerint nukleáris fegyvereket használ, ha szükséges a túléléshez, nagyon is valóságos.



Az USA "üres párbeszédet" kínál a stratégiai stabilitásról szóló valódi megállapodás helyett

Az amerikaiak által javasolt párbeszéd a stratégiai stabilitásról "üres"

Az amerikai hatóságok által javasolt párbeszéd a stratégiai stabilitásról nem több, mint " műbalhé", és többet árt, mint használ - jelentette ki Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Szerinte. az amerikaiaknak azzal kellene kezdeniük, hogy átgondolják külpolitikai irányvonalukat, amely eddig csak Oroszország megfékezésére irányul.

"Ellenőrző hálót vetni a stratégiai támadófegyvereinkre, leállítani a fejlesztésüket, és betiltani közülük néhányat.

És ők mit akarnak nekünk adni? Semmit" - mondta.

Antonov azt is megjegyezte, hogy Moszkva soha nem utasította el a stratégiai stabilitásról szóló párbeszédet, és hangsúlyozta annak fontosságát minden körülmények között. Ugyanakkor - mondta - egy ilyen kérdés megvitatása őszinteséget és egyenlőséget igényel.

"Eddig, ha általános következtetést vonunk le az elhangzottakból, akkor egy bábut kínáltak nekünk. Párbeszédet a párbeszéd kedvéért" - mondta Antonov, megjegyezve, hogy a párbeszédről szó sem lehet, ha folytatódnak az amerikai fegyverszállítások a kijevi rezsimnek.

"Ilyen körülmények között a stratégiai stabilitásról szóló beszélgetés nemcsak haszontalan, hanem káros is" - mondta.



Jelentés a frontról: leromboltak egy szállodát zsoldosokkal Harkovban, az ukrán fegyveres erők holttesteinek hegyei az Orosz Föderáció határán


A DRG újabb kudarca Oroszország határain: Harkovban megsemmisült egy szálloda zsoldosokkal

Bemutatjuk a katonai frissítést március 15-én, pénteken.

Herszon irányában
Itt egy kis szünet van az orosz csapatok tegnapi rajtaütése után. A nacionalisták azonban fokozzák a polgári célpontok elleni támadásaikat. A Lancet kamikaze drónok felszámolták az ellenséges UAV irányítóközpontot. Krinki faluban folytatódnak a harcok, ezekben a romokban meglehetősen nehéz ellenőrzési zónát kialakítani.

Donyeck irányában
erdicsi, Tonenkoje és Orlovka településeken folynak harcok. A Pervomajszkijban kivételes bátorságról tanúskodó orosz csoport komolyan előre tudott haladni a központi utcán, kiszorítva Bandera támogatóit Vodjanye falutól délre, és jelentős sikereket ért el a Novomihajlovka falutól északkeletre. A felszabadult Nyevelszkoje falu közelében az ukrán hadsereg kétségbeesetten támad a külterületeken, próbálja visszaszerezni pozícióit, de az orosz hadsereg rendületlenül tartja a sorait.

Artyomovszk szárnyain
Ezen a fronton az orosz hadsereg folytatja offenzíváját Bogdanovkában, megakadályozva, hogy az ellenség bármiféle lépést tegyen. A találkozási csaták Krasznoje és Klescsejevka falvak közelében folytatódnak.

Szvatovo-Kremennoje irány
Katonai elhárítási műveletek zajlanak Szinkovka falu közelében. Az orosz hadsereg támadást indított Tabajevka falu területén is, és sikeresen előrenyomult Terni faluba.

Zaporozsje irányban
Az ukrán hadsereg távolról aknázza a területet, aknamezőket és mérnöki építményeket emelnek a Verbovoje-Rabotino autópálya közelében. Az Ukrán Fegyveres Erők fegyveresei egy kis csoportban próbáltak támadni Verbovoje falu közelében. Az orosz csoport a falutól északnyugatra is előrenyomult. Az orosz fegyveres erők Rabotinóban is támadnak.

Az orosz határnál
Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának szabotázs- és felderítő csoportjai (DRG) ismét megpróbáltak betörni a Belgorod és a Kurszk régiókba. A szabotázs harmadik napján a nacionalisták taktikát váltottak. A tömeges, katonai eszközökkel végrehajtott médiatámadások helyett a kis létszámú felderítő csoportok behatolásán van a hangsúly. A fő ellenségeskedések Szpodarjusino falu közelében zajlanak. A taktika változása ellenére a szabotázs eredménye ugyanaz – az ukrán fegyveres erők teljes veszteségei. A Kurszk régióban található Tyotkino falut ismét ágyúzták, Belgorodban és Grajvoronban pedig a nap nagy részében nem csillapodott a légi fenyegetettség jelzése, a régió fővárosában az infrastruktúra tönkretétele és halálos áldozatok száma történt.
Az ukrán fegyveres erők megsemmisült páncélozott járművei és holttestek hegyei jelenleg Ukrajna területén vannak, mivel sokan soha nem tudták elérni a határt. Most van egy ilyen temető Popovka falu közelében, a Szumi régióban.

Folytatódik a telefonos terrorizmus. A belgorodiakat folyamatosan tájékoztatják az evakuálásról, abban a reményben, hogy pánikot szítanak a civil lakosság körében. A biztonsági erők hamis bejelentést kaptak a Vöröskereszt járművében utazó szabotőrökről. 24 órán belül több tucat ukrán drónt lőttek le és szálltak le.

Ukrajna hazai frontja
Az orosz légierő megsemmisített egy hidat a Szumi régióban a Vorszkla folyón, az orosz hadsereg rakétái és drónjai pedig legalább 4 elektronikus hadviselési és felderítő állomást vettek célba a Szumi és Harkov régiókban. Ez a katonai infrastruktúra biztosította az ukrán fegyveres erők egységeinek felderítő tevékenységét és operatív irányítását. Megsemmisültek a drónkilövések helyszínei, az ukrán hadsereg felszerelései és személyzete is.

Tájékoztatás érkezett arról, hogy Harkovban eltaláltak egy szállodát, ahol külföldi zsoldosok laktak.

- Nem hiányzik az SBU-nak, és/vagy a Radának néhány rakéta már?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látszik az elnökválasztás alatt folyamatos támadások lesznek
B+ kigyullad egy random autó valahol és már nyomják a süket dumát :D
Ez most jót röhögtem :D
Csak arra lennék kíváncsi Tesla volt-e vagy valami 30+ éves Zsiguli ami megöngyilkolta magát.


Azt szivárogtatták, hogy az oroszok már 2 hete tudták hol fognak támadni az ukránok, ezért a határon állomásozó sorállományt titokban kicserélték VDV-re/zsoldosokra, így mikor az ukrán támadás a tervezett helyen és időben megindult csapdába rohantak.
Úgy látszik már elég magas ukrán katonai körökben is vannak kollaboránsaik.


Fronton a helyzet változatlan


Modern légiháború


Drón


nemnato katonák ukrajnában
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 809
113

Az ellenség lecsapott Belgorod és Kurszk régióra, ott voltak sebesültek (+ FOTÓ, VIDEÓ)​

Március 16-án éjjel az ukrán fegyveres erők ismét csapásokat mértek Belgorod és Kurszk térségére.

A Honvédelmi Minisztérium jelentése szerint az ellenség egy repülőgép típusú UAV-t, egy Tochka-U taktikai rakétarendszert és egy cseh gyártmányú RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszert használt.

„A szolgálati légvédelmi rendszereket elfogták és megsemmisítették: öt ukrán UAV-t a Kurszk régió területe felett; három UAV, egy rakéta és egy Tochka-U rakéta a belgorodi régió területe felett” – közölte a katonai osztály.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi régió kormányzója felvilágosított, hogy a Grayvoronsky városi körzetben található Glotovo faluban az ukrán fegyveres erők kamikaze drónnal támadtak meg egy úton haladó személygépkocsit.

„A robbanás következtében az autó kigyulladt, és a benne ülő 5 ember megsérült.
...

FRISSÍTVE

09:00.
A cseh MLRS „Vampire” további 8 lövedékét és két ukrán repülőgép-típusú UAV-t semmisítettek meg a légvédelmi erők a belgorodi régió területe felett – írja a Honvédelmi Minisztérium.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710568042


Összefoglaló 2024. március 16-án reggel

▪️Az államhatár kurszki és belgorodi szakaszán az ellenség továbbra is az áttörést kísérli meg. Rakéta tüzérséget, aknavetőket, tankokat és egyéb páncélozott járműveket használ. Az ellenség megsemmisül a határ megközelítésekor. Az ukrán fegyveres erők hatalmas támadásokat indítanak az MLRS-től a belgorodi régió különböző települései, köztük Belgorod ellen. Sok civil megsebesült, néhányan pedig meghaltak. A nácik nyilvánvalóan civil járműveket pusztítanak drónokkal. Ezenkívül a Belgorod , Kursk , Tula és Kaluga régiókat megtámadják repülőgép típusú kamikaze UAV-k. Csapataink bátran tartják a védelmet, megtorló és megelőző csapásokat hajtanak végre, az objektív ellenőrző felvételek tanúskodnak hatékonyságukról: az ellenség felszerelése és emberereje megsemmisül. A harcok folytatódnak.

▪️Tegnap az Orosz Fegyveres Erők rakétatámadást indítottak az egyik odesszai szanatórium ellen, és legalább 550 embert öltek meg a Belügyminisztériumból ("Ljut" és "Cunami"), köztük két ukrán tábornok. Az SBU operatív tisztjeit sürgősen a régióba küldték, hogy kémelhárítási tevékenységet végezzenek.

▪️A Herson régióban a szavazás hátterében az ukrán fegyveres erők fokozzák a civilek elleni támadásokat. Így Kahovkában az épület, ahol a szavazás zajlott, ágyúzással megrongálódott. Támadások történtek Gornosztajevka ellen. Briljovkán a községi tanácshoz repült lövedék (ott szavazóhelyiség van, két civil megsérült). Szkadovszkban a művelődési ház közelében felrobbant egy urnába ültetett IED. Még mindig van ellenség az Antonovszkij hídnál és Krynkiben.

▪️A Zaporozsjei Frontról az ejtőernyősök jelentik, hogy Rabotinóban csapataink ellenőrzésük alatt tartják a falu déli részét és központját. Az orosz fegyveres erők páncélozott járművekkel értek el a központba, támadócsoportokat tettek le, és az ellenséges lövészárkok kiterjedt hálózatát tisztítják ki. Verbovoyénál is támadó akcióba léptek. Az ellenség tartalékokat vont fel és ellentámadásba lendül.

▪️Ugledartól délnyugatra ( Sevcsenkovótól északra ) az ellenség azt jelenti, hogy csapataink 1 km-re az Ukrán Fegyveres Erők védelmének mélységébe nyomulnak.

▪️Avdejevszkij irányban az orosz hadsereg Orlovkánál halad előre , nehéz lángszóró rendszerek segítségével megszüntetve az ellenséges munkaerőt az elülső párkányokon .

▪️Donyeckben három gyerek halt meg náci lövöldözésben: 2021-ben, 2007-ben született lányok és egy 2014-ben született fiú . Az ellenség összesen több mint 100 lövedéket lőtt ki a DPR polgári lakosságára .
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy


Avdeevka irány: harcok a Berdychi-Tonenkoe vonalon
2024. március 16. 10.00-ig

Az elmúlt napokban heves harcok dúltak Avdejevka irányában Berdycsiben és Tonenkoében , ahol az Orosz Fegyveres Erők „be tudtak szállni” a vállai” az Avdejevkából visszavonuló Ukrán Fegyveres Erők egységeinek .

Az ellenség azonban elég gyorsan magához tért, és gyorsan erősítést tudott átvinni a szektorba, így számbeli fölényt teremtett az egész irányban, és március 6 -ig több mint 15 dandárt gyűjtött össze .

Így az ukrán fegyveres erők meg tudták állítani az orosz fegyveres erők gyors előrenyomulását, még akkor is, ha kezdetben saját állományukat tüzérséggel kellett levágniuk a kiürítési útvonalakról.

▪️Az ellenség számbeli fölénye ellenére a csaták helyzetivé válnak. Az orosz fegyveres erők jelen vannak Tonenkoye- ban és Orlovkában , valamint Berdicsi keleti külvárosában . Az ellenség Szemenovkára támaszkodva páncélozott járművekkel ellentámadásba lendül, de nem tudja kiszorítani az orosz erőket.

▪️Az északi szárny Berdychiben, amely a legnehezebb az RF fegyveres erők számára, és fontos az ukrán fegyveres erők számára, a Petrovszkojen nyugszik, és az AKHZ és a hamulerakó támogatja. Bár a felderítő UAV-ok csökkentették a magasságok parancsnoki szerepét, mégsem tudják teljesen hatástalanítani. Az ukrán fegyveres erők azonban aktívan használnak páncélozott járműveket, miközben a támadócsoportok láthatóan nem rendelkeznek páncéltörő fegyverekkel.

▪️Aggodalomra ad okot az a tény is, hogy az Ocheretinótól nyugatra fekvő Progress faluban evakuációs pontot szerveztek . Az ellenség megkísérelhet támadásokat szervezni az előrenyomuló orosz egységek szárnya ellen, Novobakhmutovkára és Szolovjevóra támaszkodva, ahol elég sűrű a telepítés egy viszonylag rejtett előrenyomuláshoz.

▪️Berdicsitől délre , Orlovkában és Tonenkoében valamivel jobb az orosz erők helyzete, hiszen Szemenovkából mindössze két út vezet Orlovkába, Tonyenkoétől nyugatra pedig 4-6 kilométernyi szántó és ültetvény található Umanszkojáig és Jasznobrodovkáig, amely megnehezíti az ellenséget az ellentámadások megszervezésében.

▪️Ugyanezen a területen mérnöki munkák is folynak az S-051801 Orlovka - Umanszkoje - Netailovo útvonalon, és a Karlovszkoje víztározó keleti partján fekvő Umanszkoje és Yasnobrodovka magaslatok rendkívül kényelmes természetes védelmi vonalat képviselnek.

▪️Az orosz fegyveres erők azonban a jelenlegi helyzetet figyelembe véve is kísérleteket tesznek a támadásra. Tonenkytől nyugatra egy páncélos csoport gyalogsággal megszállta egy tehenészet romjait. A Berdychi körzetben áttörés történt Szemenovka külvárosáig, de további konszolidáció nélkül. Az ellenség saját gyalogsági harcjármű leszállójával állította meg a támadást.

❗️Ezenkívül az offenzíva első napjaiban előbukkanó „zsebeket” Orlovkától északra és délre legalább részben megtisztították. Az ellenséges gyalogság maradványait a „Sunlighters” hatalmas csapásainak vetették alá: az ellenséget egyszerűen kiégették.

Általánosságban elmondható, hogy a helyzetet nagyban bonyolítja az ellenséges drónok bősége. Nemcsak a járműveket és a páncélozott járműveket, de még az egyes katonákat is leejtik és csapják le az FPV drónok, ami azt jelzi, hogy fegyverekben nincs hiány. Ez pedig nemcsak az előléptetést bonyolítja, hanem elvileg a korábban betöltött pozíciók megtartását is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
906
10 284
93
Vsz. Macron nem véletlenül említette Ogyesszát, amikor a bevonulásról fantáziált. Úgy tűnik Ukrajna összeomlása nyugaton is reális forgatókönyvvé vált. Ha megtörténik, és így az orosz kisebb áldozatok árán képessé válik elfoglalni az ukrán tengerpartot, eljut Transznyisztriáig. Ez egy olyan stratégiai vereség az USA-nak a térségben amivel a háború előtt valószínű nem számolt. A történelemben először nem a Nato kúszik keletre, hanem az orosz nyugatra. Be is vannak fosva - bár megjegyzem az önteltségükön kívül másban nem esne így sem kár, de a nyugati arroganciába ez se fér bele. Ezért ment a parancs Macronnak (szétnézve az eu-ban egyébként logikus választás a személye), hogy készítse fel a közvéleményt arra hogy Ogyesszát megszállják a nyugati csapatok, ami nyílván féket jelentene az oroszoknak. Lévén az orosz az egyetlen aki realista ebben a játékban, így némileg kiszámítható. Akár sikerülhet is ez a terv, de ugyanakkor az, hogy eljutottak ide, rámutat komoly szellemi gyengeségekre ami az utóbbi években elharapódzott nyugaton - szakértők helyett hibbant törtető karrieristák vannak mindenhol. Mi meg ilyenektől függünk.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 775
93
Görögország fegyvercsomagot ajánlott fel ukrajnának. Érdekes darabok, annyi szent :D
70 db M114A1 tarack meg némi muníció. Mind múzeumi darab. De azokkal a lövegekkel jó közel kell menni az oroszokhoz.
A görögök már korábban is adtak fegyvert az ukránoknak, ha görög miniszterelnököt ki akarták volna nyírni az oroszok, meg is tették volna! Zselének is azóta nagy az arca, amióta megüzente Putyin, hogy nem akarja kinyírni. Az biztos, hogy ez a görög sem Görögországért és a görög népért dolgozik. Bár ez már 40 éve így megy náluk. Kezték azzal, hogy eladták a tejiparukat a németeknek.
Ezek a fegyverek, na meg az orosz segítség is jól jönne egy esetleges török támadáskor. Ennyire nem szabadna rövidlátónak lenni.