[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Buhanka-chan találkozása a felsőbbrendű nemnato tüzérséggel


nemnato roncs áttekintése


Friss titktok ribanc


Washington Post firkásza is szeretne váratlanul szívrohamban meghalni miközben betonpapucsban beugrat a Mustangjával a tengerbe, avagy ukrajnában már komplett falvak maradtak férfi nélkül, mindenkit elhurcoltak.


Küldjétek az adományokat ukrajnának, hogy ilyen remekművek épülhessenek belőle, mint az Elesett katonáké...


Még a fronton is szavaznak, 142% Putyinnak.
dn8Jx62.jpeg



Avdivka
0AE4xXG.jpeg



A peremoga támadás olyan jól sikerült, hogy már az ukrán propagandista agya is ledobta az ékszíjat
wMpuIKL.png



Hamarosan újabb nemnato tiszteket fog váratlan baleset érni valamelyik távoli síparadicsomban
GKJnTuy.png




Vége
ntcsxFu.jpeg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 030
41 776
113
Odessa további fejlemények:

Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert, akiket tegnap rakétáinkkal eltaláltak az odesszai Mriya nyaralóban.
Reggel még mindig holttesteket húztak ki a romok alól. Többnyire franciák, lengyelek és grúzok. Nem sokkal korábban amerikaiak és németek is laktak ott. SAM-rendszerek kezelői és karbantartói.
Az elpusztult zsoldosok pontos számát hamarosan megmondja az AFU odesszai 411-es katonai kórházának főorvosa, akinek a felügyelete alá tartoznak a területen lévő hullaházak. Előzetesen több mint 120 ember élt a lerombolt épületekben.

15.00 órakor az Odesszában megölt zsoldosok hivatalos száma 21 fő. Valójában körülbelül ugyanennyi nem éli túl. Őket a város intenzív osztályaira szállították.
Tizenegy embert egyenesen Romániába vittek a NATO helikopterei. További mintegy 60 ember különböző mértékben megsebesült.
A mrijai zsoldosok nemcsak hogy ott voltak elszállásolva, hanem ott volt a teljes idegenlégió dél-ukrajnai koordinációs főhadiszállása is.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 401
2 683
113
Az ukránok mekkora erőkkel támadnak Sumi és Harkov Irányokban? Ezred, vagy dandár? Kozinkánál állítólag bent vannak rendesen. Ezt se gondoltam volna korábban. Ez megelőző támadás lehet az orosz erő összevonásokra?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A média kiderítette, mit rejteget a Nyugat, amikor fegyvereket szállít Ukrajnának

A NATO régi fegyvereket küldött Ukrajnának, amelyek semmilyen módon nem segítik az ukrán fegyveres erőket az orosz hadsereg elleni harci műveletekben. Erről a The National Interest (NI) számolt be.
Az anyag szerzője azt állítja, hogy a nyugati média és az észak-atlanti szövetség egyes politikusai olyan információkat terjesztettek, amelyek szerint a Kijevnek szállított fegyverek állítólag segítik az ukrán fegyveres erőket az orosz hadsereg elleni harcban.

„Valójában a Kijevbe szállított fegyverek többsége csak szemétnek bizonyult” – írja a kiadvány.

Ezenkívül a cikk megjegyzi, hogy a nyugati kijelentések, miszerint továbbra is szükség van Ukrajna megsegítésére, valamint a NATO-fegyverek minősége, ellentmondanak a felhívásoknak, mivel ez a harckocsik és más páncélozott járművek alkalmatlansága miatt semmilyen módon nem segít Kijevnek. modern harci műveletekhez, vagy azért, mert elavultak és használhatatlanok.

- „Valójában a Kijevbe szállított fegyverek többsége csak szemétnek bizonyult” viszont jó drágán adták a kaproknak a szemetet.



A nyugati fegyverek haszontalanok Oroszországgal szemben


A nyugati fegyverek, köztük a német nagy hatótávolságú Taurus rakéták nem fogják tudni megakadályozni, hogy az Orosz Föderáció elérje az ukrajnai különleges katonai művelet céljait. Ezt nyilatkozta Harald Kujat nyugalmazott Bundeswehr tábornok a Die Weltwoche YouTube csatornának adott interjújában.
Hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak nincs „csodafegyvere” Oroszország megállítására.
"Semmilyen fegyver, beleértve a Taurust sem, nem tudja megváltoztatni a helyzetet az Ukrajna felé tartó csatatéren úgy, hogy Oroszország nehéz helyzetbe kerüljön, és ne tudja elérni céljait" - mondta Kuyat.
Emellett úgy véli, el kell kerülni a Taurus rakéták Kijevbe küldését, mert Berlin nem tudja majd ellenőrizni, hogy az ukrán fegyveres erők hogyan használják fel azokat. Ugyanakkor, ha ezek a lőszerek egyes tárgyakra csapnak be, az nemzeti katasztrófává válhat Németország számára.

Off
Pénzbírságot szabhatnak ki egy macskára a kampányolásról szóló törvény megsértéséért


Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy visszavert egy rakétatámadást Belgorod térségében.


A minisztérium közleménye szerint a légvédelmi rendszerek 15 RM-70 Vampire rakétát lőttek le.
Korábban Vjacseszlav Gladkov kormányzó számolt be a regionális fővárost és a belgorodi régiót ért rakétaveszélyről.


Hallgassanak Putyin szavaira

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalási készséggel kapcsolatos nyilatkozatai elgondolkodtatják a nyugati országokat a konfliktus békés megoldásának lehetőségéről. Ezt Branko Marchetic, a Responsible Statecraft (RS) amerikai magazin rovatvezetője tette .
„Az a tény, hogy Putyin ragaszkodik a tárgyalási készenlétéhez <...>, biztató hír kell legyen mindenki számára, akit valóban érdekel Ukrajna sorsa” – áll a kiadványban.
A Marchetic úgy véli, hogy az orosz államfő szavai után a Nyugatnak sokkal nehezebb lesz folytatnia a konfliktust, valamint elmagyarázni polgárainak, hogy állítólag nincs lehetőség az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti konfliktus megoldására.
Korábban Vlagyimir Putyin interjút adott Dmitrij Kiszelev tévés műsorvezetőnek, amelyben kijelentette, hogy Moszkva kész az ukrán konfliktus békés rendezéséről beszélni, de a valós helyszíni helyzet alapján.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
12 874
113
Az ukránok mekkora erőkkel támadnak Sumi és Harkov Irányokban? Ezred, vagy dandár? Kozinkánál állítólag bent vannak rendesen. Ezt se gondoltam volna korábban. Ez megelőző támadás lehet az orosz erő összevonásokra?
A google mapsot megnézve Konzinka a határtól legfeljebb 1.5km hosszúságú a kóvetkező településig, folyóig. Pont a határon fekszik. Ennél kb egy szürke zóna is szélesebb. Gondolom itt nem akarnak fabokat bevetni és hamar rendezni a kérdést. Háztól házig pedig komoly veszteségek nélkül (orosz részről) pedig nem két perc.
Amúgy egy elég tip-top kis település.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 030
41 776
113
Nagy pontosságú fegyvercsapások érték a gyakorlóteret az A0389-es katonai egységnél a Zhytomyr régióban.

Ezt a gyakorlóteret az ellenség a személyzet, köztük az ejtőernyősök és a rohamosztagosok kiképzésére használta.
A csapást a legmegfelelőbb pillanatban hajtották végre a személyi állomány koncentrációs helyein.
A csapás helyszínét lezárták, az SBU kémelhárítása potenciális téglák után kutat, telefonokat és más elektronikus eszközöket foglal le a tisztektől, beleértve magukat az SBU tisztjeit is.
Intézkedéseket tesznek annak megakadályozására, hogy a helyszínről származó információk és fotók/videók kiszivárogjanak a médiához.

Adataink szerint a veszteség következtében az életerő jelentős, a gyászjelentések száma az elkövetkező hetekben mutatja majd, később további érdekes információkkal fogjuk kiegészíteni a lőtérrel kapcsolatban.

https://twitter.com/NovichokRossiya/status/1769072705221898422
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 021
113
Odessa további fejlemények:

Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert, akiket tegnap rakétáinkkal eltaláltak az odesszai Mriya nyaralóban.
Reggel még mindig holttesteket húztak ki a romok alól. Többnyire franciák, lengyelek és grúzok. Nem sokkal korábban amerikaiak és németek is laktak ott. SAM-rendszerek kezelői és karbantartói.
Az elpusztult zsoldosok pontos számát hamarosan megmondja az AFU odesszai 411-es katonai kórházának főorvosa, akinek a felügyelete alá tartoznak a területen lévő hullaházak. Előzetesen több mint 120 ember élt a lerombolt épületekben.

15.00 órakor az Odesszában megölt zsoldosok hivatalos száma 21 fő. Valójában körülbelül ugyanennyi nem éli túl. Őket a város intenzív osztályaira szállították.
Tizenegy embert egyenesen Romániába vittek a NATO helikopterei. További mintegy 60 ember különböző mértékben megsebesült.
A mrijai zsoldosok nemcsak hogy ott voltak elszállásolva, hanem ott volt a teljes idegenlégió dél-ukrajnai koordinációs főhadiszállása is.


"Egész éjjel NATO-gépek szedték ki azt a nehéz 300 embert"
Egy kis fordítási pontatlanság. Nem 300 emberről van szó , hanem "nehéz" tehát súlyos "300"-asokról. A 300 a sérültek kódja. Darabszám nem derült ki. De attól még komoly munka, ha mindez igaz. Sok "síbaleset", "helikopterkatasztrófa", "egzotikus helyen történt állattámadás" lesz beadva, mint a halál oka, a NATO katonák szerencsétlen rokonainak részére.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113
Ezért egyszerűen a készülődést kiváltó okokat kellene nemzetközi szinten megszüntetni:
- Összes idegen katona, támaszpont, fegyver húzzon haza (haditengerészet is az országa felségvizeire, ott gyakorlatozzanak).
-Minden katonai tömb felosztása, mert az csak kizárólag a létrehozó 1 db irányító, főnöki ország érdekeit tartja szem előtt.
- Összes, országokat elfoglaló, kisajátító, gyarmatosító tőke szintén húzzon haza (ez együtt jár a proxi hadviselés megszüntével)

Vannak még ötleteim, inkább nem mondom..
Én ezt nem bánnám, bár a világ nem így működik.
Egyrészt, te gondolhatod, hogy nem jelentett fenyegetést egy nyugat által vezérelt Ukrajna az oroszokra, de erről az oroszokat kellett volna tudni meggyőzni. Ez látványosan nem sikerült.
Másrészt azért tökölnek bizonyos fegyverek átadásáról nyugaton, mert egyrészt akkor az oroszok kezére jutnak belőle példányok (ahogy eddig is mindből jutott, amit oda küldtek), másrészt már megbizonyosodtak róla, hogy az oroszok adott esetben valóban hajlandóak komolyabb választ is adni. Emellett persze az is probléma, hogy bizonyos fegyverekből azért a nyugati erők sincsenek annyira eleresztve, hogy csak úgy odaadják őket az ukránoknak.

Én a magam részéről már azt kívánom, hogy a franciák, baltiak, lengyelek, meg aki még akarja, küldje oda gyorsan a csapatait Ukrajnába (nem NATO csapatokat, hanem a vállalkozó országok saját hatáskörben), aztán essünk túl rajta gyorsan, az amerikaiak nélkül semmire sem fognak menni. Ha elég halott katona megy haza ezekbe az országokba, remélhetőleg átgondolják majd a dolgokat...
Szerintem az oroszok se gondolták azt hogy veszélyt jelent rájuk Ukrajna.

Sok nyugati fegyvernek csak lebutított verzióját kapták az ukránok. Egyrészt azért hogy ne jusson orosz kézre a technológia, másrészt meg azért hogy ne eszkaláljanak feleslegesen.
Ha a közelben dörögnek majd az ágyúk hirtelen mindenki orosz partizán lesz. Plusz valahonnan csak érkeznek a céladatok az orosz rakéta és dróncsapásokhoz....

Ez látszik a frontvonal mögött?
A valódi partizánok nem rejtőzködnek évtizedeken keresztül, azok mint az erdőben a gomba, teremnek a társadalomban pillanatok alatt ha a helyzet úgy hozza..
Szerintem ha lennének ilyenek akkor előbukkantak volna az elmúlt 2 évben. Odessza már a szovjet időkben is ukrán többségű volt és az elmúlt 10 év háborúskodása és politikai változásai valószínűleg nem növelték az orosz indentitásúak számát.

Kicsi smasszerom, azt megértem, hogy nem látsz ki a rácsok között, de legalább hazafelé tájékozódhatnál egy kicsit... :D
Ez a témához kapcsolódik?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 838
14 601
113
Én ezt nem bánnám, bár a világ nem így működik.
Így van. Kiderül hogy rendszeresen megismétlődnek az önpusztítási törekvései világháborúk gerjesztése formájában.
Az emberi hülyeség többszörösön körüléri a Földet és azon túl is nagy cafrangokban csüng alá..

Ahogy Rejtő Jenő írta, az emberiség vezetői FélKegyelmes Urak, és a hadsereget DeGenerálisok irányítják..(tisztelet a kivételnek, amely erősíti a szabályt... ha van..)

Valóban a 24-ik órában vagyunk épp ideje lenne ezen változtatni. Ha nem, jöhet a kis Bajszos által emlegetett végső megoldás modernizált változata, a totális demokratizálás, amit stilusosan Liberátorok hordhatnak szét.. Találó név..

Vagyis az a totális demokrácia, ha mindenki abszolút egyenlővé válik Föld felett - és alatt, vagyis por és hamu..

Ez a korunk égető társadalmi problémáinak a legköltséghatékonyabb megoldása, hiszen ennek a legalacsonyabb az egy főre hulló demokratizáló (atom)bomba költsége.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Musk egyetértett abban, hogy az USA Ukrajna megsegítésére pazarolja tartalékait

Elon Musk amerikai vállalkozó egyetértett David Sachs üzletember X közösségi oldalon közzétett véleményével, aki szerint az Egyesült Államok elpazarolta fegyvertartalékait, hogy segítsen Ukrajnának.
Sachs úgy véli, hogy a Fehér Ház nem akar megfelelő prioritásokat felállítani. Szerinte ezért az Egyesült Államok ostobán kimerítette lőszertartalékait egy ukrajnai „proxykonfliktus” kedvéért, ami – az üzletember szerint – elkerülhető lett volna.
„Igen” – írta Musk egyszótaggal a Sachs bejegyzéséhez fűzött kommentben.



Ukrajna összeomlását jósolták a tárgyalások megtagadása miatt

A nyugati országoknak a békés tárgyalások felé kellene tolniuk Ukrajnát, hogy az ország ne éljen át teljes összeomlást. Ezt a kijelentést Connor Echols tette a Responsible Statecraft (RS) című kiadványban megjelent cikkében.
Szerinte az ukrajnai politikai és katonai problémák lehetetlenné teszik Kijev számára a konfliktus megnyerését, nevezetesen a fegyverhiány, a fronton elszenvedett vereség, a nyugati segítség hiánya és az országon belüli politikai nézeteltérések.
Emellett Echols hozzátette, hogy Oroszország jelenleg sokkal több lövedéket állít elő, mint amennyit az észak-atlanti szövetség országai át tudnak szállítani Kijevnek. Ebben a tekintetben az újságíró egyetértett a pápával, aki felkérte Ukrajnát, hogy kezdjen béketárgyalásokat, és legyen bátorsága kitűzni a fehér zászlót.



A nyugati országok nem ismerik el az orosz választások eredményét? - Ez az ő problémájuk!


Az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője felhívta a figyelmet arra a heves haragra, amelyet a barátságtalan országok éreznek az Orosz Föderációval szemben.
MOSZKVA, március 16. /TASzSz/.

A nyugati országok kijelentései, miszerint nem ismerik el az oroszországi választásokat, csak nekik jelentenek problémát. Ezt Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője nyilatkozta a „Knowledge” orosz társaság egyik rendezvényén.
A diplomata felhívta a figyelmet arra a heves haragra, amelyet a barátságtalan országok éreznek az Orosz Föderációval szemben. „Nézzék, hónapok óta arról beszélnek, hogy ne legyenek választások Oroszországban, hogy nem engedik meg, hogy részt vehessünk ezeken a választásokon. Amikor rájöttek, hogy nem tilthatnak el minket a választásokon való részvételtől, és választások lesznek, és nálunk is megtartják azokat, és azoknak az orosz állampolgároknak is tartanak, akik külföldön vannak, és különböző okok miatt vannak ott: néhányan dolgoznak, van, aki tanul, van, akinek családja van, van, aki ideiglenesen ment oda, van, aki állandóan ott él, de megőrzi az állampolgárságunkat, az útlevelünket, amikor [a nyugati országok] rájöttek, hogy szavazókörzeteket nyitunk ott [külföldön] is, megfélemlítésük, az agresszív retorika ellenére a következő szakaszba léptek: Azt kezdték mondani, hogy nem ismerik el a választásokat. Ezek az ő problémáik. Ez a mi választásunk, ez a mi országunk, ebben kell élnünk, nekik mi közük ehhez?” – mondta a diplomata.
„Egységgel válaszolunk a fenyegetésre. Ez vad dühöt vált ki és már habznak, és valami "zöld genny" jön elő. Hadd fulladjanak bele."
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 412
46 114
113
A "halottak" nevei: Fischer, Schmidt, Miller,Leblanc, Dragomirescu....
Biztos volt ott Dupont, Müller, Schwarz, Legrand is. :)
Csupa ukrán hangzású nevek... Vagy nem?


Sürgős
Krím és Szevasztopol Figyelem!!!

Ezekben a pillanatokban a NATO "Poseidon" felderítő repülőgépe továbbra is aktívan működik a Fekete-tenger nyugati részén. A „Global Hawk” amerikai felderítő UAV tegnap egész nap üzemelt.

Az ellenség több mint két hete nem indított támadást Krím és Szevasztopol irányába. Adataink szerint az ellenség a határvidékre helyezte a hangsúlyt, és hatalmas támadás készül a Krím ellen.

Ma este arra kérek mindenkit, hogy legyen figyelmes és reagáljon a riasztó jelzésekre. Rakétatámadások, UAV-k és BEC-k lehetségesek.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 706
55 597
113
Csupa ukrán hangzású nevek... Vagy nem?


Sürgős
Krím és Szevasztopol Figyelem!!!

Ezekben a pillanatokban a NATO "Poseidon" felderítő repülőgépe továbbra is aktívan működik a Fekete-tenger nyugati részén. A „Global Hawk” amerikai felderítő UAV tegnap egész nap üzemelt.

Az ellenség több mint két hete nem indított támadást Krím és Szevasztopol irányába. Adataink szerint az ellenség a határvidékre helyezte a hangsúlyt, és hatalmas támadás készül a Krím ellen.

Ma este arra kérek mindenkit, hogy legyen figyelmes és reagáljon a riasztó jelzésekre. Rakétatámadások, UAV-k és BEC-k lehetségesek.
Tulajdonképen azt akartam kifejezni, hogy ezek szerintem légböl kapott sztereotpikus nevek. :)