[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Én már senkinek nem hiszek el semmit...annyira esetleges az egész történet és pitiáner is, hogy akár így is történhetett...attól még az áldozatok számára ez tragikus. Sajnos nálunk is élnek hasonló elmerottyantak...cigiért, nézésért, vagy csak úgy, brahiból szúrnak.
Vélhetően valami drog hatása alatt álhattak...vagy valóban ennyire sötétek...nekem úgy tűnik, fel sem fogták mi vár rájuk.

Ha 3 betűs munka (akármelyik) akkor tuti kaptak egy célzott koktélt a munkavégzéshez.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 761
113
Fogd már fel, hogy ez nem így megy. No meg amúgy sem ezt mondják az ukránok, csak ti képzelitek ezt bele, mert képtelenek vagytik egy pillanatig is józanul gondolkozni. Vagy ti tényleg elhiszitek/ szó szerint ertitek azt a sok hülyeséget amivel Putyin elsőszámú pincsikutyája Medvegyev heti rendszerességgel szórakoztatja a világot?

Te! A felfogással neked van problémád! Eddig is kerültem, ezután is kerülni fogom a veled folytatott szócséplést. Értelme semmi. Befejeztem.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 452
113
Ha 3 betűs munka (akármelyik) akkor tuti kaptak egy célzott koktélt a munkavégzéshez.
Kezd oszlani a köd, az Iszlám Állam sosem vállalta magára Rybar szerint.
Valahogy így...kicsit emlékeztet a JFK-gyilkosságra, ott hány lövész is volt?
Akkor ez most hogy is van? Idővihar?
Összefüggéstelenségek...
A Wilayat Khorasan margójára.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Az USA és Biden áll a Crocus-i terrortámadás mögött, Törökországban is így hiszik

ANKARA, március 24. – A török Atan (Haza) párt vezetője, Dogu Perincek úgy véli, hogy az Egyesült Államok és személyesen Joe Biden elnök áll a moszkvai régióban található Crocus city hallban történt terrortámadás mögött.

"Nat Pinkerton nagyítójával a kezében a világ vezető és török terrorizmus-szakértői elkezdték kutatni és megvitatni a moszkvai terrortámadást végrehajtó terrorszervezet ujjlenyomatait. Ez kétségtelenül "biztonsági küldetés". A biztonság a "szögek". és az Egyesült Államok mélyállamának agyarai", természetesen Nos! A terrorszervezet kilétéről szóló fecsegés valójában Biden terrorista apparátusát takarja" – mondta a politikus.

Szerinte három oka van annak, hogy az Egyesült Államok és személyesen Biden áll a moszkvai térségben elkövetett terrortámadás mögött.

"Igen, Biden! Mert ha megnézzük a moszkvai terrort, akkor csak Bident látjuk. Három okból: először is azért, hogy Európát belerángassuk az ukrán háborúba. Franciaországban és Németországban, hogy összegyűjtsék a halálba menő fiatalokat , olyan gyógyszerekre van szükségünk, amelyek hatékonyabbak, mint a „háborús dobok”. De olyan európai országokban, mint Németország és Franciaország, olyan nacionalista pártok, mint Marine Le Pen és az Alternatív Párt, amelyek Oroszországgal barátságosak és ellenzik az Egyesült Államok ellenőrzését megerősödik és hatalomra kerül. Ebben a helyzetben az Egyesült Államoknak nehéz dolga van, és komoly provokációkra van szükségük" - jegyezte meg a politikus.

Másodszor, Perincek szerint, hogy megakadályozzák Donald Trump hatalomra jutását.

"Így Trump átlépte az Egyesült Államok mélyállamának vörös vonalát, és most a tengerentúli összeesküvéseknek kell visszavágniuk ellene.

Harmadszor talán azért, hogy Oroszországot belső viszályokba rántsák" - mondta.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Kis zöld emberkék, akik egy különleges utazási műveleten vesznek részt.



A legutóbbi elnökválasztáson putyin komájának a pártja is indított jelöltet, (annyi százalékot kapott mint nálunk kb a dobrevék, nem is csoda)



A magyar alkotmány (alaptörvény) kifejezetten tiltja h háború/háborús veszélyhelyzet esetén választásokat tartsunk, olyankor a képviselők/polgik mandátuma hosszabbodik, de nekik ezzel kéne szórakozni.



Ha megtámadnak egy országot ilyesmik bizony előfordulhatnak.
Mellébeszélésbe nagy művész vagy te is, Itt a NATO-ról volt szó, nem másról.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 861
13 239
113
Én azt hittem, hogy ilyen nem eshet meg, de mégis. Szemlézgetem a telegrammot, és olyan cikkek is megjelennek, hogy a liberális nyugati sajtó fel van háborodva az oroszok barbárságán, hogy az elfogott terroristát hagyják remegni, és hogy megfázzon, ugyanis arra nem voltak képesek, hogy kabátot, sapkát meleg ruhát adjanak rá... :D
Tényleg azt hittem hogy ilyen csak a mesében van, de nem!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 653
55 307
113
Én azt hittem, hogy ilyen nem eshet meg, de mégis. Szemlézgetem a telegrammot, és olyan cikkek is megjelennek, hogy a liberális nyugati sajtó fel van háborodva az oroszok barbárságán, hogy az elfogott terroristát hagyják remegni, és hogy megfázzon, ugyanis arra nem voltak képesek, hogy kabátot, sapkát meleg ruhát adjanak rá... :D
Tényleg azt hittem hogy ilyen csak a mesében van, de nem!
A liberâlis nyugati sajtó mindig a gyanusitott/ tettes jogaièrt aggódik. Soha sem az âldozatokèrt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 761
113
A Baza forrása szerint 144-re emelkedett a krokuszi terrortámadás áldozatainak száma. 97 embert ápolnak a kórházban. Egyik napról a másikra az emberek nem hagyták abba, hogy virágot vigyenek az emlékműhöz.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 452
113
Akit megvádoltak a terrortámadásban való részvétellel, 03.14.én Belgorodból jelentkezett...persze odaérhetett, de nem valószínű...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 096
31 040
113
Nos igen, nem szokásom jelentgetni senkit a moderátornak, de az oroszbérencezés azért már túl megy a tűréshatáron.

Kívánom az összes oroszbérencezőnek, hogyha bajuk van az oroszokkal, Putyinnal, akkor növesszenek tököt, majd gerincet és irány Záhony... Zelenszkij örömmel fogadja az önkénteseket. Meglehet mutatni a virtust, nem a fórumokon kell uszítani meg a békepártiakat mocskolni.
Akinek meg baja van a nyugattal,az ne eljen ott.....
Várja a szépséges Moszkovia.Ja,jogy azt azért mégse
...
Háború van.Mindket oldalon tortennek nem eppen dicsosegteljes dolgok.
De azt talan el lehet mondani,hogy ezt s háborút Oo infitotta .Oo szegte meg az altala is ratifikalt egyezmenyeket.Oroaz hadsereg rombolt porig falvakat,varosokat.Proszok tamadnak folyamatosan polgari infrastrukturakat.
Nem tetszik a valodag? Var a szepseges Sziberia.Nem kell a rothadó impetialosta libernyak nyugati vilagban élnie akarata ellenere senkinek.Ott van nyersanyag,meg mindig lesz fa a tűzre melegedni (ami nem feltétlen igaz,mert a deli teszen van sztyepp, északon meg tundra,ahol nem nonek fák)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 452
113
Megszállás, avagy felszabadítás? Orosz topik zárva...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
Orosz etnikai térkép 1878-ból, 404isztán lakói?:
434029989_875185741077539_3560065059758656854_n.jpg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 088
13 490
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 748
113
Gátszakadás Orszkban:




Érdekesség - Az Ural folyónak eredetileg Jaik volt a neve de a Pugacsov felkelés után az orosz hatalom átnevezte, hogy annak minden emlékét eltorolje (a jajiki kozákok kozt tort ki a lázadás).
Ugyanúgy,mint Pozsony és Bratislava. Jól mondom?