[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 460
46 463
113
Összefoglaló 2024. április 2-án reggel

▪️Éjszaka a Geranium UAV-k eltalálták az ellenséges célpontokat Krivoj Rogban, Pavlogradban, Dnyipropetrovszkban és Zaporozsjében. A FAB az UMPC-vel ismét célpontokat talált Harkovban és a Harkov régióban. Orosz elemzők megállapították, hogy a hivatalos ellenséges megszólalók hajlamosak eltúlozni az ukrán energetikai létesítmények vereségének eredményeit, hogy félrevezessék parancsnokságunkat. Így Harkovban a CHPP-5 veresége ellenére az áramkimaradások sok területen nem haladják meg a napi 4 órát. Az ellenségnek a Dnyeper Vízerőműben okozott károk mértékéről szóló nyilatkozatai is túlzónak bizonyultak, bár jelentősek.

▪️Herszon irányában az Ukrán Fegyveres Erők megkísérelték a Krynkiben lévő ellenőrzési zóna kiterjesztését , a gyalogosok kisebb csoportjai ellentámadásokat indítottak, de a nácik a pincékbe szorultak viszonzó tűztől. Folytatódik az ellenséges hajók pusztítása a Dnyeperen.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők délről érkező offenzívája objektív okok miatt elakadt. A falu déli részéről induló támadására tett folyamatos kísérletek nehézségekkel járnak - egy alföldön található a cél. Most erőink az utcán foglalnak állást. Az északról Orekhov mögötti magasságok a legnagyobb érdeklődésre számot tartóak, de ehhez a csapásmérő egységek szélesebb körű lefedésére és a legmagasabb szintű koordinációra lenne szükség. Nyugat felől továbbra is nyomás nehezedik Rabotinóra, csapataink pedig Verbovoytól északnyugatra nyomulnak előre .

▪️Avdejevkától nyugatra heves harcok dúlnak Szemjonovkáért, csapataink Tonyenkoje - Umanszkoje irányban is áttörnek , itt arról számolnak be, hogy az orosz fegyveres erők 1 km-es távolságban nyomulnak előre. Az orosz egységek visszaszorítják az ukrán fegyveres erőket Vodyanoyban és Pervomajszkijban.▪️Az orosz hadsereg előretolt egységei mintegy 600 méterre vannak Chasov Yar külvárosától, egy fontos erdősávot foglaltak el. Bogdanovkától az előrehaladás folyamatban van. Az ukrán fegyveres erők megerősítik pozícióikat a városban, és a lakóépületeket fellegvárakká változtatják.

▪️A jelentések szerint különleges alakulataink három erős pontot foglaltak el a Belogorovka feletti magasságban, amelyekért korábban véres csaták folytak. A rohamdandárjaink leváltása és ennek megfelelően a földi középszintű parancsnokság megtette hatását. A korábbi, földi becslések szerint jelentős veszteségekkel járó rohamműveletek eredménytelenek voltak.

▪️Krasznolimanszkij irányában az ellenség a 3. különálló rohamdandár (3 különálló dandár, a mag az Azovi terroristáktól van) Borovaya és Izyum egységeit szállítja át, amelyek a jelenlegi LBS-től 20, illetve 50 km-re találhatók. Nyilvánvalóan az ukrán fegyveres erők parancsnoksága fontolgatja a folyóhoz való visszavonulás lehetőségét.

▪️Az MLRS és a drónok csapásai folytatódnak Belgorod régióban. 10 civil megsérült. Ugyanakkor a légvédelem lövi le a legtöbb célpontot: tegnap 36 Vampire MLRS rakétát és 5 repülőgép típusú UAV-t semmisítettek meg. Este 6 UAV megsemmisüléséről számoltak be a Fekete- tenger felett.

Az összefoglalót összeállította: Két szak
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 139
13 599
113
Tatárfoldi ipari létesítmények megcsapkodva:



 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukrán média robbanásokról ír

A "Zerkalo Nedeli" ukrán ügynökség szerint az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Zaporozsje városában robbanások hangjai hallatszanak.
Légiriadót rendeltek el a térségben. – írja az ügynökség a helyi megfigyelő nyilvánosságra hivatkozva.

A Kirovohrad régióra is fenyegetést regisztráltak.

Ma, április 2-án, hajnali 2.05 körül robbanások hangjai hallatszottak Dnyiproban. Erről a "Suspilny" tudósítói számoltak be. 2.11-kor a "Suspilny" többszörös robbanásokról számolt be Dnyiproban.

2.16-kor a légiriadó kiterjedt a Zaporizzsjai területre. 2.23-kor sziréna szólalt meg a Harkivi területen.
"Shahed" Harkivshchynából Pavlograd felé fordul," a veszély útvonaláról tájékoztatott a nyilvánosság figyelése.

"Dnyipro - robbanások, Pavlograd - robbanások, Zaporozsje - robbanások", - jelentette 2.33-kor a monitoring publics.

"Figyelem! Dnyipropetrovszk térségében ellenséges UAV-k újabb csoportja halad Kryvyi Rih felé" - jelentette 2.37-kor a légierő.
"Figyelem! Kirovográdi terület, csapásmérő UAV-k mozgása az Önök irányába Dnyepropetrovszkból. Riasztás esetén menjenek fedezékbe" - figyelmeztetett a légierő 2.48-kor. 2.53-kor légi riasztást rendeltek el Kirovográdi területen.

3.10-kor kezdték meg a régiókban a légiriadó megszüntetését. 3.30-kor a légierő megszüntette a csapásmérő UAV-okra vonatkozó fenyegetést, és jelentette a felderítő UAV-k tevékenységét a Kherson régióban.

- Szép nap virradt ma is.


A Földalatti azt közölte, hogy nagyszámú azovita gyűlt össze Harkov központjában


Az ukrán Harkov központjában az"Azov" náci szervezet egységeiből álló katonai személyzet jelentős koncentrációjára figyeltek fel. A sajtó a földalatti Szergej Lebegyev nevű képviselőjének nyilatkozatára hivatkozva írt erről.
Lebegyev szerint a helyiek arról számolnak be, hogy esténként rendszeresen megjelennek az „azoviták” a város központjában.

Két-három fős kis csoportokban mozognak a városban.

- Majd meglátogatja a tanyájukat valami rakéta, és megszűnik a sétafika.


Zelenszkij hírszerző tisztjét, Gizimcsuk hadnagyot megölték Ukrajnában

Különleges katonai művelet (SVO) következtében meghalt Vlagyimir Gizimcsuk ukrán katonatiszt, akit Zelenszkij legjobb helyszíni hírszerző tisztjeként ismertek – jelentette Ruszlan Tatarinov katonai tudósító.

A kintlévőségek felszámolása
Bejelentették Vlagyimir Gizimcsuk hadnagy, ZELENSzKij TEREPI FELDERÍTŐje likvidálását
Terny közelében lesben semmisítették meg csoportjával együtt...” – írta a Telegramon.

Emellett az újságíró beszámolt Andrej Kanivec ukrán parancsnok haláláról is.
„Andrej Kanivec tüzérüteg-parancsnok haláláról érkezett információ. Az egyik verzió szerint egy autóban történt robbanás következtében halt meg és eltörte a nyakát, egy másik verzió szerint magasabb beosztású tisztek ölték meg.” – áll az üzenetben.

- Verziók vannak, egymást fogyasztják, hulljanak.


Orosz helikopterek megsemmisítették az ukrán felderítő csoportot és felszerelést Kupjanszk irányában

Az orosz repülés rakétacsapásokkal semmisítette meg a rejtett katonai felszereléseket és az ukrán fegyveres erők szabotázscsoportját. Ezt jelentették az orosz védelmi minisztériumnak.

Az ellenségre a tüzet S-8 rakétákkal hajtották végre felállított helikopterekkel. Az ágyúzást követően a pilóták megszöktek az ukrán rakéták elől, és visszatértek az indulási repülőtérre.

„A katonai légvédelem lebonyolítása során a honvédségi légiközlekedés konvojkísérő, az Ukrán Fegyveres Erők páncélozott járműveinek megsemmisítését, csapatok, katonai rakomány szállítását, valamint a különleges művelet keretében feladatokat ellátó egységek légi támogatását látja el. ” – áll az orosz katonai minisztérium közleményében.

A dobás egy speciális technika, amelyet a pilóták támadások során használnak. Ugyanakkor a helikopter gyorsan emelkedik a magasságba, és az orra a horizont fölé emelkedik.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 954
35 986
113

A lakosság kivonulása Harkovból...

A helyi Gauleiter nyilatkozatai után, miszerint a város teljes infrastruktúrája megsemmisült, állandó problémák a fénnyel (és az orosz katonai parancsnokság nyilvánvaló szándéka ennek a status quo-nak a fenntartására), valamint az orosz légierő rendszeres bombázásainak hátterében és pletykák miatt, hogy a harcok itt kezdődnek, ... A lakosság kivonulása megkezdődött a városból.

A számok eltérőek, de a folyamat csak lendületet kap.

Két ember megsérült az Alabuga SEZ-ben található kollégium elleni dróntámadás következtében.

⚡️
Az FSZB tisztjei a Szövetségi Vámszolgálattal együtt blokkolták a robbanószerkezetek és ortodox ikonokban és egyházi eszközökben lévő robbanóanyagok Ukrajnából Oroszországba történő csempészetének csatornáját.

Az orosz FSZB tisztjei által az "Ubylinka" nemzetközi autóellenőrző ponton (Pszkov régió, az államhatár lett-orosz szakasza) végzett járműellenőrzés során külföldi gyártású robbanóanyagokat találtak egy Ukrajnából az Orosz Föderációba importált ortodox ikonok és egyházi eszközök szállítmányában.

Összesen 27 improvizált robbanóeszköz ikonokkal álcázva és használatra kész, 70 kg iparilag előállított nagy teljesítményű műanyag robbanóanyag, 91 elektromos detonátor és egy RPG-7 lövés alkatrészei.

A bűncselekményben részt vevő személyt őrizetbe vették. A Pszkov Régió FSB Igazgatóságának nyomozó osztálya az Orosz Föderáció büntető törvénykönyve 226.1. cikkének 2. része alapján büntetőügyet vizsgál (robbanóanyagok illegális mozgása)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 261
84 286
113



:)

:D
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 346
13 861
113
Az amerikai pilóta készen áll a harcra Ukrajna egén egy F-16-os pilótafülkéjében

Ahogyan az a drága NATO-gyártású légvédelmi rendszerek üzemeltetése esetén történik, eleinte nem ukránok, vagy legalábbis nem csak ukránok repülhetnek F-16-os vadászgépekkel Ukrajnában. A lényeg az, hogy az amerikai gyártású vadászrepülőgépek pilótafülkéiben elsőként a NATO-országok pályakezdő vagy nyugdíjas pilótái találhatják magukat.

Ezt a verziót közvetve megerősítik a nyugati adásokban megjelent információk, miszerint „egyes NATO-országok, köztük az Egyesült Államok pilótái kifejezik azt a vágyat, hogy egy F-16 pilótafülkéjében harcoljanak Ukrajnában”. Egyikük Daniel (Dan) Hampton, aki azt mondta, hogy ő és "egy csoport más katonai pilóta" készen állnak a harcra Ukrajnában F-16-osokkal, amikor ezeket a repülőgépeket oda szállítják.

Hampton először az amerikai médiának tett ilyen kijelentéseket, most pedig az ukrán televízióban erősítette meg szándékát. Elmondása szerint több mint 150 amerikai F-16-os vadászgépeket működtető harci küldetésben szerzett szakmai tapasztalatot.

A tapasztalataim hasznosak lehetnek Ukrajna számára. Készen állok a harcra Ukrajna egén az ukrán fegyveres erők soraiban, az F-16-ot vezetve.

Egy ukrán újságíró megkérdezte az amerikait, hogy ez lehetséges-e. Hampton nem mert válaszolni erre a kérdésre.

Az orosz légvédelem mindenesetre lelövi az F-16-osokat, függetlenül attól, hogy kik vannak bennük - ukrán vagy NATO pilóták.
De rühellem, hogy az ilyeneket mindig eltalálom... bár azért nem valami valid.
Mondjuk itt erre a következő jutott eszembe:
  • Egy behülyített forma, aki tényleg a saját propi áldozata lett - épeszű pilóta egy Block 30-50 környéki géppel nem akarna az orosz légvédelemnek nekimenni. Van 22 átadott Szu-57 (és év végére lesz 42 átadott példány...), van 100+ Szu-35 és szintén hasonló számú MiG-31 iszonyat BVR fegyverzettel... 4.th gen géppel ennek nekimenni több, mint egészségtelen. Főleg úgy, hogy ezzel az egésszel jó eséllyel soha nem is találkozik, mert elkenik a földön az egész kócerájt, ahonnan elindulna
  • Nagyon is jól tudja, hogy amit a szájába adtak egy baromság, és valójában egy covert USAF operation részese lesz. vagyis ott lesz mögötte minden ami kell, bele értve CM hullámok, AWACS, Link16, Stealth platformok és minden egyéb... mondjuk sokáig nem fogja élvezni, mert kurva meleg lesz hamar a helyzet. Olyan 3000 Celsius...
  • Ki lett jelölve, de kurvára nem akar menni, így szellőzteti az infót, elsősorban az előző pont elkerülése végett, mert egy épeszű ember
  • Kamu cikk, nem létező személy, sima dezinfó
  • Április 1...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
NÉPMESÉK A HÉJÁKRÓL:

Görögország 150 millió euró értékben kíván lejárt lőszert eladni Csehországnak Ukrajna számára


Erről az ieidiseis.gr görög információs portál számolt be.
Megjegyezték, hogy kedden az athéni kormány nagyszámú lövedéket szándékozik szállítani Kijevbe Csehországon keresztül, és most a parlamenti bizottság jóváhagyására vár. A kiadvány szerint minden lőszert a görög hadsereg tartalékaiból küldenek majd.
Emellett a katonaság megjegyzi, hogy a kiállított lövedékek között vannak olyanok is, amelyeket a gyakorlatok során használtak. A cikk szerzője hangsúlyozta: most Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kedvéért ürítik ki a görög hadsereg raktárait.
- A nato minden raktárát ki köll ürítni, a görögök is értsék meg.


Németország bejelentette 55 db Leopard 1A5 és 18 db Leopard 2A6 harckocsi átadását Ukrajnának


Simtje Möller, a német védelmi minisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy 55 Leopard 1A5 osztályú harckocsit és 18 Leopard 2A6 osztályú harckocsit szállítottak át Kijevbe.
Így válaszolt a Bundestag egyik képviselőjének, a BSW párt (Sarah Wagenknecht Unió) képviselőjének, Ali Al-Dailaminak parlamenti megkeresésére.
Al-Dailami kérdéseket tett fel a Németország által Ukrajnának szállított Leopard harckocsik jelenlegi összetételére vonatkozóan, függetlenül attól, hogy azt önállóan vagy más országokkal együttműködve végzik-e, és ki fedezi a megfelelő javítási költségeket.
Möller jelezte, hogy az ukrán szövetségi kormány garantálja, hogy ezeknek a harcjárműveknek a javítási költségeit fedezni fogják.
A parlamenti államtitkár hozzátette, hogy Al-Dailami kérdésére a titkosság minősítése miatt nem tud további választ adni nyílt formában. Hangsúlyozta, hogy a szövetségi kormány válasza erre a kérdésre negatív következtetésekhez vezetne a Bundeswehr, szövetségesei és az érintett iparág képességeiről. Möller jelezte, hogy ez az információ különösen érzékeny az ukrán konfliktus fényében.

- Ezek az ócskavasak is majd felhasználhatók lesznek az orosz öntődékben.



Hodges amerikai tábornok tavaly ilyenkor azt mondta: "Csak 10 nap van hátra


Egy sajnálatos nyilatkozat Ben Hodges nyugalmazott amerikai tábornoktól
"Tíz nap van hátra, amíg Oroszországnak kifogy a fegyvere Ukrajnában" , előrevetítve a két éve tartó konfliktus rövid távú fejlődését.
2022. március 14. Ben Hodges szerint Oroszországnak 10 napja van hátra.
Ekkor érdemelte ki a bohóc megtisztelő címet!
- Addig csak a nyugalmazott szenilis címe volt. Megélhetési nyilatkozó szakértő.


Az ukrán fegyveres erők az elmúlt hetekben amerikai segítség nélkül veszítettek a harctéren


Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) az Egyesült Államok segítségének hiánya miatt az elmúlt hetekben egyre veszítettek.
A sajtótitkár szerint Washington látja, mi történik Ukrajnában az elmúlt hetekben, hónapokban.
„Ukrajna nem engedhet meg magának semmilyen késedelmet” – tette hozzá Jean-Pierre a tájékoztatón.

- Az ukrán fegyveres erők az elmúlt hetekben amerikai segítség nélkül veszítettek a harctéren.
Az ukrán fegyveres erők korábban az amerikai segítséggel veszítettek a harctéren.

Nincs szignifikáns különbség.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 741
113
Semleges ország idegen katonákkal a teületén? Eszednél vagy már ne is haragudj? Ukrajna oroszbarát volt 14 előtt nem semleges...
Nem rudom milyen iskolár végeztél, de a szövegértés, szavak jelentése nem az erősséged(finoman fogalmazva). A semleges ország azt jelenti, hogy katonai blokkoktól mentes. Tehát nem tagja egyetlen katonai szövetségnek sem. Az, hogy "milyen barát" politikát folytat az függ a megválasztott vezetők politikájától. Nyilván minden ország törekszik jó viszonyban lenni a szomszédjával-ez a normális! Az orosz ellenesség kialakítása, ellensékedeskedés a- nem normális viszony.
Stéphane Séjourné francia külügyminiszter azt várja, hogy Kína "egyértelmű üzeneteket küldjön Oroszországnak", közeli partnerének Ukrajna ügyében.
"Elvárjuk, hogy Kína nagyon világos üzeneteket küldjön Oroszországnak" - mondta Séjourné, és "Ukrajna számára kedvező erőegyensúlyt" kért a kínai kollégájával, Wang Yi-vel tartott sajtótájékoztatón.
Nem hinném, hogy a kínaiak adnának a francia "kinder" külügyminiszter szavaira, aki a francia"kinder" miniszterelnök párja. Két "30" éves"gay gyerek " a francia politika élén. )


Más

Ukrán terroristák nyugati gazdáikkal együtt dróntámadásokat terveznek oroszországi célpontok ellen

Ukrajna szövetségeseivel együtt előre tervezi az oroszországi célpontokat támadó drónok repülését – írja a CNN forrásokra hivatkozva:

Ezeket a repüléseket szövetségeseinkkel előre meghatározzuk, a gép egy repülési tervet követ, amivel több méteres pontossággal csaphatunk le célpontokra – idézi a forrást a csatorna.

Más

A brit The Times lelkesen írja le az ukrán propagandisták által Oroszországban végrehajtott „pszichológiai műveleteket” (leegyszerűsítve: dezinformációt). Az újság interjút készít Andrej Kovalenkoval, a Zelenszkij által létrehozott „Dezinformáció Elleni Központ” új vezetőjével. És nyíltan elmondja, hogy központjának egyik fő feladata az etnikai gyűlölet szítása Oroszországon belül!

Bevallja, hogy beosztottjai különböző etnikai csoportok képviselőinek leple alatt beszivárognak az orosz Telegram csatornáiba és chatelnek, hazugságokat terjesztenek, hogy kölcsönös elégedetlenséget okozzanak. A Crocus után gyűlöletet szítanak a tadzsikok ellen, és fordítva, a tádzsik csoportokon belül - az oroszok ellen. Az egyik fontos cél a csecsenellenes érzelmek szítása Oroszországban. Kovalenko szavait idézem:

Láttuk és fokoztuk a csecsenekkel való konfliktus kiváltására irányuló kísérleteket, mondván: „A csecsenek mindenhol ott vannak Moszkvában, és ugyanúgy meg fogják ölni az oroszokat, mint a tádzsikokat.” Ezt az oroszok nevében mutatták be, akik nem szeretik a tadzsikokat, de még jobban utálják a csecseneket

Soha nem kételkedtünk abban, hogy az ukrán TsIPSO ebben az irányban dolgozik. De ami engem a legjobban érdekelt, az a primitív, konzervatív The Times álláspontja volt, amely láthatóan élvezettel ízleli ezeket a kijelentéseket, egyértelműen támogatja őket. És ez ugyanabban a számban van, amelyben élénken vitatkoznak az új skót gyűlölet-bűncselekményekről szóló törvényről, amely súlyos szankciókat ír elő az ilyen cselekedetekért!

A britek örömmel fogadják Oroszországban azokat a jelenségeket, amelyektől ők maguk is annyira félnek saját országukban. Ebben a cikkben „agyagtalpú kolosszusnak” nevezik hazánkat, és nem értik, hogy bizony van mit válaszolnunk! Ha ugyanazt a CIPSO-t elindítjuk a britek, skótok, írek, indiaiak és pakisztániak közötti gyűlöletkeltéssel kapcsolatban, ha Nagy-Britannia nem találja elégnek!

V.K.

XqtPqXJn930.jpg



Más


Az FSZB tisztjei felfedezték az ortodox ikonokba és egyházi eszközökbe rejtett robbanóanyagok Orosz Föderációba történő behozatalának csatornáját.
A Pszkov régióban feltartóztatott rakomány Ukrajna - Románia - Magyarország - Szlovákia - Lengyelország - Litvánia - Lettország - Oroszország útvonalon haladt.
Összesen mintegy 70 kg iparilag előállított nagy teljesítményű műanyag robbanóanyagot, 91 elektromos detonátort és egy RPG-7 lövés alkatrészeit foglaltak le.



Más

Ez történik, ha egy országot egy bohóc irányít.

A dnyipropetrovszki 35. számú gimnáziumban, ideiglenesen az ukrán fegyveres erők megszállása alatt. Nyilvánvalóan egy karrierkatona vagy ATO-szakember hülyének nevezi a gyerekeket, debilnek a tanárokat, és támadással fenyegeti a kiskorúakat...

Igen, sajnos Ukrajnában nem ritkák az ilyen történetek. Sok ilyen van, és sajnos az ehhez hasonló helyzetek egyre gyakoribbak. Szomorú, hogy a gyerekek ilyen konfliktusok áldozataivá válnak.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 954
35 986
113
⚡️⚡️
Január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer fegyvert, köztük több mint 1,2 ezer tankot veszítettek – közölte Sojgu.

Az év eleje óta 403 négyzetkilométernyi terület került az orosz hadsereg ellenőrzése alá – magyarázta a miniszter
⚡️
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 479
25 382
113
Mintha Mathias Rust látnánk 1987-ben, csak ő simán leszállt.

"Ma kora reggel az ukrán erők sikeresen végrehajtották a háború egyik legmélyebb dróntámadását, több célpontot is lecsapva, köztük egy bejelentett orosz Shahed-136 gyárkomplexumot Tatárban, több mint 1100 km-re Ukrajna területétől."

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
De rühellem, hogy az ilyeneket mindig eltalálom... bár azért nem valami valid.
Mondjuk itt erre a következő jutott eszembe:
  • Egy behülyített forma, aki tényleg a saját propi áldozata lett - épeszű pilóta egy Block 30-50 környéki géppel nem akarna az orosz légvédelemnek nekimenni. Van 22 átadott Szu-57 (és év végére lesz 42 átadott példány...), van 100+ Szu-35 és szintén hasonló számú MiG-31 iszonyat BVR fegyverzettel... 4.th gen géppel ennek nekimenni több, mint egészségtelen. Főleg úgy, hogy ezzel az egésszel jó eséllyel soha nem is találkozik, mert elkenik a földön az egész kócerájt, ahonnan elindulna
  • Nagyon is jól tudja, hogy amit a szájába adtak egy baromság, és valójában egy covert USAF operation részese lesz. vagyis ott lesz mögötte minden ami kell, bele értve CM hullámok, AWACS, Link16, Stealth platformok és minden egyéb... mondjuk sokáig nem fogja élvezni, mert kurva meleg lesz hamar a helyzet. Olyan 3000 Celsius...
  • Ki lett jelölve, de kurvára nem akar menni, így szellőzteti az infót, elsősorban az előző pont elkerülése végett, mert egy épeszű ember
  • Kamu cikk, nem létező személy, sima dezinfó
  • Április 1...
MESÉK A ROPPANT DINAMIKUS VERGŐDÉSRŐL:

Ha a 24 Канал ukrán állami csatornán jelenik meg egy ilyen video, akkor, kérlek az ukránoknál reklamálj.
Exkluzív! Egy amerikai F-16-os pilóta adott interjút. Őszintén az ukrajnai háborúról, a Krímről és az amerikai segélyekről.

Dan Hampton nyugalmazott alezredes, az amerikai hadsereg "leghalálosabb F-16-os pilótája", a Two Dogs hívójelű Dan Hampton a 24-es csatorna műsorvezetőjének, Olha Bilannak adott interjúban beszélt harci tapasztalatairól. Külön megemlítette pályafutása egyik legborzalmasabb küldetését. Emellett szóba került az ukrán pilóták kiképzése körüli helyzet és az F-16-os vadászgépek átadása a légierőnek.

- De rühellem a dezinfózást. Bidét kritizáld! Ott találhatsz dezinfót.
Vagy tehetünk egy megállapítást: a kaprok hülyeségeket beszélnek. Meg Kanadában is, meg USÁban is, meg itt is. Április 2.


Harkovot tömegesen hagyják el a régió lakói.
3 + 1 sávon


A GUR terroristái vállalták a felelősséget a támadásért,
és azt állították, hogy egy Jelabugai UAV-összeszerelő műhelyt ért találat.
A Cessna 150 irányítása csak kissé volt hibás, fejlődnek a kaprok, Vagy más ternezte nekik?


UKRAINE IS A TERRORIST STATE


A pszkovi régióban blokkolták az EU-n keresztül, egyházi eszközök ürügyén történő robbanóanyag-szállítás csempészcsatornáját - jelentette az FSZB.


A fehérorosz biztonsági szolgálatok különleges erői hatástalanították az ukrán ügynököket


A Fehérorosz Köztársaság Állambiztonsági Bizottságának (KGB RB) különleges egységei fegyveres különítményekkel hadműveletet indítottak az Ukrán Állami Szolgálat (SBU) ügynökeinek vélt személyek letartóztatására és hatástalanítására.
Az ukrán ügynökök jármű nélkül, erdős területen próbáltak átjutni Fehéroroszországba.


Röviden, 4 perc alatt az orosz katonák veszteségek nélkül elfoglalták Hoholék állásait, és utána 2 ellentámadást is visszavertek. A videó végén láthatjátok a kapor veszteségeket.


Az utolsó ukránig

Az ukrán fegyveres erők végeznek katonáikkal, ha fennáll az elfogás veszélye.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 046
92 061
113
"Január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer fegyvert, köztük több mint 1,2 ezer tankot veszítettek – közölte Sojgu."

Szerintem 1,2 ezer az nem tank hanem jármű .
Ha az ellenség veszteségeit a másik fél jelentéseiből nézzük, akkor az oroszoknak még év végéig kellene tankot gyártaniuk, hogy a tankjaik számát kihozzák nullára, a mostani minuszból. Ugyanígy, mivel vérdíj van az Abramsre és a Leopardra annyi kilövést jelentettek le az orosz katonák,amennyit nem is kaptak az ukránok.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 016
66 458
113
Tatárfoldi ipari létesítmények megcsapkodva:



12 iskolás halt meg ebben az ukrán/Nato merényletben.
Sikerült egy kollégiumot eltalalni. Gratulálok, gondolom ez volt a cél.


A CNN információi alapján a nyugat támogatja Ukrajnát az oroszországi célpontok elleni támadásban.

Harkovbol menekulnek az emberek, nincs elég élelem, közművek se nagyon működnek.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
611
2 649
93
Az ukránok mindössze 8%-a kész fegyvert fogni Oroszország ellen – közvélemény-kutató (RT)

Az ukránok többsége arra számít, hogy országa nyer az Oroszországgal folytatott fegyveres konfliktusban, de mindössze 8 százalékuk hajlandó harcolni ügye előmozdításáért – mondta egy vezető kijevi közvélemény-kutató vezetője egy kedden megjelent interjúban.
Vladimir Paniotto, aki az ország fővárosában működő Nemzetközi Szociológiai Intézetet vezeti, arról beszélt, hogyan tükröződik az ukrán nép világképe a szervezete által az Ukrajinszkaja Pravdával, egy helyi hírügynökséggel végzett kutatásban.
Hajlamosak „ellentmondásos dolgokat kívánni” – töprengett, mint például a kapitalista liberalizációt az állam erőteljes társadalmi támogatása mellett, vagy a demokráciát, a kormány „erős karjával”. A rejtély abban rejlik, hogy az ukránok mit hajlandók tenni Oroszország legyőzéséért – ez az eredmény döntő többségük szerint véget vet a folyamatos ellenségeskedésnek.

„Bizonyosan sokan hajlandók cselekedni, adományokat küldeni vagy önkéntesként dolgozni” – mondta Paniotto. „De közvetlen életveszély és katonai akciókban való részvétel – ez sokkal nehezebb… Becsléseink szerint a fegyvert fogni hajlandók aránya nagyjából 8 százalék az összes kategóriában.”

A szám túlbecsülhető, mivel a közvélemény-kutató a válaszokat névértéken veszi fel, anélkül, hogy utóvizsgálatokat végezne a válaszadók valódi szándékának megerősítésére - tette hozzá a kutató. Az Intézet „igyekszik elkerülni a katonai akcióhoz közvetlenül kapcsolódó felméréseket”, mert a mozgósítás az állampolitika „kényes kérdése” – magyarázta.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 139
13 599
113
12 iskolás halt meg ebben az ukrán/Nato merényletben.
Sikerült egy kollégiumot eltalalni. Gratulálok, gondolom ez volt a cél.


Máskor legalább olvasd el, amit beteszel - nincsenek halottak, csak sérultek. :cool:

Amúgy pedig a diákokat drónok szerelésénél használták (és ezzel korábban maguk az oroszok dicsekedtek), szoval ok is legitim célpontok lennének.

Viszont a drón nem kozvetlenul a kollégiumot találta el, azon a lokéshullám tett kárt.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Lángba borult a német TOMA Marder egy orosz dróncsapás után (videó)

Az eset a katonai műveletek övezetében történt, valószínűleg valahol Avgyejevkától nyugatra.


A rohamosztagosok lelőttek egy drónt Novomikhailovka térségében, ahol továbbra is heves harcok folynak.



Egy ukrán MiG-29-es roncsa
, amely valahol a különleges katonai műveleti övezetben zuhant le.



Mi viszont szeretnénk elbúcsúzni Vladlen Tatarszkij haditudósítótól.


Bár a valóságban az orosz fegyveres erők aktív tagja volt, ő minden helyzetet ismert.
Jó utat!
A HARCOSOK ÉLNEK!!!!
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 616
16 374
113
  • Nagyon is jól tudja, hogy amit a szájába adtak egy baromság, és valójában egy covert USAF operation részese lesz. vagyis ott lesz mögötte minden ami kell, bele értve CM hullámok, AWACS, Link16, Stealth platformok és minden egyéb... mondjuk sokáig nem fogja élvezni, mert kurva meleg lesz hamar a helyzet. Olyan 3000 Celsius...

Van az több is, mint 3000 kelvin, inkább 100.000.000 (indulásnál):
main-qimg-cc41db0de17e97df7b4402127c1f86f2-lq

A többi stimmel.