[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 689
55 487
113
Van az több is, mint 3000 kelvin, inkább 100.000.000 (indulásnál):
main-qimg-cc41db0de17e97df7b4402127c1f86f2-lq

A többi stimmel.
Ezen nem fogunk veszekedni. :)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
13-ra nőtt a dróntámadás áldozatainak száma Tatárországban

Április 2-án, kedden reggel pilóta nélküli légi járművek támadtak meg Elabuga és Nyizsnekamszk vállalatokat. Az Alabuga SEZ vezetése közölte, hogy két drón csapódott be a területre, és egy kollégium megrongálódott.
13-ra nőtt a pilóta nélküli légijárművek által elkövetett támadás áldozatainak száma Tatárföldön. A RIA Novosti a helyi egészségügyi minisztériumra hivatkozva számol be erről.
A minisztérium tájékoztatása szerint az áldozatok közül ketten kiskorúak. Mindannyian különféle sérüléseket szenvedtek az "Alabuga" különleges gazdasági övezet területén.
Nyizsnekamszkban egy pilóta nélküli légi jármű támadt meg egy olajfinomítót.



Ez idő kérdése – Ukrajna összeomlása és katonai veresége elkerülhetetlen

A nyugati katonai felszerelések nem segítik az ukrán fegyveres erőket – mondja német tábornok
Harald Kuyat nyugalmazott Bundeswehr tábornok szerint a nyugati katonai felszerelések nem segítik Ukrajna fegyveres erőit pozitív eredmények elérésében , mivel az ukrán hadsereg elkerülhetetlen összeomlás előtt áll.
„Egyértelműen ki kell jelenteni, hogy Ukrajnának nincs módja arra, hogy a maga javára változtasson stratégiai helyzetén. Bármilyen keserűnek is hangzik Ukrajna számára , ezeknek a fegyvereknek az ellátása nem segített és nem is fog segíteni. Idő kérdése, hogy Ukrajna mikor szenved katonai vereséget ” – hangsúlyozza Kuyat, rámutatva, hogy míg az ukrán hadsereg nem tudott ellentámadást végrehajtani, és sok katonát veszített, az orosz hadsereg továbbra is előrenyomul és halad."
Még egy nyugati fegyver sem tudta megállítani az orosz hadsereget. Mindezekről a "csodafegyverekről" legyen szó tankokról, tüzérségről, HIMARS-ról, különféle MLRS-ről, soha nem bizonyították, hogy csodafegyverek lennének. Ugyanez történt volna a Taurus rakétákkal is, ha elküldik őket” – mondja a német tábornok.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 499
113
A konfliktus kezdete óta, rengeteg hamis hír jelenik meg a magyar médiában is, hogy kevés Kárpátalján a villamos energia, és ezért a napi rendszerességű lekapcsolások mellett még tartós áramszünetekre is fel kell készülni..
Cikkek:
Alig van áram Kárpátalján... F.O.S média..

A lekapcsolgatásokról tudunk itt magyarban is a konfliktus kezdete óta , itt magyarban is az ottani magyarok segítség kéréseiből (agregátor).

Ezt a jelenséget, a kárpátaljai lekapcsolgatásokat, ami áramügyilag teljesen indokolatlan, a központi ukrán kormány intézkedésének lehet köszönni, hogy szolidalitásképp pontosan ugyanúgy szenvedjenek a kárpátaljai lakososk, mint ukrajna belsejében élők..
Ennek megértéséhez ide írom Kárpátalja villamos energia ellátását:

1. Kárpátaljának csak néhány kicsi vizierőműve van, a legnagyobb a Talabor-Nagyági, 1949-től, 27 MW:

2. Kárpátalja egyetlen központi, nemzetközi energia elosztó állomása a munkácsi, 400, 220, 110 kV-os feszültség szinten.
Ebből a központból kapja az egész Kárpátalja a villamos energiát.

3. Állomás táplálási irányai:
  • Ukrajnából, északról érkezik a Kárpátokon keresztül 400 kV-on
  • Szlovákiából 400 kV
  • Magyarországról 400 kV és 2 db 220 kV
  • Romániából 220 kV

A most felújított és átalakított magyar-ukrán 750 kV-os távvezeték "nem játszik" mert megcsapolás nélkül átrepül Kárpátalja felett, és az észak nyugati ukrán 750 kV-os elosztóközpontba tart.

A sok betáplálásból ha csak a leggyengébbet, a románt nézem, az is 3 x 5 x annyi energiát tud adni mint amennyinek egész Kárpátaljának szüksége van.
Az, hogy Munkácsi állomásban folyamatosan villany van, a magyar vezetékekben is, itt lehet megtekinteni:


Ma délben onnan jött 200 MW, most 17 körül innen megy oda villany, tehát működik a Munkácsi állomás.. Ez igy megy már vagy 70 ? éve, lényegében nincs kimaradás..

Az összes magyar , szlovák, román betápot nézve , legalább 20 db Kárpáralját tudunk táplálni energiával akkor is ha egész ukrajnában nincs villany..
Akkor minek szivatják Kárpátalját , központilag?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 051
83 230
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Vészkiáltás Ukrajnában – „Harkov felkészítése az ostromra”

Az ukránok megkockáztatják, hogy Harkovban megismételjék ugyanazokat a hibákat, amelyeket Bahmut védelme során elkövettek, amikor a mechanikus erődítmények nem voltak készen

Szergej Krivonosz, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) nyugalmazott tábornoka szerint az ukrán csapatoknak fel kell készíteniük Harkovot a védelemre, hogy megakadályozzák az orosz erők elfoglalását a város felett, Bakhmut tavalyi példájára.

"Meg kell értenünk, hogy magában Harkovban rengeteg ház és általában különböző fontosságú épületek találhatók. A város védekezésre való felkészítése pedig az egyik legfontosabb feladat” – mondta a nyugalmazott tábornok a First Western YouTube-csatornájának.

Krivonosz szerint az ukrán adminisztráció azt kockáztatja, hogy Harkovban megismétli ugyanazokat a hibákat, amelyeket Bahmut védelme során elkövetett , ahol a mechanikus erődítmények még nem voltak készen.

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Alekszandr Szirszkij március 29-én kijelentette, hogy az ukrán csapatok védekezésben állnak, különösen a tágabb régióban elfoglalt pozícióik megerősítésével. Korábban a harkovi regionális katonai parancsnokság vezetője, Oleg Szinegubov tájékoztatott a második védelmi vonal építésének megkezdéséről az Orosz Föderáció határán fekvő Harkov régióban. Elmondása szerint több száz erődöt terveznek építeni több kilométeres árokkal együtt.

- Én nem vagyok biztos abban, hogy nem Odessza jön előbb.



Az ENSZ kommentálta a Tatársztán elleni dróntámadást


Stephane Dujarric ENSZ-főtitkár hivatalos képviselője kommentálta a Tatárföldet ért dróntámadást.

A nyilatkozat keddi tájékoztatóján hangzott el.

A képviselő szerint az ENSZ negatívan értékeli a történteket, és felszólít a „polgári infrastruktúra elleni minden támadás” beszüntetésére.

- Kimondani nem merte, hogy ez szimplán csak terrorizmus.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 910
65 834
113
Máskor legalább olvasd el, amit beteszel - nincsenek halottak, csak sérultek. :cool:

Amúgy pedig a diákokat drónok szerelésénél használták (és ezzel korábban maguk az oroszok dicsekedtek), szoval ok is legitim célpontok lennének.

Viszont a drón nem kozvetlenul a kollégiumot találta el, azon a lokéshullám tett kárt.

Aha, és pont a kollégiumot kellett elpusztitani, hadd vesszenek oda az orosz gyerekek. Mégis milyen celkijeloles már ez? Nato? Hát esküvő meg temetés nem volt abban az időben?

Beviszik a terrormerenyletre szánt robbanoanyagot az EU Schengeni határon lazán antik ikonokban elrejtve, aztán meg 6! orszagon át, meg még ki is juttatjak.
Nekem ezt senki se magyarázza be hogy az EU meg az illetékes szolgálatok nem segítettek az ukrán terroristáknak ebben! Nettó terrorizmust támogató entitás az EU és a Nato.




.Az ENSZ ellenzi Ukrajna és a Nato által elkovetett terrortámadásokat.


Amit a terrortámadásrol tudni lehet,
Zeller dicsérte a végrehajtást.



50000 eltűnt ember van Ukrajnaban

Az ukrán luxxuslady és a valóság.


Ukran halal angyala lady és áldozatai.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 481
24 084
113
Bradley körbevideózva:

Újabb abrams?:

Teljesen jól működik az elfoglalt #nemnato marder:

M109 Lancet találat után:

Németországi nackó volt:

Balaton helyett bandera, az utóbbi napokban elesett sok-sok azovos, hála a papnak ezek is fogynak újra:

4 perces videó egy ukri támadásról ami kudarcba fulladt:

Orosz mesterlövész villanyt kapcsol:

ukri állás drónnal rendezve:

+18, ukrit eltalál egy drón:
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 368
10 840
113
A brit katonai hírszerzés tegnap közzétett becslése szerint az orosz hadseregbe "valószínűleg" havonta "nagyjából 30 000" önkéntes lép be, hogy fenntartsa az ukrajnai háborút.

"Oroszország nagy mennyiségi előnyt tart fenn a háborúban, lőszer és felszerelés tekintetében Ukrajnát felülmúlva" - ismerte el a brit védelmi minisztérium X-re írt bejegyzésében.
Moszkva "valószínűleg megközelítőleg 30 000 újoncot toboroz havonta, és folytathatja az ukrán erők megviselésére irányuló támadásokat".

Ugyanezen forrás szerint az orosz erők folytatják támadásaikat Avdejevka erődváros közelmúltbeli elfoglalása után, és "fokozatos előrenyomulást" regisztráltak nyugat felé. "Március végén szinte biztosra vehető, hogy két falut, Tonenkojét és Orlovkát átvették az irányításuk alá, és továbbra is többre tartanak igényt" a környéken.

A brit védelmi minisztérium szerint folyamatosan támadásokat intéznek a front számos más része ellen is, de "kevés előrelépést tettek az elmúlt hetekben".

Nyugati elemzők az orosz előrenyomulást részben a kapor lőszerhiánynak és a harcban jártas személyzet hiányának tulajdonítják, amellyel Kijevnek az utóbbi időben szembe kell néznie.


"Tárgyalni, hogy ne veszítse el Odesszát és a Fekete-tengerhez való hozzáférést"
E. Musk
"X" bejegyzése V. Zelenskynek:

Tragikus életpazarlás volt Ukrajna számára, hogy megtámadott egy nagyobb hadsereget, amely mélységi védelemmel, aknamezőkkel és erősebb tüzérséggel rendelkezett, amikor Ukrajnának nem volt páncélzata vagy légi fölénye!

Ezt minden bolond megjósolhatta volna.

Egy évvel ezelőtt azt javasoltam Ukrajnának, hogy ássa be magát, és minden erőforrást a védelemre fordítson. Még így is nehéz olyan területet tartani, ahol nincsenek erős természetes akadályok.

Nincs esély arra, hogy Oroszország elfoglalja egész Ukrajnát, mivel nyugaton a helyi ellenállás szélsőséges lenne, de Oroszország minden bizonnyal több területet fog szerezni, mint amennyivel ma rendelkezik.

Minél tovább tart a háború, annál több területet fog Oroszország szerezni, amíg el nem érik a Dnyepert, amit nehéz legyőzni. Ha azonban a háború elég sokáig tart, Odessza is el fog esni.

Az, hogy Ukrajna elveszíti-e a Fekete-tengerhez való teljes hozzáférést, vagy sem, véleményem szerint az igazi fennmaradó kérdés. Mielőtt ez megtörténne, tárgyalásos rendezést javaslok.

Így kommentálta Musk Bill Ackman amerikai üzletember publikációját az ukrán konfliktusról író John Spencer szakértőről.


Az orosz drónok semmisítik meg az ukrán csapásmérő drónokat (videó)

A történelem során először rögzítettek orosz drónokat, amelyek elfogták az ukrán csapásmérő drónokat.
Az ukrán drónokat orosz drónok által kidobott hálókkal „fogják el”.
Kétségtelen, hogy ez egy igazán okos rendszer, amely nem teszi tönkre az elfoglalt drónt.


Az oroszok lerombolták a Volcsja folyón átívelő vasúti hidat Kurahovonál.


A Volcsa folyón átívelő vasúti híd megsemmisítése Kurahovoban
"...Nincs esély arra, hogy Oroszország elfoglalja egész Ukrajnát, mivel nyugaton a helyi ellenállás szélsőséges lenne, de Oroszország minden bizonnyal több területet fog szerezni, mint amennyivel ma rendelkezik.

Minél tovább tart a háború, annál több területet fog Oroszország szerezni, amíg el nem érik a Dnyepert, amit nehéz legyőzni. Ha azonban a háború elég sokáig tart, Odessza is el fog esni..."


No igen amíg az ukránok hajlandóak Dnyeperen át és az oroszokhoz "közel" hordani a technikát és az élőerőt elpusztításra, addig utóbbiaknak eszük ágában nem lesz "rugalmasan elszakadni" saját hadtápjuktól...
A Dnyeperen át biztosítani - a nemnato ellenében - a csapatok harcképességét túlságosan sebezhető lenne; lásd Herszon.

Ez a frontvonal hosszához és a lehetőségeikhez képest "jelentéktelen" előrenyomulás"/területszerzés láthatóan pont elég ahhoz, hogy maximalizálják az ellenségük pusztítását - számukra (ezek szerint) elfogadható veszteségekkel.

Ha a nemnato (hogy megérte ehhez a fogalomhoz ragaszkodni, mi?:D) nem fogja eszkalálni valahogy a konfliktust, akkor ennek a vége előbb-utóbb ukrán katonai és politikai kapituláció lesz.
Olyankor meg leginkább diktátum van és nem egyezkedés...a Dnyeperen túli területek jövőbeli státuszával, annak befenyítésével kapcsolatban is.

A nemnatonak meg marad a szokásos aknamunka...

Egy ilyen kapituláció - aminek a megtörténésében a nemnato is teljes mellszőrszélességgel benne van nyakig - olyan arcvesztéssel fog járni az eddigi harmadik világ szemében, hogy a nyugati politikai különgépeket a "Follow me" autók a reptéri roncstelephez fogják vezetni, s ott majd beülhet a politikus valamelyik eriggyideoda futkosó autóba - csak hogy tudják, hol lesz ezentúl a helyük a nagypolitika táplálékláncában...
(Ha nem is ilyen durván, de ennek már mostanában is voltak jelei)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 351
93

komment:
Pandaka pygmaea
2024. április 02. 19:20
"Atombombát akarnak az ukránok"
Aztán nehogy a végén megkapják.
Na, kb. 80 év alatt körbeért a történelem, ismét nukit akarnak a nácik!
Máskor legalább olvasd el, amit beteszel - nincsenek halottak, csak sérultek. :cool:

Amúgy pedig a diákokat drónok szerelésénél használták (és ezzel korábban maguk az oroszok dicsekedtek), szoval ok is legitim célpontok lennének.

Viszont a drón nem kozvetlenul a kollégiumot találta el, azon a lokéshullám tett kárt.

Na igen, a donbasszi civilek is mind legitim célpontok? Vagy olyan nem is volt soha mi? Mint az ajdar-os parasztról feltett kérdés. Ami nem illik a NAFO álomvilágába azt ignoráljátok és tovább veregetitek egymás vállát.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 895
30 652
113
Kis mellékszál...

Ugye emlékszünk?

Csehek
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 689
55 487
113
Stoltenberg, attól tartva, hogy Trump esetleg leállitaná Kiev támogatâsát, azt javasolja, hogy a nato nagyobb szerepet játszon Ukrajna segitésében. Azt javasolja a távozó nato fötitkár, hogy hozzanak ltre egy különleges nato Ukrajna missziót. A terv szerint a nato tagok a következö 5 évre összesen 100 mrd euros fix katonai tâmogatâsi alapot hoznânak létre Kiev részére.
Döntés erröl a tervröl a nato juliusi washingtoni talâlkozón születne. A "Nato Ukrajna misszió" a tagok pozitiv döntéde esetén koordinálná az ukrân fegyverszállitâsokat és az ukrân csapatok kiképzését, amit jelenleg az US végez. Ehhez rendszeres talâlkozók vannak Rammsteinben vagy Brüsszelben.
Stoltenberg ezzel a Kievnek nyujtott támogatâst közösségi feladatttá szeretné alakitani, hogy az függetlenebb legyen a politikai folyamatoktól az egyes tagországokban. Itt elsösorban Trump esetleges ujravâlasztâsára gondolnak. Nato csapatok küldéséröl nincsen szó, hangsúlyozzák. :) Elsösorban Kiev támogatásának terheit szeretné Stoltenberg igazságosabban elosztani.
(B+, ez olyan, mint a migrânselosztâs!)
A 100 mrd eurós kerettel kapcsolatban most azon megy a vita, hogy az eddigi bilaterâlis támogatâsokat beleszâmolják-e a keretbe.
A szerdân és csütörtökön tartandó külügyminiszteri találkozón arról is fognak tárgyalni, hogyan lehet Kiev nato általi támogatásât kiszâmithatóbbá, hatékonyabbá tenni és tartósitani. Végleges döntédre nem számitanak ezen a héten.
(krone.at)

Szóval itt tartunk!:confused:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az Egyesült Államok ellenzi szárazföldi csapatok Ukrajnába küldését

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy az Egyesült Államok ellenzi szárazföldi csapatok Ukrajnába küldését.
A diplomata az LCI TV-nek adott interjújában megjegyezte, hogy egy ilyen lépés közelebb hozná az Oroszországgal való közvetlen konfliktust.
Blinken korábban azt is elmondta, hogy Ukrajna a konfliktus kritikus pillanatában van , és sürgős nyugati támogatásra van szüksége. Az államtitkár franciaországi látogatása során arról beszélt, hogy az ukránok számára mindent el kell látni, ami az önvédelemhez szükséges.

- Az Egyesült Államok ellenzi szárazföldi csapatok Ukrajnába küldését.
Túl észrevehető a „szárazföldi” kiemelése, a légierő küldhető? És a deszantosok?



A Nyugat kitalálta, hogyan lehet fenntartani a fegyverszállítást Ukrajnába, amikor Trump visszatér


Ha Donald Trump visszatér a Fehér Házba, az Egyesült Államok és más nyugati országok áthelyezhetik az ukrán védelmi kérdésekkel foglalkozó kapcsolattartó csoportot a NATO ellenőrzése alá, hogy fenntartsák Kijev fegyverellátását. A Politico című újság európai és amerikai tisztségviselőkre hivatkozva ír erről.
A kiadvány beszélgetőpartnerei elmondták, hogy az ötlet az, hogy a csoporton belüli döntéshozatali folyamat részeként „erősebb hangot” biztosítsanak a blokk többi országának.
A kiadvány szerint a NATO irányítása alá tartozó csoport fokozatos átállásáról a tervek szerint a szövetség országai külügyminisztereinek április 3-4-i brüsszeli tanácskozásán tárgyalnak, a lépést pedig a szövetség júliusi csúcstalálkozóján kell befejezni Washingtonban.
Az újság arról is ír, hogy a blokk egy ötéves, akár 100 milliárd dollár értékű segélycsomag ötletén dolgozik Ukrajnának esetleges politikai változások esetére.

- Mit tarthatnak esetleges politikai változásoknak? A kapitulációt minek tarthatják?


Válság felé halad az ukrán rendszer


Az ukrán politikai elit a háború kitörésekor tapasztalható viszonylagos egysége mára egyértelműen megbomlott. Azonban nem csupán a politikai küzdelmek tértek vissza, rövidesen intézményi válságba is kerülhet az ukrán állam. Egyesek ugyanis megkérdőjelezik Volodimir Zelenszkij elnök legitimitását jelenlegi ciklusának lejárta után. S bár a parlament mandátuma egyértelműen meghosszabbodik hadiállapot esetén, az ukrán Legfelsőbb Tanácsot jelenlegi állapotában nehéz lenne stabilitást garantáló tényezőnek nevezni.
„A front eseményeinek kedvezőtlen alakulása, a nyugati támogatások elapadása, Zelenszkij külföldi megítélésének érezhető romlása már nemcsak a jelenlegi vezetés, de az ukrán állam jövőjét illetően is kérdéseket vethet fel”
„Ugyanakkor – ez persze pusztán hipotézis – legitimációjának megkérdőjeleződése akár menekülőút is lehet a jelenlegi elnök számára, aki így elkerülhetné azt, hogy neki kelljen levezényelnie az Ukrajna számára vélhetően vereséggel felérő, és a 2022-es isztambuli tárgyalásoknál kedvezőtlenebb megállapodással végződő tárgyalásokat”