[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 313
7 531
113
2012 elött ha külszolgálatba mentèl az ott eltöltött időd duplán számított.
Aztán ezt szèpen megszüntettèk.
Pedig egy koszovói/boszniai/afgán táborban nem napi 8 órát vagy.
Ráadásul külszolgálatban sokszor nem kapod meg a pihenőidődet sem.
Nem heti 2 napot, hanem heti 1et.
Szóval lehet minden nap szolgálatban vagy.
Mèsz valahova.
Ha ezeket a fèlèveket elvettèk pedig volt hogy az irf/qrf volt amit pihenőnek tekintettünk.

Ráadásul nem csak katonáknak,nektek,tűzoltó,mentős,rendőr kellene adni, ha normálisan akarnák csinálni.
Ez viszont akkora embertömeg, amit már megèrezne a költsègvetès.
nem is csak az, hogy megérezné ha hirtelen hoznának valamit és mindenki elmegy a kissebb szervek 1 hónapon belűl le térdel és megadja magát és ez már nemzetbiztonsági kockázat a javából
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 660
113
nem is csak az, hogy megérezné ha hirtelen hoznának valamit és mindenki elmegy a kissebb szervek 1 hónapon belűl le térdel és megadja magát és ez már nemzetbiztonsági kockázat a javából
És akkor megintcsak el kell azon gondolkodni, hogy hova lehet állampolgárokat pillanatok alatt berántani. Mert nem a rendőrségre, meg tűzoltóknak.
Oda kell rendes fizetés, meg a Honvédség hivatásos állományának (tisztek, tiszthelyettesek). A belügyet csak önkéntes alapon lehet csinálni. A Honvédelmet meg kötelező alapon kell!
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
933
2 310
93
Azt lehet tudni, hogy mi a szintideje a 9k menetnek?

Megfogtál, nem emlékszem, de mintha nekünk nem is ennyi lett volna a rövid menetgyak hanem 10 vagy 12.
A 20asra emlékszem ott 4 órát mondtak szintidőnek de az nem egyéni volt hanem a század egyben ment és a felét futva tettük meg, olyan jól eső tempót diktáltak :D Gondolom valahol 1.5-2 óra között lehet a 9km
 
  • Tetszik
Reactions: Spartan.asfv

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 982
14 076
113
Különösen az ukrajnai szereplése után. :)
Vagy az után, hogy egy igen durva hâború sajnos már nem elképzelhetetlen itt Európâban?

Egyetértek!

... + : Hadügyminiszternek és tábornoknak én is jelentkeznék a havi 2-3-4(+) millióért, és csak bólogatni és helyeselni kell a (politikai-)bármikre! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

U.I.: Kb egy fél évig bírná is a gyomrom!

.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 982
14 076
113
A tábornokok nemigen keresnek 1 millánál többet egyébként.

Bakker, akkor a "maradék"! Csá Bobó...

.

A HTKA dupla tripla támogatást kap, ha kitalálja mi a tervem a T-72-kel! :oops: + :hadonaszos:

.

t-72m2-moderna.jpg


... +APS!!! ... a kevés Leó mellé úgyis kellenek a body-guard-ok az a (2x)70+ db! ;)

.


.


.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 313
7 531
113
de a 440 ből többen felszereltek máshova (sokan lövésznek alkalmatlanok voltak de másnak nem) és a szűrés márcsak ilyen az emberek többsége azt gondolja testileg egészséges mentálisan toppon van ésfizikákisan megvan az ereje is és ránézésre ez nagyon sok mindenkinél így is tünik. a valóság meg hogy fiatal emberek között nagyon sok a beteg vagy a különböző képességcsökkent (fél fülére alig hall mert pár éve diszkóbajár és rendszeresen a hangfal mellett bandáznak mert az olyan jó) vagy hogy 5 éves kora óta minden nap órákat játszik számítógépes játékokat és igazából szemüveg kellene neki csak még nem jutott el oda... stb egyébként drog is van a drogteszt (mert azthiszik több hónapra visszamenően vizsgálnak jelentkezők közül is sokat elrettent (nem akar lebukni csak azért mert 2-3 hónapja valami születésnapi bulin szívott pár slukkot)
Zene füleimnek hogy nem egyből kikosaraztak mert lovesznek nem felel meg,hanem azonnal adtak neki más beot akar máshol ha anno 6-7 éve is így csinaljak lehet én most a leokat szerelnem Tatán :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 985
113
Zene füleimnek hogy nem egyből kikosaraztak mert lovesznek nem felel meg,hanem azonnal adtak neki más beot akar máshol ha anno 6-7 éve is így csinaljak lehet én most a leokat szerelnem Tatán :)
nem volt ez olyannyira magátolértetődő... Az volt a szerencse hogy páran kértek központi szállítást (aminek az elintézése és szükségessége is egy kis noszogatást igényelt) aztán azt kelett elintézni hogy ne a toborzóiroda sofőrje vigye fel a jelentkezőket hanem egy toborzóaltiszt (ez néhányaknak nem tetszett azzal a felkiáltással hogy hát de ez nem az ő dolguk erre van a sofőr és különbenis ha bejön valaki az irodába érdeklődni akkor ki fog foglalkozni azzal... erre szerencsére megvolt a válasz hogy amikor szabin vagytok is van aki foglalkozzon az érdeklődőkkel ha behoz valami dokumentumot azt a gyüjtőbe bárki betudja rakni felvilágosítást valamilyen színten bárki tud adni az érdeklődőnek és megtudja mondani neki hogy ekkor és ekkor ezekkel az iratokkal gyere vissza...) És a többség megértette hogy a lövésznek alkalmatlan de más beosztásra alkalmas személyek között azon a napon többet fog betoborozni mint egész héten az irodába ha ügyes többet mint egész hónapba...

igazából ezeket kelett elintézni.
1 legyen központi szállítás a helyszínre
2 toborzóaltiszt vezesse a gépjárművet lehetőség szerint vagy legalább utasként legyen jelen
3 a toborzóaltisztek ne cak cigi kv kombó melett dumáljanak és panaszkodnak amég fennvannak hanem csapjanak le az úgymond "lepattanókra"

3 egyszerű dolog de mégsem volt egyszerű elérni és teljes egészébe nem is sikerült több iroda vezetője kapásból nyélből elutasította az ötletet hogy őt ez nem érdekli (neveiket megjegyeztem) több irodavezetőnek aki nem volt a megkeresés pillanatába elérhető át sem adták valószínűleg vagy nem részletesen visszakeresés nem jött (itt a is került néhány név a fejembe beosztott állomány)
és volt ahol a toborzóaltiszt szabotálta a dolgot hogy őt ilyen marhaságokkal hagyják békén... az ő nevük sincs elfelejtve....

Ha több toborzó altiszt / tiszt ált volna rendelkezésre mégnagyobb lehetett volna a lövészre alkalmatlan másra alkalmas megfogottak aránya (ugye ameddig ment a papírmunka kevés toborzóval addig sokkal beszélni se volt lehetőség mert elsétált...)

PZH nál annyi volt a szerencse hogy helyben a laktanyába van egy toborzó iroda (egyébként én minden beosztásra alkalmatlant csak a toborzóiroda ajtaján engedtem volna ki a laktanyából ezzel lehetett volna még jelentős lépést tenni a megfogásukba (leültetni kicsit várjanak stbstb igyanak egy vízet addig..."ameddig jön a FBÖ és felveszi az adatokat és kiengedi...)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 985
113
nem központilag lett kiadva egyébként.
Tolnába kitaláltuk a helyi irodavezetőnek bejött az ötlet (tapasztalatokon alapult egyébként) aki beszélt a fehérvári Iroda Pk val (aki alá tolna fehér és komárom-esztergom ) tartozik szerencsére nagyon jó viszonyt ápól a győriekkel meg kb az összes többi irodával is fel lett véve a kapcsolat hogy mi így fogjuk csinálni. csatlakoznának e vagy tudnák e ők is így küldeni az embereket. valakik jó ötletnek tartották valakik meglátják még valakik baromság címszóval vagy kifogással ...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 985
113
a mi toborzó zászlósunk 3 aktív szerődést "kötött" ebből 2 valóban be is vonult szerződésesnek 1 főből tartalékos lett és további 2 fővel kötött Tartalékosi szerződést. plussz ahazafele úton rábeszélt még két megyei srácot hogy jöjjenek be tartalékosna ők mind a ketten késöbb (az eggyik pár napra a másiik pár hétre rá visszajött az irodába és aláírt)

megjegyzem hogy szerintem kecskemétre a AVI-k alkalmával is kellene legalább 2 fő toborzó akik a harcoló beosztásra nem alkalmas de nem harcolónak alkalmas emberekre még a helyszínen lecsapnak.... és ha más nem tartalékosnak becsábítaná vagy logisztikára műszakiakhoz egyéb helyekre (sok van akiknek csak szem vagy lukas fog miatt történik a hasalás és a lukas fogas legközelebb ugyan úgy nem fogja megpróbálni...)
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 313
7 531
113
nem volt ez olyannyira magátolértetődő... Az volt a szerencse hogy páran kértek központi szállítást (aminek az elintézése és szükségessége is egy kis noszogatást igényelt) aztán azt kelett elintézni hogy ne a toborzóiroda sofőrje vigye fel a jelentkezőket hanem egy toborzóaltiszt (ez néhányaknak nem tetszett azzal a felkiáltással hogy hát de ez nem az ő dolguk erre van a sofőr és különbenis ha bejön valaki az irodába érdeklődni akkor ki fog foglalkozni azzal... erre szerencsére megvolt a válasz hogy amikor szabin vagytok is van aki foglalkozzon az érdeklődőkkel ha behoz valami dokumentumot azt a gyüjtőbe bárki betudja rakni felvilágosítást valamilyen színten bárki tud adni az érdeklődőnek és megtudja mondani neki hogy ekkor és ekkor ezekkel az iratokkal gyere vissza...) És a többség megértette hogy a lövésznek alkalmatlan de más beosztásra alkalmas személyek között azon a napon többet fog betoborozni mint egész héten az irodába ha ügyes többet mint egész hónapba...

igazából ezeket kelett elintézni.
1 legyen központi szállítás a helyszínre
2 toborzóaltiszt vezesse a gépjárművet lehetőség szerint vagy legalább utasként legyen jelen
3 a toborzóaltisztek ne cak cigi kv kombó melett dumáljanak és panaszkodnak amég fennvannak hanem csapjanak le az úgymond "lepattanókra"

3 egyszerű dolog de mégsem volt egyszerű elérni és teljes egészébe nem is sikerült több iroda vezetője kapásból nyélből elutasította az ötletet hogy őt ez nem érdekli (neveiket megjegyeztem) több irodavezetőnek aki nem volt a megkeresés pillanatába elérhető át sem adták valószínűleg vagy nem részletesen visszakeresés nem jött (itt a is került néhány név a fejembe beosztott állomány)
és volt ahol a toborzóaltiszt szabotálta a dolgot hogy őt ilyen marhaságokkal hagyják békén... az ő nevük sincs elfelejtve....

Ha több toborzó altiszt / tiszt ált volna rendelkezésre mégnagyobb lehetett volna a lövészre alkalmatlan másra alkalmas megfogottak aránya (ugye ameddig ment a papírmunka kevés toborzóval addig sokkal beszélni se volt lehetőség mert elsétált...)

PZH nál annyi volt a szerencse hogy helyben a laktanyába van egy toborzó iroda (egyébként én minden beosztásra alkalmatlant csak a toborzóiroda ajtaján engedtem volna ki a laktanyából ezzel lehetett volna még jelentős lépést tenni a megfogásukba (leültetni kicsit várjanak stbstb igyanak egy vízet addig..."ameddig jön a FBÖ és felveszi az adatokat és kiengedi...)
Fuuuu most így le írva nagyobb a baj mint emlékeztem…
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 985
113
Fuuuu most így le írva nagyobb a baj mint emlékeztem…
van baj bőven és ezeken a bajokon nem segít az sem hogy folyamatosan parancsnokokat váltogatnak de akit betesznek tisztába sincs a helyzettel mert soha nem foglalkozott korábban egy napot sem toborzással és azok véleménye akik benne vannak és nem irodavezetők max addig érdekes ameddiga az átadás átvétel zajlik utánna el van feledve és további alúlróljövő kezdeményezések el sem jutnak magasabb szintekre... hiába lenne egy csomó ötlet ami meg is valósul nem olyan formába mint az eredetileg ki lett találva mert az ötletgazda/ötletgazdák nincsenek megghallgatva és nincs koordinálásba bevonás... így hiányos vagy az eredeti elképzeléssel (ami tapasztalatokon alapul) toborzás helyett van valami úgy ahogy megcsinált vagy a tapasztalatokból semmit sem merítkező mert annyira átvariálják (minden kéz kicsit hozzáad kicsit elvesz de ezzel pont az tünik el ami a lényeg lenne a tapasztalatok alapjáni rész) tehát mehetnek a guerilla akciók aki kicsit lelkesebb egész addig ameddig bele nem fásúl le nem basszák vagy a sok önköltség miatt azt nem mondja hogy leszarom többet nem áldozok
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 313
7 531
113
van baj bőven és ezeken a bajokon nem segít az sem hogy folyamatosan parancsnokokat váltogatnak de akit betesznek tisztába sincs a helyzettel mert soha nem foglalkozott korábban egy napot sem toborzással és azok véleménye akik benne vannak és nem irodavezetők max addig érdekes ameddiga az átadás átvétel zajlik utánna el van feledve és további alúlróljövő kezdeményezések el sem jutnak magasabb szintekre...
Valaki nem vette a bátorságot és írt egy jelentést erről és a megoldásról és postán nem adta fel egyből a hm miszternek? máshol bevált ez a történet csak megjegyzem:oops::oops:
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Pogány