[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
54 041
113
Ő lenne a NATO ország, ugye ...



Most, ha kancsó lennék,akkor mondhatám,hogy alig várom,hogy nyakon basszák végre az Oroszok őket, de inkább csak röhögök rajtuk,komolyan elhitték, hogy számítanak az usának,1 fillért is,vagy a nato nyugati országainak.
Ez nagy tanulság nekünk, lófasz jankóknak,hogy mire kellünk mi az usának,natonak,szerencsétlen ukránok az élő,illetve a halott példa,hogy mit jelent az usa szövetségesének lenni.
Nekem senki ne magyarázza meg,hogy 1 percig is elhitték a Pentagonban,hogy az Oroszok hagyni fogja ukrajnát belépni a natoba,hogy majd telerakják amerikai csapatokkal,meg fegyverekkel,pontosan látható a régi,sok 100 éves,beteg,tömeggyilkos, vérszomjas brit birodalmi mentalitás, szart sem érdekli őket ukrajna sorsa,szó nélkül ledaráltatják őket, a lényeg, hogy az ősi cél meglegyen,az Orosz-Német viszony szar legyen, minden más érdektelen.
Ettől többre nekünk sem szabad számítani,főleg mióta Kína hivatalosan is kijelentette, hogy bárhol kész beavatkozni katonailag, ha a nato bemegy ukrajnába,betolnak minket a szecskavágóba,mint a gallyat, aztán mikor a szecskavágóhoz érne a kéz,ami a gallyat tolja,unott arccal kikapcsolja a szecskavágót,köp egyet a szecskára,és bemegy vacsizni,a szecska megy komposztnak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 681
113
Bécs, Mhilfer, egy 49 éves hajléktalant megszúrtak, a gyanúsított 50 éves magyar férfi.
https://www.krone.at/3317049

Ha jól sejtem, hogy pontosan hol, akkor az áldozat is magyar és a gyanúsított szintén hajléktalan.
Kb egy hete is megboktek egy magyar hajléktalant, talán Grazban? Mi folyik ott a vérben kívül?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 479
113
Kb egy hete is megboktek egy magyar hajléktalant, talán Grazban? Mi folyik ott a vérben kívül?
Grazban, és felgyújtották. A mostani esetnél volt némi vér az gyanúsított alkoholjában.
Egyébként gyanús, h nem kevés szintetikus is van az utcán, egy hete a Westbhf-nál a metrómegállóban élesztettek újra valakit, gyanítom túladagolás, közben egy másik drogos nő óbégatott szünet nélkül. Este 8 körül, nem is olyan későn. Meg fényes nappal a Mhilfer egyik mellékutcájában láttam egy fazon, mint a zombi, szemmel láthatóan lerókázta a nadrágján.
De a magyar hajléktalanokra visszatérve, szoktak fényes nappal részegen hőbörögni, de csak egymással.

Engem az érdekelne, h az amstetteni vezetékes vízben mi van.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 884
65 681
113
Grazban, és felgyújtották. A mostani esetnél volt némi vér az gyanúsított alkoholjában.
Egyébként gyanús, h nem kevés szintetikus is van az utcán, egy hete a Westbhf-nál a metrómegállóban élesztettek újra valakit, gyanítom túladagolás, közben egy másik drogos nő óbégatott szünet nélkül. Este 8 körül, nem is olyan későn. Meg fényes nappal a Mhilfer egyik mellékutcájában láttam egy fazon, mint a zombi, szemmel láthatóan lerókázta a nadrágján.
De a magyar hajléktalanokra visszatérve, szoktak fényes nappal részegen hőbörögni, de csak egymással.

Engem az érdekelne, h az amstetteni vezetékes vízben mi van.
Iszap és klór biztosan.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 879
27 479
113
Iszap és klór biztosan.
Csak így egy családirtás meg J. Fritz esete után merült fel bennem.

Más.

Múlt héten eltűnt egy kislány Szerbiában.
https://index.hu/kulfold/2024/03/29/eltunt-kislany-szerbia-csaladi-haz-udvara/
Úgy tűnik, a nyomok Bécsbe vezetnek.
https://www.heute.at/s/maedchen-2-verschwunden-heisse-spur-fuehrt-nach-wien-120028551

Mindezt az után, hogy most találták meg a 9 hónapja eltűnt francia kisfiú (szintén 2 éves) maradványait.
https://www.krone.at/3317209
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 015
32 424
113

A szélsőséges erőszakkal szemben egykor óvatos Európa most a politikai szélsőségektől tart

(Steve Sailer kommentárjaival)

Kate Brady és Karla Adam
2024. március 29., 6:00 óra EDT

BERLIN - Évekig a szélsőségességről szóló viták Európa-szerte az iszlám szélsőségességről és a terrorizmusról szóltak, de a vita mostanra a szélsőjobboldali ideológiákra terelődött, és a kormányok szerint ezeket szabályozni kell a demokráciák védelme érdekében.

A kérdés vitathatatlanul Németországban a legélénkebb, ahol a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) - az ország második legnépszerűbb politikai pártja - betiltására irányuló felhívások egyre erősödnek, és a kormány el akarja vágni a szélsőjobboldali szélsőséges hálózatok finanszírozási forrásait. Nagy-Britanniában a kormány meg akarja akadályozni, hogy szélsőségesek találkozzanak a törvényhozókkal vagy közpénzeket kapjanak, és tervezi, hogy új listát tesz közzé a "szélsőségesnek" minősített csoportokról, amely inkább a meggyőződésre, mint az erőszakra való hajlamra összpontosít.

A szélsőségességről szóló vita hosszú utat tett meg a 2000-es évek eleje és az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elkövetett terrortámadások óta. Még 2015-ben David Cameron akkori miniszterelnök kijelentette, hogy "az iszlamista szélsőségek elleni küzdelem, úgy vélem, generációnk egyik nagy küzdelme".

A fenyegetés most kevésbé a bombákat elhelyező és erőszakos támadásokat végrehajtó szélsőségesek, mint a társadalomban terjedő antidemokratikus ideológia.

Úgy tűnik, mintha a demokráciánkat fenyegető legnagyobb veszélyt.... a demokratikus választások jelentenék.

"A 2000-es évek eleje óta a hangsúlyok megváltoztak. Ez most sokkal szélesebb körű. Arról kell gondolkodni, hogy miről akarjuk, hogy a közbeszédről szóljon, nem pedig arról, hogy egy konkrét fenyegetésre összpontosítsunk" - mondta Rod Dacombe, a londoni King's College politikai szakértője.

Nem lehet esetleg, hogy egy demokráciában a közbeszédnek inkább arról kellene szólnia, amiről a nyilvánosság akarja, mint arról, amit a politikai szakértők preferálnak?

Megjegyezte, hogy Nagy-Britanniában több szélsőjobboldali nézeteket valló embert irányítanak a Prevent és a Channel, a kormány szélsőségesség elleni programjaihoz, mint a szélsőséges iszlamista ideológiát vallókat.

... Az ország belföldi hírszerző szolgálata megfigyelés alá helyezte az AfD pártot, miután "a szélsőjobboldali szélsőségesség gyanús esetének" minősítette. Az AfD, amely a kormánykoalíciót alkotó három párt bármelyikénél magasabb szavazati arányt ér el, fellebbez a besorolás ellen.

Mi is lehetne demokratikusabb, mint az, hogy a titkosrendőrség megfigyelés alá helyez egy népszerű politikai pártot?

Ha a hírszerző szolgálat által gyűjtött bizonyítékok azt jelzik, hogy a párt "megerősített szélsőséges", az megerősítheti a betiltására irányuló erőfeszítéseket - ez egy kockázatos folyamat, amely több évig tartana.

... Az elmúlt években számos európai országban nőtt a szélsőjobboldali pártok támogatottsága, és elemzők szerint a júniusban esedékes európai parlamenti választásokon, amelyeken az Európai Unióban 400 millió ember szavazhat, éles jobboldali fordulat várható.

Mi lehet rosszindulatúbb fenyegetés a demokráciára, mint a szavazók szavazása?

Joseph Downing, a London School of Economics biztonsági szakértője szerint a választók Európa-szerte egyre inkább úgy érzik, hogy a mainstream pártok nem képviselik őket, és ezt az érzést az olyan csoportok, mint a németországi AfD vagy a franciaországi Nemzeti Front "valóban kihasználják".

Hogy ez mennyire szörnyű, azt láthatjuk, ha megnézzük Dániát, ahol a mainstream pártok úgy reagáltak a bevándorláskorlátozó pártok növekvő népszerűségére, hogy ... maguk is bevándorláskorlátozóbbá váltak. Így Dánia jelenlegi miniszterelnöke egy bevándorláskorlátozó szociáldemokrata.

De nem ez a lényeg. Mint tudjuk, a demokrácia lényege nem az, hogy a nép akaratát érvényre juttassa, mint a dánok, hanem az, hogy még több bevándorlót engedjen be.

... Nagy-Britanniában eközben a bevándorlással kapcsolatos nézeteket, amelyek egykor kizárólag a szélsőjobboldaliak sajátja voltak, a Konzervatív Párt átvette, és a főáramba emelte. Downing szerint évekig volt egy "afféle gentlemen's agreement, hogy a kormány nem politizál a bevándorlással kapcsolatban", ami "a 2016-os Brexit-népszavazás során egyértelműen megtört".

Mi lehet demokratikusabb, mint az, hogy az elitek egymás között megállapodnak abban, hogy nem hagyják, hogy a választók választhassanak egy fontos politikai kérdésben?

Komolyan, az ilyen cikkek kevésbé lennének komikusak, ha egyszerűen beismernék, hogy az idézett szakértők nyilvánvalóan antidemokratikusak. Nem ésszerűtlen a demokrácia ellen érvelni. Platóntól kezdve sok okos ember volt antidemokratikus. De az már nevetséges, hogy olyan emberek, akik többé-kevésbé támogatják a feltételezett filozófuskirályok uralmát, úgy tesznek, mintha a demokrácia védelmezői lennének.