[BIZTPOL] Líbiai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 708
25 890
113
Az olaszok is belekezdtek a kalózkodásba, lefoglaltak 2 kínai wing loong drónt amit a líbiai haderőnek küldtek:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 708
25 890
113
+videó, csak már kifutottam az 5-ből:
Az olaszok is belekezdtek a kalózkodásba, lefoglaltak 2 kínai wing loong drónt amit a líbiai haderőnek küldtek:
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 912
78 749
113
Ugyanerről bővebben...


Az olasz hatóságok június 18-án lefoglaltak három fegyverekkel, köztük drónokkal teli konténert, valamint két drónvezérlő állomást a dél-olaszországi Gioia Tauro kikötőben. Az olasz hatóságok kínai gyártmányú Wing Loong drónokat foglaltak le, amelyek látszólag Líbia felé tartottak. A szétszerelt drónok ládákban voltak, amelyeken szélturbinák alkatrészeit tartalmazó jelöléssel látták el, amivel úgy tűnik, hogy megpróbálták kijátszani az Egyesült Nemzetek Szervezetének Líbiára kiszabott fegyverembargóját...
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Flamand and Loken

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 048
95 666
113
Líbiában is akcióra kész mki.


A líbiai válság eszkalációjáról
Augusztus eleje óta a kelet-líbiai kormány Haftar marsall vezetésével erősíti pozícióit az ország nyugati részén.

▪️A „Líbiai Nemzeti Hadsereg” vezérkari főnökének szavai szerint ezeket az intézkedéseket a határ megerősítése érdekében teszik. Azt is megjegyezték, hogy az akciók nem valami különlegesek, és már korábban is végeztek manővereket.

❗️De természetesen az ilyen akciókhoz megfelelő hátteret találtak az Egyesült Államok, az ENSZ és az Európai Unió megfigyelői – a tobruki kormány felkészülése a harmadik polgárháborúra.

Észrevették az "afrikai hadtest" jelenlétét is, amely állítólag a konfliktus eszkalációját ösztönzi. Mindez a szokásos oroszellenes programnak tűnik, amelyet a nyugati média folyamatosan hirdet Afrikában.

▪️Erre reagálva a Tripoli ellenőrzése alatt álló csoportok megkezdték jelenlétük megerősítését az algériai határon, a Ghat régióban, ahová Haftar erői be akarnak jutni.

Ám a csoportok között még nincsenek csaták, csak időnként csempészek letartóztatása és kisebb összecsapások a törzsekkel az ország déli részén.

Egyelőre stabilan feszült a helyzet a káosz sújtotta Líbia számára. Ha azonban a tripoli hatóságok török és amerikai kurátorai háborúra kezdik a nyugati csoportokat Haftárral, akkor minden egészen más forgatókönyv szerint alakulhat. Legalábbis most hosszú idő óta először van erre nyomós okuk.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 174
48 110
113
Új polgárháború fenyeget Líbiában (?) Szóval, az elmúlt két órában:

A Haftar által támogatott képviselőház felfüggeszti a nemzeti egységkormánnyal kötött valamennyi megállapodást, hogy véget vessen Líbia korábbi polgárháborújának.

A nemzeti egyetértés kormánya válaszul „mobilizációs állapotot” hirdetett a GNA által ellenőrzött Zintanban, Misratában és Tripoliban.

A Haftár-párti képviselőház közölte, hogy „már nem ismeri el” a nemzeti egységkormány tekintélyét.

UPD. A Képviselőház Oszama Hamadot nevezi ki Abdul Hamid Dbeibeh helyére az egységkormány élére, és bejelenti elnökét, Aguila Saleh Issát a nemzeti egységkormányon belüli líbiai fegyveres erők új főparancsnokává.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 934
13 546
113
Ez valóban így van, világosan mutatva, hogy a nyugat által festett ördögi kép hamis (mily meglepő).
Nem kell azonban fehérre se festeni. Egy szemét, zsarnok gazember volt, egyúttal.
Nem véletlenül harcoltak ellene tízezrek.

Milyen jó a líbiai népnek, hogy már nem kell nekik ilyen zsarnokság alatt sínylődniük. Sokkal javult ott a helyzet 2011-től kezdődően a gaz zsarnok megölésével.

Egyébként mennyiben volt zsarnokibb Kadhafi alatt Líbia, mint most Anglia? Ahol sorban cserélgették választás nélkül a kormányt, majd amikor a jónép egy részének tele lett a micsodája az illegális bevándorlással és kiment tüntetni, akkor ellenük vetik be a rendőrséget és netes véleménynyilvánításért sok száz embert csuktak le, miközben a bevándorló hátterű erőszaktevők, gyilkosok megússzák ejnye-bejnyével. Vagy az a Kanada kevésbé zsarnoki, ahol nem csak szétverik a tüntetéseket, de a tüntetők bankszámláját is befagyasztják? És persze ott is lehet ülni véleménynyilvánításért. Vagy az a Franciaország kevésbé zsarnoki, ahol a bevándorló hátterűek szabadon tombolhatnak, de a sárga mellényesekre kilövési engedély volt. Netán az a Németország kevésbé zsarnoki, ahol a demokrácia mind nagyobb dicsőségére az AfD ellen nyiltan vetnek be titkosszolgálati eszközöket és sorozatban követnek el támadásokat AfD-s politikusok, rendezvények ellen? Ahol egy miniszter kijeletheti, hogy nem érdekli a választók akarata, és miniszter marad. Ahol leszedik a kereszteket, lerombolnak templomokat. Ahol szintén az a helyzet, hogy ha ki mered nyitni a szád a neten a központi politika ámokfutásai ellen, akkor nem csak állásodból repülsz, hanem le is csukhatnak.

Az a fényességes nyugat kevésébé zsarnoki, amelynek politikusai napról napra hozzák a nép érdekeivel szöges ellentétben álló döntéseket? Sok esetben a nép által meg nem választott EU-s intézmény vezetők. Ahol a zöld ámokfutással, az ipar léépítésével, az embergós tombolással teszik tönkre a gazdaságot és emelkednek meg olyan mértékben az árak, hogy a középréteg is csúszik lefelé. Ahol nem csak központi cenzura és propaganda van, hanem a vérmesebb haladárok és a cégek részéről megy az eltörlés, vituális megsemmisítés, feljelentgetés, kirúgás, egzisztenciális ellehetetlenítés kulturája. Ahol a képedbe tolják a legdurvább szexuális devianciákat, a legnagyobb elmeháborodottságokat (mert azt nemrég még diliházba zárták, aki csillárnak képzeli magát és a gipszstukkóval szeretne házasodni) és neked ehhez tapsolnod kell. Ahol tömegesen mennek a kötelező átnevelő (érzékenyítő) tanfolyamok a cégeknél. (Ugye milyen más, hogy nem táboroztatás keretében?) Ahol a gyerekeidet a legkülönbözőbb devianciák képviselői próbálják rávenni nemváltoztatásra, vagy ugyanolyan perverziókra és deviáns magatartásra, mint amiben ők utaznak, meg arra, hogy a szülei ellen forduljon és jelentse fel azokat. És ha ez ellen tenni akarsz, akkor elveszik a szülői felügyeleti jogaidat és/vagy még börtonbe is zárnak. Ahol az aktívan véleményt nyilvánítókra és tüntetőkre a rendőrséget küldik rá, de a csendes többségre Amerikában a BLM hordát, Nyugat-Európában a bevándorlókat szabadítják rá, a maguk megannyi erőszakos cselekményével, amelyek lényegében büntetlenek, vagy nagyon enyhén büntetettek maradnak. Ugye mennyivel szebb az ilyen típusú erőszak, propaganda, átnevelés, egzisztenciális kényszerítés? Hogy add fel az elveidet, a kultúrádat, a vallásodat, hajts a szó lehető legszorosabb értelmében térdet és pusztulj ki a saját országodból. Nem holmi nyíltan diktatórikus módszer, hanem haladó megoldás. Ez már mindjárt nem is olyan csúnya elnyomás és zsarnokság.... Hanem a megvalósult 1984.

Mert Kadhafi megölése és az utánna következő események nem csak a líbiai nép mind nagyobb boldogságát szolgálták, de az európaikét is, akik, így megtapasztalhatták Líbián keresztül is az addig Kadhafi által visszatartott illegális bevándorlás és a multikulti csodálatos hatásait.

De jó, hogy a fényességes nyugaton nem gazemberek a politikusok, mint Kadhafi volt! De jó, hogy a fényességes nyugaton nincs zsarnokság! A fényességes nyugaton nem is harcolnak tízezrek a nyakukon ülő, zsarnoknak tekintett vezetők ellen. Nem is verik szét a tüntetéseket. Nem is zárják börtonbe a tüntetőket. Vagy mégis?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 028
69 720
113
Régebben is szembejött már ez, de mindig érdekes olvasmány. Már csak azért is, mert az összes parazita lehúzós, az életedet megrabló, az államodban betöltött jogaidat gúnyoló, lekicsinylő, kulimászkavargató szar helyett ami szerte a mindenkori birodalomban az életed része, na azok helyett így is lehet.

Ha szutyokká adóztatja a népet és ezt a megfelelő bankárokra bízza, akkor természetesen kiváló vezető lett volna, demokrata. Így, hogy az országa nem tartozott, a lakossága nem tartozott de részesedett és érdekes mód ugye gyarapodtak is, ahelyett, hogy két parazita görénység közben hallgathatták volna a sosenem élté' még ilyen jól mantrát, a legkiválóbb rendszer amit az ember eddig kitalált mantrát, meg a megszokott összes ilyen faszságot, csúnya gonosz diktátor lett. Látszik ezeken a rendelkezésein, hogy mennyire elnyomta a népét.

Hogy mi volt a bűne? Illetve mi a receptje annak, hogy kiszabaduljon a nép és végre teljes jogon élhessen a hazájában?
„Amikor Kadhafi hatalomra került. . . minden zsidó tulajdont elkoboztak, és a zsidókkal szemben fennálló összes tartozást eltörölték. . . . Az utolsó Líbiában élő zsidó, Esmeralda Meghnagi 2002 februárjában halt meg. Ezzel véget ért a világ egyik legrégebbi zsidó közössége, amely az időszámításunk előtti 3. századra vezethető vissza.” – Jewish Virtual Library
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 429
89 184
113
Régebben is szembejött már ez, de mindig érdekes olvasmány. Már csak azért is, mert az összes parazita lehúzós, az életedet megrabló, az államodban betöltött jogaidat gúnyoló, lekicsinylő, kulimászkavargató szar helyett ami szerte a mindenkori birodalomban az életed része, na azok helyett így is lehet.

Ha szutyokká adóztatja a népet és ezt a megfelelő bankárokra bízza, akkor természetesen kiváló vezető lett volna, demokrata. Így, hogy az országa nem tartozott, a lakossága nem tartozott de részesedett és érdekes mód ugye gyarapodtak is, ahelyett, hogy két parazita görénység közben hallgathatták volna a sosenem élté' még ilyen jól mantrát, a legkiválóbb rendszer amit az ember eddig kitalált mantrát, meg a megszokott összes ilyen faszságot, csúnya gonosz diktátor lett. Látszik ezeken a rendelkezésein, hogy mennyire elnyomta a népét.

Hogy mi volt a bűne? Illetve mi a receptje annak, hogy kiszabaduljon a nép és végre teljes jogon élhessen a hazájában?
„Amikor Kadhafi hatalomra került. . . minden zsidó tulajdont elkoboztak, és a zsidókkal szemben fennálló összes tartozást eltörölték. . . . Az utolsó Líbiában élő zsidó, Esmeralda Meghnagi 2002 februárjában halt meg. Ezzel véget ért a világ egyik legrégebbi zsidó közössége, amely az időszámításunk előtti 3. századra vezethető vissza.” – Jewish Virtual Library
Nem először csinták meg ezt: