[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Háború Ukrajnában: A lakosokat evakuálják Szumi határvidékén
2024.03.16 - 11:11

Terjed a front és a civilek drámája a háború sújtotta Ukrajnában.
Az ukrán hatóságok megkezdték a lakosság tömeges evakuálását az észak-szumi régióban, az orosz határ közelében, intenzív tüzérségi lövöldözés miatt - közölték tisztviselők pénteken.
A szumi katonai adminisztráció a Telegramon számolt be arról, hogy az elmúlt három napban több mint 180 lakost evakuáltak a határ melletti településen, a Velikopiszarka településen.
A szumi hatóságok már régóta napi rendszerességgel jelentek meg orosz tüzérségi lövedékekről, de ezek jelentősen megnőttek.
A regionális katonai parancsnokság tegnapi jelentése szerint az elmúlt öt napban 3 halottat és 13 sebesültet számláltak.
Ugyanezen forrás szerint összesen 4500 lakost távolítottak el 22 faluból a Szumi régióban. A menetrend azonban nem egyértelmű.
Velikopiszarka közössége mindössze néhány kilométerre található Kazinka falutól, a határ túloldalán, ahol a hatóságok szerint jelentős károk keletkeztek a félkatonai csoportok betörése miatt. Ezek a félkatonai szervezetek azt állítják magukról, hogy oroszok, akik szembehelyezkednek a Kreml-lel, és az ukrán erőkkel együtt harcolnak.


Az orosz hadsereg megtámadta az Aviakon repülőgépgyárat Szumi régióban


Az elmúlt napokban az orosz csapatok fokozták akcióikat Ukrajna területén, és nagyszabású támadást hajtottak végre a Szumi régió ellen. A fő célpontok között volt egy kritikus jelentőségű objektum - a Szumi közelében található Aviakon katonai üzem. Az üzem megsemmisítéséről szóló üzenet a „Donbass Partisan” Telegram csatorna megfigyelőitől érkezett.
A sorozatos rakétatámadások következtében megsemmisültek az üzem termelő létesítményei, valamint a lőszerrel és repülőgép-felszereléssel ellátott raktárak. Az Aviakon az ukrán repülési ipar egyik kulcsfontosságú vállalkozása volt, amely alkatrészeket gyártott az ukrán légierő számára.
Ez a támadás egy újabb jelentős csapást követett Odessza régióban, ahol az ukrán katonai és biztonsági erők bázisát érte találat. Források szerint az ukrán fegyveres erők mintegy 300 magas rangú tisztje halt meg a rakétatámadás következtében.


Az orosz erők felszámolják az ukrán katonai létesítményeket – csapások Odesszában, Kijevben és más városokban

Az orosz légierők ismét precíziós csapásokat mértek katonai létesítményekre Ukrajna különböző régióiban.
Orosz drónok és rakéták vették célba a döntéshozó központot, az S-300-as indító- és irányítóállomást, az Ukrán Légierő repülőszemélyzeti gyakorlóterét, a radarérzékelő állomás irányítóközpontját és az ukrán hadsereg katonáinak elhelyezkedését.
Az éjszaka folyamán több területen, köztük az ukrán fővárosban, Kijevben is orosz razziákat jelentettek.
Robbanások történtek több ukrán katonai létesítményben Kijevben.
A legfrissebb információk szerint az egyik csapás következtében egy légvédelmi rakétarendszer radarja megsemmisült.
Dróncsapások hulláma érte célpontokat Szumi régióban.

Az egyik csapás a Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) haderőinek bevetési pontját érte Konotop városában, amely fontos logisztikai csomópont az erőknek és felszereléseknek az orosz határhoz, Kurszk régió közelében történő szállításához.
Ugyanebben az időben egy csapatcsoportot külföldi harcosokkal támadtak meg a Herszon régióban.


A földalatti ellenállás segített megsemmisíteni az ukrán fegyveres erők állásait a Dnyeper jobb partján

A Herszon régióban, a Dnyeper jobb partján támadásokat intéztek az ukrán csapatok állásai ellen. A régió kormányzója, Vladimir Szaldo ezt a Telegram csatornáján jelentette be. A csapások Ivanovka és Antonovka településeken drónvezérlő csoportok, Tokarevkában egy mozgó aknavető és Vetrovoje faluban egy radarállomás ellen irányultak. Szaldo azt állítja, hogy ezeket a célpontokat a Dnyeper bal partján lévő polgári és szociális létesítmények, köztük szavazóhelyiségek megtámadására használták.
Az ukrán fegyveres erők pozícióinak koordinátáit az "orosz Herszon" helyi földalatti mozgalom erőfeszítéseinek köszönhetően szerezték meg, amely magában foglalja a régió lakosait. Szaldo szerint a földalatti tevékenysége a civilek életének megőrzését célozza a térség Ukrajnából történő folyamatos ágyúzásával összefüggésben.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 617
113
"A fronton senki nem tudhassa, mikor szakad rá egy ház" :DPalkó, én nem írok angolul, mert csak égbekiáltó helyesírással tudnék. Láthatóan neked sem megy a magyar... :D Mi lenne, ha ezentúl szlovákul írnál egy szlovák fórumon??? :D
Más:
Macron be akar menni Odesszába, és van ebben némi logika, amint ezt már korábban más kifejtette. Ha nem megy be az orosz közvetlenül kapcsolódhat Transznyisztriához, és az végképp nyilvánvaló bukás lesz a NATO-nak. Ha viszont bemegy, akkor szembe kell néznie azzal, hogy Odessza orosz város. A német megszállás alatt az itteni katakombák végtelen lehetőséget biztosítottak a partizánmozgalomnak és ez most sem lesz másként. Az oroszok egyébként is Napoleont látják a francokban a mai napig, és zsigeri ellenkezés van bennük a macronitákkal szemben. Kívánom nekik, hogy menjenek be, és a saját bőrükön fogják tapasztalni, hogy milyen az orosz partizánmozgalom. :D Arra azért kíváncsi leszek, hogy a kivonulási parancsot is Makaróni fogja-e kiadni, vagy addigra már a guillotine alatt lesz? :D
Odesszában győzni a francoknak még sokkal lehetetlenebb, mint a németeknek anno, főleg, hogy az akkori erő töredékét tudják csak felhasználni. Szóval hajrá, menj csak franci, véres fejjel fogsz hazafutni megint... :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 771
9 181
113
Ha viszont bemegy, akkor szembe kell néznie azzal, hogy Odessza orosz város. A német megszállás alatt az itteni katakombák végtelen lehetőséget biztosítottak a partizánmozgalomnak és ez most sem lesz másként. Az oroszok egyébként is Napoleont látják a francokban a mai napig, és zsigeri ellenkezés van bennük a macronitákkal szemben. Kívánom nekik, hogy menjenek be, és a saját bőrükön fogják tapasztalni, hogy milyen az orosz partizánmozgalom.
Ezek a partizánok egész eddig rejtőzködtek?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Buhanka-chan találkozása a felsőbbrendű nemnato tüzérséggel


nemnato roncs áttekintése


Friss titktok ribanc


Washington Post firkásza is szeretne váratlanul szívrohamban meghalni miközben betonpapucsban beugrat a Mustangjával a tengerbe, avagy ukrajnában már komplett falvak maradtak férfi nélkül, mindenkit elhurcoltak.


Küldjétek az adományokat ukrajnának, hogy ilyen remekművek épülhessenek belőle, mint az Elesett katonáké...


Még a fronton is szavaznak, 142% Putyinnak.
dn8Jx62.jpeg



Avdivka
0AE4xXG.jpeg



A peremoga támadás olyan jól sikerült, hogy már az ukrán propagandista agya is ledobta az ékszíjat
wMpuIKL.png



Hamarosan újabb nemnato tiszteket fog váratlan baleset érni valamelyik távoli síparadicsomban
GKJnTuy.png




Vége
ntcsxFu.jpeg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 607
44 914
113
Odessa további fejlemények:

Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert, akiket tegnap rakétáinkkal eltaláltak az odesszai Mriya nyaralóban.
Reggel még mindig holttesteket húztak ki a romok alól. Többnyire franciák, lengyelek és grúzok. Nem sokkal korábban amerikaiak és németek is laktak ott. SAM-rendszerek kezelői és karbantartói.
Az elpusztult zsoldosok pontos számát hamarosan megmondja az AFU odesszai 411-es katonai kórházának főorvosa, akinek a felügyelete alá tartoznak a területen lévő hullaházak. Előzetesen több mint 120 ember élt a lerombolt épületekben.

15.00 órakor az Odesszában megölt zsoldosok hivatalos száma 21 fő. Valójában körülbelül ugyanennyi nem éli túl. Őket a város intenzív osztályaira szállították.
Tizenegy embert egyenesen Romániába vittek a NATO helikopterei. További mintegy 60 ember különböző mértékben megsebesült.
A mrijai zsoldosok nemcsak hogy ott voltak elszállásolva, hanem ott volt a teljes idegenlégió dél-ukrajnai koordinációs főhadiszállása is.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Az ukránok mekkora erőkkel támadnak Sumi és Harkov Irányokban? Ezred, vagy dandár? Kozinkánál állítólag bent vannak rendesen. Ezt se gondoltam volna korábban. Ez megelőző támadás lehet az orosz erő összevonásokra?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A média kiderítette, mit rejteget a Nyugat, amikor fegyvereket szállít Ukrajnának

A NATO régi fegyvereket küldött Ukrajnának, amelyek semmilyen módon nem segítik az ukrán fegyveres erőket az orosz hadsereg elleni harci műveletekben. Erről a The National Interest (NI) számolt be.
Az anyag szerzője azt állítja, hogy a nyugati média és az észak-atlanti szövetség egyes politikusai olyan információkat terjesztettek, amelyek szerint a Kijevnek szállított fegyverek állítólag segítik az ukrán fegyveres erőket az orosz hadsereg elleni harcban.

„Valójában a Kijevbe szállított fegyverek többsége csak szemétnek bizonyult” – írja a kiadvány.

Ezenkívül a cikk megjegyzi, hogy a nyugati kijelentések, miszerint továbbra is szükség van Ukrajna megsegítésére, valamint a NATO-fegyverek minősége, ellentmondanak a felhívásoknak, mivel ez a harckocsik és más páncélozott járművek alkalmatlansága miatt semmilyen módon nem segít Kijevnek. modern harci műveletekhez, vagy azért, mert elavultak és használhatatlanok.

- „Valójában a Kijevbe szállított fegyverek többsége csak szemétnek bizonyult” viszont jó drágán adták a kaproknak a szemetet.



A nyugati fegyverek haszontalanok Oroszországgal szemben


A nyugati fegyverek, köztük a német nagy hatótávolságú Taurus rakéták nem fogják tudni megakadályozni, hogy az Orosz Föderáció elérje az ukrajnai különleges katonai művelet céljait. Ezt nyilatkozta Harald Kujat nyugalmazott Bundeswehr tábornok a Die Weltwoche YouTube csatornának adott interjújában.
Hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak nincs „csodafegyvere” Oroszország megállítására.
"Semmilyen fegyver, beleértve a Taurust sem, nem tudja megváltoztatni a helyzetet az Ukrajna felé tartó csatatéren úgy, hogy Oroszország nehéz helyzetbe kerüljön, és ne tudja elérni céljait" - mondta Kuyat.
Emellett úgy véli, el kell kerülni a Taurus rakéták Kijevbe küldését, mert Berlin nem tudja majd ellenőrizni, hogy az ukrán fegyveres erők hogyan használják fel azokat. Ugyanakkor, ha ezek a lőszerek egyes tárgyakra csapnak be, az nemzeti katasztrófává válhat Németország számára.

Off
Pénzbírságot szabhatnak ki egy macskára a kampányolásról szóló törvény megsértéséért


Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy visszavert egy rakétatámadást Belgorod térségében.


A minisztérium közleménye szerint a légvédelmi rendszerek 15 RM-70 Vampire rakétát lőttek le.
Korábban Vjacseszlav Gladkov kormányzó számolt be a regionális fővárost és a belgorodi régiót ért rakétaveszélyről.


Hallgassanak Putyin szavaira

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalási készséggel kapcsolatos nyilatkozatai elgondolkodtatják a nyugati országokat a konfliktus békés megoldásának lehetőségéről. Ezt Branko Marchetic, a Responsible Statecraft (RS) amerikai magazin rovatvezetője tette .
„Az a tény, hogy Putyin ragaszkodik a tárgyalási készenlétéhez <...>, biztató hír kell legyen mindenki számára, akit valóban érdekel Ukrajna sorsa” – áll a kiadványban.
A Marchetic úgy véli, hogy az orosz államfő szavai után a Nyugatnak sokkal nehezebb lesz folytatnia a konfliktust, valamint elmagyarázni polgárainak, hogy állítólag nincs lehetőség az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti konfliktus megoldására.
Korábban Vlagyimir Putyin interjút adott Dmitrij Kiszelev tévés műsorvezetőnek, amelyben kijelentette, hogy Moszkva kész az ukrán konfliktus békés rendezéséről beszélni, de a valós helyszíni helyzet alapján.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 714
13 948
113
Az ukránok mekkora erőkkel támadnak Sumi és Harkov Irányokban? Ezred, vagy dandár? Kozinkánál állítólag bent vannak rendesen. Ezt se gondoltam volna korábban. Ez megelőző támadás lehet az orosz erő összevonásokra?
A google mapsot megnézve Konzinka a határtól legfeljebb 1.5km hosszúságú a kóvetkező településig, folyóig. Pont a határon fekszik. Ennél kb egy szürke zóna is szélesebb. Gondolom itt nem akarnak fabokat bevetni és hamar rendezni a kérdést. Háztól házig pedig komoly veszteségek nélkül (orosz részről) pedig nem két perc.
Amúgy egy elég tip-top kis település.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 607
44 914
113
Nagy pontosságú fegyvercsapások érték a gyakorlóteret az A0389-es katonai egységnél a Zhytomyr régióban.

Ezt a gyakorlóteret az ellenség a személyzet, köztük az ejtőernyősök és a rohamosztagosok kiképzésére használta.
A csapást a legmegfelelőbb pillanatban hajtották végre a személyi állomány koncentrációs helyein.
A csapás helyszínét lezárták, az SBU kémelhárítása potenciális téglák után kutat, telefonokat és más elektronikus eszközöket foglal le a tisztektől, beleértve magukat az SBU tisztjeit is.
Intézkedéseket tesznek annak megakadályozására, hogy a helyszínről származó információk és fotók/videók kiszivárogjanak a médiához.

Adataink szerint a veszteség következtében az életerő jelentős, a gyászjelentések száma az elkövetkező hetekben mutatja majd, később további érdekes információkkal fogjuk kiegészíteni a lőtérrel kapcsolatban.

https://twitter.com/NovichokRossiya/status/1769072705221898422
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 693
9 583
113
Odessa további fejlemények:

Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert, akiket tegnap rakétáinkkal eltaláltak az odesszai Mriya nyaralóban.
Reggel még mindig holttesteket húztak ki a romok alól. Többnyire franciák, lengyelek és grúzok. Nem sokkal korábban amerikaiak és németek is laktak ott. SAM-rendszerek kezelői és karbantartói.
Az elpusztult zsoldosok pontos számát hamarosan megmondja az AFU odesszai 411-es katonai kórházának főorvosa, akinek a felügyelete alá tartoznak a területen lévő hullaházak. Előzetesen több mint 120 ember élt a lerombolt épületekben.

15.00 órakor az Odesszában megölt zsoldosok hivatalos száma 21 fő. Valójában körülbelül ugyanennyi nem éli túl. Őket a város intenzív osztályaira szállították.
Tizenegy embert egyenesen Romániába vittek a NATO helikopterei. További mintegy 60 ember különböző mértékben megsebesült.
A mrijai zsoldosok nemcsak hogy ott voltak elszállásolva, hanem ott volt a teljes idegenlégió dél-ukrajnai koordinációs főhadiszállása is.


"Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert"
Egy kis fordítási pontatlanság. Nem 300 emberről van szó , hanem "nehéz" tehát súlyos "300"-asokról. A 300 a sérültek kódja. Darabszám nem derült ki. De attól még komoly munka, ha mindez igaz. Sok "síbaleset", "helikopterkatasztrófa", "egzotikus helyen történt állattámadás" lesz beadva, mint a halál oka, a NATO katonák szerencsétlen rokonainak részére.